Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 4

• 64 346
  • 453
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,по удобния вариант ще бъде да летите до Унгария - Будапеща и от там с влака,който е директен. Няма да имате прекачване. Ако летите до Полша след това има прекачване с влака.
Ние пътувахме последният път до Будапеща и от там с влака,беше удобно пътуване и имаш на разположение цял ден да разгледаш Будапеща,която е красива и си заслужава да бъде разгледана,но да е хубаво времето се иначе не е за разходки.
В групата в телеграм има подробни разяснения за всеки вариант пътуване до Киев .
Пожелавам успех на всички ви ☺️

quote author=bab1 link=topic=1446897.msg50461897#msg50461897 date=1763111387]
И ние ще ходим, но нямаме още конкретни дати. Вероятно ще летим до Полша и след това влак или автобус. Вие как планувате да пътувате?
[/quote]

# 436
  • София/Дружба
Момичета, някоя от вас ще пътува ли в следващите дни към Киев? Ние тръгваме в понеделник, ще се радвам да имаме компания по време на престоя ни там.

# 437
Момичета, някоя от вас ще пътува ли в следващите дни към Киев? Ние тръгваме в понеделник, ще се радвам да имаме компания по време на престоя ни там.

Лек път и много късмет пожелавам. Ще бъде много полезно да споделите опита с пътуването и клиниката за такива като нас, на които също им предстои да пътуват.

Точно от седмица чакам отговор на имейл. Само аз ли съм такъв карък или има и други , на които се бави комуникацията?

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 13:56 от •MERA•

# 438
Аз съм чела някъде, че са малко мудни на отговаряне. Пиши им мейл пак

# 439
Да ви питам , колко дена след трансфер може да пътуваме с кола обратно ( пътят ни ще е малко повече от 24 часа като ще спираме за нощувка някъде по средата) ?

# 440
Имайте предвид, че Викториите са много натоварени. Отговарят на имейли, посрещат и настаняват хората там, присъстват на всички процедури за да превеждат и обясняват, подготвят документите. Така че, ако не е нещо спешно не отговарят веднага.
Ако е свързано с вземане на лекарства или важен въпрос, тогава отговарят бързо.
Освен това имайте предвид, че понякога нямат ток и интернет, което допълнително усложнява работата им. Понякога има тревога и стоят в метрото, без да могат да стигнат до офиса.
Така че, имайте търпение.
Ако смятате, че писмото се е загубило, пишете пак, всичко се случва, може да потъне в спама.
Знам какво е да броиш всеки ден и как бързо тече времето като си на определа възраст и го няма мечтаното дете, но имайте търпение и разбиране.
Ще се подреди всичко, макар и не толкова бързо, колкото ви се иска.
Няма клиника в света, в която да не се чака, не очаквайте чудеса и от Биотекском. Чудесата ги правят после ембриолозите.
Mera, няма значение кога ще пътуваш. Пътуването не пречи. Знам, че се счита, че трябва да лежиш, но няма медицински основания за това. Има безброй хора, които пътуват, работят, носят тежко в първите седмици и забременяват и други които лежат и нищо не става.
Така че, не го мисли толковя, ако е писано, ще стане.

# 441
Да ви питам , колко дена след трансфер може да пътуваме с кола обратно ( пътят ни ще е малко повече от 24 часа като ще спираме за нощувка някъде по средата) ?
Ние пътувахме на следващия ден след трансфера с автобус.

# 442
След неуспешния ми трансфер говорих с една приятелка и тя сподели, че след нейния първи 10 дни лежала, супер много се пазила и нямало дори имплантация. ЧХГ 0. На втория един ден си стояла у дома, на втория отишла на работа( права на крак), хич не се пазила- резултата скоро ще прави 2г.

# 443
На следващия ден след трансфера пътувахме с кола.

# 444
  • София
Движението подобрява кръвоснабдяването, вкл. това към матката, така че се препоръчва след трансфер.
Не се препоръчват физически натоварвания.
Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

След неуспешния ми трансфер говорих с една приятелка и тя сподели, че след нейния първи 10 дни лежала, супер много се пазила и нямало дори имплантация. ЧХГ 0. На втория един ден си стояла у дома, на втория отишла на работа( права на крак), хич не се пазила- резултата скоро ще прави 2г.

# 445
Решихме да летим до Полша и от там с нощен автобус до Киев. Има ли в темата някой да е пътувам по този маршрут да сподели опит, и по-конкретно за Flexi Bus ? Това ми се струва най-краткия и лесен маршрут ( без прекачвания и т.н).

