Магията на изтока - тема 68

• 23 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • MJF
Подслаждай си го Рос.

Dead Pigs изгледан. Да не потъне в Списъка а и ме заинтригуваха прасетата Mr. Green . Tuon, да беше казала че има и куче , че и пудел при това Mr. Green
Какво да добавя към казаното от Tuon ?! Все пак филма е и типичен китайски и типичен американски. Ама на 100%. Замисъла ясен, стила ясен. Мен лично ме довършиха с туй финалното пеене. Гледаш и уж е смешно но е мноооого тъжно, даже страшно за мен . Американеца и дамата с кучето имаха интересна комуникация Mr. Green . И аз не съм го чувала тоз момент с прасетата ама както се и видя то било локална новина. Както разбрахме прасетата искат повече грижи и от човека , пък и ядат по-добре от човека. Wink

# 421
Ако някой чака субтитри на английски за Mahou no Rinobe, да поясня.

Скрит текст:
Сериалът се превежда на английски до няколко дни след излъчването в Япония от един сингапурец, същият, който преведе и Jizoku Kanona Koi Desuka, но след като му откраднаха субтитри на няколко нови японски сериала, той реши да стане част от скритите групи за превод на японски продукции. Оттам рускините си присвояват субтитри и превеждат на руски, затова и голяма част от японските сериали могат да се открият първо на руски, но не и на английски (макар че са преведени).
В края на август телевизия GEM (която е за англоезичните азиатски страни) ще излъчи Mahou no Rinobe, така че, евентуално, сериалчето ще се появи налично с английски букви есента или зимата.

Има една игра на думи в Mahou no Rinobe, която ми допадна и ще взема да я използвам.
Героят на Шотаро Мамия притежава една дарба/ умение/ способност (ability) да се извинява, ако сгреши пред някой клиент. Известен е в бизнеса като Wabi no Gen/ Извиняващият се Ген (от Геноске, името му). След едно недоразумение с нови клиенти, във фирмата решиха, че вече всички ще трябва да имат wability  (wabi - извинение на японски и ability - способност/ умение/ талант за нещо), хаха.
Wability-то на Геноске е смях и сълзи, хаха.

Харесва ми и лекаааата връзка с Remolove само в едни сцени, които се повтарят на финала на всеки епизод. Това са кадрите след работа, с посещението на заведение за рамен/ улична японска храна, каквито имаше и в Remolove между героите на Норико Егучи и Мицухиро Ойкава, както и Мими Сенсей и Лемон-сан.
Това ми харесваше много в Remolove, защото тези разговори/ диалози, които водеха героите бяха някак отрезвителни, полезни. И тук е така между Хару и Шотаро Мамия. Дори ми се стори, че заведението е същото - навън, седнали на мънички столчета, а готвачът приготвя всичко пред тях.
Режисьорът и сценаристът (по манга е) са различни от тези на Remolove, но все пак това се набива на очи и ми прави добро впечатление.

Днес е ден за Уки. Довечера започва If You Wish Upon Me.
Мелодрама на квадрат, но ще погледна началото, а може и да се навия до финал, кой знае. Понякога само и главният актьор ми стига да изтърпя някой корейски абсурд, ако съм в подходящото настроение. Сиропиталища, затвор, болести и един Ук сам срещу всички, а, да, и влюбен в госпожица Суйонг.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 10:51 от rossonera

# 422
Dead Pigs изгледан. Да не потъне в Списъка а и ме заинтригуваха прасетата Mr. Green . Tuon, да беше казала че има и куче , че и пудел при това Mr. Green
Гълъби също има Animal Dove
Нарочно е с това заглавие,защото знаят за любопитството и котката,но и аз точно за това реших да го гледам. Blush
Филм на паралели е това.Неочаквано хубав.

