Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 40 064
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Пия бре, с щипка сол даже. Ама топла не мога, все едно пики пия Joy Пия си със стайна температура, от филтърната кана.

# 211
Топлата има различен ефект от студената.

# 212
А бе, свършИ тая, остават ми около 9 часа макс, ама може да прекъсна с час-два по-рано. В 22 часа на 25-ти някъде изпих последната глътка кафе с масло, за това го броя от тогава гладуването, но фактическото ядене ми беше около 2-3 часа по-рано.
Ще започна с кафе с масло първо и после, след около 1-2 часа ще ям твърда храна.

# 213
Здравейте, днес си направих изследвания,които ме обезпокоиха.Другата седмица ще отида при ЛЛ. Вие какво мислите,на къде вървят нещата?

Глюкоза         4.65        mmol/l     3.3-6.0    
Желязо    H     32.30        umol/l     М 10.0-28.0 Ж .(F.) 6.0-26.0    

Инсулин    L     2.70        uU/ml     3,0-25,0 uU/ml    
HOMA         0.56             2-2.5 висока инсулинова чувствителност, добър гликемичен контрол; > 4.0 - понижена чувствителност към инсулин или инсулинова резистентност;> 8.0 - асоциира се с наличието на захарен диабет тип 2    

# 214
Моля като слагате изследвания за коментар, да казване и по няколко думи за налични оплаквания или повод, по който са правени. Така само цифрички на хартия, не означават много.

# 215
Преди няколко години ,ми бяха назначили тест с обременяване с глюкоза и се установи лека форма на ИР. Предписаха ми диета,която включва много малко въглехидрати,която се опитвах да спазвам известно време,наблягах повече на млечни и яйца ( не ям от години месо).В един момент без много да се замислям спрях и млечните,просто не ми се ядат и сега ям основно въглехидрати.Забелязах,че след като ям основно ядене ,ми се дояжда винаги нещо сладко ,а преди не беше така .Нямам някакви конкретни оплаквания.Днес реших да си направя профилактични изследвания ,не ми ги е предписвал лекар.Другата седмица ще отида до ЛЛ,да видя дали има нещо обезпокоително,дали трябва да направя и други изследвания,дали трябва да променя нещо в хранителния режим.

# 216
Моля като слагате изследвания за коментар, да казване и по няколко думи за налични оплаквания или повод, по който са правени. Така само цифрички на хартия, не означават много.

Здравейте,

Публикувам отново. На 27г. Съм, с поликистоза (на ехографа и нередовен цикъл) и съмнение за ИР, в допълнение обремененост от заболявания на ЩЗ. Това са изследванията ми от днес:

# 217
atyty, ами според мен, са ти прилични резултатите, щом няма оплаквания. Не знам какво точно означава този нисък инсулин, възможно е да скача много, след хранене както при dices, а може и да не.
Като цяло, тези резултати, съчетани с липса на оплаквания ми се струват ок, но си направи консултация с лекар де.

dices, и твоя инсулин е нисък като при atyty, но и доста скача. Трябва ти режим, ако не спазваш никакъв, а ако спазваш, ти трябва промяна щом имаш оплаквания.

# 218
Преди няколко години ,ми бяха назначили тест с обременяване с глюкоза и се установи лека форма на ИР. Предписаха ми диета,която включва много малко въглехидрати,която се опитвах да спазвам известно време,наблягах повече на млечни и яйца ( не ям от години месо).В един момент без много да се замислям спрях и млечните,просто не ми се ядат и сега ям основно въглехидрати.Забелязах,че след като ям основно ядене ,ми се дояжда винаги нещо сладко ,а преди не беше така .Нямам някакви конкретни оплаквания.Днес реших да си направя профилактични изследвания ,не ми ги е предписвал лекар.Другата седмица ще отида до ЛЛ,да видя дали има нещо обезпокоително,дали трябва да направя и други изследвания,дали трябва да променя нещо в хранителния режим.

Значи имаш ир, но наблягаш на въглехидрати.
Аз не разбирам логиката защо ти е нужна храна, която те разболява.
Така изследвания само на гладно нищо не означават. И в първия пост съм писала за тия неща.
И да, нормално е сладичко да ти се хапва. Ти перманентно си държиш инсулина висок, а това предизвиква желание за още и още. Дъвчим го вече 52-та тема.

# 219
Миоки, аз получих също веднъж сериозно подуване на глезените, и понеже бях на семинар , забелязах, че прасците ми на газела ги няма . Но това си продължи три дни. От дълго пътуване съм получавала, после се оправях. Но слез семинара вече отидох на съдов. Оказаха се разширени вени. Пих  мисля че детралекс се казваше медикаментът известно време. Оттогава , повече от 10 години, съм наред, пу пу. Не зная твоят случай дали е сходен. Но не пречи да правиш свещ, много полезна за отоци. 🙃
Ще премериш ли кз преди да мушнеш пържолката, любопитно ми е какво ще покаже

# 220
Тайс, разширени вени нямам, освен ако не е някоя дълбока, която не се вижда, но не би ли трябвало да боли, ако е такъв проблема? Доктора не ми каза, че е възможно да е разширена вена, но не са ме гледали с ехографи и тем подобни, само кръв и урина. А и прасците ми си бяха добре - без подуване, зачервяване или болка при стискане и ходене.
Имам много повърхностни венички от тези които им викат spider veins, не знам дали има някаква връзка. А може и да е свързано с проблемните ми тазобедрени стави, кой знае...

За съжаление нямам нито една лентичка останала, за да измеря. Не съобразих да купя навреме. Другия месец мисля да направя още един такъв маратон и ще се подготвя.

# 221
Миоки, точно дълбока. То това ми се видя най - безобидно на фона на други диагнози 😁.
Почетох си тогава доста за профилактика и досега се справям, но аз и много ходя пеша. То и това си е прогресивно. Насочвам те евентуално, не че ти не си го допуснала и това.
Аз днес съм на 18 000 крачки, едно фрапе и две кафета, ще опитам да ударя поне 24 часа глад, вдъхновена от твоите фастове.
И си постоплих вода по препоръка на Елора, така и така къркам яко и пикам съответно 🤣

# 222
Ще го имам предвид. Не е изключено и да е нещо такова. Със сигурност не е нещо от страшните неща, поне това го отхвърлихме Grinning Не знам дали са ми мерили холестерола (тук не обичат да дават резултатите от изследванията), но не изпищяха.
Аз много седя, при мен това е проблема и може да допринася за случилото се. Трябва да ходя повече, ама... Започвам нова работа, ще има малко повече ходене до офиса, та се надявам да се пораздвижвам по-често.
Другата седмица пак ще летя, дано не се повтори Laughing

# 223
Другата седмица ще отида на лекар и ще трябва генерално да променя храненето,ще е трудно, но иначе в дългосрочен план, ако така продължавам само ще си вредя.

# 224
Ох, топла вода много гадно звучи ако е дюс само вода. Не че търся охладена да ми е, но стоплена вече не звучи като вода изобщо. Билков чай там какъв да е мога и в най-голямата жега да си го пия топъл, това дали има същия ефект като само вода топла? В нея пък нали лимон цедят някои, пак не е чиста вода.

Общи условия

Активация на акаунт