"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 27 090
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Rapunzzell, ако имате 3 кубика топла вода това са около 40 лв. месечно от сумата, но не знам как ще проверите щом нямате фактура. Трябват няколко намера за проверката в Топлофикация, които се виждат точно във фактурата.

# 631
При нас сметките ги оставят долу на блока, така че и наематели могат да си я вземат...

А аб.номер съм оставила и на наемателката, може да си следи и в сайта сметките.

Не съм в София.

# 632
При нас вече няма фактури, не знам защо не идват, за тези които не са се отказали от хартиени. Аз и мои роднини не получаваме нищо на хартия от комуналните услуги, дори данъците съм отказала.

Но ако са предвидливи собствениците и са оставили абонатни номера или по една фактура, няма да имат проблем с проверката.

# 633
  • София
Регистрирайте се в сайта на топлофикация и всеки месец ще си разглеждате фактурите на спокойствие. Аз хартиени не чакам.

# 634
В сайта няма нищо за разглеждане при мен. Само едно число...да го гледом, колко да го гледам Grinning..същото си стои...

# 635
В сайта на Топлофикация София се виждат всички фактури, и съвсем подробна информация има за всичко по сумата.
Само не съм сигурна какво точно се изисква за самата регистрация като данни.

# 636
Тя не каза за София ли пита...вероятно да, но все пак може и в др.насел.място да е...

# 637
  • София
В соф. сайт си излиза фактурата - 2те страници.
На първата дължимата сума, а на 2ра стр. разбито - колко е отчетена температура, колко енергия е влязра в абонатната, колко е за общи части, за подгряване на вода и за радиаторите. Точно това, което виждам и ако случайно се докопам до хартиената ф-ра.
Рапунцел, 190 лв. не са само за 1 радиатор на 3та степен. В тях се включва - подгряване на вода, отопление на общите части в блока и изразходваното от радиатора. През лятото колко плащахте месечно? Защото тогава е само топлата вода и така ще се ориентираш. Или да разпитате кой е топлинния счетоводител и вече тях какво и кога са отчитали.
А ако ви е много скъпо - може да търсите квартира без парно.
Не сте вързани за тази.
Но цените се вдигнаха за този сезон. В моя гарсониера сметката за ноември също е 190 лв. Не са коментирали наемателите, плащат си редовно.

# 638
И аз мисля, че това ще са новите цени, харесва ли ни или не. Със сигурност ще вървят поне едно 30-40 % нагоре от миналогодишните.
Дано поне след края на сезона ни зарадват и върнат някой лев.
Нашата сметка е убийствена, и това при върнати близо 300 лв. миналата година!

Така че, Рапунцел, ако е прогнозна сметка, нищо не можеш да направиш. Ако е реална - пък съвсем 🤐
Ако е имало 2-3 нулеви години сумата наистина е висока, освен ако хазяите не са заявили, че парното тази зима ще се ползва.
Това, че са взели за база 2019 г. звучи несериозно. Ами ако не е ползвано 10 или повече години, ще ползват сметките от 2000 г. ли 🙂
Мисля, че и без такива "бази" отпреди години Топлофикация могат да направят някакви примерни разчети.

За получаване на онлайн фактура с всичките му разбивки, трябва регистрация в сайта на Топлофикация.

Интересно ми е за декември какви ще са сметките, при положение, че месецът определено беше топъл!

ПП. Плащайте преди края на месеца! При сметки по 200-300 лв. спестяването на 3% от сумата си заслужава 😀

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 20:29 от птица

# 639
  • София
А какъв е проблема човек да се регистрира в сайта на Топл.?
Работа за 5 минути е.
Мейл и елементарна парола и гледаш, гледаш, ядосваш се и споменаваш родата на топлофикаторите до 9то коляно.
Ако радиаторите са ползвани 2019 г., а после не са включвани - сега може би калкулират същите единици. Но цената се е вдигнала от напр. 75 лв на 140 лв за гигакалория.
Скъпо ли е или доходите ни са ниски е друг въпрос.

# 640
Няма проблем, просто й казвам какво да направи, за да получава фактура 🙂

# 641
Здравейте, да ви попитам, за месеците Ноември и декември няма хартиена фактура. Вие дали получават такива още. За сума за плащане в изи пей няма, според мен това се дължи на това че топлофикация софия има да ви връща 200 лв, и явно си приспадът още. Но искам да видя по колко си приспадат мога ли да звън на някакъв тел за повече инфо?

# 642
  • София
Регистрирай се в сайта и ще видиш всичко черно на бяло.
По телефона ще ти избоботят една сума и няма да има разбивка - вода, сградна инсталация, радиатори, уреди.
За ноември и при нас няма фактури. Декемврийските ще излезат след 15.01, но дали ще ги принтират и разнесат по адреси - Божа работа.

# 643
При нас поне от 2 години не носят хартиени фактури.
Миналата зима се оплаках в централата, донесоха един куп стари, за 2 месеца назад 😂 и с това приключиха.

# 644
Здравейте,
Не знам дали тук е най-правилното място за моето питане, но не намерих по-подходяща тема.
Та..  в нашата сграда от време на време в апартаментите на горните етажи парното спира, а причината е, че налягането в системата е намаляло и следва да се допълни. При по-студени дни го допълвам през около 3-4 дни. На последния етаж има необираеми все още апартаменти (сградата е на 2 години и половина).
Съседи ми подсказват за устройство, което се монтира допълнително в абонатната и при нужда, системата се  допълва автоматичко. Някой има ли го монтирано? Търсих в нета повече инфо, но не намирам отзиви

Общи условия

Активация на акаунт