Половината от чакането мина, дръж се, АПРИЛска дружина!

• 21 146
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
Ето ни отново  Hug
Тъкмо се връщаме от преглед  Flutter
Юнаците растат - единия излиза вече 600гр, другия 700  Heart Eyes Шийката е затворена и док ми поръча да стискам поне 9 седмици още  Grinning
Видяхме се с Анишка  Wink

Честит имен ден на всички именнички  newsm51

Чакаме снимков материал от П-в  Whistling

Много се радвам, че ви харесва украсата - Коледа ми е любима с всичките красоти, които се слагат и повдигат допълнително празничния дух  Blush

# 196
  • Пловдив
Ето го и снимковия материал от Пловдивската срещичка:)
Беше много весело и инрерсно. Оказа се, че ни беше малко времето да се наприказваме, но.... ще има и следващи срещи, надявам се Simple Smile
снимки другите ще са от Филка

Ая, браво и от мен Simple Smile
Обичам Коледното настроение Simple Smile

# 197
  • Пловдив
Здравейте и от мен!   bouquet
Наистина беше супер, че се срещнахме!  lalalala
benitta , изпревари ме с качването на снимките   Wink  - ама добре, че си написала датата, че аз от бързане я забравих...
Aya, много съжелявам, че трудът ти отиде на вятъра, но обновената темичка е страхотна.    newsm10
Лека вечер на всички!

# 198
Ей, Дидиа, привет!Радвам се да прочета това за вас!  bouquet
Аз раждах дъщеря си при Ненов!
Пенелопа,благодаря за топлото отношение.Просто ми е нужно в дадения момент.Такъв страх ме беше обхванал,че не смеех да пиша във форума.Нали първият път си изпатихме в прословутия Майчин дом.
              А д-р Ненов е едно съкровище от човечност и доброта.Това ще ни е третото бебче при него.И с всеки път се убеждавам,че е супер специалист.Дано и този път всичко да е наред.С мартенските мами станахме приятели,дано намеря и тук момичета,с които да споделя това което не мога с моите дъщери.Просто не искам да ги притеснявам,а не мога да издържа и сама.
             Поздрави.
Добре дошла Didia   bouquet
За баби ни е много рано още , живот и здраве мами  да сме първо  Praynig Peace
         Ей,момичета, и аз така си мислех.То времето като се врътна и не разбрах кога станах баба. Mr. GreenАко ме питате как се чувствам - на 20,но като мина покрай огледалото ми е чудно  Rolling Eyes аз ли съм или не.
                     Живи и здрави скоро ще станете майчета и докато се нарадвате на малчовците ,те вече ще почнат ум да ви дават.Леко бременеене и спокойно чакане щастливия миг,който след известно време ще ви изпрати при бабите. Mr. Green

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 18:34 от Didia

# 199
Здравейте,как сте с коледното настроение,защото мен ме е обхванало с пълна сила.Днес ходих да купувам подаръци и много се развълнувах.Няколко дни всички вкъщи бяхме болни,та не сме излизали навън,а през това време обстановката много се е променила-магазините са пълни с купувачи и изобщо се усеща,че празниците наближават.Дори вече купих нещо и за бебето,вече нямам търпение да чакам.За първото си дете,т. е. миналата година,не бях купувала нищо-най-вече по финансови причини,обаче сега не се сдържах.Още повече,че се очаква бебето да е момче,което означава,че нямаме почти никакви дрешки.Все пак купих зелени неща,ще изчакам още малко със сините,за да не стане някаква грешка.Толкова са малки и сладки...Нарочно купих най-малкия размер,точно за новородено,въпреки че ще станат малки много бързо,защото с дъщеря ми бях разочарована-в болницата дришките бяха точно по размер и бебетата бяха много красиви,а като се прибрахме вкъщи всичко се оказа голямо и бебето изглеждаше много смешно.Когато купувате обърнете внимание,че размерът 0-3мес. се различава доста по големина от този 0мес.Всеки сам да си направи сметка какво го устройва.Вики се роди точно 3кг,в болницата беше спаднала само 80гр,така че си беше нормално на големина бебе.Извинявам се,ако съм досадила,но исках само да споделя опита си,може на някой да съм полезна.И още нещо,което мисля,че е много важно относно дрехите-много е удобно бодитата да се закопчават отпред и отдолу,трудно е в началото да се обличат през главата,и никакви яки и поло-неудобно е за самото бебе,а продавачите продължават да ги препоръчват.Много се отнесох,а уж исках само да помоля Ая да ми сложи синьо бебе.Чао и леко бременеене,чета ви редовно,но не ми остава време да пиша,а и на последък ми е скапан нета

# 200
  • София
Здравейте!
Добре дошли на новодошлите  Grinning !
Жалко, цхе се е загубило написаното наскоро. Аз вчера успях да прочета каквото имаше.
За болките в корема - нормално е в 20-та седмица да започнат да се усещата придърпвания, опъвания, дискомфорт, болки, а също и сърбеж и дискомфорт на кожата. От 20-до 21-ва седмица бебето нараства с цели 100 грама, а досега е качвало максимум 60.  Тези 100 грама трябва да се "топнат" в допълнителна околоплодна течност, плацентата трябва да се поразтегли, матката и кожата също... И всичко това за 1 седмица. МЕжду другото тази сутрин се рових из книжките и установих, че сега ни предстои 2-месечен период, в който бебето ще расте изключително бързо, дори някъде към 25 седмица (доколкото си спомням) ще качи цели 500 грама за 1 седмица... Всичко това означава, че ако до момента сме удържали фронта с килограмите, сега ще се започне истиското дебелеене. Жалко, че е около Коледа - това е още по-сериозна заплаха. Аз например допреди 2 дни не бях качвала и грам 3 седмици (общо бях качила до момента 3.5 кг), а онзи ден като се качих на кантара и се стреснах - около 700 грама за нула време. И не спадат вече трети ден - значи си остават. И като си помисля, че не ям хляб (от 1 седмица), единственият сладкиш, който си позволявам е 1 с.л. Нутела дневно и една обикновена бисквита, не ям повече от 100 г картофи дневно или 2 с.л. ориз... И освен това забелязах, че от самото начало на бременността съм се придържала към таблицата за килограмите ( има я на началната страница) - направо се изумявам как така е толкова точна тази таблица! Това означава, че (според таблицата) в 40-та седмица ще тежа с още 10 кг отгоре на тези, които съм в момента. И то ако много стриктно следя какво ям и колко се движа.  Shocked Ужас! Но все пак няма да спра да се храня по старата схема - с полезните храни и фрешовете - тях няма да ги намалявам, защото какво пък гледах по телевизията. Във филмчето на Нешънъл джиографик показаха черно на бяло как ако майката не яде, първо детето започва да страда, а и е застрашено от увреждане...
Уф - стига с тези килца... #2gunfire
Сега да се оплача за дрехите за бременни - още в 6-та седмица си купих 2 панталона за бременни - един и същи модел и размер, само различен цвят. И какво стана - сега единият панталон ми стяга вече ужасно много, а другият ми се смъква! По какъв стандарт са ги шили не знам!  Close КАто си купувате панталони много внимателно огледайте горната лстична част - дали е мека и разтеглива, или ще ви стегне яко скоро.
Ivalex, за пръв път виждам такива четки. Аз иначе си доизчиствам зъбите с конци. Четките по-добри ли са? П.С.: забелязала съм отдавна, че колкото и да си мия зъбите, като мина после с конците - все едно не са мити изобщо! Определено си има значение почистването на междузъбното пространство.
Косопад - от като забременях косата ми наистина започана да се изменя, но не както пише в книжките - да става по-хубава, а напротив. Първо ми се появи упорит гаден пърхут - махнах го с Неовал. Сега пък ми пада много косата - навсякъде след мен оставям ДНК следи от косми! Дайте идея с какво се премахва този проблем. Днес си купих ампули на Фито, но като знам, че и друг път съм ги ползвала, а нямаше особен ефект... Но пък те са с най-малко химия и са уж на растителна основа.

