Отговори
# 45

Привет!
Якут, благодаря за превода на йозета! Flowers Bouquet И той като снимките е силно информативен Grin Но пък подозренията на Зюлейха все се засилват и засилват....

От еп. 138

От Йелиз - "Фюсун се приготвя за последен път"; Сбогом, Фюсун".

Не зная дали е тяхна нивата с дини.

Скоро след като измръзнаха мандарините, съпругът ѝ изряза всички дръвчета, засадени в градината през 1972 г. /когато започва историята в нашия сериал/  Sob

https://www.instagram.com/p/CcktqlSI2Uc/

Снимки от въздуха от акаунта  на Съюз на фермерите в Адана: "След бедствието от слана, което се случи в Адана през втората половина на март, изгледът от въздуха на цитрусовите градини разкри степента на щетите при чувствителните видове.
Предадохме на съответните органи исканията за безлихвен заем и дългосрочни заеми за нови градински съоръжения на нашите фермери, които трябваше да премахнат дърветата си."

Чукурова 2022

Бране на портокали във Валенсия, които са кисели и горчиви и не стават за консумация.

https://www.instagram.com/p/Cc8wI5pFEFK/

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 17:02 от LU4IQ

# 46
Привет отново! Flowers Hibiscus
Лучия, аз пък се чудя защо ли трябваше да я съберат с Хакан, след като постоянно оттук до края на сериала ще ни въртят около съмненията на Зюлейха в лоялността на Хакан, а накрая и ще го убият. За пореден път май ще си задаваме въпроса: "Защо ручахме жабетата?"Joy
Не е ли малко в повече, за който и човешки живот да става дума, за 5 години трима съпрузи и всичките покойници. С първият не стигнаха до брак и го загуби в катастрофа,  вторият  го откриха  убит във фризер, а третият намушкан в гърлото. Мисля, че гледаме драма, но сериалът от този сезон вече придоби облика на психо трилър.
Колко престъпления и смърт се натрупа в Чукурова. След този сериал вече могат да се замислят в Адана да открият "Музей на престъпленията". Rolling Eyes

# 47
Якут, нямаше да има четвърти сезон на Чукурова без историите на Хакан, Кадир и Чолак. А Бетюл изобщо нямаше да я видим. Joy И Демир щеше да е жив. Моето единствено обяснение на думите на Мурат Ю. в ТТ края на миналия сезон е свързано именно с четвърти. Но пък изпуска ли се такъв рейтинг. Виж на колко хора осигуриха работа - всички масовки и част от второстепенните роли са от Адана. Във време на ужасяваща инфлация в Турция никак не е маловажно. Преди две години левче обменяха за три лири, сега- за девет.
За музея съм съгласна - нали от Чукурова е и убиецът на певицата Берген. В момента - "Казим Озган, который является мэром городка Козан, подал иск о компенсации морального ущерба в размере 100 тысяч лир против Фарах Зейнеп Абдуллах. Напомним, что актриса посоветовала ему проверить свой IQ после того как он запретил показ фильма "Берген" в городе. Будет доказывать, что IQ у него есть"/от Вк/

