Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 253
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Това с къпането и аз доста го мислех. Първото дете го разждах в Германия и там препоръката е първото къпане да е след около седмица -десет дена след изписването. В болницага новороденото не се къпе също, използват мокри кърпи за чистене на дупето. Аз някак си не го приех това, не съм я къпала цялата пт ден първи, но задължително минавахме на мивката вечер за дупето, малко след това запопнахме и с цялостното къпане. Не всеки ден с коса, но задължително миене на дупетп поне вскяа вечер, а и след всеки пълен памперс. Иначе съм съгласна, че прекомерното ползване на душ-гел не е особено добра, но при все, че кожата се изсушава, дори и само от водата, трябва си след това мазане с крем. Крем за подсичане и аз съм позлвала само като е червено дупето и пт време на време след миене на пълен памперс.
Аз да попитам, появи се странна болка при мен на корема отгоре около пъпа, не през целия ден, а сякаш бебето като се измести някак, коремът става един остър и все едно някаква вена изпъква и страшно боли дори само при леко докосване. С първата бременност не ми се е случвало и сега се чудя от какво е, нормално  ли е. Някой с подобни оплаквания?

# 406
  • Замък сред облаците
Диастаза?

Иначе немската вода е много твърда и изсушава, дори в сравнение с най-твърдите води в България.

# 407
Аз залагам на пъпна херния. Аз съм с диастаза и не изглежда така и не боли.

# 408
Диастазата и аз имам спомен, че не боли. За пъпна херния не се бях замисляла. Аз съм с една лапороскопска коремна операция и като ми я правиха имаше 2 жени с пъпни хернии. Спомням си,че при тях беше като изпъкнала подутина. Другата седмица съм при АГ, да видим какво ще каже.

# 409
Много сте изписали, после ще прегледам да се включа и аз в темите. Но сега имам един въпрос/притеснение. Днес имах много активен ден, по-скоро първата му половина. И не знам дали от това, но цял ден бебето кротува. Говорихме си за движения вече тук, но в тези късни седмици (сега съм 35 г.с.), все успявах, дори да е малко, но да го накарам да помръдне. А днес нищо. Е, отидох до спешното да мерим тонове. Първия половин час, не можахме да засечем нищо повече от 122 пулс. Казаха, че сигурно спи. Пих кола, захарчета ядох и второто засичане беше... май по-добре, но постоянно се менеше от 120 към 135, имаше резки промени и спадове, т.е. отново дори със стимула, не можаха според мен да се засекат достоверни или хубави тонове. Звънях на доктора с резултатите и му казах, че въпреки всичко, аз продължавам почти да не чувствам движение. Каза, че ако до утре продължава така, да отида в кабинета му, където апаратурата била по-добра.

Сега усещам малко побутване (подпряла съм си лаптопа върху корема и сигурно от натиска), но не е интензивно или поне аз вече като съм си наумила, че не се движи достатъчно и не мога да се зарадвам на един-два ритника само.

Та така, бременни неволи.

# 410
Не дръжте лаптопа на корема или да се опира!

# 411
Бях го допряла за малко докато пишех, не си позволявам иначе.

П.П. Никак не мога да заспя с това немърдащо бебе! Нямам търпение да идва сутринта и да ходя на преглед.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 01:20 от Rianne

# 412
Все още ли не го усещаш?

# 413
Докато бях седнала ми се стори, че може би помръдна, но еднократно и даже не съм съвсем сигурна (не знам дали просто не ми се втвърди корема от контракция). Надявам се да се е завъртяло така че да не го усещам (още ли възможно това, при положение, че е над 2 кг?) или пък наистина да е такъв ден. Лошото е, че от притеснение сигурно още по-зле влияя на ситуацията. Нищо не ми остава, освен насила да се опитам да заспивам и дано утрото да е по-мъдро от вечерта.

# 414
Стискам палци всичко да е наред! Дръж ни в течение! Heartbeat

Бях го допряла за малко докато пишех, не си позволявам иначе.

П.П. Никак не мога да заспя с това немърдащо бебе! Нямам търпение да идва сутринта и да ходя на преглед.

