Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 75 846
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, правя лазерна епилация на над горна устна. На 6 процедури съм. На всеки 30 дни ми прави епилацията. Нормално ли е космите да седят. Изпадаха само 4 дебели косъма, а другите седят. До 2 седмици излизат и е просто много трудно за мен да седя така до следваща процедура. Страх ме е да ги бръсна, да не стане по- зле. И така ходя си по- зле от преди с косми. Преди поне ги махах с кола маска
Питах козметичката, а тя ми каза, че може до 20 процедури да трябва да направя и че така ми се струва , че космите седят. Но аз си ги виждам даже 30% не се оредели.
Нормално ли е ? Да продължавам ли ?

Не се притеснявай от това да ги бръснеш. От чиста биологична гледна точка е невъзможно космите ти да станат
по-гъсти или черни само защото ги бръснеш...
Имаш ли съмнения относно качеството на лазера, който се използва в избрания от теб салон? Имаш ли някакви хормонални проблеми? Според мен всички тук биха споделили мнението, че 20 процедури са твърде далеч от нормата

# 421
  • Mediterraneo
20 процедури определено са далеч от нормата, при все че това е хормонална зона, повлиява се трудно и не е перманентна в никакъв случай. При мен се повлия добре, определено на доста по- малко от 20 сесии, вероятно десетина имам( в това число и поддържащите). Сега ходя веднъж годишно( последно онзи ден, не бях правила от октомври 2021). През споменатото време не правя нищо, няма никакви косми, чак накрая започнаха да се появяват 1-2-3 единични, по- дебели и черни, та реших пак да се щракна.

# 422
  • Варна
Мисля, че единични косми се повлияват най - добре от електроепилация.

# 423
  • Mediterraneo
Аз това го знам, не не ми се занимава да търся къде правят и пр. Така или иначе сега купих 6 процедури, комбинирани ( за всякаква зона ми важи боното), които реално са за дъщеря ми, но след година ще ползвам една за лице Simple Smile

# 424
  • София
Здравейте.
Пиша за съвет за студио с наистина трайни резултати в София, като искам да работят само с диоден лазер.
Процедури на ръце и на горна устна имам 6 с диоден , в Нирвана, нямам абсолютно никакъв ефект, все едно не съм правила.
На общи бикини имам 20 процедури във Версус с александритен лазер от 2018 досега, значи по 4 на година, съжалявам но за мен това не е подръжка..... а си е пълен курс. И косми пак имам. Редуцирани са но излизат.

Искам дълготраен чист ефект.
Моля за мнения за Dermallass.

За информация кожата ми е бяла, космите черни и дебели, а хормонални проблеми нямам

# 425
Здравейте, правя лазерна епилация на над горна устна. На 6 процедури съм. На всеки 30 дни ми прави епилацията. Нормално ли е космите да седят. Изпадаха само 4 дебели косъма, а другите седят. До 2 седмици излизат и е просто много трудно за мен да седя така до следваща процедура. Страх ме е да ги бръсна, да не стане по- зле. И така ходя си по- зле от преди с косми. Преди поне ги махах с кола маска
Питах козметичката, а тя ми каза, че може до 20 процедури да трябва да направя и че така ми се струва , че космите седят. Но аз си ги виждам даже 30% не се оредели.
Нормално ли е ? Да продължавам ли ?
Много е трудно да се даде категоричен отговор на толкова комплексен въпрос. Периодично в темата циркулират такива запитвания, но наистина е трудничко да се отговори...
От една страна - може да има проблем с качеството на услугата, която получаваш. Например, апаратът да не е ефективен, операторката да не работи умело, лазерът да не е настроен на достатъчно висока мощност и т.н. Но също така, е възможно проблемът да не е чисто "механичен", а да произлиза от спецификите на твоя собствен организъм. Много хора страдат от хормонални проблеми (дори без да знаят), но даже в клинично отношение всичко с хормоните уж да е наред, може даден индивид генетично да е предразположен към по-обилно и устойчиво окосмяване или пък рецепторите му за андрогени да не работят правилно.
Друго - за да се повлияят добре космите от лазерната епилация, трябва да са с тъмен корен. Може да се каже, че няма опция прекалено рус или хилав косъм да бъде унищожен ефективно.
Въобще, варианти има много.
Като за начало, може да смениш студиото и да видиш дали има някаква промяна.
Реално, обаче, ако трябва да дам себе си за пример, имам повече от 20 процедури на лице (лазерна + електроепилация) и към момента действително нямам косъмчета в тази зона (освен мъх, който се вижда само с увеличително огледало), но беше близо 10-годишна борба, за да се докарам до сегашното положение. Та, не при всеки става от днес за утре.

Всички искаме, ама... Simple Smile Реално, отговорът ми на горния въпрос в голяма степен се отнася и за твоето питане.
Аз съм пробвала епилацията на доста различни места и сякаш най-голям ефект засега виждам от "GentleLase Pro", ама ти пишеш, че не искаш александрит. Simple Smile Сама виждаш колко субективни са нещата.
И в "Dermal Lase" съм ходила - не регистрирах особена разлика с другите посетени студиа. Освен това, операторката, която ме работи тогава, беше допуснала страшни пропуски в интимната област. После бях като петниста хиена. Хич не ѝ се занимаваше да минава старателно. Това е моят опит, но от една-единствена процедура.