# 48
Лучия, права си за йозета. Напоследък ми прави ми впечатление, че преразказват фраг на 1 на съответната серия. Joy Явно умората си казва думата.
Ще дам пример с интервю от предаване със Сема Ергенекон и Уур Аслан, качено в ютюб, което изгледах вчера. Сема  разказа интересни неща. Направи ми впечатление броя на страниците на сценария на всеки  епизод на "Присъда"е между 120-130 страници, което дълбоко ме впечатли. Канавата на сценария е нейна задача, а детайлите на екипа й. Тя каза при този обем за 150.минутна серия, няма как човек да не се изчерпа и след 10 - 11 серия сценариста да не каже "дотук" и затова се прибягвало до чужди адаптации, тъй като се взема идеята, а може би и репликите наготово, а сценаристите и режисьорите доразвиват сюжета със специфичните елементи за съответното общество (бит, култура, навици, обичаи, обществени порядки и т.н.). По принцип тя не предпочита да работи по адаптации и доколкото знам "Присъда" е изцяло неин сценарий. Та впечатлих се от огромния обем от информация, който трябва да следи главния сценарист за всеки герой. И тук се замислям в случая със Чукурова, че след натрупване на н-броя серии е нормално да се допускат гафове. Към това като се прибавят и късите срокове за заснемане на епизодите, бих казала, че творческите им екипи работят при много тежки условия на труд. Може би трябва да сме по- снизходителни към сценаристите и да не им се сърдим толкова, а да им благодарим за неуморния труд и резултата, който никак не е лош. Но ми се искаше най-накрая Чукурова да завърши със щастлив край, а не отново със смърт.
Скрит текст:
Прочетох и материал да случая с отмяната на прожекцията на филма в "Берген" в Козан. Първо филма щял да се прожектира. После бил отменен. Кметът на общината Кязъм Йозкан казал, че филмът е спрян, защото съдържал сцени на насилие. После Зейнеп Фарах в отговор на действията на кмета  си споделила  IQ-то и той я съди за нанесена обида  и иска обезщетение от 100 000 лири. Коментарът на кмета: "Фарах Зейнеп си изпратила IQ-то !Може ли такова нещо? Подхожда ли на един творец такова поведение?" Казал, че ако спечели делото ще дари парите на асоциации за социални помощи. В крайна сметка филмът е спрян от прожекция  в общината, а и единственото кино в района е общинско. Grinning
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/son-dakika-bakanlik-acikladi- … yordu-545763h.htm

Можеш ли да си представиш, те си спят с патлаците и ги вадят за щяло и не щяло, продължават да убиват жени, малтретират деца,  случаи на педофили и какво ли не.
Апропо, някъде бях чела , че срещу  Халис Сербест,  бившия на Берген, бил е задържан и  по твърдение за сексуално  насилие  с 4 деца и то сравнително наскоро през  2018 г. Бил е задържан в Козан. Двете по на 16 и другите 2 на 17 години.
 Бил е задържан по жалба на три от семействата, задържан от съда и пратен в ареста.
https://www.cnnturk.com/turkiye/sarkici-bergeni-olduren-eski-esi … mardan-tutuklandi

В друга статия пък пише, че случая със сексулното насилие излиза наяве случайно, когато едно от децата е спряно от полицейски екип и е попитано чии е мотоциклета, който кара и то отговаря, че е на Халис Сербест, който му го е дал срещу блудство с детето. Полицаите започвата да проучват обстоятелства по случая и става ясно, че  е  насилвал още три деца, като ги е подмамвал срещу пари. След подадена жалба от страна на родителите на децата Халис е задържан. Децата, чиито то показания са снети с помощта на педагог разказали, че ги е склонил срещу пари и даване на мотоциклета. След задържането в полицейския участък Халис С. е бил изпратен  в съда и задържан по обвинение по сексуално насилие над деца. На родителите на пострадалите деца били отправяни заплахи от роднини на Халис за да  оттеглят жалбите си.

https://www.milliyet.com.tr/gundem/sarkici-bergeni-olduren-kocas … utuklandi-2645571

После обаче не съм попадала на информация за ефективна присъда.

А извергът лежи за  убийството на Берген лежи в затвора само 9 месеца. Cry
Къде е справедливостта?

# 49
Имало едно време в Чукурова - еп.137 с превод!
Благодарим! Flowers Hibiscus
https://ok.ru/video/3441971235524
https://cloud.mail.ru/public/oK6E/KEDe4YxHj
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/16/557.html

# 50
Якут, благодаря за озета! Flowers Tulip
Лучия, благодаря за снимките и интересната информация. Flowers Tulip
Жалко за дръвчетата, тъжна картина.
С такова желание купувах турските плодове, фантазирах си, че са от Чукурова и са много чисти – от времето на 70-те. Grinning
Оказа се, че изобщо не е така.
Лати, благодаря за превода! Flowers Tulip
Благодаря на момичетата за превода и субтитрите! Flowers Tulip