Малко Барон,че почти съм го изгледала.
Героят му се подготвя да се сбогува със света Cry
Скрит текст:

За първи път ми се случва да гледам в костюмна драма
Скрит текст:
сексуално насилие

# 423
  • MJF
Ами аз се правя на ударена за японския фронт. Ей на, даже до китайски филм стигнах WinkSmile . Туй последното съвсем на майтап го казвам.
Значи са различни творческите екипи на Remolove и Mahou no Rinobe. Ама то така заклетите зрители и малки препратки, подобности ще намерят.
Еми търпеливо ще чакаме.
Аз даже на руския преводен фронт също се правя на ударена заради чакането на превод до края на един японски сериал и въобще не съм проверявала и там какво е положението.
Реших че ситуацията повелява да се обърна към Списъка, корейския и китайския фронт Smile
Wink

Тази дама с кучето , гълъбите , синята къща и салона за красота е любимия ми образ в Dead Pigs. То от самото заглавие и текущите по филма прасешки включвания може ферман да се напише по скрит контекст.
Да си призная, актьора който игра племенник на въпросната дама- дето  като барман ако не се лъжа работи, не го разпознах дълго време че е и син на.../племенник на ... Не схванах че е един и същ герой:blush: . Чак след сценката дето се срещнаха с баща му в някакво заведение с африкански интериор и поръчаха някакъв скъп хипо-хляб Grinning се усетих Blush . Хубави чадъри видях в този филм.

Да допълня нещо, че преди се разсеях. Как гледах Dead Pigs ?!
Търсачката на първо четене не ми даде линк на английски. И тъй като ме домързя за по - щателно търсене я питах на руски. Там веднага налично. Този който отворих се оказа с озвучаване на руски и английски субтитри на екрана.
Започнах да гледам като махнах  почти звука с идеята че ще чета. Но видно английския превод след първите 2-3 минути се ориентирах че не на висота. Пуснах звука. И до края гледах така. В повечето моменти добре че бе руския за да е що годе цялостна , логична и явно близо до истината картината. В някои моменти забелязах че английския текст е по-удачен от това което чувам. Всичко това а фона на сюжета , мимики, интонация , проста логика от това което виждам на екрана от китайския оригинал. Та така , сложна тема са преводите Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 11:28 от Шошулчо

# 424
Предупредих преди месеци, че с гледането на японски сериали на английски ще става все по-зле. Тук-там се качват някои свободни преводи и сайтовете за онлайн-гледане се възползват, но като цяло голяма част от сериалите се превеждат от затворени групи.

В Mahou no Rinobe главните герои имат самурайски/ исторически имена. Геноске (старо самурайско име), Коме (име типично за жените в Япония от средните векове), бащата (героят на Кеничи Ендо) е Кураноске, а другите двама братя са Тораноске и Тацуноске. Малкият брат го мислех за Рюноске, така го и изписват в asianwiki и mydramalist, но е грешно. Като го чух, разбрах, че отново подвеждат.
Момченцето пък се казва Шиноске. Много символики откривам в това сериалче. То вярно, че за героите промяната е като магия, но има и едни мънички детайли, за наблюдателното ми японско око, които много ми допадат.

Захаринчо с поредната си нова реклама. Четох наскоро, че ще снима със Седжонг (с която са много близки приятели, по принцип, извън шоубизнеса) някаква фентъзи драма. От толкова много фентъзи сериали, ще изгубят всякаква връзка с реалността тези теханмингукци.

И модерното тази година рекламно лице - господин Сон Сок Ку. Много е оборотен. То реклама след реклама с него, където и да пусна.

# 425
  • MJF
Ти предупреди и ей на аз почти не мрънкам. Подготвена и информирана отвсякъде. Почти само на ум периодично мрънкотя и "благославям". WinkSmiley
Към споделеното за Mahou no Rinobe 101% сигурно ,че ще се върна в архива като стигне до мен това заглавие.
Тези масово -носке Wink

Предлагам на аудиторията ни един късометражен филм. ukio ми го прати специално да го видя. Българско производство по японска тематика. Аз го изгледах без друг увод и затова и на вас ще ви го спестя. Кратко и ясно. Филмчето е студентски проект. Желаещите мога да попълнят и тази анкета
Хина

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 14:54 от Шошулчо

# 426
Хапни си водорасли с ориз.

Айде, и нещо за Tuon. Да изплакне око.
Новият му сериал, който започва средата на септември, ще го пропусна. Историята е плашеща.

