За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 103

• 28 410
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
В здравна каса , подава се молба . За бебета не отказват . Измисляте си причина. . С бележката , която ви дават смяната става веднага . Аз го направих .
Някой да е сменял педиатъра на детето? Каква е процедурата и гледа ли се квартала по постоянен адрес, или е достатъчно само градът да е същият? Как се получава информация за направените ваксини? Беба е на 4+, имаме принципни различия с педиатъра на тема кърмене и захранване.

# 376
Не е ли като при нас? Например аз като сменях личен лекар просто отидох юни месец при новия и това беше? Помислих, че и при децата е така? 🤔

# 377
  • Пловдив
Така е мисля, ние така сме правили за нас според мен и за детето е същото.

# 378
Сега е юни, но по принцип за дете може и извън юни и тогава процедурата е както е описана по-горе.

# 379
Сина ми започна днес да ни хапе често, не в опит за целувка. На 11 месеца е, прави го умишлено, днес направо му е коронната програма. Със скубането изпуснах момента и му е навик.
Имате ли някакви съвети за реакция, за да не остане и то като навик?

# 380
Сина ми започна днес да ни хапе често, не в опит за целувка. На 11 месеца е, прави го умишлено, днес направо му е коронната програма. Със скубането изпуснах момента и му е навик.
Това не е навик и няма да остане след като разбере, че ви боли. Още е малък и не може да осъзнае. Едва ли има бебе, което не хапе, ужасно ги болят венците, хапят всичко. И моето хапе и голямата ме е хапала. Важното е да показвате всеки път, че боли и не се прави така, проумяват, израстват го и това е.
Казвате не, мама я боли, не правим така. Разбира се, не очаквайте да спре за ден и вие също се пазете и ако видите, че посяга, дърпате настрани и обяснявате.

# 381

Ох не питай и при нас е така.
Скубе и от ония ден започна да хапе
А е на 1г и 7м

# 382
Пак аз Simple Smile а при смяна на ЛЛ как следващият разбира кои ваксини са дадени? Не трябва ли да взема някакъв картон, в който са нанесени от настоящия?

# 383
Да, вписани са в картона, трябва да си го вземете, ако не е у вас.

# 384
Някои лекари не водят картон. Но в този случай трябва да имате амбулаторни листи с номера и лепенката от ваксината.
Искаха ли да занесете картон в началото? То при всеки лекар е различно, де, може и да не сте носили и пак да имате.

# 385
Как не водят картон ? Не го ли искат в детските градини ? Книжката с прчаъите ?
Някои лекари не водят картон. Но в този случай трябва да имате амбулаторни листи с номера и лепенката от ваксината.
Искаха ли да занесете картон в началото? То при всеки лекар е различно, де, може и да не сте носили и пак да имате.

# 386
Да, под картон имах предвид точно амбулаторната карта, друг картон и да има лекаря за свои цели си е негов. Та ако трябва да сме точни - амбулаторна карта май му се казва на това, което всяко бебе има и си е ваше.

# 387
Днес ,подстригахме бебето и с ужас установих ,че точно над челото черепа е по -надигнат.Напипвала съм и друг път при къпане ,но не го сметнах за проблем .Зачетох се в Гугъл и уау, изтръпнах Sad (( Видимо нищо му няма .На година и 1 месец е

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 11:37 от Dobriana32

# 388
И големият картон е ваш , не е на лл.
Да, под картон имах предвид точно амбулаторната карта, друг картон и да има лекаря за свои цели си е негов. Та ако трябва да сме точни - амбулаторна карта май му се казва на това, което всяко бебе има и си е ваше.

# 389
Нямате ли имунизационен паспорт? И двете ми деца имат такъв, при ваксина, всичко е вписано вътре, винаги са били в мен паспортите. Издадени са им още в родилното, като са вписани и ваксините там.
Ако нямате, може да изискате от сегашния ЛЛ служебна бележка за ваксините на детето, издават се постоянно такива при прием в ясла, не следва да е проблем да разпечата от системата си.

Общи условия

Активация на акаунт