Нали си имаме вече роли, да изпълня и аз своята, още снимки:

Своето обяснение за ролята на Хакан и любовта  Зюлейха - Хакан аз търся в контекста на сериала като цяло.
За мен е важно това, че историите на тримата мъже не са (само) последователни истории, а историите, които лежат върху основната история на Зюлейха с Демир.  
Зюлейха се омъжи за Демир по две линии:
Двете с Хюнкяр направиха съглашение зад гърба на Демир; за Зюлейха то щеше да работи неизвестно колко време – зависеше от присъдата на Йълмаз, тя осигуряваше себе си и детето, евентуално и живота на Йълмаз,  последното - под съмнение; съглашението щеше да се разпадне, когато Йълмаз се появи, то пък стана много бързо; Зюлейха разчиташе на това, че като каже, че детето е от Йълмаз, а тя обича Йълмаз, и понеже Демир не може да има деца – Зюлейха всичко беше проучила, Демир ще я пусне заедно с детето, за което вече ще знае, че не е негово. Хюнкяр искаше да не говорят за Демир, че е безплоден, да има наследник, който да продължи рода и богатството да не попадне в чужди ръце. Хюнкяр мислеше в рамките на личното и семейното, както и на традицията, тя не искаше промяна на реда на Аднан.
Това съглашение под девиза: „Твоята съдба е това, което кажа аз.“ се разпадна, а Хюнкяр, понеже благослови бягството им, стана майка на Зюлейха.
Втората линия е Демир. Демир се ожени за Зюлейха с мислене в съвсем други категории. Любовта към Зюлейха за него е любов към новото, той виждаше в нея това ново, съюзът с нея трябваше да промени реда на баща му – решението си за брак той съобщи в холдинга, под портрета на Аднан. Промяна, която нямаше да разруши реда на Аднан, а щеше да го промени в съответствие с новото време. Той говори за любовта си към Зюлейха не като обикновен човек, той иска всичко нейно при това завинаги. Това означава новото не просто да се появи в Чукурова, а да остане завинаги в земята на Чукурова. Вижданията на Демир са в неговата сфера – земеделието, което той предвиждаше да се превърне в промишлено земеделие. Връщането на Йълмаз и борбата от двете страни: от едната Зюлейха и Йълмаз за тяхната любов, а от другата, Демир да задържи Зюлейха, създаде онова напрежение, което е самата промяна - фабриките, докато дойде ред на хранителната промишленост.
Още от самото начало Демир казва на Зюлейха: „Аз съм твоята съдба.“ Това го чухме много пъти, но Зюлейха следваше своята истина: да не пусне и падишах в сърцето си. След последното бягство Демир  подари златните табелки с имената на Зюлейха и децата – всички Яман. Това беше забележителен момент, отговор на тяхното бягство и подкрепата на Хюнкяр за това бягство, която фактически изостави Демир. Демир наруши много традиционни норми, отказа се от майка си и доведе Севда, наруши бащините си думи, че той е единствен негов наследник и още много, но пътят на новото винаги минава през нарушения на норми и правила.
Съгласи се на развод не по друга причина, а защото Зюлейха беше нещастна. Но съдбата беше решила друго: Йълмаз загина. Според мен, смъртта на Йълмаз, може би накара Зюлейха да повярва, че Демир е нейната съдба. Зюлейха вярва в съдбата, във влака тя каза на Йълмаз, че ако накрая има смърт, както той я предупреди, след това ще стане това, което каже съдбата.
И заживяха с Демир щастливо. Но тогава пък изчезна Демир, а след смъртта на Фекели, Зюлейха вече знаеше, че и Демир не е жив, тя знае, че Демир никога не би ги изоставил. Този, който и казваше, че е нейната съдба, умря. Вероятно това отново я разколеба във верността на твърдението на Демир. С появата на Хакан, според мен, Зюлейха се върна към старата си съпротива на съдбата, по-точно на съдбата в лицето на Демир. Зюлейха се съпротивлява на съдбата. Това я доведе до Хакан, накара я да отхвърли изцяло Демир, да приема неща, които довчера бяха невъзможни за нея, за малко да се спира и пак да продължава, сякаш нищо не вижда и нищо не чува, не иска нищо да знае. Докато разбере, че е попаднала на неподходящ човек. Зюлейха се съпротивлява на съдбата, но точно с Хакан съдбата си казва думата.
За мен Зюлейха ще стигне до момента, когато ще признае, че Демир е нейната съдба. При това тя не смее да се откъсне докрай от Демир, Демир винаги е бил нейната опора, тя му вярваше и тогава, когато другите, дори Хюнкяр не му вярваха. Това, което гледаме в момента, е продължение на оная съпротива към Демир, която тя винаги е оказвала, сега доказва на мъртвия Демир, че не той е нейната съдба. И смята, разбира се, че може да бъде щастлива с друг.
За мен това е обяснението на историята. Интересно ми е кога и какво ще накара Зюлейха да тръгне в обратна посока и как ще се върне към Демир.

