Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (4)

• 42 767
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,запазих си час за преглед първи при д-р Станулов във вторник.Имам да питам много неща и да показвам изследвания,дали може да споделите дали ще имам възможност да задам всички въпроси. До сега не съм била на репродуктивен лекар и обикновени аг не са ми отговаряли на въпроси,може би защото имам две деца,заченати от втори месец,но сега съм силни притеснена,че съм близо до менопауза,фсх 15.9 и се надявам той да е моят лекар. Амх 0.81 след прием на витамин д,когато витамин д ми беше 9,амх беше 0.44,ноември месец,но пък имах много антрални,17.

# 91
Здравейте,запазих си час за преглед първи при д-р Станулов във вторник.Имам да питам много неща и да показвам изследвания,дали може да споделите дали ще имам възможност да задам всички въпроси. До сега не съм била на репродуктивен лекар и обикновени аг не са ми отговаряли на въпроси,може би защото имам две деца,заченати от втори месец,но сега съм силни притеснена,че съм близо до менопауза,фсх 15.9 и се надявам той да е моят лекар. Амх 0.81 след прием на витамин д,когато витамин д ми беше 9,амх беше 0.44,ноември месец,но пък имах много антрални,17.

Ще отговори на вдичките Ви въпроси и ще ви обясни всичко.Напишете си всички въпроси, за да не забравите нещо. Успех!

# 92
Здравейте, предстои ми инсеминация номер 4 при доктор Станулов, ясно ми е, че вървим към инвитро.
 Бих искала съвет - от къде да започна да чета? Как ще ми е най-лесно да се справя с информацията за това, което ми предстои или пък да не чета и изцяло да се доверя на информацията, която получа от доктора ?

# 93
Бих се доверила на Станулов, питайте го всичко което ви интересува. Преди четях повече в интернет, защото нямах пълно доверие на екипа в предишната ми клиника и се оказах права. Но със Станулов е съвсем различно, отговаря ми изчерпателно на всички (глупави или не) въпроси и не съм изпитвала нуждата да търся допълнителна информация.

# 94
Благодаря Ви!  😚

Аз си правя списък с въпроси винаги 😀,но както казах все не ми се отговаря на тях и все ми казват,че няма да има проблем щом не съм имала два пъти. Наистина разчитам на този преглед и понеже едно негативно мнение не съм срещала за този лекар реших да отида при него. Когато не получаваш отговор на въпросите си,започваш да търсиш в интернет,да се самодиагностираш и тн...

# 95
Лемън, не знам какво искаш да четеш - за инвитро принципно, за инвитро в клиниката?

Аз супер много се бях ошашкала преди да започнем, но всъщност нещата минаха много спокойно и без напрежение. От далече изглежда тежко, защото се опитваш да запомниш кое какво е, кога е и т.н., за да не объркаш последователността на нещо Simple Smile А то няма как, всичко си върви по реда Simple Smile

# 96
Лемън, не знам какво искаш да четеш - за инвитро принципно, за инвитро в клиниката?

Аз супер много се бях ошашкала преди да започнем, но всъщност нещата минаха много спокойно и без напрежение. От далече изглежда тежко, защото се опитваш да запомниш кое какво е, кога е и т.н., за да не объркаш последователността на нещо Simple Smile А то няма как, всичко си върви по реда Simple Smile

Тази тема много ми помага, защото виждам, че не съм единствената, която се е ошашкла. Страшно много харесвам Станулов, имам му пълно доверие и все пак не спирам да чета и да се ровя за информация, което донякъде е грешка, защото има различни протоколи, всеки организъм е различен и т.н.
Момичета, колко често ходихте на прегледи по време на стимулацията? За трансфера 1 ден болничен или отпуска достатъчен ли е? Аз мога да работя от вкъщи и се чудя дали е по-добре да работя в деня след трасфера, за да не се филмирам с тъпотии 😁 или е по-добре да се почива?

# 97
Не съм се ошашкала от процедурите, по-скоро проблема беше, че четох неща за други клиники и беше груба грешка Simple Smile
Селест, върни на 1ва страница, отговор 7, писах ден по ден как вървят нещата.

# 98
  • София
Всички лекари допускат грешки особено пък в тази област, в другите теми има оплаквания и от Афродита и ненамерени проблеми, но това е положението. Станулов се старае, но това са толкова случаи и толкова необятна тема. По-добре си е човек да е информиран, за да си спести някои проблеми, вече дали ще стане и от кой път си е късмет. Има толкова жени, които се борят с години, въпреки че нямат сериозни установени проблеми.
Стискаме си палци и се надяваме ние да сме от късметлиите.
На нас първи инвитро опит ще ни е на следващия цикъл, избягахме от предишната клиника след доста грешки, но и там има много родени бебета.

