Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 54 880
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
  • София
А колко струва влакът/автобусът от Бари до Матера и обратно.
Ей сега зададох произволни дати от сайта по-горе. За 4 членно семейство ми даде над 200 Евро цена. Но не разбрах с какъв транспорт. Blush скъпо ми се стори.
Влакът е на фиксирана цена от 5.70 в едната посока. Може да има групови отстъпки, може да има и отстъпка при двупосочен билет. Но колкото по на юг отиваш в Италия, толкова по-трудно е да разбереш. Не е нужно да се купува предварително, няма резервации.
Да намериш актуални автобусни разписания, за мен е трудно. Съвсем не съм неопитен, но не говоря италиански. А това там е важно.
И да намериш сайт с английска версия, то тя най-вероятно е осакатена и на втора - трета стъпка превключва на италиански пък ти си цъкай EN / 🇬🇧 колкото искаш.
Нямам предвид конкретно за Бари - Матера, а по принцип Южна Италия.

# 421
  • София

Билетчето за влака, снимката е от септември. И ние мислихме, че ще трябва да се прекачваме в Алтамура, но като слезнахме там....ни казаха, че този същия влак продължава за Бари. Явно има влакове, при които не сменяш

# 422
Билета за автобуса до Матера беше 2.80 евро в едната посока.
Всички останали билети бяха по-евтини, до Полиняно и Монополи бяха под 2 евро.

# 423
  • Пловдив
Благодаря!
Ама това дето  Хрис написа ме притесни Blush

# 424
Бари и околностите са едно доста евтино място - и като придвижване, и като цени на храната.
От летището до Бари например има автобуси по едно евро, има и шатълчета, които са мега скъпарски от 4 евро Joy
Изобщо нямате повод за притеснение, като не ви излезе нищо смислено на сайта, отивате на място и ще си вземете билет от онова кафене, дето имаше снимка по-горе, то е малко особено, щото по нищо не прилича на автобусна гара, но въпреки това ние без никаква подготовка го открихме от раз.

# 425
  • на морето
Здравейте! Април месец ще ходим с дъщеря ми до Неапол за три дни. Искаме да посетим Помпей, Амалфи и острова Капри, както и време в Неапол. Но времето няма да ни е достатъчно. Та какво ще ми препоръчате да отпадне? Ние си направихме една програма, но за да видим всичко ще трябва в Амалфи да бъдем за два часа, за да можем да идем и до Капри.
Моля,ако някой е ходил да ми препоръча какво да направим!

# 426
За Амалфи цял ден трябва, единия вариант е половин ден Капри и половин ден Помпей и останалото време Неапол, или да тръгнете рано и да съчетаете Помпей с Капри в един ден.

# 427
  • на морето
За Амалфи цял ден трябва, единия вариант е половин ден Капри и половин ден Помпей и останалото време Неапол, или да тръгнете рано и да съчетаете Помпей с Капри в един ден.
Благодаря, ще  преразгледаме пак програмата ни.

# 428
  • Пловдив
Аз не знам какво бихте правили цял ден в Амалфи. Градчето е малко и няма какво толкова да му се гледа. Ние комбинирахме Амалфи и Капри в един ден. Помпей, обаче, поне  половин ден.

# 429
  • малкия йеросалим
Здравейте.Организирам малка екскурзия през май месец.Ще сме с двама тийнейджъри Simple Smile.Ще сме с четири нощувки.Общо взето смятам да отделя един ден на Неапол.Мисля да видим Позитано,Амолфи,Соренто.Искам да се качим и до Везувий.В Помпей сме били, затова отпада от списъка.Остров Капри също ми е в списъка,но като гледам цените на фериботите ще ми е скъпо удоволствие.Чуденката ми сега е дали всичките 4 нощувки да са в Неапол и той да ни е отправна точка или да сме две нощувки в Неапол и две в Соренто.За информация ще капнем в девет вечерта.Още много въпроси имам,но първо ще се върна назад в темите и после ще питам...

# 430
*Амалфи се разбира цялото крайбрежие, от Соренто през Позитано до Равело.

# 431
  • София
Аз не знам какво бихте правили цял ден в Амалфи. Градчето е малко и няма какво толкова да му се гледа. Ние комбинирахме Амалфи и Капри в един ден. Помпей, обаче, поне  половин ден.
Амалфи се комбинира задължително с най-красивото място на Амалфийското крайбрежие- Равело с уникалните му градини.  Така че и цял ден може да не стигне.
Всъщност винаги съм се чудил на препускането, да видим колкото се може повече за колкото се може по-малко време. Все едно всеки ден се срещаме с тази красота и бързаме към следващата. Вместо да и се наслаждаваме и да изпитаме истинско удоволствие....

# 432
Здравейте
Все още не съм прочела старите теми, ако някой има време моля да отговори.
Предвижването с кола под наем до Матера, там къде се паркира в самия град пускат ли коли и всичко което сте забелязали . Решила съм този вариант на предвижване , защото ще сме с малки деца и смятам че така ще е по удобно. Бари и Алберобело също ще посетим. Моля зо препоръки къде да направим нощувка , там сме 4 нощувки и ако някой препоръча хубави(не казвам евтини) хотели ще съм благодарна. Мислех за резервация в онова заведение в скалата в Полиняно а маре,но дали работи април

# 433
  • София
Здравейте
Предвижването с кола под наем до Матера, там къде се паркира в самия град пускат ли коли и всичко което сте забелязали . Решила съм този вариант на предвижване , защото ще сме с малки деца и смятам че така ще е по удобно. Бари и Алберобело също ще посетим. Моля зо препоръки къде да направим нощувка , там сме 4 нощувки и ако някой препоръча хубави(не казвам евтини) хотели ще съм благодарна. Мислех за резервация в онова заведение в скалата в Полиняно а маре,но дали работи април
Защо не пробвате с наемане на апартамент за 4 нощувки в Бари. След като сте с малки деца в просторния апартамент ще Ви е много по-удобно от малката хотелска стая, в която нямате абсолютно никакви удобства. Да не говорим че като цена тя е по-висока от цената на апартамента, който можете да наемете през букинг или за по-сигурно през АирБнб

# 434
Здравейте
В стария град на Матера, където са сасите и изобщо, забележителностите, е много тясно, не съм убедена изобщо, че ще има къде да паркирате. Но преди него е новата част на Матера, което си е обикновен град с нормални улици, там все някъде ще се намери да паркирате. Иначе аз срещах коли и из старата част, но предвид колко е тясно, не бих си го причинила.

Онова заведение пише, че работи от Великден до октомври, та можеш да прецениш дали ще е отворено при вашия престой. Католическият Великден мисля, че е на 9ти април тази година.

Иначе за мен най-подходящо е да нощувате в Бари и оттам да пътувате до околните градчета. В малките като Полиняно, Монополи, Алберобело ми се видя доста проблемно с паркирането.

Общи условия

Активация на акаунт