68 еп.: „Твоята съдба съм аз, Зюлейха“

https://www.youtube.com/watch?v=1c10s2xjMVM
И продължението на сцената:
https://twitter.com/i/status/1317374248084774914
Някои реплики от този момент:
„Демир, доколкото знам, на гривните не се пишат фамилиите.
Защо да не се пишат? Моите деца са прекрасни с името и с фамилията си. До края на живота си с гордост ще носят това име...
 Не си мисли, че съм те оставил без подарък, Зюлейха. И на теб съм взел. Какво ще кажеш? Любимата жена на Демир Яман Зюлейха Яман. Не ти ли харесва?...
Няма да можеш да ме разделиш с децата. Няма да можеш да ме разделиш нито с теб, нито с децата....Твоята съдба съм аз, Зюлейха. Ще приемеш съдбата си.
А ако не я приема?“
Демир тръгва ядосан и тъжен. Зюлейха след него:
„Значи съдбата ми била такава, гледай ти!“
В спалнята пред огледалото Зюлейха размишлява, сваля колието, после пак го сложи. След това ще го скъса и свали в болницата, когато Аднан се беше прострелял. Но сега го остави на себе си. Тук има още нещо, което ще бъде интересно за финала. Докато Зюлейха е пред огледалото и в главата и са още думите на Демир за съдбата, Демир язди в тъмната нощ. Нощният ездач, който познаваме още от първия еп., ще играе роля и на финала, според мен.
Много е интересен този момент със златните гривни, за пореден път той разкрива Демир, въпреки трудностите,  като изключителен оптимист – трябва да е такъв, да вярва в бъдещето, за което работи. В онзи момент Зюлейха го гледа, говори и постъпва, водена от своите планове с Йълмаз. Но факт е, че досега все още не е посмяла да промени фамилните имена.
Зюлейха трябваше да остане сама, това е важно, за да се разбере доколко новото е стабилно, доколко то ще остане в Чукурова – първият въпрос е защо Зюлейха, която през цялото време бяга, не бяга сега, даже доведе новия си мъж в конака, доколко новото може да оцелее само - без обгрижване и доколко здраво е свързано с местното.
Фекели каза, че не е важно дали падаш, а за какво се държиш, докато падаш. Дали Зюлейха е здравото, за което Демир се е хванал, това ще разберем.

