Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 5

• 53 978
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Стана развален телефон - аз писах, че съм търсила в по-широк район, не LiNa_86.

# 646
Нищо му няма на района около гарата, а и ако ползвате влак и без това ще минавате от там. Аз виждам разни оферти до 500 евро за тия дни.
А вечер примерно по тъмно? С дете сме (не че сама няма да ме е страх) и наистина се притеснявам. Районите около гарите в никой град не са хубави - ако щете дори в България, пък за чужбина съвсем имам предразсъдъци. Може и да не са оправдани, знам ли. Но знаете при нас как е примерно около Централна гара в София. Ами, не е приятно.

# 647
  • София
Втората половина на април за началото на юни е просто късно - и аз не намирам нищо достатъчно добро по всички параметри и в конкретен ценови диапазон с което да помогна 🙁 Хванах се за някои места, но са с прекалено малко отзиви за да се доверя безрезервно.
Но останах с впечатление, че вече имате самолетни билети. Ако е така, грешка е да резервирате самолети преди нощувки. Проверявате двата компонента успоредно, полетът няма да скочи двойно за няколкото минути докато си резервирате хотела.
Също съветвам занапред, когато става дума за активен сезон и популярни дестинации, да резервирате значително по-рано.
Аз за лятото резервирах всичко още през февруари. Ясно, че няма как да имаме всички сигурност за дати предвид отпуски и т.н, но резервации с безплатно канселиране ден, два, пет или седмица преди първия ден от настаняването, са винаги полезни! Дори да се променят плановете ви, нищо не губите. Най-много да стигнете до ситуацията, в която така и така сте.
bella, някои от нещата, които показваш, и по-точно тези с оценка 5.0 - 6.0, по италианските занижени стандарти са си дупки отвсякъде. Това просто не става за почивка.
За предгаровия площад и наоколо, споделял съм вече по конкретно питане. В сграда на самия площад на метри от гарата съм отсядал миналата година.
Да, пълно е с всевъзможни търкалящи се по земята, прескачал съм ги сутрин даже. Но до там. Не се занимават с вас, не ви обръщат внимание, не търсят конфликти. Въобще не си представяйте някакви орди да ви се разхождат из хотела.
Не ми пречи пак да отседна там, не че имам намерение някога да посетя Неапол отново, но теоретично. Мястото иначе е много удобно и за самия град, и за наоколо.

# 648
Ок, сори!  Грешката е моя. zigizagi е писала за от Салерно до Неапол и явно съм объркала потребителките. Изтрих.
RebelHeart аз го написах това в предното мнение , че дават боклуци, но други не видях.Изтрих предложенията щом са толкова несполучливи.  Пожелавам и да намери каквото търси.

# 649
RebelHeart винаги така съм вземала билети - в за Милано, Париж, Барселона. Опит с други дестинации нямам, но очаквах и този път всичко да е наред. Явно Неапол е друга бира Simple Smile, поне според мен. Или просто съм имала огромен късмет предния път. Благодаря за коментара за района около гарата, ще го мислим. Нямаме много време, накрая може би ще се примиря с ужасно висока цена или с нещо, което поне да е приемливо. Другия път ще имам предвид и първо да видя хотелите. И все пак, просто не мога да повярвам, че няма нищо нормално под 500 евро.

# 650
LiNa, цените са полудели. През декември бяхме в много прилично място в Соренто, три нощувки за 200-240 евро (не помня точно), а сега е 653 за края на октомври (няма дати за декември, за да сравня същия период.)

# 651
  • София
Според мен причината за високите цени е бум на туризма тази година след всички задръжки от пандемията. Ако сравнявате с цени от 2021 или дори 2022 г. няма как да са дори подобни. Съветът да се резервира по-рано е много добър и явно занапред това ще е единствена възможност за намиране на приемливо настаняване. Аз съм резервирала от декември за юни за Сицилия и не съжалявам. Сега цените са много по-високи. И това беше месеци преди да купя самолетните билети. Вече обмислям да направя резервации за следващото лято (2024) за Чинкуе Тере, защото и там цените на нощувките са космически.

# 652
с риск пак да напиша не каквото трябва мога  само да кажа, че има наистина бум на туризма, но в момента според мен причината за лошите предложения не е съвсем това. Много от нещата още не функционират след корона, зима и др. подобни. Ние направихме не малко пътуване предните седмици за 16 дена карахме доста места   ... на всякдъе където спряхме, без в градовете разбира се , почти всичко още не работеше, т.е. сигурно нямаше и 10% отворени съоръжения, много бяха в ремонт или от едно съоръжение работеше съвсем малък капацитет.
Т.е. според мен ако се изчака може да излезнат места или ще излизат постепенно. Затова според мен постоянно наблюдение не е излишно.
Сега не твърдя че това важи специално за Неапол. Т.е. писах в градовете беше по-различно положението , а на повечето места на които спахме не бяхме в градовете. Т.е. повечето бяха по курортите на плажа и по брега и извъх града .

