Паническо разстройство - 54

• 51 645
  • 895
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте, мили хора!
Извинете ме, че нахлувам в темата ви, но ме притеснява това с дамата, която мисли за самоубийство.
Що годе съм здрав човек. Имам си за "разкош" коксартроза, гонартроза, плоскостъпие, повишавам кръвното налягане.... По-чувствителна съм и понякога имам проблеми със заспиването. На 47г. съм и вече от време на време ми пропуска цикъл. Понякога съм по-тревожна, нервна и т.н. Имаме семейни пирятели - мъжа е лекар. От него знам, че всеки трети човек има леки психични отклонения - тревоги, депресии, тикове и т.н.
От личен опит знам, че психиката е много важна - мислите също и човек е в състояние, както да се докара до лудост и болестно състояние, така и да си облекчи положението. Моля, Ви, опитайте се да не мислите неща от сорта: Лошо ми е, вие ми се свят, боли ме..., защото става по-зле. Мозъка изпраща импулси и наистина започват да се появяват всякакви негативни усещания.
Преди години бяхме с мъжа ми и дъщеря ми 2,5г. дете на гости при сестра ми. На разходка усетих, че ми причернява, не мога да си поемам въздух и ми омекват кратката. Казах на мъжа ми, че не ми е добре. Седнах на стол в най-близкото заведение и си поръчах вода. С усилия на волята си казах, че в никакъв случай не трябва да припадам пред дъщеря ми и племенничката. Стегнах се, едвам дочаках водата - пих, постоях малко и се прибрахме. Измери ми кръвното сестра ми и се оказа, че съм с 60/40. Колко е било преди това нямам идея. Убедена съм, че благодарение на това, че заради децата успях да се стехна и да се мобилизирам не се свлякох.
Не всичко може само с положителни мисли да се излекува и има нужда от лечение и почивки, но положителните мисли са в основата. Старите хора казват: Всички болести идват от недохранване и нерви. Аз бих перифразилрала така: Повечето болести идват от нездравословен начин на живот и стрес.
Приятен следобед и бъдете здрави! Не се отчайвайте - живота е прекрасен.

# 76
Георги, в какво точно се изразява дейсвтвието на тази добавка? Имам предвид, какво точно промени при теб, когато я взимаше?
Че съм стиснала тука едни 60 лева и мисля да ида да си я взема Simple Smile))
При мен даде усещане за спокойствие. Не приемах други медикаменти , нито алкохол. Та затова усетих разликата. Някъде около 10-я ден. Но не казвам, че ще е при всеки добре, просто при мен сработи. В интернет има доста позитивни отзиви.

# 77
ок, благодаря ти.

# 78
  • Варна
Благодаря за новата тема 🍀

Няма с кой да споделя за това реших тук да споделя с вас 😔
На баща ми кучето почина тази сутрин(немска овчарка) подариха му го за рождения ден преди няколко години ,много се обичаха и му беше много верен другар😔
Тате е много тъжен ,както и аз не знам какво да му кажа ,как да постъпя.
Мисля да му вземе ново куче да замести мъката ,но не знам дали е удачно .
Много съжалявам за кучето и за баща Ви. Това е голям шок - загубил е член на семейството и верен приятел. Може би е добре да питате него. Предполагам, че в началото няма да иска друго куче, но след време може да реши, че ще е по-добре за него.

# 79
Георги, в какво точно се изразява дейсвтвието на тази добавка? Имам предвид, какво точно промени при теб, когато я взимаше?
При мен даде усещане за спокойствие. Не приемах други медикаменти , нито алкохол. Та затова усетих разликата. Някъде около 10-я ден. Но не казвам, че ще е при всеки добре, просто при мен сработи. В интернет има доста позитивни отзиви.

Георги,
Кое е по-ефективно капките CBD или Now Mood Support ? Добавката Mood Support може ли да се приема в комбинация с антидепресанти ? Аз в момента приемам капки CBD, но не виждам някакъв кой знае какъв ефект. Пробвах и ашваганда, но и от нея не усетих голям ефект.

# 80

Георги,
Кое е по-ефективно капките CBD или Now Mood Support ? Добавката Mood Support може ли да се приема в комбинация с антидепресанти ? Аз в момента приемам капки CBD, но не виждам някакъв кой знае какъв ефект. Пробвах и ашваганда, но и от нея не усетих голям ефект.
Now Mood Support не бива да се приема с АД. Има жълт кантарион и релора. CBD съм взимал 25% , имаше феноменален ефект при мен. Но си го взех от Холандия.

# 81

Георги,
Now Mood Support не бива да се приема с АД. Има жълт кантарион и релора. CBD съм взимал 25% , имаше феноменален ефект при мен. Но си го взех от Холандия.
Аз вземам 5%, освен да си купя 25%. Психиатъра ми каза, че мога да приемам с деанксит и флуанксол,но не сме коментирали % на капките.

# 82
Какво е CBD.

# 83
Здравейте! Става въпрос за дъщеря ми, тя е на 14год. От близо година забелязвам огромна промяна в нея. От усмихнато, подвижно, спортуващо дете се превърна в срамежливо до степен, че няма приятели, не говори с никой, ако аз не я накарам да излезне ще спи и ще си гледа телефона по цял ден. Никакво желание за нищо, ако трябва да говори или прави нещо изпитва напрежение.
Водих я на психолог. Каза, че е с "деперсийка" и тревожност.
 Предлага капки на Бах. Аз съм скептична.
Някой да има идея, опит, какво би могла да приема. Става въпрос за билки и витамини...
Щитовидните и полови хормони са добре. Давам и вит. Д на долна граница е.
Селен,  вит. Б12. и рибено масло...но ефект няма. Sad

# 84
Здравейте! Става въпрос за дъщеря ми, тя е на 14год. От близо година забелязвам огромна промяна в нея. От усмихнато, подвижно, спортуващо дете се превърна в срамежливо до степен, че няма приятели, не говори с никой, ако аз не я накарам да излезне ще спи и ще си гледа телефона по цял ден. Никакво желание за нищо, ако трябва да говори или прави нещо изпитва напрежение.
...
описвате поведение на повечето от връстниците й! Пробвайте с това, което е предписано, а не тръгвайте към лекарства.
От София ли сте, или дори от другаде, препоръчвам ви семинарите за тийнейджъри тийн инсайт. Супер им се отразява на децата. Ако не сте от София, може да се дойде с преспиване у близки или хотел.
Не подценявайте препоръката за семинара. На много деца е помогнал!

# 85
  • София
Скрит текст:
Някой да има идея, опит, какво би могла да приема. Става въпрос за билки и витамини...
Щитовидните и полови хормони са добре. Давам и вит. Д на долна граница е.
Селен,  вит. Б12. и рибено масло...но ефект няма. Sad

Моят пубертет протече по абсолютно същия начин - активно дете, което около 13-14 се затвори в себе си. Мина ми без абсолютно никаква странична помощ, до 17 го "израснах".

# 86
Георги,
би ли ми препоръчал CBD капки, които мога да си купя тук в България. Възможно ли е да вдигна % или трябва плавно да се прави.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 15:16 от bubanka

# 87
Не, не мога да препоръчам от България. Нямам представа как са нещата тук.

Относно тинейджърката - само я наблюдавайте, няма нужда да се прави нищо.

# 88
Благодаря за препоръките! Ще я наблюдавам засега и ще я водя на психолог, пък да видим! 🙏

# 89
Някой би ли споделил добър психиатър в София?

Общи условия

Активация на акаунт