# 51
Ваня, благодаря за снимките! Flowers Bouquet
Благодаря и за превода и субтитрите на еп. 137! Flowers Bouquet Наваксваме изоставането. Smile Лати, Flowers Bouquet
Якут, благодаря за споделеното от интервюто със Сема. Жалко, че няма превод на всичките ѝ интервюта покрай "Присъда". Тя е работила две или три години по този сценарий, оригинален е.
Зная, напълно ми е ясно колко са натоварени и в какви кратки срокове са принудени да работят. Но когато искам да свърша една работа както трябва, ще се организирам така, че наистина да го направя. В противен случай изобщо не се захващам. Още повече, че всички сценаристи знаят с какъв режим е свързано писането на сценарий за телевизионен сериал. Ако главният сценарист има идеи да използва дадено събитие на по - късен етап, ще си запише с едно изречение - еп. 20 /примерно/ - писмото на Гюлтен; еп. 101 - пистолетът на Фикрет; еп. 110 /примерно/ - Шади; и така ще има една страничка, която от време на време ще поглежда. Мисля, че не откривам топлата вода - убедена съм, че читавите сценаристи така правят и не забравят важни за сюжета моменти. Та има голяма вероятност нашата Айфер Йълдъз Тунч изобщо да не е имала намерение да се връща към фактите, които ние помним и чакаме. Да, Шади може да се появи, има още време, за разследването на Фикрет - също.
В "Присъда" за първи път ми направи впечатление в турски сериал изказване срещу "всичко е съдба" - в смисъл "съдба, няма какво да се направи". Айлин, сестрата на главната героиня Джейлин ѝ казва, преразказвам - каква съдба, ние избираме... ставаше дума за развода ѝ с Ългаз. На мен не ми харесва постоянното внушаване - това е съдба, примири се. Когато човек мисли, че е направил грешен избор, може да положи усилия и да промени живота си.

В неделя, 29 май от 21:30 по ливанската телевизия MTV ще се излъчи филма за Чукурова

https://www.instagram.com/p/Cd-s1cqq3fP/

Добре са си хапнали кебаб Yum

Втори екип се сбогува със зрителите.

# 52
Привет! Hug Благодаря ви за всичко, Аз ще съм кратка. Независимо от всичките разширени обяснения и очаквания, от финала зависи (според мен) цялостното значение на сериала. За мен е така. Не  един сериал е съсипан от последните 50секунди. Дано са го обмислили добре. Защото въпреки мнението на някои сценаристи, че "Трагедиите се запомнят". Напротив, за мен такива сериали са в забвение. Умишлено и наложено от мене си,. Айде на малко трагедии ли се нагледахме тук в Чукурова. иска ми се щастлив край, независимо с Хакан или без. Дано ни изненадат за последен път! Heart

# 53
Лучия, напълно съм съгласна с това, което пишеш относно работата на сценаристите. Има един главен, но той  работи в екип от няколко души. Как нито един от тях не обърна внимание на съществените пропуски в сериала. Аз например не  съм съгласна с начина, по който подходиха към образа на Хакан. Твърде "епидермален" подход при сглобяването на образа. В началото заложиха на атрактивната визия. Да, това проработи да речем в първите 2-3 епизода. Ами след това? После решиха да създадат любовна история между Хакан и Зюлейха. Но на мен през цялото време ми липсваше основното, крайъгълният камък на 4-ти сезон, свързана с приятелството между Демир и Хакан и причината за разпада на отношенията им, причините довели до фалит на  фирмата в Мерсин. След като вкараха нов враг тряваше да поработят малко върху мотивите за мъст на Хакан, ама не така отгоре, отгоре. Ако тази основна сюжетна линия бяха изяснили , може би и реакцията с хвърлянето на пръстена даден на Зюлейха от Демир щеше да пасне по-добре, защото макар и изиграна сцената много добре от Хилял, тя си си стоеше като "кръпка". Може би ако бяха акцентирали върху метаморфозата на Хакан, с повече борба да загърби отмъщението и съпротива даже и в това да приеме любовта си към съпругата на врага, щеше да ми е по-истинска любовта му. Т.е. ако бяха поработили повече върху вътрешния свят на героите и по-малко върху външните прояви  щеше да е доста по- добър резултата според мен.  Вместо това че агент го изкараха, че чудеса от храброст извърши.  Ама основното... Нъц...Няма го. От това страда сериала, от последователност в сюжета и липса на дълбочина, която в 4-ти сезон става вече твърде  осезаема.
Накратко, след като вкараха нов персонаж, около който да се върти цялата интрига в сезона сценаристите трябваше да си напишат по-добре "домашното".  Nerd

