Любители на котки - Тема 173

• 33 386
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Ето пак един виновник:

А този беше уикенда в съседния двор съм го зуумнала, след като ми разбута сутрешното кафенце на тишина се скара с една лястовичка:

# 361
Буда и Марси са родени под щастлива звезда. Излъчват котешко щастие. Прекрасни! Могат да им завиждат и котки и хора. Шапка свалям на такива родители!

# 362
Аз по принцип съм си чистница и често се вманиачавам да ми е все подредено, изпрахосмучено и измито. Това няма нищо общо с котаран Grinning
Снощи имаше буря. Светкавици, гръмотевици, пълна програма. Успяха да ме събудят. Мен, която сградата да падне, няма да усетя. На Блеки дори не му направи впечатление. Не се криеше, ами си обикаляше из къщата, сякаш си е обикновена нощ. Обаче имам чувството, че са ми го сменили по някое време. Сутринта не дойде да близка, не хапа крака, лежеше си спокойно на една табуретка Grinning

# 363
Преди 3 години, май има вече, купих Dyson, вземайки последен модел заради батерия и обем на резервоара. Май 10 беше?
Но по-важно е да вземеш приставките за косми. Те имат допълнително лоторче при четката. Голяма и малка. Не зная как да скрия снимките, сори.

# 364
  • Стара Загора
Оффф нямаше ни 1 седмица и някоя от простачките се изпишка в количката на детето. Отделно докато ни е нямало са надрали пакет с памперси. (Имаше човек постоянно при тях). Очевидно някой ревнува от детето, ама ако разбера коя е ще ѝ се стъжни. Подозирам черната твар, ама като нямам доказателства просто им ограничих достъпа до детските неща и толкоз... Имат късмет, че ги прикривам пред МП, че щеше да хвърчи перушина.

# 365
Барби, много неприятно. Да, на ревност изглежда и май наистина моята любимка го е направила.

# 366
  • Крайбрежен район
Зверчето ме събуди в 5 сутринта. Правя си второ кафе, защото ми се доспива (тук още е сутрин). Coffee
Като станах чаршафа беше целия в черни космаци. Първата ми работа беше да го изчеткам хубаво. Само че не оправих леглото и докато си правя закуска господина се е настанил пак на същото място, чесал се, скубал се и заспал. Влизам в спалнята и гледам върху леглото ми килим от косми. Белия чаршаф почернял. А той се обтяга доволно и примлясква. Joy Сега го чакам да се наспи за да изчистя чаршафа и да оправя леглото.
Вчера гледам по дупето му нещо черно. Грабвам пакета с мокри кърпи и хуквам да го гоня из къщи. Той като види мокрите кърпи бяга като дявол от тамян. Много ги мрази. И така тичаме из цялата къща. Той се навира под леглото аз ръчкам с метлата. Накрая го хващам, вирвам краката нагоре и гледам, то не било ако, а един кичур косми се залепил на дупето. Joy Аз нали недовиждам. Само го стресирах излишно.

Barbie противно на всеобщото схващане, че котките се привързват повече към дома и не към стопанина и им е достатъчна храна и вода и не толкова компания, това далеч не е така. Котките са социални животни, макар и не колкото кучетата. Не се препоръчва оставянето им сами за повече от 24 часа. Тяхната реакция на отмъщение както хората го възприемат, всъщност е израз на чувство на изоставеност и тъга. След този дълъг период на самота им покажи внимание и отдаденост.

# 367
  • София
Хари ми отмъщаваше като ме нахапваше, а после идваше да спи при мен. И беше учуден защо го гоня.

Аш и Оникс не са оставяни сами за дълго време, даже и за по-кратко.

Взех нова тоалетна. Доста по-малка е от старата. Ама ще свикнат. Няма да влизат по двама.

# 368
Смях се с глас на историите на Метаноя 😂 обаче и аз отивам пак кафе да правя, че поспалан от време навреме решава да се активизира по нощите да си измисля работа… снощи тършуваше в гардероба да инспектира дали съм си сгънала дрехите, и да тества дали съм смазала вратата на гардероба да не скърца…

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 13:28 от Анонимен

# 369
Може би е обсъждано, но не намерих. Може ли да ми препоръчате хотел за котка за лятната ваканция, за гр. София? Мястото където ще сме на почивка, не допускат домашни любимци, а и ние не сме с кола, та и пътуването би било проблем.

# 370
Барби, аз не мисля, че е ревност от детето. По-скоро е демонстрация от едната към другата или към теб. Понеже Локумката стои повече до бебето, може би Чумито ѝ се дразни или пък на теб, за това че одобряваш. За това и маркираното е бебешката количка.

# 371
  • София
Хотел за котки" https://goo.gl/maps/MeFdip9QxpjQ6nyJ9, ветеринарна клиника Нова. Аз не съм оставяла Барни на хотел (водим го при свекито, когато сме по-дълго време далеч от София), но една съседка с 10+ годишен котарак от поне 10 години го оставя там редовно, когато отиват на почивка.

# 372
Може би е обсъждано, но не намерих. Може ли да ми препоръчате хотел за котка за лятната ваканция, за гр. София? Мястото където ще сме на почивка, не допускат домашни любимци, а и ние не сме с кола, та и пътуването би било проблем.

Бях писала преди няколко дни за една къща за домашни любимци "Грижовници". Държа да отбележа, че не съм ползвала услугите им, нито на който и да е хотел. Харесаха ми описанието, това което се твърди като грижа за животните, самото място и публикуваните снимки. Ако няма на кой да оставя Блеки, мисля да пробвам услугите им.

# 373
  • София
Познати си оставят котарака в Ринг мол. Погледни кой е зоомагазина там. Към него има и хотел. Били самостоятелни стаички. Ако котето е социално, го събират с друго, за да си играят. Всъщност това е верига от зоомагазини и ги има и в други молове. Възможно е и в другите да има хотели.

# 374
И аз да се изкажа по темата. Имам робот, който почиства ежедневно долния етаж и веднъж седмично минавам с прахосмукачка и парцал. Минавам със силиконова ролка мебелите веднъж-два пъти седмично. Зеленски минавам с фурминатора( вече -не, защото по мое мнение го оставих без козина). И цялата къща е в косми. Няма спасение. Вкъщи аз и мъжът ми сме с домашни дрехи. Детето не сменя цивилните дрехи, докато не повишиш глас и затова е постоянно с мохер. Прането ми е с косми, защото Зеленчо се крие в него. Общо взето сме богато окосмени цялото семейство и целият дом. Спасение -няма! Свикнах вече. Вчера се въргаляше с леглото ми няколко часа. След него имаше после материал за шушони. Примирила съм се.
Фурминатора сваля много козина, но според мен по-скоро филира , а не сваля падналата козина. Милото стана почти котка сфинкс Grin
Може ли да споделите колко време продължава този пролетен космопад и застъпва ли се с есенния Laughing
Ето снимка и на мохера
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт