Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 40 003
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Аз не мисля, че е от хапчето. Поне при мен няма такъв ефект. Засищането идва, ако поемаш каквото трябва и с времето порцията става по-малка.

# 256

Така мускули не се правят.
Лицеви, планк, клекове ти трябват.

Бел епок, да от в е.
Метформина е за тежки случаи. Ир се оправя прекрасно и без това хапче.
Благодаря, Елора! Ми тя моята ИР май не е от леките. Но явно и се адаптирам към пустия метформин. Аз си почнах пълната доза малко по-рано, около седмица и сигурно и това се отразява. А как убива апетита тоя Глюкофаж, не е истина. Постоянно се чувствам преяла Angry
Ир е хранителен проблем и се лекува с храна.
Не си диабетик.
Виж си количество, качество и дали ядеш каквото трябва.
И помисли за намаляне на хапа и стриктност на режима.

# 257
  • Gotham City
Преди ядях постоянно, по малко, но постоянно и все се чувствах гладна. Сега ям с интервали от 3-4 часа и не огладнявам изобщо. Вероятно така е при нормалните хора. Обаче свалям. Наистина е странно. Затова го отдадох на Глюкофажа.
Ами нормални порции мисля ям. Всеки ден месо по два пъти, масло, яйца, филета, маслини, ядки, кашкавал, Филаделфия, винаги и пресен зеленчук. А хапчето го пия отскоро, може би е рано за промяна. Инсулинът и КЗ ми бяха доста високи на 60 и 120 мин при идеални стойности на 0 мин - инсулинът беше 3.08. Аз този скок си  го обяснявам с висока резистентност.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 20:40 от Belle Époque

# 258
Странно звучи наистина, а и при ядене през 3-4 часа ако всеки път ти се доспива... че ти кога ще се разсъниш изобщо?
Точно откакто съм на режим съм отвикнала да ми се доспива след хранене. В редките случаи когато обядвам нещо непредвидено (да се чете като неподходящо за нашия режим на хранене), после клюмам като бебе пуйче на бюрото и се нервя на себе си че съм го допуснала. Ама то като съм се разглезила веднъж да свикна без такива усещания и все да ми е добре, ми се струва тройно по-зле когато се случи.
Обикновено другите около мен са така, а аз съм над тия неща. Кафето следобед го пия по навик и защото обичам кафе, а те пият защото след обяда им се иска да полегнат...

# 259
  • Gotham City
Ами да, не е приятно да ти е постоянно сънливо. Явно е ефект от Глюкофажа и като отслабнах сега, вероятно и ниско кръвно. Май ще си самонамаля дозата.

# 260
Това ниско кръвно има ли как да се провери когато се чувстваш така? Кръвната захар също, ако има начин. Мисля че и Елора по едно време се оплакваше от същото - след като си беше пооправила показателите и свалила доста тегло, метформинът вече идваше в повече и КЗ слизаше ненужно ниско. Съответно става излишен и постепенно го махна.
Ама това не се прави на предположения само. Глюкомерите не са скъпи, ако се съмняваш че хапчето ти сваля КЗ прекалено много. То реално при тях плащаш само лентичките, винаги има какъв пакет да купиш дето самият глюкомер излиза безплатно. Ако има от кого да вземеш назаем апарат за кръвно налягане примерно да видиш и това дали е вярно или само така си мислиш. Нещо има, но в момента и ти не го знаеш какво е.

# 261
  • Gotham City
Не е само предположение за кръвното, аз по принцип съм с ниско. Сега не съм го мерила, но винаги е било ниско. А глюкомер имам. Боцкам се от време на време. Сутрин на гладно КЗ все се върти около 5 +- . А примерно 2 часа след хранене е около 5, вчера 1 час след хранене и Глюкофаж беше 4.9, което май е ниско. Вече взех да усещам кога вдигам КЗ, мерих я няколко пъти при съмнения и се потвърдиха. Натка, според теб тази КЗ 1 час  след хранене не е ли ниска? Мисля, че доза 1500/дневно ми идва много. Не знам килограмите имат ли значение, но сега съм 48 кг.
Само да вметна, че натискам с тоя Глюкофаж, за да сваля андрогените - ДХЕАС основно, иначе мисля, че и само с диета бих държала нещата в поносими граници.