# 99
Tessaria- почти една година съм при него, след неуспешна бременност ме насочи доктор Вецев. Определено доктор Станулов е много отзивчив и не спестява нищо. Надявам се да е моят лекар.
Inferiya- твоят пост със споделения опит ми беше изключително полезен. Но не знам как да ти отговоря. За клиниката нямам необходимост да питам. 3 инсеминации имам, а преди това следене на естествени опити. Инвитрото ми е било някак непозната тема, но и интуитивно усещах, че ще се “запознаем”. Тепърва ще чета за методи, защо има замръзен трансфер, а не свеж.. такива неща не са ми ясни. Мисля да си задам въпросите на доктора. Обаче обичам да чета и форумът в годините много ми е помагал. Въпреки, че този профил е нов, имах друг, но не съм била в този раздел.
Както написа Niya” Стискаме си палци и се надяваме ние да сме от късметлиите”
Утре съм при доктора и ще поговорим.

# 100
https://www.bg-mamma.com/?topic=1428870 ей тук можеш да огледаш първия пост, има интересни неща Simple Smile

Като цяло всяка стъпка зависи от състоянието на жената. И е хубаво да се разглеждат като относително независими етапи, защото малко или много след завършен етап имаш право на "пауза" Simple Smile

- След започване на стимулация нещата се следят изкъсо, за да се докара до пункция. Следят се някои хормони, но като цяло е важно Ф да се развиват равномерно.
- След пункцията има няколко опции, зависи от случаите, при някои жени с много Я се замразява част, а друга част се пускат за оплождане.
- Много е важно!!! По време на стимулация и 10тина дни след нея да приемаш много протеин, повечето пием даже такъв на прах. Освен че помага на яйчниците да се възстановят от производството, помага да не развиеш хиперстимулация, поне до някъде. И помага с подуването Simple Smile
- След пункцията е първата опция за пауза. Самото инвитро се извършва в лабораторията, там нямаш ни поглед, ни контрол, доверяваш се на ембриолога Simple Smile Ние бяхме с "перфектен материал" и сме минали с класическо инвитро, без добавки. Ако сте с мъжки фактор вече се говори за различни опции за допълнително подпомагане. Виж линковете в темата горе Simple Smile
- Пак важно, писах скоро, но в Афродита не вадят оплодените Я всеки ден за преглед. Т.е. ако слушаш и четеш пациенти на други клиники, че звънят всеки ден, ще сметнеш, че нещо не е ок. Просто не искат да ги излагат на риск Simple Smile
- Ако ти си физически добре, ако хормоните са ти в ред и всичко е подредено се прави свеж трансфер.
- Ако съответно има проблеми се преценява дали да се върнат някои от не топ бластоцитите и да има по-хубави за по-натам. Клиниките гледат да използват и свеж, ако не е съвсем тежко, защото все пак се покрива от фонда, а и винаги има някаква дозичка късмет Simple Smile Правилно, неправилно - не мога да коментирам. Шанса си е шанс Simple Smile
- Ако жената е зле, направила е хиперстимулация, с температура е, хормоните са се побъркали и каквото и да е друго, всичко се замразява и след като се успокоят нещата се прави замразен трансфер.

В най-общи линии е това Simple Smile Разпитай си Станулов. С цялата си наглост заявявам, че няма нищо страшно, всичко върви стъпка по стъпка и ще имаш пълната подкрепа на всички тук Simple Smile

# 101
  • София
Lemon Blossom, екипа ще те води, не се притеснявай. Момичета са ти написали много неща..., но аз пък ще ти кажа да вярваш, да не четеш много и тогава ще си спокойна.
Аз първите 3 опита, все нещо четях, все нещо сравнявах, все си виках сега това добре ли е, не е ли... и не се получаваше. Последия път при Станулов, нищо не знаех....биех си инжекциите и това е... и стана...ей така без много стрес и излишни емоции

# 102
Inferiya - Благодаря ти за изчерпателната информация. Написана е по толкова човешки начин и толкова разбираемо. Страхотна си ! Особено "ще имаш пълната подкрепа на всички тук" - за първи път усетих, че не съм сама. Не, че съм някакъв специфичен случай, просто аз не споделям по темата, а като ме питат отклонявам темата.
Преди 2 месеца си поръчах протеин на прах, поради друга причина, но ето, че ще влезе в активна употреба.
Разбрах и кога е свеж, и замръзен. На всяка инсеминация ни обясняваха колко е хубав материала. Станулов поиска  спермограма, която според него е добре и няма нужда от добавки, но така или иначе той си пие за собствено добро здраве. Ще видим на 4-тата инсеминация какво ще кажат за материала.
НЕ смятам да чета по другите теми, тук ми стана много уютно! Simple Smile

Axenia- Такова топло посрещане, не смятам и нямам нуждата да чета. Доверявам се на доктора и на вас, мили момичета!

Днес ще говоря с доктора и ще ви дам обратна връзка. Simple Smile

# 103
Lemon Blossom, добре дошла при нас. Групичката наистина е толкова уютна, че няма нужда да влизаш в останалите. А док е толкова изчерпателен, че няма нужда да четеш допълнително. Искрено ти желая успех и пухкав финал!

# 104
Дами, има ли някоя от вас, която  има пресен опит със замразен трансфер? Днес бях на преглед, 2ри ден от цикъла, лекарят каза от неделя да започна естрофем, та чак до 30.06. После да  ида на преглед, да ми пусне хормони и ще е ясно кога ще е трансферът. Мислех, че са нужни повече изследвания. При вас как беше? Simple Smile Страх ме е да не е минала овулацията до прегледа..

Общи условия

Активация на акаунт