# 446
Моят съвет е ако имате кола да отидете с нея.
Много по-удобно е и по-бързо.
В Украйна се кара половин ден, сутринта рано пресичате границата, ранния следобяд сте там. Пътищата са нормални. Има бензиностанции, където да се зареди и да се хапне, да се иде до тоалетната.
Иначе в България и Румъния е ясно, няма нищо страшно и неизвестно.
То и в Украйна няма, освен тревога, когато има нападение, през останалото време няма да познаете, че има война, нормална държава с приятни хора, които се държаха много любезно с нас навсякъде.
Няма лошо и с автобуса но зависите от други хора и разписания.

# 447
  • София
Не знам защо държите да сте с тази фирма автобуси,  но ето какво споделих аз от първото ни посещение до Киев.  После за трансфер пътувахме по същия начин . Мед. персонал научиха мъжа ми как да ми поставя инжекции и ползвахме baby room на летището за това.   Пътувахме един ден след трансфер.  Резултатът на 1 годинка сега спи отатък 🥰
Здравейте на всички,
Искам да споделя начина, по който ние със съпруга ми стигнахме до Киев и обратно до София за под 20 часа на посока. След всичко изчетено по въпроса и предвид, че ни беше първо посещение в BioTexCom избрахме следното :
Маршрут София-Варшава със самолет (Polish Lot Airlines  https://www.lot.com/bg/en) и Варшава-Киев с автобус (фирма Trans Tempo https://transtempo.ua/), като се върнахме по същият начин в обратна посока. Билете си купихме от сайтовете на Polish Lot и TransTempo, имаше доста свободни места, много лесно и без проблем с дебитна карта. Имахме ги разпечатани, но може и да минете навсякъде само ако ги покажете/сканирате от телефона.
Самолетът за Варшава заминава в 14:35 всеки ден, а автобуса за Киев се взима от самото летище във Варшава (Terminal Awtokarovy) във 17:20 местно време (той също върви всеки ден). Полетът трае около час и половина, автобуса 14-15 часа, в зависимост от чакането на границата посока Полша към Украйна. Когато кацнете на летище Шопен, излизате от него, завивате надясно и имате да извървите около 300 м. до спирката на автобусите. Всички автобуси на тази компания са оранжеви, така че лесно ще го разпознаете. В автобуса ще ви искат билета и международен паспорт.
В самия автобус има всичко необходимо – зарядно 220V, USB-та за зареждане, wi-fi, кафе или чай, тоалетна, възглавнички и одеала, стюардеса и т.н., но си носете храна и вода - ние купихме от летището във Варшава. С две думи нямаме никакви забележки към автобусната фирма и маршрута. Спира през час и половина - два в Полша и Украйна за да качва-сваля пътници. Пристига на автогарата в Киев (З/Д Вокзал) в 07:30 – 08:00, където ще ви чака предварително осигурен автомобил на клиниката, за да ви откара за настаняване. По време на самия престой транспортът до BioTexCom не е проблем – клиниката се грижи за него и ще ви казват кога и къде ще ви чака автомобилът им. Но ако все пак искате да разгледате Киев, има метро за 8 хривни (40ст.) - влиза се директно с дебитната карта, маршрутки 25 хривни (1.20лв.), автобуси, трамвай, тролей и т.н. Ползвахме Google Maps за маршрути с градски транспорт и не е имало проблем.
На връщане имайте предвид, че автобусът тръгва от същата автогара в Киев в 15:00ч. и пристига на летището във Варшава в 07:00 – 08:00 ч. НА ДРУГИЯ ДЕН. Съобразете самолетните билети за София според това, както и с безумното чакане на влизане в Полша. Ние избрахме полета за София в 14:40 ч., най-вече заради бавното преминаване на границата в посока Полша (причини много) .
Харесахме този маршрут, защото не ни се наложи прекачване, безумно чакане, правене на връзки и разкарване с багажа до други градове и села в Полша, Чехия и т.н. Мина леко и безаварийно като за първи път.
Поздрави на всички, лек и приятен път и най-вече – здраве и успех !!!

# 448
  • София/Дружба
Ние вече два пъти сме ходили с колата, няма нищо страшно, пътищата са хубави, можеш да спреш за почивка където решиш. След трансфера за мен е важно да ми е максимално комфортно, особено за такъв дълъг път. Не бих си причинила друг начин на пътуване освен директен полет 😀

# 449
Здравейте!Как се справяте със синините и топчетата от инжекциите прогестерон?Правя си компреси от риванол,но не се разнасят.

Общи условия

Активация на акаунт