# 54
Здравейте в четвъртък! Animal Bee
Якут, според мен, не сценарият е пропуснал да разкрие миналото на Хакан с Демир, а героят е направен така, че той крие това свое минало. И не само това, Хакан крие историята си с Абдулкадир. И още много други неща. Той лъже и заблуждава Зюлейха и другите и по двете теми. Това е неговата същност, не е недостиг или неумение на сценария. В това е най-интересното, защото Хакан се представя и обяснява себе си чрез работата си като агент, неглижира отмъщението, заради което е дошъл в Чукурова, и дълбоко крие миналото с Демир, което го е върнало в Чукурова  да отмъщава. И точно тук се поражда съмнението, за което има податки и от разговорите с Абдулкадир, че Хакан за втори път идва в Чукурова, за да унищожи Демир. Това е линия на сценария. 
Като зрители ние си правим изводи от други обстоятелства, каквито има достатъчно. Например, не сме чули в разговори с Абдулкадир, а имаше достатъчно такива,  Хакан да нарича Демир свой приятел, не ли най-добър приятел. Но пред Зюлейха той каза, че най-добрият му приятел му е забил нож в гърба. Откъде дойде идеята за „приятеля Демир“?  И защо говори за Демир като приятел пред Зюлейха, но не пред Абдулкадир? Това дойде от текста към снимката. Защо толкова бързо и с глупавата история с онази жена и подменената снимка с участието на Гюнгьор заблуди Зюлейха, наказа Бетюл и в крайна сметка дълбоко скри снимката, надписана от Демир? Защо не я показа на Зюлейха? Тази снимка доказва, че по онова време Демир е чувствал  Хакан като приятел. Но дали тогава и за Хакан Демир е бил приятел? 
Точно в това е интересното да разберем към финала какъв всъщност е бил Хакан. Той сега може да иска да бъде друг, но какъв е бил тогава? Неговият герой крие миналото си, това минало, което е важно за Зюлейха и за любовта, която срещна в Чукурова. Според мен, не може да се определя нещо като направено повърхностно или недостатъчно развито, когато става дума за  замисъл на сценария.
Още повече, че Зюлейха също е изтрила своето минало, по-точно частта, която интересува Хакан. Двамата са симетрични по отказ от своето минало. Но това, което крие Хакан, засяга Зюлейха: тя се отказа от Демир след чутото за миналото на Демир с Хюлия. Докато миналото на Зюлейха с Демир не засяга Хакан. А Хакан мълчи за миналото, все едно не е присъствал там.

# 55

Привет!
Хакан скри снимката - да не разбере Зюлейха, че Демир е приемал Хакан като приятел, а ѝ разказа "заби нож в гърба ми". С това постигна две неща - оправда отмъщението пред нея и тя "захвърли" Демир. Фикрет от своя страна не разказа на Зюлейха нищо от онова, което чу от Демир - само, че Хакан е враг. Ще видим какво от миналото ще ни покажат в последните четири серии. Те вече са заснети и всички от екипа днес написаха "paydos".

Вратите на конака на Яман се затвориха,

https://www.instagram.com/p/CeA4ZBPqsVB/

а сценаристката вече е в затвора Алкатраз

Пише новия сценарий на сериала "Hakime Hanım" с Вахиде Перчин, да не си помислите друго Wink Затова сложих снимките. Наесен ще проверя как се е справила.

