Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Гликираният ми излезе 4.80 е.
Преди беше 4.70, но пиех канела и хром.
Чакам пуст индекс 🙄

# 556
Хапвай мед - вдига КЗ, но е много малко глюкоза, предимно е фруктоза.

Точно за пчелния мед търсих информация досега и намерих  много противоречиви мнения. Повечето са ,че при ИР не се препоръчва.

# 557
Sharpy, На мен ми прави впечатление , че много си се вглъбила в храненето. Никъде не видях , колко вода пиеш. От обезводняване също стават хипогликемии. До обяд е хубаво да са изпити поне 2л вода/чай. Кафето всички знаем е диуретик.
За целия ден, не прочетох колко вода/чай приемаш? Но пък си писала, че пиеш зелен чай, който сваля кръвното и е също диуретик. За проблема с WC или вгл. са повече или месото. Когато аз усетя, че ми е лошо или е време за храна - пия вода, ако не мога да хапна веднaга режимно .  Помисли или пиши, как е при теб, в тази посока, но захарчета, бонбонки и сие, по-добре недей.

# 558
sharpy, няма нищо хард в поста ми.
Вярвай ми, аз ако съм хард ще разбереш Grinning
Като те гледам какви ги пишеш, точно по-диагонала си чела.
Оттук, оттам и си сглобила нещичко и логично неправилно се храниш.
Режимът ти не е дори кето. Някакво извратено "кето" с тая захар. С тая захар се въртиш в порочния кръг.
Щом от "режимът ти" продължаваш да имаш драма, според теб правилния ли режим е? Помисли си, не ми трябва отговор.
И кетото не е хубав режим. Но щом си решила, че е най-доброто е твоя си работа.
Сто пъти сме го коментирали.
Кетото е нещо временно.
Нямаш правилна реакция нито на кз, нито на инсулин и това ти идва от храненето.
Не случайно казах да си го ревизираш. Това значи, че трябва да четеш още и още.
И да намериш баланса. Балансираното хранене не изключва въглехидрати. Но визирам хубави В, а не тесто, захар и т.н.
Плашиш се от плод, ама нападаш захарта. Логика няма.
От морков се плашиш, но не и от отровната захар. Няма логика.
Ям моркови редовно. Зимата редовно си ям салата от цвекло и моркови с яйцата или месото.
И печен лук хапвам като вълк редовно. Нищо че го плюят. Много ми върви със скумрия на фурна.
Поне вода е хубаво че пиеш. Гледай да е през деня, вечерта много вода не е хубаво да товариш организма.
По-добре плод, а не захар.
За стевията сме писали и търкали сто пъти клавиатурата, че вдига инсулина.
Всички подсладители дето ги рекламират са боклуци и си нямаш на идея как се метаболизират от черния дроб и че са по-опасни и от захарта. Че ако ще използвам нещо за сладкиш е по-добре кокосова захар като казвам, че това не ми е ежедневие, а по поводи.
Може да си намериш на Фънг книгите и да четеш. Че имаш нужда от още информация.
Фастове също може да вкараш.
И не за да отслабнеш, а да оправиш ИР. Разбира се ако не ядеш каквото трябва извън фастовете, много няма да постигнеш.
А какъв зелен чай пиеш? Да не е китайския за отслабване или обикновен зелен?
Аз пия китайския, ама аз съм дефектна по рождение.
Магнезий е хубаво да пиеш, цитрат.
За желязото и Д, В 12 трябва да следиш да видиш няма ли там проблем. С В 12 явно нямаш.
Може и едноседмичен курс с магданоз да спретнеш. Не смути, а по 2 връзки на ден в салатата и дъвчеш хубаво.

Аз днес също правих изследвания. Ще чакам гликирания и ще ги пусна вечерта, че трябва да изчезвам.
Доволна съм. Но предвид кз нещо ми се чини, че глюкомера ми сочи по-висока кз. Ама не е драма.
Желязото е трагично, просто трагично.
В 12 е 529, мисля, че бива.
Д е 23,8, една идея над латентен дефицит и малко по-високо отпреди година или две. Не помня кога го пусках.
И пикочната съм я смъкнала още доста.

Хапвай мед - вдига КЗ, но е много малко глюкоза, предимно е фруктоза. Стевията и еритритол са ок за ИР, захарта не ако ще кокосова да е, тя Елора не се е изразила в първия пост и също ти каза. Освен това, калъв е проблемът с плодовете? Хидратират и са сладки, всеки с различен гликемичен индекс, ето череши, ягоди, динята не е много ок, само в малко количества, за пъпеша не знам.
Стевията и еритрола НЕ СА ЗА ИР. Нито мед.  Никави подсладители не са за хора.
Ти наясно ли си какво се случва в черния ти дроб от стевия и еритритол?
Моля ви без глупости.