# 201
  • Чехия
Привет от мен,
Пролет, за четките имам доста добри отзиви, изчиства междузъбното пространство много по-добре от конците. Попитай стаматолога си за тях, не може да не е запознат. Hug
Има и още един момент с къвенето, от бременността първо имаме повече количество кръв, от там и силко кръвонапълнени капиляри..дори може да сте забелязали някой малки червени петънца по бузите и лицето..от там и засиленото кърене на венците и оточността им поради кревонапълването в най-малките кръвоносни съдове.
Поне това е обясненито за къвенето като при Пренелопа ..тя беше писала, че и с четчиците ефект няма.
За тях ми струва нагло пак да пиша, не искам да изглежда като някаво поучение от моя страна.
Didiа, привет от мен,  Hug е тука като си между нас никак не ми изглежда, че си баба.
benitta Много сте сладурски, Hug Hug я кажи не ви ли се чудеха малко в това ресторанче, че всичките се с коремчета и то горе долу еднакви.
Лелееее момичета Embarassed  извинете ме за правописа, нещо съм много разсеяна напоследък, поне сега го оправих. Embarassed Embarassed

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 20:23 от ivalex

# 202
ivalex - бая си ни оглеждаха да ти кажа Simple Smile  То ние  бяхме на 2- я  етаж  за непушачите .. та качвайки се  по стълбите  към  него ( етажа ) .. си бяхме до някаква степен  атракция , но с якетата  много не се  забелязваше Simple Smile Така че , има  време да  се забелязваме  Peace живот и здраве 

# 203
Еее, Пролет, ти много си се задълбочила в тия килограми  Joy Няма нужда чак толкова - важното е да не гладуваш или да не се тъпчеш предимно с боклуци - другото си е Божа работа. Дали ще си броиш калориите или не, на някои им се лепи от въздуха и то предимно на дупето, а други си ядат нормално и освен корема, друго не им се променя  Wink Така че, според мен няма нужда от такова вталясване  Peace
А това за килограмите къде си го чела? Тия 500гр за една седмица на бебето не ми звучат някак newsm78. В моите книги не пише такива неща, а сега прегледах и таблицата на сайта с размерите на бебчетата по седмици и там единственото, което намерих е за по-прогресивното нарастване, но всичко си е пропорционално. Да не би да пише за кг на майките? Защото там нарастването е наистина крайно неравномерно - аз съм жив пример. Седях си на едни килограми почти 3 седмици и след това за 3 дни качих 2 килограма без да съм променяла режим на хранене. Последната седмица-10 дни пак съм задържала, но отново очаквам изведнъж да кача 1-2  Blush Иначе по калкулатора съм 1кг под долна граница по качване и ми пишат, че до края ще кача още 10тина-12  newsm78
За косата май спасение няма  Rolling Eyes Но както каза една приятелка, родила преди едва 10 дни, поне няма да ми окапе накуп след раждането  Crazy

# 204
момичета много сме готини на снимките  Laughing и аз си прекарах страхотно, но бях изморена и затова само четох без да пиша. надявам се скоро пак да се видим.

# 205
  • София
За пловдивчанки. Момичета, страхотни сте, много сладки бремелушки. preggo preggo preggo Засрамихте всички ни с организираност. Много симпатично изглеждате 'малко-бременни'.  Laughing
И аз миналата седмица, минавайки покрай някакви огледала чак се стреснах като се мернах с периферно зрение. Малко, малко, ама бременна видимо!  Joy

Пролет, за теб таблицата с килограмите е точна, но аз съм все отдолу. Майка ми и свеки ми се карат, че не ям достатъчно, че съм слаба. Е, да, обаче гин-ката ми каза по кило и 200 на месец! Толкова. И освен това и аз мисля като Ауа, че няма нужда от толкова вторачване. Качването на килограми е толкова страничен и непредсказуем момент и не мисля, че е чак толкова важно. Стига, разбира се, да не води до здравословни проблеми, ако е в едната или другата крайност.

За падането на косата. Ауа, Пролет, не сте сами. Направо се чудя къде е тая прекрасна коса, жизнена и гъста, за която пишат във всички книжки. Мойта стана суха, чупеща се и естествено, падаща. #Cussing out
Обаче кожата ми е хубава... ако има някаква връзка. Thinking

Ауа, специално искам да ти кажа, че вършиш чудесна работа с темите... и си мислех... Да не си смяла да раждаш по-рано!  Laughing Не знам какво ще правим, ако рано-рано се преместиш в друг отбор. Hug Не знам за другите, но аз например, нямам време да поддържам и обновявам тема. Иска се внимание и редовно включване, а просто нямам време.  Sad Така че, искам те тук! Да кажеш на футболистите да не бързат!  Heart Eyes

