Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
renji, пробвай в друга лаборатория - поне инсулин и КЗ без обременяване, просто да засечеш стойностите. Ако си в София мога да препоръчам Бодимед. Казвала съм и друг път - моя близка лаборантка ме посъветва да не стъпвам в Рамус. Мен така в една лаборатория (в ДКС, не рамус) почти ме бяха изкарали с диабет докато не отидох в бодимед и там излезе захарта с една единица по-ниска, но се видя проблема с инсулина. Бодимед ми е препоръчана от няколко независими един от друг лекари (вкл. моята позната лаборантка). Като бързам и аз ходя в рамус, основно за секрети за малкия като трябва да се вземат. Та според конкретния случай избирам и лабораторията.
Аз уикенда се отдадох на плюскане на череши, имаме череша на вилата и докато я оберем, пък после да изчистим плода за сладко.... Реших да правя сладко без захар за домашните, вече е в бурканите, сега да видим колко дълго ще издържи. За мен ясно, че и без захар не е ок, направих го основно да слагам на малкия като му правя кекс. Много ми е трудно с плодовете да се сдържам, не знам вие как се справяте.

# 616
Щитовидните хормони повлияват ли се от хранителен режим?
Също започвам вече да се чудя малко в стил - кокошката или яйцето. Grinning
Тоест кое кое предизвиква, понеже ми откриха и СПКЯ на единия яйчник.

# 617
belluccii,
Ако намериш отговор на тези въпроси, моля, сподели и с мен. Имам същите проблеми и подобни стойности.

# 618
Джереми , тогава смело давам с 10 на ден, пък след няколко месеца ще видим.

# 619
Джереми , тогава смело давам с 10 на ден, пък след няколко месеца ще видим.
Пий и витамин К 2, щом ще вземаш такива дози.
Аз вземах по 6 капки на ден вигантол, и К2 през ден по едно. На натурал факторс. Сестра ми и тя по 6 капки, вчера и отсипах от К 2 , но тя не ми обърна внимание, просто не искаше да спори с мен.
 А в темата за вит. Д пишат момичетата защо е нужно.

Аз още не съм правила проверки, изкърках едно шише вигантол и го спрях, нямах някакъв сериозен дефицит и щом няма да предозирам, ще пия пак така. Да видим алергиите ми от слънцето как ще са този сезон.

С този Бодимед сега се замислих.
Гледах им пакетите , ами в Рамус има пакети за ИР и диабет, в Бодимед няма , голямо смятане трябва да правя какво да пускам, пък и до най- близките лаборатории ми е поне спирка- две с метрото.
Рамус ми е най-близко.

Предният ми джипар само Цибалаб признаваше.

# 620
На мен са ми предписани 100мг желязо на ден и 0.5мг вигантол на ден. Като желязото трябва да го пия по схема - 3 месеца плътно, после изследвания и по 1 месец после 2 месеца почивка.
За вит. Д - той се предписва според общата структура за костен метаболизъм, т.е. излишните количества от него се натрупват в костите и не е хубаво да се прекалява. Може би лятото е логично по-слаби дози да приемаме защото така или иначе сме на слънце.
Бях писала, че след неглижиране на показателите за анемия - феритин и FE сатурация, 3 години по-късно съм с намалено желязо и TCX над нормата. Много ми се иска чрез здравословно хранене и прием на витамини да се регулират нещата, защото немога да спра да се обвинявам, че не взех мерки навреме.

# 621
Тайс, бодимед и на мен не са ми удобни и са по-скъпи също така. За цибалаб конкретно нищо лошо не съм чула, но до нас така или иначе нямат удобна лаборатория и ако ще се разкарвам най-сигурно ми е в бодимед. Ендокринологът ми препоръча Кандиларов като алтернатива на Бодимед, но не съм ходила там до сега.

# 622
Аз да питам нещо за яйцата,че на няколко места прочетох противоречиви мнения. При ИР и повишен холестерол и високи триглицериди (1,80) белтък и жълтък ли се яде? Спорът е за жълтъка- твърди се,че вдига още повече холестерола и триглицеридите.

# 623
Това са доста остарели  мнения.Потърси по-нова информация за холестерола и триглицеридите.Прочети първа страница по-подробно.

# 624
Остарели , остарели ... ама май си е вярно това за жълтъците . Най - добре да се внимава .
На мен не ми е проблем , не обичам яйца . Рядко ги ям

# 625
На базата на какво твърдиш, че "май е вярно за жълтъците"?

# 626
Ами за да са се считали за вредни години наред , явно има защо .. Мое лично мнение .
Знам от малка , че повече от 3 жълтъка на ден категорично трябва да се избягва

# 627
Grinning Ужас. Те години наред съветват да избягваме маслото и да готвим с растителни олиа, надявам се това поне да не го правиш. Мисля, че точно теб преди няколко седмици Духчето те посъветва в темата за моно да почетеш малко осъвременена информация за жълтъците и холестерола, но явно нямаш интерес.

# 628
Че те и  маргарините с години наред ги спрягаха за здравословна алтернатива... По същото време се анатемосваха маслото и жълтъците че вдигали холестерола. Също толкова е актуално.

# 629
Ползвам само зехтин , олио от авокадо . Краве масло избягвам ,  прекалено ми е мазно . Олио не ползвам , защото няма вкус .
Четох за жълтъците , но доколкото разбрах май не е сигурно колко са полезни ако се прекали с тях .. Аз си спазвам правилото - повече от 3 жълтъка категорично не .. Всеки си решава . Някой ако иска може и по 20 жълтъка да яде на ден Laughing

Общи условия

Активация на акаунт