# 559
Хапвай мед - вдига КЗ, но е много малко глюкоза, предимно е фруктоза.

Точно за пчелния мед търсих информация досега и намерих  много противоречиви мнения. Повечето са ,че при ИР не се препоръчва.
Да права си, сега си проверих пак от моя източник. Стевията я дават ок тук. Еритритол, според това дали предизвиква диария, индивидуално.
https://youtu.be/u3mNYwBqgkA

# 560
Ох, олекна ми. Даже още е паднал с малко.

# 561
Елора, сега аз само с едно изречение пак ще напиша нещо, което написах 5 пъти сигурно. Аз НЕ СЪМ УПОТРЕБЯВАЛА ЗАХАР!!! Сега дали се разбра вече правилно?
Захар съм употребила в ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА, заради това, за което пиша тук във форума - че във въпросната последна 1 седмица започна много да ми пада нивото на кръвната захар!

# 562
Сигурно има и по-полезни начини да си я вдигнеш. С чисто кафе например?

# 563
Кафе ми забрани кардиолога повече от 1 на ден /писах по-рано за това/ Затова споменах и че пия бета блокер, за де не "скривам" нещо. В нета четох дори, че бета блокерите качвали КЗ. Хапчето, което пия е Беталок половинка сутрин на гладно.

Никъде не видях , колко вода пиеш. От обезводняване също стават хипогликемии. До обяд е хубаво да са изпити поне 2л вода/чай. Кафето всички знаем е диуретик.
За целия ден, не прочетох колко вода/чай приемаш? Но пък си писала, че пиеш зелен чай, който сваля кръвното и е също диуретик. За проблема с WC или вгл. са повече или месото. Когато аз усетя, че ми е лошо или е време за храна - пия вода, ако не мога да хапна веднaга режимно .  Помисли или пиши, как е при теб, в тази посока, но захарчета, бонбонки и сие, по-добре недей.
За водата съм писала на предната страница - по 2,5 л. на ден, понякога и 3 л.
За WC-то вероятно тогава ще е от повече месо, тъй като въглехидратите са били мининум /от зеленчуците/.
Честно казано когато плюсках пържени картофи и баници ежедневно, никога не съм имала проблем с ходенето. А с това "ядене" бях 20 години, аз без пържени картофи с 2 филии хляб не сядах на масата.

# 564
Кафе ми забрани кардиолога повече от 1 на ден /писах по-рано за това/ Затова споменах и че пия бета блокер, за де не "скривам" нещо. В нета четох дори, че бета блокерите качвали КЗ. Хапчето, което пия е Беталок половинка сутрин на гладно.

Никъде не видях , колко вода пиеш. От обезводняване също стават хипогликемии. До обяд е хубаво да са изпити поне 2л вода/чай. Кафето всички знаем е диуретик.
За водата съм писала на предната страница - по 2,5 л. на ден, понякога и 3 л.
За WC-то вероятно тогава ще е от повече месо, тъй като въглехидратите са били мининум /от зеленчуците/.
Честно казано когато плюсках пържени картофи и баници ежедневно, никога не съм имала проблем с ходенето. А с това "ядене" бях 20 години, аз без пържени картофи с 2 филии хляб не сядах на масата.

То и аз преди 20г свалих 30 кг за 1,5г. след бременност, ядейки малки боклуци, ама сега историята е друга. С годините всичко се променя. Пусни  си нови изследвания, че тези от преди 6г. не са миродавни, ама хич.
Преди да ми открият Хашито и на мен бяха изписали  бетаблокер, без да знаят от какво вдигам кръвно. Сега преди да ми открият метаболитния, пак  ей така изписан. Еми, ето на, не е проблема за решаване от кардиолог. И твоя проблем е друг, но ще се види след изследвния и читав ендо, а не от доктор на парче. М/у храненията ти, които си писала има 18ч.глад/фаст , ако само изхвърляш течности, без да пиеш, не ще ти е ниска захарта, ами и може, да припаднеш, събирайки границите на кръвното. Така , че нови изследвание и  още информация си набави.