# 427
Ох,сега видях инфото за Blind.
Явно ще игаре съдия или адвокат.
Скрит текст:
И аз ще пасувам.

# 428
  • MJF
Вчера щото не откривах нещо темата в Спирита та сега допълвам за Хина.

Това за водораслите и ориза ме подсети за Dead Pigs пак. Там един от гледачите на прасчовците се оплакваше че той само ориз едва ли не яде , +/-водорасли като допълнение от мен, а прасетата изискват какво ли не плюс витамините по азбучен ред.Mr. Green

# 429
Да си кажа за първи епизод снощи на If You Wish Upon Me....
Всъщност, нямам кой знае какво да кажа, освен че отново имах усещане за Lion no Oyatsu, само че в криворазбран корейски вариант. Има и хубави моменти, но отново, както повелява всяка корейска традиция, е заложено на драмата, посипана с още драма, върху нея още драма и т.н. Позитивното е сбутано там някъде в ъгъла и на него се отделя много малко екранно време.
Героят на Чи Чанг Ук е глуповат. Нямам спомени да съм го гледала в такава светлина. Искаше се ми се да го раздава малко по-тежко, по-мъжки, особено при тази биография на героя му - сирак, пребивавал в затвор, забъркал се с престъпници, лихвари и пр. Исках нещо Чи Чанг Ук в стил К2, но не би.
Това ще е сериалът на татуировките, упс, извинявам се, на ваденките. Уки покрит целия в татуировки, а знаем как се гледа в Азия на хората с татуировки, дори и в наши дни. Суйонг и тя с една ваденка на ръката, но по-скрита.

И нещо, което ме издразни, освен мелодрамата и обичайния корейски бибимбап (бъркоч) - героите в сериала са с якета. Посред лято, на 30+ августовски жеги е изпитание да гледам хора с якета и шалове. Стана ми още по-горещо.
Сериалът е сниман от октомври миналата година до април тази година. Скоро да очаквам и кадри със сняг и ръкавици.

Биричка? Черпя с татко и мама Кейске и Такае Нииджима от Tsuma, Shogakusei ni Naru, мангаката от Renai Mangaka - Рьохей Сузуки и чудна, сладка Хикари Мацушима.

И една от Сенсей, без алкохол. Тя е за мен.

# 430
  • MJF
Beers мда, същата реакция и аз като видя "дебели "дрехи" сега, то от маската ми става горещо какво остава за ....
В първата реклама кой ли не Smiley а Сенсей  съвсем скоро го гледах във филм.

# 431
Шош,Dead Pigs доста те е впечатлил Smiley

Гледах и Хина,защото не отказвам късометражни филми.Анкетата също попълних.

Сега видях,че е почнал новия сериал на Люк - My Dear Donovan.
След Oh My Boss където видяхме как се сбъдва мечтата на секретарката,сега ще гледаме с учителката.
Люк ще го играе модел и ще показва плочки,явно
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 13:21 от Tuon

# 432
  • вятърничава
Шош,Dead Pigs доста те е впечатлил Smiley
Гледах и Хина,защото не отказвам късометражни филми.Анкетата също попълних.
Скрит текст:

+1

# 433
  • MJF
Tuon Smiley
Ти понеже си споменавала мичигънския ветеринар д-р Пол. Та от епизодите дето съм гледала съм останала с впечатление че най-безобидните му и "нормални" пациенти са прасетата. Има няма им минава като ги сложи на диета или като ги покрият със завивка и да се сгушат едно до друго за да се топлят. Хиля се до уши като се сетя,  че за всяко нещо вдигат шум "все едно ги колят".

В анкетата се затрудних  мноого при въпросите за литературни произведения и филм аз непомнещата заглавия. Blush

# 434
O,да, аз съм фен на д-р Пол.
Там ги гледат прасенцата като домашни любимци.Все едно куче или коте,също за участие във фермерски състезания.
Виетнамски прасенца гледат,които са малки и сладки.

В анкетата се затрудних  мноого при въпросите за литературни произведения и филм аз непомнещата заглавия. Blush
И мен.
Особенно за сполучлива адаптация на японско произведение.
Също и въпроса за японска продукция, която се сещам когато става дума за японско кино“и пиша Hana yori ... и се сещам,че вероятно искат филмово заглавия и написах филм.

Общи условия

Активация на акаунт