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 23:15 от bella-ciao

# 653
  • Пловдив
Тъй като и на мен ми се наложи да търся място за 3 нощувки за 2 възрастни с 2 деца в района на Неапол, предвид високите цени на нощувките, реших да заложа на Помпей - там ми излязоха нощувки с една идея по-евтини отколкото в Неапол и още по-евтини от Соренто. Помпей е по средата и ще бъде удобно да се отиде хем на разходка до Неапол, хем до Салерно, Соренто... Вариант Б ми е апартамент в Салерно. Това е. Факт е, че явно хубавите и изгодни места за резервирани и е вече късно. Вижте и в Airbnb.

# 654
От Помпей до Неапол сме карали с влак, не ни се трсеше паркинг в центъра , а влака доколкото си спомням спираше доста централно и не беше далече или еприятен пътя. Поне доколкото помня почти веднага след като излезнахме от гарата в Неапол се пъхнахме в музей или черква ... нещо интересно Simple Smile  Но беше преди години и може и да бъркам нещо спомените.

# 655
Аз не бих отседнала до гарата в Неапол, адската цигания е там. Най-малкото ще Ви повлияе на впечатленията от града.

# 656
Споделям пресни впечатления от Бари и района, 4 дни (и то в лошо време) наистина не стигат да се види всичката красота! Simple Smile
Бяхме отседнали в много приятно бнб на 10 мин от гарата (която изненадващо за нас нямаше съмнителни субекти освен един-двама), тъй като полетът беше следобеден от летището взехме автобус 16 (вляво от изхода) и направо се настанихме, след което излязохме да разгледаме Бари. Старият град е много хубав, крайбрежната с виенското колело също. От местата за хранене избирайте тези, които отварят късничко за вечеря, а не туристическите работещи по цял ден, наистина се усеща разлика във вкуса - препоръчвам La Baresana (орекетите, пиците), La tana del polpo (морска храна), Le Uascezze, Le arpie, за фокача/сандвичи с октопод Mastrio Ciccio, Atena, Fiore, панцеротите им навсякъде ми харесаха, за джелато - Il gelatiere и Gasperini. Не стигнахме до плажа, защото валеше дъжд почти постоянно.. На другият ден отидохме до жп гарата, където е и автобусната спирка за Алберобело, има 2 кафета, от които се купуват билети (може и онлайн от трениталия, 8.80е е двупосочния билет). Натоварихме се и след около час пристигнахме, оттам няма и 10 мин през градчето и стигнахме до белите къщурки, разходка, снимки и след час вече бяхме готови да си ходим Simple Smile Задаваха се буреносни облаци и се отказахме да видим градчетата нататък. Тъй като беше неделя жп гарата беше заключена отвсякъде, а се извихри страшен потоп с гръмотевици, добре че отсреща имаше отворено кафе и всичките туристи се скрихме там докато дойде заветния ни автобус. Вечерта отново обикаляхме Бари и вечеряхме. На третия ден беше потоп също, затова се отказахме да ходим до Матера и взехме влака до близкото  Полияно а Маре (2,80е билета), много приятно градче, с панорамни площадки и достъп до скалите за снимки Simple Smile) Имаше жп стачка от 16 до 22 ч., затова не рискувахме да отидем до Монополи и надолу, а си хванахме влакчето и обратно в бнбто. Всички билети за влак си взимахме от машините, има и меню на английски, не е сложно, но са доста стъпки с потвърждение, след като се принтнат билетите задължително се валидират на машините преди да се качи човек във влака, имаше проверки. Последният ден беше единствения слънчев и топъл, насладихме се на водата и палмите като за последно и после към летището отново с автобус 16, който пътува почти час, имаше доста трафик и не беше приятно, но стигнахме навреме. Ако някой има въпроси ще се радвам да помагам, докато ми е прясно Simple Smile Със сигурност пак ще посетя района, за да видя и останалите красиви градчета, може би лятото/ранна есен е по-подходящо..

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 15:19 от rainbow4

# 657
И аз гледах Бари за 3 дена по 1 Маи и билетите са ужасно скъпи Sad

# 658
И аз гледах Бари за 3 дена по 1 Маи и билетите са ужасно скъпи Sad
По празници е съвсем нормално да е така.

# 659
  • Пловдив
rainbow4, автобус 16 от града от къде го хващате за летището и билети за него пак ли от машината?

Общи условия

Активация на акаунт