# 426
Здравейте, имам вече 6 процедури на мишници в Дерма акт, но продължавам да имам много косми...а съм със светла кожа и тъмен косъм, уж се очакваше добър резултат, а нищо...дали диоден лазер би дал по-добър резултат

# 427
  • София

Много е трудно да се даде категоричен отговор на толкова комплексен въпрос. Периодично в темата циркулират такива запитвания, но наистина е трудничко да се отговори...
От една страна - може да има проблем с качеството на услугата, която получаваш. Например, апаратът да не е ефективен, операторката да не работи умело, лазерът да не е настроен на достатъчно висока мощност и т.н. Но също така, е възможно проблемът да не е чисто "механичен", а да произлиза от спецификите на твоя собствен организъм. Много хора страдат от хормонални проблеми (дори без да знаят), но даже в клинично отношение всичко с хормоните уж да е наред, може даден индивид генетично да е предразположен към по-обилно и устойчиво окосмяване или пък рецепторите му за андрогени да не работят правилно.
Друго - за да се повлияят добре космите от лазерната епилация, трябва да са с тъмен корен. Може да се каже, че няма опция прекалено рус или хилав косъм да бъде унищожен ефективно.
Въобще, варианти има много.
Като за начало, може да смениш студиото и да видиш дали има някаква промяна.
Реално, обаче, ако трябва да дам себе си за пример, имам повече от 20 процедури на лице (лазерна + електроепилация) и към момента действително нямам косъмчета в тази зона (освен мъх, който се вижда само с увеличително огледало), но беше близо 10-годишна борба, за да се докарам до сегашното положение. Та, не при всеки става от днес за утре.

Всички искаме, ама... Simple Smile Реално, отговорът ми на горния въпрос в голяма степен се отнася и за твоето питане.
Аз съм пробвала епилацията на доста различни места и сякаш най-голям ефект засега виждам от "GentleLase Pro", ама ти пишеш, че не искаш александрит. Simple Smile Сама виждаш колко субективни са нещата.
И в "Dermal Lase" съм ходила - не регистрирах особена разлика с другите посетени студиа. Освен това, операторката, която ме работи тогава, беше допуснала страшни пропуски в интимната област. После бях като петниста хиена. Хич не ѝ се занимаваше да минава старателно. Това е моят опит, но от една-единствена процедура.

Мерси, не си ме разбрала - търся  студио което рабори с александрит и има добър ефект

# 428
Пиша за съвет за студио с наистина трайни резултати в София, като искам да работят само с диоден лазер.
Ами, това си написала. Simple Smile
Затова и коментирах така.

Иначе, щом търсиш александрит, може да опиташ в "Lege Artis" или "V Derm" - аз и от двете съм доволна.

# 429
Здравейте, момичета! За случай с поликистоза дали е по-добре диоден или александритен лазер? При мен положението е много зле навсякъде, но като за начало бих искала да третирам брадата, която си е баш такава Sad със светла кожа съм и тъмни косми, но има и някои безцветни. Първоначално се бях насочила към електроепилсциятс поради 3 причини: 1. за да не се активира и мъха покрай големите косми, както четох, че понякога става; 2. Да няма видима разлика на третираната зона с околните 3. Предполагам, че има по-голяма гаранция, че космите ще бъдат унищожени завинаги. Потърсих препоръчаните козметички за електроепилация и тези, с които успях да се свържа, ми препоръчаха лазер, за да се пощади кожата. От толкова мнения не мога да преценя за кой лазер са най- положителни, като че ли май за 6th sense? Ако някоя съратничка с хормонален проблем е получила добър ефект, ще съм благодарна за препоръки!

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 18:16 от Етито

# 430
Здравейте! Днес бях за първа процедура на подмишници в Gpoint в София, като си запазих час и за следваща за след 35дни. Мисля, че лазерът е диоден ( ELYSION PRO), но това не ме притеснява, тъй като преди години съм си правила само 4 процедури на ръце с такъв лазер и до ден днешен ми излизат много малко косми там. Надявам се и тук да има такъв ефект! Да допълня, че кожата ми е много светла с тъмни косми. Ако някой е ходил там и може да сподели мнение много ще се радвам, защото мисля да си запиша часове и за пълен интим и цели крака (но краката ще ги оставя за след лятото).

# 431
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Някоя от Вас има ли впечатления от лазерите на G point (салоните на д-р Лилия Гюдюлева)

Аз ходя там, до момента имам само 2 направени процедури и съм доволна. Преди това не съм ходила на лазерна епилация за да направя сравнение, но виждам добър ефект.
Бихте ли споделили с какъв апарат работят? Никъде е успявам да открия информация.

# 432
Здравейте, има ли някой, който  ходил в Елиме. Всъщност май са към салон MV SALON.
https://lazernaepilacia.com/

Имат и промоция за пълен интим + перианална област.

# 433
Здравейте, има ли някой, който  ходил в Елиме. Всъщност май са към салон MV SALON.
https://lazernaepilacia.com/

Имат и промоция за пълен интим + перианална област.

Аз. Много е мила жената, страхатна енергия има. Била съм на 1 процедура.

# 434
Хубаво, че е мила. А от процедурата доволна ли си.
Гледам някои са лекари в едни салони, в други са козметици само.

Хич не разбирам от лазерна епилация, различните уреди и такива неща.
Четох и че някой центрове уж лазер предлагали, а се оказва фотоепилация. А тя доколкото се информирах, не е толкова качествена.
Сега разглеждам и Лазер център.

Общи условия

Активация на акаунт