# 415
Здравейте,момичета! Надявам се всички сте добре. Не съм се включвала да се похваля при вас, но вече на спокойствие вкъщи имам повече време да чета и да напиша 2-3 реда. Нашата втора дъщеря Анна се появи на 17ти май. Имах доста интересно предизвикано раждане. Мисля ,че разказах в юнската тема, ако ви е интересно ще разкажа и тук. Като цяло останах с добри спомени от този момент.
 Бебчето е спокойно за сега, буди се на около три часа да яде. Кърмя и се радвам,че за сега се получава. Днес я теглиха , дойде вкъщи докторка и излезе,че след като е спаднала първо от 3010 до 2900 ,вече е 3180 и това ме радва страшно много. Имам помощ и вкъщи ,майка ми е тук за един месец и много ми помага с готвене и с по-голямото дете. Така имам време и да отпочина.
Желая ви леко раждане и прекрасни моменти. Хубавото предстои 🥰
Aнна раздава целувки още от както се роди 🥰

# 416
Happyday, Честита радост! Да е жива и здрава и да носи много радост на цялото семейство! Simple Smile

Здравейте,момичета! Надявам се всички сте добре. Не съм се включвала да се похваля при вас, но вече на спокойствие вкъщи имам повече време да чета и да напиша 2-3 реда. Нашата втора дъщеря Анна се появи на 17ти май. Имах доста интересно предизвикано раждане. Мисля ,че разказах в юнската тема, ако ви е интересно ще разкажа и тук. Като цяло останах с добри спомени от този момент.
 Бебчето е спокойно за сега, буди се на около три часа да яде. Кърмя и се радвам,че за сега се получава. Днес я теглиха , дойде вкъщи докторка и излезе,че след като е спаднала първо от 3010 до 2900 ,вече е 3180 и това ме радва страшно много. Имам помощ и вкъщи ,майка ми е тук за един месец и много ми помага с готвене и с по-голямото дете. Така имам време и да отпочина.
Желая ви леко раждане и прекрасни моменти. Хубавото предстои 🥰
Aнна раздава целувки още от както се роди 🥰

# 417
Rianne,още може според мен и при мен бебчо все още има спокойни дни или се завърта нанякъде, откъдето усещам само леко местене. Заради увеличеното му тегло усещам корема си по-тежък, но движенията само в някои дни са по-силни, но най-вече като съм навън сред хора, все едно от шума и весела глъчка се активизира най-много, но предполагам и от емоциите ми. Притеснението според мен също играе роля, все пак са хормони, може би. Даже вече защото е голям, може да няма толкова място за ритане, някъде бях чела че в осми месец почва при някои жени такава мързелива фаза, но може и да е само мързелив момент. Стискам палци всичко да д наред, както моят човек казва - не се притеснявай, после ще си го биеме Simple Smile Дай Боже бързо да се разсеят тревогите.

Докато бях седнала ми се стори, че може би помръдна, но еднократно и даже не съм съвсем сигурна (не знам дали просто не ми се втвърди корема от контракция). Надявам се да се е завъртяло така че да не го усещам (още ли възможно това, при положение, че е над 2 кг?) или пък наистина да е такъв ден. Лошото е, че от притеснение сигурно още по-зле влияя на ситуацията. Нищо не ми остава, освен насила да се опитам да заспивам и дано утрото да е по-мъдро от вечерта.

# 418
  • Замък сред облаците
Хепидей, честито бебче!

Риан, и аз имам по-спокойни дни. След тях обикновено не ми дава да спя по нощите от наместване и боксиране. Принципно тонове между 110-160 се считат за нормални доколкото четох, като в по-ниския диапазон е докато спи.
Онзи ден се загледах как коремът ми мърда, а не усещах нищо явно заради плацентата. Вече бебето трябва да е над 2.5кг, та представи си. И да, не забравяйте, че вече няма толкова околоплодни води в сравнение с големината му преди, няма как да се мята и мърда постоянно. Аз категорично усещам и виждам само движение на краченца и ръчички, няма въртене на дупе и глава като преди.

# 419
Happyday, прекрасна е ❤️❤️❤️ Много да ви радва и все така да си хапва.

Rianne, чакаме новини.
Аз имах такъв ден миналата сбота и също ми беше доста притеснено, но тук няма къде да отида на тонове та ща неща изчаках. Много е стресиращо.

Общи условия

Активация на акаунт