# 565
Не знам, поне на мен не ми звучат добре тия методи за уж избягване на хипогликемии. Съмнявам се и да помагат особено, честно казано. Захар пък макар и малко или пък мед - КЗ рипва нагоре, после юруш един тон инсулин щото ние дето сме с ИР така реагираме. От това пък спада рязко захарта и това хич не е приятно. Дори и да не слезе опасно ниско, самият рязък спад надолу се усеща. Права е Елора че това е порочен кръг, КЗ трябва да я държим стабилна и тогава няма дертове.
Подсладители като стевия са гадни, отделя се инсулин "нахалост", то дори няма толкова захар в кръвта ни а той ще я свали още... Освен че поддържат навика към сладкия вкус.
Плодовете някои ги толерират повече от други, там не бих била толкова категорична. Само не ми хареса че са вечер, според мен въглехидрат не е нещото с което човек да си завърши деня. Който и да е човек, а такъв с метаболитен проблем пък съвсем.
Обременяването от преди сума години и с половинчати данни не знам защо изобщо се гледа, то хем е много старо, хем няма на всяко вземане инсулин. А до сега кой знае и колко са различни нещата вече... То и тогава не и било баш розово де.
Едно по-нормално ВМНВ хранене може би ще е по-удачно от строго кето, кетото наистина не винаги е уместно или се понася добре. Пък и радко е наистина нужно.

# 566
Galina Georgiev, пия си доволно вода, то аз друго май не пия. А, и айран понякога пия. Чат-пат 50 мл бяло вино.
Бета блокера ми е изписан заради проблем, който се появи отскоро /писах там във фермана по-назад./ Вдигах много висок пулс и се оказа пролапс на митрална клапа /показаха ми го и на ехографа/ Да чукна на дърво, с тези хапчета се нормализира, и се чувствам и по-добре, скоро ходих на контролен и продължавам да ги пия.

# 567
Аз да ви кажа съм тотално демотивирана и изморена. След толкова сутрини висока КЗ м/у 5.9 и 6.4, на профила захарта излезе ниска. Днес отидох на ендо и той разгледа всички изследвания и отсече, че данни на тях за ИР няма. Имам Хашимото, но хормоните били добре, да пия Селен, през цялото време въртеше въпросите около това пада ли ми много захарта. Няколко пъти обясних, че на глюкомер за два месеца най - ниската стойност която съм виждала е 4.6 и то един, два пъти при глад цял ден. Каза, че инсулина бил ок. Накрая вече се напрегнах и обясних, че ме притеснява висока захар, не ниска и че не мисля, че профила е направен коректно и попитах защо инсулина на 60мин.е под норма, а държи КЗ ниска, чак тогава се разбрахме. Е колко се разбрахме нямам идея, защото иска нов профил, пфф аз правих в събота.Просто вече и аз много се обърках и изнервих, от това бодене и тези мой толкова загадъчни резултати, които давам на изследвания. След всичките тях  отново ми обясниха, че нищо ми няма😥

# 568
Здравейте, мили дами,
На 29 години съм и преди година бях на профилактичен преглед при ендокринолог за изследване на щитовидни хормони, тъй като имам фамилна обремененост. Заради някои придружаващи оплаквания, лекарката ми назначи и измерване на КЗ. Резултатът беше 6.33 mmol/l. След това направих и обременяване с глюкоза.
Това са резултатите, не ми каза да пусна и инсулин, въпреки че не бях с направление:

0 мин - 5.92 mmol/l              реф.стойности 3.75-6.10
60 мин - 11.11 mmol/l          реф.стойности 3.75 - 8.90
120 мин - 8.37 mmol/l          реф.стойности 3.75 - 7.80

Не ми назначи терапия, а каза като начало само да отслабна, да намаля сладкото и повече движение и после ще гледаме. Признавам, не подходих много сериозно към проблема и започнах с отслабването едва от началото на тази година. От 1ви януари до сега свалих 8 кг (83->75). Не съм спазвала конкретна диета, а гледах основно калорийния баланс като откакто се затопли увеличих и движението.

Реших на своя глава да си пусна изследвания, за да видя има ли някаква промяна преди да правя отново обременяване и да ходя отново на лекар.

Скрит текст:

Като видях, че повечето показатели са в реф.стойности се успокоих, но тогава попаднах на темата и разбрах, че инсулина ми е висок.

Как мислите дали може да ми се разминат лекарствата, ако подходя по-сериозно към храненето?

# 569
И захарта не е малко, не само инсулинът. Нищо не пречи да опиташ с режим на хранене и движение поне за няколко месеца. Ти ИР не си я завъдила за кратко време, няма и да я овладееш за кратко. А и те лекарствата няма да ти я излекуват а само ще те подпрат да вкараш показателите в норми, пак ще трябва режим и то не временно.
Не е толкова страшно колкото звучи де. Освен че като видиш как се чувстваш като вземеш да се подобряваш, после и сама ще си мотивирана да се храниш и движиш по подходящ за теб начин. Свалянето на тегло ако имаш излишно е бонус в случая, а не главното нещо. Може и да се забави във времето но ще стане и то.

Общи условия

Активация на акаунт