# 206
Добро утро!
Аз вчера се правих на джудже-ходих за подаръците на дребната, че нали вече не е толкова дребна и вижда всичко-та ги крих в мазето.За целта я пратих с татко си някъде да скитат, целият квартал ме видя за първи път за толкова години без дете и изпадна в шок Rolling Eyes hahaha
Дидиа-какво ли е, когато дъщеря ти минава по твоят път, когато знаеш как боли, колко е трудно понякога...мисля си го от сега...хем ми е радостно, че ще съм с дъщери, хем косата ми се изправя какво ги чака.Даже до там го докарах-да се дърпам да и купувам на моята ютии, перални и т.н. дом. уреди/ детски макар/Що толкова бързат бееее ooooh!Има време за всичко... Rolling Eyes
Един съвет-не се вглеждайте толкова драматично в тези килограми.Ще паднат след раждането-при едни с повечко услиля, при други-без грам усилия...така сме устроени хората-различни сме. Hug

# 207
Хайде да се увеличи броя на пловдивчанките.На 29 год.съм, първо дете.Термин 06.04.Страхотни сте на срещичката.А нашето тати се поинтересува дали няма и срещички за татковците  Joy

# 208
Hello kena   bouquet Добре дошла сред нас Априлките и най - вече  сред нас - Майничките Simple Smile

Ще се радваме да присъстваш на следващата срещичка , която я замисляме  малко преди Коледа  Peace
Срещи за татковци май още няма , но защо не  Party И  мойто  бъдещо тати би се  включило Simple Smile И той наскоро ме попита  същоото Laughing Joy

ПО тоз  въпрос - МАйничкиии , кога да  образуваме  новата  срещичка  Sunglasses
Аз  съм за  23.12 - събота , какво ще кажете ?

# 209
                Момичета,благодаря за радушното посрещане.
                ЗА КОСАТА/като баба да ви дам един съвет веднага  Embarassed Mr. Green/.Купете си розмарин познат е в народната медицина като "бабин косъм" Mr. Green приготвя се отвара и всяка вечер се втрива в корените на косата.Ефекта е поразителен,а и мисля,че няма никаква опасност за бебчовците,той се използва и за подправка.Чисти и пърхота и спира косопада.Ако отварата се приготви от розмарин и мащерка косата става блестяща и пухкава.Поне аз така се справих с моя косопад ,а сега го ползвам есен и пролет когато започне да пада косата ми.
               Пенелопа,да са ти живи и здрави момичетата ще разбереш какво е майка на дъщери.Специално за раждането-когато те раждат ти отвън си родила поне 100 пъти за същото време.Но радостта от появата на детето на твоето дете не може да се сравни с нищо.Аз при първата си внучка /въпреки това,че радостта се сля с тревогата и страха/ се питах дали съм се радвала толкова на моите деца и другото което ме шокира беше ,че не можех да се примиря с обръщението "станала си баба",на мен ми се струваше,че съм на 21 и държа в ръцете си моето собствено бебе,чувствата са неописуеми или поне аз не мога да ги опиша /нищо,че съм бърборана/. Във всяка чертичка на малкото личице аз откривах чертите на моето бебе и когато някой казваше,че прилича на баща си ,искрено се възмущавах,но после си дадох сметка,че неговата майка открива в това личице чертите на собственото си дете.Ти просто помниш твоето бебе и го виждаш дори в най-малките подробности.Така,че на мен бебовците ми се "отразиха добре" забравих куп грижи и притеснения,намерих много млади приятелки във форума,получих помощ в трудните си моменти и повярвах отново в добротата на хората.Ето за това бабите стават досадни и дават съвети,страхувайки се вие да не допуснете техните грешки при отглеждането на децата си.Но едно е сигурно ,че ги обичат и то безкрайно и може би за това и ги глезят повече и понякога дразнят с поведението си мама и татко.Така,че бъдете търпеливи с бабите. Mr. Green пък си правете това,което знаете. LaughingАз този принцип съм го отработила отдавна  Mr. Green и така и "агнето е цяло и вълка сит."
              Малееее,каква писателка съм.Дано не съм ви отегчила.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт