Половината от чакането мина, дръж се, АПРИЛска дружина!

• 21 472
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
  • София ж.к. Надежда 1
здравейте мами   bouquet

Аз вчера украсих елхата и сложих лампичките  Laughing Мисля че не е рано за украсата, даже е нормално да се сложи началото на декември,е аз подраних с няколко дни Rolling Eyes
За киселините и аз имам някои път, но още не са толкова силни.Продължавам да имам и бяло течение, но мисля да отида  при доктора в деня в които сме се разбрали (12.12.-точно на рожденния ми ден bowuu),мисля, че не е толкова важно за да не може да се изчакат няколко дни newsm78

# 91
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Hug
P-r-o-l-e-t, когато докторът ми взе цитонамазка (бях във втория месец), ме предупреди да не се притеснявам ако забележа зацапване или капки кръв до 1-2 дена - било нормално. Не че не се притесних ... даже направо бях бясна  #Cussing out, че не ме е информирал за страничните ефекти преди манипулацията, защото можеше и да размисля. Дано да нямаш повече подобни проблеми и бебо да е добре.
За киселините - и майка ми твърди, че било от косата на бебето. Казва, че със мен имала страшно много киселини и съм се родила с дълга и гъста коса, а със сестра ми изобщо нямала и се е родила без коса. Обаче много се надявам да не е вярно, защото до момента нямам киселини, а искам бебка да има моята гъста коса, а не да е с рядка като на мъжа ми, който до 3-годишна възраст е бил абсолютно плешив.  Cry
neci, надявам се вече да си добре и наистина - симптомите за остър апандисит съвсем не могат да се объркат с нещо друго - вдига се температура, повръща се, схваща се десния крак, болката в корема е ужасна. Но за успокоение може да си пуснеш едни левкоцити. И честит ти момък. stork-boy
Боби, добре дошла!  bouquet
Какво стана със срещата в Пловдив???

# 92
Страчи, ти явно носиш вталени якенца  Flutter Варианта с широко мъжко яко, после на мъжа да отиде е най-добрия, стига да можеш да ходиш така на работа  Wink
Аз моето кожено яке не мога да го закопчея от повече от месец вече, а напоследък дори не ми покрива и частично корема   hahaha  Иначе имам едно спортно (което за работа не става), което си го закопчавам още. Чакам да се застуди още малко, че да нося палтото на работа, което закопчавам все още без проблем, но ако се забави студа още малко...  Crazy

За украсата, според мен си е точно време вече, но не и за истински елхи, защото докато дойдат празниците ще изсъхнат и ще са оплешивели наполовина  Laughing

# 93
Момичета колко от вас усещат бебо аз все още не и вече много се стряскам newsm78 #Crazy

# 94
Спокойно, има мами чак 23 седмица са усетили.
Аз съм вече 23та и съм с две, а едното го усещам доста рядко. Важното е като си на преглед да го виждат, че се движи  Wink

# 95
не се притеснявай имам позната която е усетила ритничетата чак когато е станала  на 5 месеца така че спокойно и ти ще усетиш.Пък и при първескините това става по-нъсно Wink))

# 96
Благодаря за успокоението мамчета сладки  newsm51

# 97
Здравейте момичета,
отдавна  не съм писала поради липса на време.Напоследък работата става все по-вече и задачите все по-неотложни и най-доброто което успявах да направя е да ви чета от време на време ,но даже това не смогнах да направя докрай.Много се радвам че бъдещите априлски мами ставаме все по-голяма бройка и че успявате да пишете така че темичките току що открити и вече са препълнени Laughing.
Надявам се всички които са имали проблеми и неразбоположения на последък скоро да ги решът.Дано болежките и неприятните случки в ежедневието отсъпят на хубавото предпразнично настроение и хвалбите от тук нататък са повече от оплакванията Praynig.
Да се похваля - вчера бяхме на преглед и след дълго оглеждане и много подскачане от страна на бебчето най-после разбрахме че ще бъде момиченце.С таткото сме много щастливи от това и ще помоля Aya да ни сложи розово щъркелче Laughing.Иначе бебка е пораснала и отговаря точно на седмиците си, а лично аз много се радвам че е много енергична и непрекъснато ме подритва и прави всевъзможни акробатични номера в корема на мама Laughing.
За киселините -  и моята майка казва че имат връзка с косата на бебето.Самата аз съм се родила с доста голяма коса и съм създавала такива проблеми на майка си.Не знам доколко е вярна тази теория, за сега лично аз се сблъсках само веднъж с това усещане и наистина ми се стори меко казано неприятно.Все пак ми се струва че по-скоро ако има връзка с нещо то  е с храната която поемаме, но не съм експерт по въпроса.
Виенето на свят - е нещо което и на мен ми се случва от време на време.Обикновенно когато пътувам в градския транспорт и няма нито въздух нито място от прекалено много пътници.Наистина трябва да се внимава че припадането и падането по каквато и да е причина в нашето състояние е опасно.
За болките в корема - до преди няколко седмици по предписание на моята лекарка и аз пих магнезий в продължение на  един месец, и сега болките слава богу са поотшумели.Най-често се получават когато ходя повече или се преуморя от нещо,или при вдигане на малко по-голям товар и затова се старая да се пазя в това отношение до колкото мога.
Коледата и Нова Година - за сега се очертава да я прекараме у дома.Честно казано напоследък не понасям тълпите от хора,цигарения дим и силната музика или миризми:oops:,така че варианта за заведение сред приятели отпада.Въпреки това смятам че ще си прекараме добре и в семейна обстановка още повече че от доста години насам винаги сме някъде навън по празниците а миналата Коледа ходихме и в Париж, така че малко спокойствие и домашен уют няма да ми дойдат в повече Simple Smile.
За ходенето на работа - макър че доста се изморявам напоследък и работата ми  е отговорна и напрегната, и въпреки кошмарното пътуване до центъра на София всеки ден по два пъти,все пак мисля да ходя до последно / дано само нямам по-сериозни проблеми докрая /.И моята работа е в офис и е свързана с дълго седене зад компютъра ,което води до временни болежки в кръста,схащания и т.н., но все пак лично за мен си преценявам че ми е по-добре когато съм максимално натоварена и заета и подържам доколкото мога предишния си начин на живот.Смятам че всеки трябва да реши за себе си кое е най-доброто положение точно за него ,като естествено здравето и безопасността на бебечетата е на първо място.
За сега толкова от нас.Поздрави и прегръдки на всикчки мами и бебчовци.Желая ви здраве и усмивки.
Продължавам да ви чета с интерес и ще пиша отново в най-скоро време , а сега работата ме зове отново.
До скоро  bouquet

# 98
За киселините-аз с първата бременност нямах и родих бебе с доооста косица и нокти-маникюр.Сега имам от самото начало, когато няма още оформени крайници, камо ли коса и нокти... Thinking
За връхната дреха, както и преди, така и сега-якетата на мъж ми поемат отговорността да ме опазят.Яке само за една зима не ми се купува.

# 99
здравейте, днес ме гледаха и ми казаха, че бебето ми ще е момиче
ако имате желание може да се впише още едно момиченце
благодаря предварително
по-късно ще сканирам и снимката която ми дадоха днес и ще я добавя в албума

# 100
Здравейте, скъпи мамчета на априлски бебоци Simple Smile
Ние с бебчо се чувстваме добре. По принцип второто тримесечие си е райската част от бременността - не се оплаквам, само кръстът ме понаболява, но той си ме боли още от първото раждане (така и не си починах от него и от вдигането на детето). Мъча се в момента да не вдигам Румена, която на последната консултация излезе 12,400 кг голичка (сигурно с дрехи и обувки е към 14), но за съжаление ми се налага от време на време и дано не се повредя нещо. Акушерката, при която раждах и ще раждам, ме предупреди, че ако не се пазя, на стари години ще се изпускам в гащите, поради смъкването на матката - да не говорим за дископатии и пр..... Та много се отклоних, но максимално се пазете от вдигане на тежести.
За връзката между киселините и косичката на бебето аз съм антидоказателство. Руми се роди с хубава черна косичка, а аз изобщо нямах киселини. За съжаление тези дни на няколко пъти имам и май тази бременност няма да ме пощадят - жалко. Все пак предполагам, че зависи предимно от храненето и от стомаха на майката. Отново ако съдя по моето хранене, първата бременност не понасях месото и изобщо не исках да го ям, освен пилешко и риба. Сега нямам подобна непоносимост и ям и месни храни ... Естествено, това е само догадка, но не искам да спирам месото, че след първото раждане хемоглобинът ми падна на 75 (забременях с хемоглобин 148, влезнах да раждам със 119) и все пак мисля, че си има връзка с яденето на месо. Тази бременност стартирам със 151 (по принцип съм си с висок хемоглобин) и ще ви пиша преди раждането как е......ха-ха, тогава изобщо няма да има значение за вас, но аз ще зная за третото дете (Simple Smile)))) дали да ям месо или не по време на бременността .... това в кръга на майтапа, идея си нямам дали ще се навия на трето детенце, особено като имаме само една детска стая, но то си е Божа работа
Толкова от нас за сега, приятна и спокойна вечер ви пожелавам на всички от сърце Simple Smile)

# 101
прочетох че на доста мами вече са им тесни якетата. лично на мен не ми се носи якето на таткото а не ми се купуваше и за една зима затова си взех една сладка перелина  която сега ми стои страхотно и има място и за голям корем така че ще го нося и като бременна и след като сам родила.

# 102
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Гадните киселини не ме пропуснаха този път , за разлика от предишната ми бременност. Особено ако хапна плодове, зеленчуци или нещо пържено. Гадна работа пък и доколкото знам във времето се засилват. Twisted Evil
Момичета , които по принцип преди сте спали по корем кажете някаква хитрина да продължа да спя поне по малко по този начин , че иначе се въртя с часове и не мога да заспя - направо полудявам. За сега успявам за по малко да лежа по корем със свит единият крак и леко извито на една страна тяло така ,че тежестта да не е върху целия корем , а само върху част от него, но вече усещам дискомфорт. Чувала съм ,че си подлагат възглавници , но как точно не ми е ясно.
Ая би ли снимала тази специалната възглавничка , която си купи да видя дали ще мога да си я направя сама с подръчни материали.
Пролет какво става с теб , докторът какво ти каза ?

# 103
  • София
Здравейте!
Благодаря за загрижеността  Simple Smile
Не ходих на лекар - още снощи спря да ме боли коремът, а и не не се появи пак зацапване. Най-вероятно е било от цитонамазката, защото беше много малко и много бледо. А болките установих днес, че ми се появяват когато спя или просто лежа по гръб и ми минават като стана и се раздвижа за поливин час. Това е една от причините, поради които явно лежането не е хубаво за бременни.
За сметка на това през нощтта ме позаболя гърлото, а сега направо си се разболях. Писнаха ми тези грипове - и  идея си нямам този път от къде го лепнах! А всеки ден се наливам с фрешове и чайове и ям плодове...
За якетата - положението наистина излиза вън от контрол. Имам едно готино и много шик палто, което допреди 2 седмици закопчавах без проблем, а преди 2 вечери не ми достигаха вече 3 пръста да го закопчая... За това си нося все още дебелото яке, но и за него предвиждам най-много до Коледа... Не бих носила яке на мъжа ми, нито такова, което ще му стане после. Той е с 25 см по-висок от мене и с още десетки по-широк... Освен това само ми липсва да се потисна в някакво грозно неелегантно мъжко яке... Cry Мисля да отида до Илиенци - не съм била там от 2 години поне , но се надявам дори и след реконструкциите да се намират някакви ефтини китайски якета, които да са горе долу приемливи на вид. А и като обикалях в центъра марковите магазини за пуловери наскоро , установих, че масово зареждат с дрех мейд ин Чайна (от филиалите им там де). И си казах - повече никакви маркови боклуци! НАправо ще отида да си налея от извора - Илиенци.
Надявам се да намеря някакво сносно яке за 50-максимум 60 лева.
Stra4i, каде е този прословут магазин Слънчоглед и какви са цените там?
За Коледа - взехте да ме амбицирате. Ще украсявам и аз! Само да внимаваме с катеренето по столчетата... Иначе досега Коледите се караха при родителските тела - Бъдни вечер у свекърва ми, Коледа у нашите, Нова година на купон... И май и тази година ще е така. А и какво готвене иначе пада покрай Коледа... аз не се чувствам много настроена да меся пити и да пълна чушки точно сега. Освен това като се ходи на гости се яде по-малко. Иначе вкъщи манджите изкушават целодневно. Факт е, че бременните качват най-много килца по празниците.
За киселините - винаги ту съм имала ту не... И сега е така. Четох из темите, че помагали ябълки, газирана вода, Талцид , разтворена сода за хляб, кисело мляко, солети и бисквити... Но аз лично от ябълките точно получавам най-силни киселини... Действа ми киселото мляко след хранене , а в тежки случаи - сода за хляб. И не ми се вярва киселините да имат връзка с косата и ноктите на детето - няма никаква научна основа за това. По-скоро е заради притиснатия корем, забавената перисталтика и определени храни.

# 104
Prolet, само да ти кажа, че на Илиенци, от както направиха реконструкциите и промените, цените не са по-различни от другите магазини.На места си е направо и по-скъпо.Плюсът е, че имаш много неща на куп, удобен паркинг и ако разполагаш с време да обикаляш-супер.

Общи условия

Активация на акаунт