# 262
  • Столичанин ама не в повече :D
Преди ядях постоянно, по малко, но постоянно и все се чувствах гладна. Сега ям с интервали от 3-4 часа и не огладнявам изобщо. Вероятно така е при нормалните хора. Обаче свалям. Наистина е странно. Затова го отдадох на Глюкофажа.
Ами нормални порции мисля ям. Всеки ден месо по два пъти, масло, яйца, филета, маслини, ядки, кашкавал, Филаделфия, винаги и пресен зеленчук. А хапчето го пия отскоро, може би е рано за промяна. Инсулинът и КЗ ми бяха доста високи на 60 и 120 мин при идеални стойности на 0 мин - инсулинът беше 3.08. Аз този скок си  го обяснявам с висока резистентност.
Инсулин 3 не е идеална стойност, и е показвал проблем, идеалното е между 5 и 8. Всъщност достатъчно ли спиш през нощта? Кафе пиеш ли?

# 263
  • Gotham City
Хм, не знаех за инсулина. Благодаря! Спрях кафето преди 3 месеца. Ами будя се поне по 2-3 пъти през нощта. Най-неспокойно ми е към 4-5 часа. Защо?

# 264

Здравейте, днес направих обременяване с глюкоза и трикратно измерване на инсулин.Изследването ми е назначено от ендокринолог по повод косопад.
Ще се видя с лекарят си чак другата седмица.
Какво е вашето мнение, как да тълкувам резултатите?

# 265
Belle Époque- Описаните симптоми на мен ми приличат на проблем с ЩЖ/от всичко което изчетох/......разхождала съм се доста време с много висока КЗ, че и сега като съм качвала- абсолютно по нищо не се усеща.......когато е ниска обаче, а твоята в случая не е ......защото ниска КЗ е под 4, даже под 3.6 тогава има разтреперване, изпотяване....абе доста е неприятно...усеща си се съвсем ясно хипогликемия.....получава се и при рязък спад от висока към ниска КЗ.......липсата на енергия може и да е от липса на магнезий, но и аз съм с ниско кръвно от доста време и не съм сънлива изобщо...Пиеш ли магнезий?

# 266
  • Gotham City
Изследваха ми и щитовидна. Там заключението беше, че е ок. Магнезий пия.
Ето днес си направих експеримент - обядвах режимно и не пих хапче. 1 час след хранене кръвната захар ми беше 6.6, 2 часа след хранене - 4.6. Мисля, че това е нормално, нали? Значи намалена доза и стриктен режим засега работят.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 15:10 от Belle Époque

# 267
Изследваха ми и щитовидна. Там заключението беше, че е ок. Магнезий пия.
Ето днес си направих експеримент - обядвах режимно и не пих хапче. 1 час след хранене кръвната захар ми беше 6.6, 2 часа след хранене - 4.6. Мисля, че това е нормално, нали? Значи намалена доза и стриктен режим засега работят.
Да, добре е , но имай предвид, че метформина действа и с натрупване в организма. Аз като го спрях окончателно, първите 3 дена все още имаше действие, после вече леко скочи КЗ...Странно ми е с това доспиване, но може наистина да е страничен ефект ...другите масово се оплакват от разстройство, замайване.....казват че се "чувстват като парцал" ОТ колко време каза че пиеш метформин?
Хубаво е, че пада КЗ....и при мен славабогу пада сравнително бързо...та в този ред на мисли....да се оплача
..онзи ден ходих да си събера поредната порция яйца, та в двора имаме череша, която бях забравила....загледах се че има череши.....жълти..и така им се зарадвах .......хапнах една шепа....както бях гладна.....резултата 7.4КЗ 40 мин след това Sad(((( Явно и черешите ще са мираж ......

# 268
  • Gotham City
Ех, плодовете колко ми липсват. Точно пролетните са ми любими - ягоди, череши, кайсии, праскови. Сега само ги гледам жално и си позволявам по 2-3 ягоди или половин кайсия на ден след ядене. А тая захар да скочи толкова от шепа череши Hushed сигурно защото и на голо.
Азара, Глюкофажа го пия от този месец, от 04.05. По принцип дозата е 1500 на ден, но май ми идва много. Не знаех, че се натрупва. Благодаря! На стомаха изобщо не ми влияе, дори до тоалетна ходя по-рядко.Даже сънливостта и замайването ще ги понеса, обаче това чувство за преяждане много ми тежи. Затова ще я намаля засега на 1000 на ден. Все пак режимът е най-важен, а аз засега, мисля, съм доста стриктна.

# 269
  • Столичанин ама не в повече :D
Хм, не знаех за инсулина. Благодаря! Спрях кафето преди 3 месеца. Ами будя се поне по 2-3 пъти през нощта. Най-неспокойно ми е към 4-5 часа. Защо?
Кортизол изследвала ли си? Възможни са нощни хипогликемии, хормоните на щитовидната може да са в референтни граници и да не са оптимални.

Общи условия

Активация на акаунт