Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 861
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Здравеите някои може ли да каже как се разчита кръвен тест

# 76
Според мои раждали приятелки и дерматолога, който посещавам и по корема и по гърдите е възможно да няма при разтягането на кожата, но да станат видими при прибирането на кожата. При мен корема доста е пораснал, гърдите също, при тях видими от сега не знам как ще е после, но си мисля, че и по корема ще има като започне да се прибира Sad

# 77
Аз направо съм си принудена ,защото доста качих в краката и ме е страх ,а съм чувала ,че и по кръста ,и по паласките излизат ..Те ,стриите излизат при разтягането и събирането на кожата.Имам си вече голямото коремче и (преди беше с преса 😂) смятам че след раждането ще де налага още повече да го мажа и колан задължително …или ще се нацепя.
Сега разсъждавам само бебето да се роди здраво,но взех да се замислям и как ще се чувствам аз,защото чета луди неща за следродилната депресия . Таа,да -мажа се и седя така по 1 час 😀

# 78
Здравеите някои може ли да каже как се разчита кръвен тест
Мисля че писахте и в друга група и ви казаха има бременост. Честито☺

# 79
Нищо не съм мазала и нямам стрии. Според мен  и това, което съм чела, е въпрос на кожа и генетика. И наистина след раждането/спирането на кърменето също може да се появят стрии.

# 80
Това мнение ми е любимо… Питам за тези, които се мажат и са получавали стрии в някакъв период от живота си. Естествено, че има влияние кожата и гена. Все пак трябва в мненията си да сме полезни една към друга.

# 81
Скрит текст:
Скрит текст:
Обаче качените килограми и големината на корема нямат никаква връзка с теглото на бебето. Може бебето да е малко, а да имате огромен корем и обратно. Големината на корема зависи от индивидуалната структура на жената, от здравината на коремната мускулатура, от количеството мазнини в коремната област, от количеството околоплодни води, от плацентата, от позицията на бебето и от поредността на бременността(тъй като всяка следваща бременност матката се отпуска все повече). Така че няма как по корема да се прецени дали бебето е малко или голямо.

А качените килограми също нямат връзка с големината на бебето. Повече качени кг не гарантират голямо бебе. Плодът за да расте има нужда от протеини, витамини и минерали, т.е. пълноценна храна. А въглехидратите обикновено са си за наша сметка - трупаме ги под формата на мазнини. Т.е. при правилно хранене, бебето ще си расте нормално, а вие няма да качите много.

Така че без значение от големината на корема и качените килограми, ако плодът си върви в норма, значи всичко е наред.
Това мн добре го знам,както казах със сина ми доста късно почна да ми личи и корема дръпна към средата на 8 ми месец и се роди 4.350кг. Мисълта ми беше,че доста хора натъртват че едвали не като ти е малък корема,бебечето ще е малко. Едно че ме вбесяват и друго че ме филмират. Иначе сега бебка си върви добре в 29 седм беше 1.700кг

Не разбирам как ще те "филмират" хората, че бебето е малко, след като по ехограф плодът си върви добре. Т.е. след като си наясно, че всичко е наред, защо се връзваш на приказките на околните? В 21ви век се доверяваме на медицината и апаратурата,с която се работи, а не на съседката. Гледай си бременността и не се "филмирай" излишно.
О,то пък защото апаратурата е 100%вярна . Сега бях по спешност на преглед ,т.к имах известно съмнение-ами,не ме гледаше проследяващия ме и ми изкара бебето по-малко от колкото преди 2сед .Добре ,че утре съм си при моя АГ. Обясни ми,че било си до апаратура ,ама на мен ми изкара акъла с неговите замервания. Ако имаше и някой да ми дудне нон-стоп за корема ми,(тема ,която ми в супер неприятна да св обсъжда през Б)сиг щях да си помисля ,че бебето е спряло да се храни! Така ,че не виждам нищо странно в един момент да се повлияе човек от хорските подмятания,особено чувствителни сме най-вече сега.

Разбира се, че и апаратурата не е 100% точна, но със сигурност е по-точна отколкото да гледаш "на око". Joy Иначе, накрая на бременността теглото по ехографско изследване може да даде най-големи отклонения, защото плода трупа вече мазнини, т.е. тежи повече, а ехографът не е кантар. Но със сигурност поне може да се прецени дали бебето вече е доносено по килограми, т.е. над 2,500кг. А оттам насетне дали ще е 3кг или 4,5кг, например, зависи от генетичните заложби. Затова нека все пак да се доверим на медицината. Wink

Това мнение ми е любимо… Питам за тези, които се мажат и са получавали стрии в някакъв период от живота си. Естествено, че има влияние кожата и гена. Все пак трябва в мненията си да сме полезни една към друга.
Аз съм се мазала с кокосово масло и не получих стрии. Но вероятно не получих стрии по-скоро заради по-малкото качени килограми. Laughing Докато при предходната бременност си надебелях и съответно ми излязоха стрии по гърдите и бедрата.

