Лазерна епилация и електроепилация – 10 (Юбилейна тема)

• 74 673
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Ех, плашите ме, чак се чудя защо да правя.
Но нищо. Ще направя на мишници, седалище и интим още една.
Също и  крака, ще спра и ще видим след 6 месеца как ще е.

# 541
Къде правиш процедурите,Елора?

# 542
Лазер център.

# 543
Аз ходих два пъти в skin line Варна, при който се падна.
Ама така ме боля, че ме е страх да отида трети път. И мисълта ми е, който ходи там да препоръча при кой или друго място във Варна

# 544
Когато сте с тен, ходите ли на лазерна?
И да допълня, колко време след процедурата се излагате на слънце?
Доколкото знам ако кожата е с тен по-трудно ще хване фоликулите лазера, затова не се препоръчва. Лично аз бих отишла на консултация, за да ми кажат дали кожата може сега да се подложи или трябва да изчакам.

А за излагането на слънце - препоръката при мен е 2 седмици преди лазер и 2 седмици след него да избягвам, през останалото време - със слънцезащита както обикновено. Но аз съм от хората, чиято кожа никога не хваща тен, а само се зачервява и като цяло избягвам много-много да се пека, та лазерът не оказва влияние.

# 545
  • Mediterraneo
Епилатор между процедури хич не е добра идея, ама всеки си преценява.

# 546
Епилатор между процедури хич не е добра идея, ама всеки си преценява.

Сигурна ли си? Поне ако знам, че ще минат 2 месеца до следващата процедура, не може ли?
Нали трябва да израсне.

# 547
  • Mediterraneo
Ами сигурна не съм. Доверих се на специалистите от моето студио, нещата проработиха при мен. Не съм виждала и нужда от епилатор дори и след първата сесия, самобръсначка беше достатъчна. Ей ви един крак след почти 2 години без поддръжка даже

# 548
Оки, ще бръсна само.

# 549
По принцип, действително не е добре да се ползва епилатор. Simple Smile Само че... Аз години наред прибягвах само до бръснач между процедурите и не мога да се похваля с брилянтни резултати. Към момента, при положение че правя само 2 процедури годишно - на цяло тяло, лятото си минавам краката и ръцете с епилатор. През останалото време на годината - не. Не съм забелязала по-засилен растеж или влошаване на постигнатите резултати. Може и с бръснач, но косъмчетата, логично, израстват по-бързо, отколкото, ако бъдат отскубнати от корен.

# 550
По принцип, действително не е добре да се ползва епилатор. Simple Smile Само че... Аз години наред прибягвах само до бръснач между процедурите и не мога да се похваля с брилянтни резултати. Към момента, при положение че правя само 2 процедури годишно - на цяло тяло, лятото си минавам краката и ръцете с епилатор. През останалото време на годината - не. Не съм забелязала по-засилен растеж или влошаване на постигнатите резултати. Може и с бръснач, но косъмчетата, логично, израстват по-бързо, отколкото, ако бъдат отскубнати от корен.

Добре, де. Ама ти съвсем ли нямаш ефект? Интересно ми е, защото казваш, че имаш много процедури. Сякаш си остават определено количество косми и си стоят вече. Да кажем 5%. Ти тези ли визираш и заради тях ли си правиш още процедури или наистина нямат ефект на теб лазерите?

# 551
Да споделям и моя опит. Ходих в Naturesetic в Благоевград. Направих 8 процедури на интим и подмишници. Последната ми беше януари, и към юни ме записаха за повторна. Реших да сменя студиото, защото ми изхвалиха друго място, отидох там. Мацката каза, че са много добре обработени, и наистина тук там израстват по 3-4 косъмчета на места. На някои зони изобщо няма, но това беше след самата процедура. Към юни си започнаха пак, не навсякъде, но имаше. Направих една процедура при нея, и ми каза за още 1-2 поне, за да види как ще е с нейния лазер. Аз в момента не виждам смисъл от повече, зоните са супер. И се чудя дали има смисъл да ходя сега. Нали са 6-8 и после подържащи, та така аз цяла година си ги правя и после ако ходя за по 2-3, то все едно един пакет пак си правя.

# 552
Добре, де. Ама ти съвсем ли нямаш ефект? Интересно ми е, защото казваш, че имаш много процедури. Сякаш си остават определено количество косми и си стоят вече. Да кажем 5%. Ти тези ли визираш и заради тях ли си правиш още процедури или наистина нямат ефект на теб лазерите?

Е, че има ефект, има. Simple Smile Ако хептен нямаше, не бих се занимавала с лазерна в продължение на толкова години.
Имах предвид, че имам доста процедури на много зони по тялото, но резултатите са спорни.
Например, от около 8 процедури на подбедрици окосмяването се разреди с 90%, което е супер. Само че за същото разреждане на подмишниците бяха необходими към 30 процедури...
Ръцете пък почти не се повлияха, а съм направила около 20 сесии. Confused
Най-зле е интимът. Там имам страшно много процедури - сигурно към 30 до момента, но разреждане има от едва 10%.
Продължавам, защото ефектът от лазерната е много готин в продължение на няколко месеца след самата сесия. А има и перманентно разреждане, макар не в желаните мащаби при мен.

# 553
Може ли някой да обобщи със сигурност какъв е оптималният период, на който да се ходи на процедури за крака, интим, мишници, лице. На крака прочетох 3 месеца, вярно ли е? Различните статии ми се струва, че преписват едни от други, а ми се иска да прочета наистина достоверна информация.
Краката се обработват на 60 дни, в Гърция ги работят на 45 дни. Аз лично ги правя на 45 дни на хора, които пътуват от далеч (имам около 10 момичета) и имат поразителен ефект.
По протокол интервала е 60-90 дни, но за първите 4-5 се ходи на първата половина т.е 60 дни не повече, за да се редуцират и да се “хванат” хубаво като анагенна.
Ако се чака 3 месеца космите не се убиват толкова бързо
За крака са нужни 6-8 процедури, но при всеки е различно
След това не израстват косми поне 1-1.5 година, а когато се появи мъхче, не се чака да стане дебел косъм, се ходи на 1 процедура, така наречената подръжка
За всеки човек е индивидуално, при някои хора са нужни две процедури. След това космите отново ги няма
За остали зони като лице е хубаво да се правят на 30 дни / макс 40 дни
Торса около 45 ден / макс 60 ден - към 7-8 процедура накрая

# 554
Здравейте!Да препоръчате студио за лазерна епилация в Хасково ?Мнение за Памира?

Общи условия

Активация на акаунт