# 56
Привет, момичета! Flowers Hibiscus
Ваня, Лучия, като се замисля сценаристите още  в първите епизоди  донякъде бяха заложили опорните точки  в образа на Хакан. Оттогава имаше  податки, че Мехмед е със съмнителна репутация. На няколко пъти ни го внушаваха чрез репликите на Фикрет към Хакан, че  има нещо, което го смущава в него и ще извади истинското му лице наяве. Зюлейха така и не обърна внимание. Предпочете да се обвърже с Хакан. Сега е късно за каквато и да е мнителност от нейна страна. Най-близкият й кръг я предупреждаваше. На няколко пъти  Лютвие директно я предупреди покрай случая с убийството на Фекели от Акадир, а и  Сание не се доверяваше лесно на хората и имаше много трезва преценка. Кажеше ли нещо, то си тежеше на място.
 Достатъчна е само една реплика на Хакан към Зюлейха, за да подскаже какъв живот е водел преди да я срещне, след като й каза: "Преди теб даже не  искам да си спомням!"
Остават ни още четири епизода, за да разберем какво и до колко  сценаристите  са решили да ни разкрият от него, а и от останалите питанки.
Въпреки това ми е мъчно за самия Хакан. Той  е самотник, получил е най-горчивият урок от приятеля Демир.  Предал го е, имал е връзка със сестра му, дал й е надежда, а после я е зарязал. Демир по същия начин  постъпи и  с Юмит, а после като като видя, че тя няма да го остави  започнаха заплахите.
Към Хакан изпитвам жал, докато към Демир не. Да, накрая се промени, но беше  толкова жесток и коравосърдечен през цялото време, че даже и накрая не събуди съчуствието ми.
Даже не мога да ги разбера зрителите, които все още го боготворят.
Жал ми е и за Зюлейха. Кога ще е щастлива тази жена?
Дано ни хареса финала. Hands Pray

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 15:42 от yakut

# 57
Хаштаг за 138 еп.: #GerçekAşk истинска любов
„Човек може да обича много пъти, но #GerçekAşk се живее веднъж...“

Интересно е, че на тези снимки, продължили цялата нощ, присъства и кола на жандармерията.

# 58
Здравейте! Flowers Hibiscus

Втори фраг
Не вярваш на моята дума! (буквално Нямаш доверие на моята дума!)

Зюлейха: Фикрет, добре дошъл!
Фикрет: Изобщо не съм добре дошъл, Зюлейха!
Зюлейха: Какво стана? Нещо лошо ли се случи?
Фикрет: Да, нещо лошо се случи. Докато  прехвърляли убиеца на чичо ми той избягал.
Зюлейха: Какво? Как е станало.
Фикрет: Докато го прехвърляли в затвора  на Елязъъ някой е пресякъл пътя пред  на колата на затвора и е успял да  избяга.
Зюлейха: Кой го е направил? Вахап ли?
Фикрет: Вахап има ли толкова ум според теб?
Зюлейха: Е кой му е помогнал тогава? Стои ли някой зад него. Не разбирам.
Фикрет: Не зная. Да попитаме Хакан. Какво ще кажеш? Според теб има някой зад тази работа?
Хакан: Не разбрах, Фикрет?
Фикрет: Не разбра. Тогава така да ти го обясня. Ако излезне така, че ти стоиш зад тази работа, Зюлейха ми е свидетел, ще те погреба в Чукурова.
Зюлейха: Фикрет...
Хакан: Мислех, че сме си оправили отношенията   с Фикрет. Но той все още се съмнява в мен. Защо гледаш така? Или и ти ли му вярваш?
Зюлейха: Имаш ли някаква връзка?
Хакан: И ти ли му вярваш?
Зюлейха: Само те питам имаш ли някаква връзка?
Хакан: Не вярваш на моята дума! Добре! Ти си знаеш!

https://www.youtube.com/watch?v=OOfFTPpd6aA&list=RDCMUCdWD3k … amp;start_radio=1

Хакан е хитър като "стадо лисици", но където и да ходи, пак ще се върне в дюкяна на кюркчията ( много популярна турска поговорка, оказа, че и руснаците я имали:  Колкото и да е хитра лисицата, пак в дюкяна на кюркчията ще виси).
Както се казва: "Вари го, печи го, все същия!" Joy
Приятно гледане на серията, момичета и аз съм на линия. Hug

# 59
Якут, благодаря за превода! Flowers Bouquet
Хакан няма друг изход, спасява себе си.
Успях, изгледах и двата преведени епизода. Hands Clap Зарязах и работа, и всичко Grin
Приятно гледане!

Общи условия

Активация на акаунт