Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 77

• 42 850
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Скоро ще заминаваме на море с мъжа ми и се чудя каква марка слънцезащита е подходяща за бременни.
Вие каква ползвате?

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 10:05 от hintt

# 616
Здравейте, в 32 г.с. съм. Вчера започнах прием на Сорбифер, но два часа след това започна гадене, дори повръщах. Приех го около час и половина след хранене. Чудя се дали да пробвам днес пак да пия или директно да се обадя на АГ за алтернатива.

# 617
Здравейте, в 32 г.с. съм. Вчера започнах прием на Сорбифер, но два часа след това започна гадене, дори повръщах. Приех го около час и половина след хранене. Чудя се дали да пробвам днес пак да пия или директно да се обадя на АГ за алтернатива.
Най-добре алтернатива...

# 618
  • София
Привет, пиша от името на Ла Лече Лига, но слагам линк и към събитието на колегите от НАПК.
В София през уикенда- 16 и 17 юли ще се проведе Академия за родители. Входът е свободен и двете организации ще имат щандове там.
Ла Лече Лига е неправителствена организация, съставена от доброволци акредитирани консултанти по кърмене. Организацията не промотура никакви продукти и събитията и са винаги безплатни.
Ще може да си вземете информационни материали, както и да зададете въпроси на консултантите, да видите как се кърми с демонстрационни кукли. Добре дошли са татковци и бъдещи такива, баби, ваши близки, които имат въпроси и искат да ви подкрепят.

ЛЛЛ събитието https://fb.me/e/2NjlX72L7
НАПК събитието https://fb.me/e/1FmVsSkng

Също така, напомням, че във форума има подраздел за кърмене, с тема за бързи въпроси, както и закачена тема за Библиотека за кърмене с доста голям ресурс от статии, които ще ви помогнат да се подготвите. Аз лично, когато бях бремен а с първото си дете четях в тази библиотека и се подготвих доста добре теоретично(макар, когато дойде реалното бебе да е малко по-различно).

# 619
Здравейте при последната морфология на 29.06 бях в 21седмица и 6 дни..Вчера при гинекологични преглед (различен лекър от този който прави морфологията) ми отчете 26 седмица.На регистатура при запис на час за последна морфология момичето първо ми каза че сега съм в 24 седмица, по мои изчисления и аз така  съм ги смятала че съм 24,но  след като  и казах че гинеколога е отчел 26 седмица каза да изчакам записа ми час за 25 август за последна морфология.Та съвсем ме объркаха в коя седмица съм и дали да се свържа с гинеколога който отчете  26 седмица(.той всъщност е проследяващия ми бременността) .Дали има объркване или да се доверя на това че съм 26 Като термин за раждане са ми дали 2 Ноември

# 620
Здравейте при последната морфология на 29.06 бях в 21седмица и 6 дни..Вчера при гинекологични преглед (различен лекър от този който прави морфологията) ми отчете 26 седмица.На регистатура при запис на час за последна морфология момичето първо ми каза че сега съм в 24 седмица, по мои изчисления и аз така  съм ги смятала че съм 24,но  след като  и казах че гинеколога е отчел 26 седмица каза да изчакам записа ми час за 25 август за последна морфология.Та съвсем ме объркаха в коя седмица съм и дали да се свържа с гинеколога който отчете  26 седмица(.той всъщност е проследяващия ми бременността) .Дали има объркване или да се доверя на това че съм 26 Като термин за раждане са ми дали 2 Ноември
Евентуално бебето расте напред определени седмици, зависи и кога точно Ви е била овулацията, при термин ако питат ПРМ се смята,че е на 14 дин, може да е по-рано 10/11ни ден. Терминът не се сменя заради показания на ехограф, зависи и АГ как мери и каква апаратура има.

# 621
Евентуално бебето расте напред определени седмици, зависи и кога точно Ви е била овулацията, при термин ако питат ПРМ се смята,че е на 14 дин, може да е по-рано 10/11ни ден. Терминът не се сменя заради показания на ехограф, зависи и АГ как мери и каква апаратура има.
овулацията не е уточнена заради нередовен цикъл. Термина е 2 ноември.По мои изчисления щом е 2 ноември зачеването е 25 януари и съм в 24седмица. Последния цикъл ми е попринцип 13 януари но с две седмици си спомням напред  го промениха. Сега с това изчисления 26 седмица зачеването е 13януари(това е последната менструация) Възможно ли е бебка да е наваксала с дните. И друго което се питам при измерване на бебето на ехографа ли се определя седмицата на бебето,този надпис на снимката с гестационна седмица самият ехограф ли го изчислява?

# 622
По последна менструация сте с термин 20.10.2022г и 27 седмица.
Ехографът изчислява по последна менструация. Измерванията на лекаря показват на каква гестационна възраст отговаря бебето. При нередовен цикъл двете може да се разминават.

# 623
Момичета, обсъждали ли сте с докторите си, дали е ок боядисването на косата през първия триместър?

# 624
  • гр.Пловдив
Момичета, обсъждали ли сте с докторите си, дали е ок боядисването на косата през първия триместър?

Ок е ,не се притеснявай ,аз лично за 9 месеца се боядисах 3 пъти с безамонячна боя

# 625
Моят термин също е 02.11. в приложението, което следя съм 24+3 дни, което е навършена 24 седмица, карам 25. Може би бебето ви върви по голямо и от там идва разминаването.

# 626
Някой може ли да ми ги разчете

# 627
Здравейте ,чета Ви коментари че в 12,13 седмица не може да се види пола на бебето,казаха ми ,че като се правите изследването на Даун там виждат пола на 99% . Това изследване се прави 11-13 седмица .

# 628
Изследването за Даун е генетично, с кръвна проба, от която се извлича ДНК на детето - така се определя полът. С ехограф в кабинета в тази седмица не може да бъде определен.
Здравейте ,чета Ви коментари че в 12,13 седмица не може да се види пола на бебето,казаха ми ,че като се правите изследването на Даун там виждат пола на 99% . Това изследване се прави 11-13 седмица .

# 629
Изследването за Даун е генетично, с кръвна проба, от която се извлича ДНК на детето - така се определя полът. С ехограф в кабинета в тази седмица не може да бъде определен.

Ако правите неинвазивен пренатален тест, ще ви покаже пол, ако е БХС - не.

Общи условия

Активация на акаунт