Но кокосовото масло ми помогна много и срещу ужасния сърбеж, който имах по кръста и по корема, така че определено го препоръчвам.

# 82
Аз съм се доверила колкото е нужно на медицината,само че това ,че вас нищо не можеше да ви депресира или разтрои не се отнася за всички .Хората са различни характери и е нормално някои жени да се  почувстват зле от подмятания за корем или даже за бебе. Никой не казва ,че се вслушва дословно в “съседката”,ама нали все пак…Адски ми е грозно жени,във фризьорския салон ако щеш,като видят бременна -не я познават ,ама се започва. “Моя корем беше Еди колко си голям ,ама беше заострен пък родих Еди къв си пол,ама имах голям корем и охранено пухкаво бебе”. Смятам ,че въобще не е възпитано да се сравняват и съпоставят нещата и различните тела! Какво общо има медицината с тези коментари,че толкова се вманиачи с тази медицина нз. Просто понякога е на психическо ниво този излишен стрес ,както и аз това разбрах от поста на момичето .Тя няколко пъти каза,че все пак бебето си върви напред,коментарите от хората  са невинаги на място просто.

# 83
Опитайте се да не обръщате внимание на коментарите на хората, често пъти просто човека на среща е несъобразителен, но на мен ми прави впечателние, че не рядко го правят и нарочно за да подразнят/уязвят - грозно, ама факт. Не им доставяйте удоволствие Simple Smile

# 84
Аз,лично си харесвам корема много.🥰Ама ,все пак си ми е грозно като чуя такива неща (относно мерките на  бременна жена) ,особено от раждали жени.Мен сегашния АГ ме изкарва ,че съм била слаба 🧐😄 Проси си почерпката.

Аз щях да ви питам ,вие планирали ли сте какво ще подарвате на вашите лекари в деня на изписването?

# 85
Моя мъж носеше един букет цветя на изписването. Имаше хора носеха торти и яки почерпки. Скоро имам контролен преглед, но мисля да не нося нищо. Не ми харесва тази традиция. Иначе масово носят кошници с алкохил, бонбони и други сладки неща.

Аз,лично си харесвам корема много.🥰Ама ,все пак си ми е грозно като чуя такива неща (относно мерките на  бременна жена) ,особено от раждали жени.Мен сегашния АГ ме изкарва ,че съм била слаба 🧐😄 Проси си почерпката.

Аз щях да ви питам ,вие планирали ли сте какво ще подарвате на вашите лекари в деня на изписването?

# 86
Аз мисля да взема нещо да почерпя, тип кошница с нещо за АГ и една за отделението. Честно казано за подарък не знам… не поради друга причина ами те ежедневно получават нещо, дори не мисля,
че ще вложат някаква емоция в подаръка, но пък знам ли. Аз много ги изживявам нещата и на тяхно място бих помнила всичките си пациенти и какво са ми подарили, но си мисля, че лекарите не са точно така..

# 87
Аз си мислих абсолютно същото ,за АГ и за поделението. Като аз за АГ смятах да е +още нещо  и по-луксозна кошница ,ама майка вика “накрая от лукса ,той ще остане гладен 😂” ,щото нали все пак по-луксозни и скъпи ,ама и по-малко неща вътре 😀 Спряла съм се на ето тези https://thebasket.bg/?gclid=CjwKCAjws8yUBhA1EiwAi_tpEQTuCWo0yA50 … Z18RoCJYsQAvD_BwE  и все пак за АГ +още нещо ,нз какво. Малко тъпо ще е май да им нося пици или тем подобни ,но аз на тяхна място бих се зарадвала и хапнала с кеф!!! Агне няма да нося😋😂 ,че и такива случаи има,а тортите ще за вкъщи.Може за АГ ,примерно 2 да занеса и цветя за акушерката ли нз изобщо още 😟

# 88
Това ,което знам от АГ е,че се чудят какво да правят всичкият този шоколад и алкохол,който ежедневно им се подарява.
Затова се чудя дали да не подаря някакъв вид масаж или ваучер за някакъв тип процедура .

# 89
Аз подарих на израждащата АГ голям букет и една рамка с пожелание и за акушерката имаше един букет! Много се зарадваха! 😊

Общи условия

Активация на акаунт