Случи ми се нещо странно XXVI

• 87 287
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Аз не си спомням дали съм писала тук, но ще разкажа пак. Живеем в къща в София в краен квартал. Мястото сме го купували ние с мъжа ми. Беше си парцел с храсти, нямаше стара къща там. Къщата е построена от фирма. Никой не е умирал вкъщи.  Само ние живеем и сега сме си тук.  Имаше период в който дъщеря ми след училище се налагаше да остава сама в къщи за няколко часа през деня. Тя беше към 6 или 7 клас.  Започна да ми споделя, че чува стъпки, тропот, чукане по стъклата( ние имаме френски прозорци големи), усещане на студен вятър до нея без течение в стаята. Твърдеше, че кучето ( то спи в нейната стая) една нощ е започнало да лае в нищото, а то си спи през нощта  Беше видяла уж черна сянка на двора. Всичко това се случваше , когато е сама. Никой друг никога не е чувал нищо. Баща й не и вярваше, но аз и вярвах. Само веднъж се случи да сме вкъщи, аз , брат и и баща и бяхме на първия етаж, а тя на втория . Звъни ми тя и пита къде е малкия, защото някой тичал в съседните стаи. Аз и казах, че няма как да е така , защото всички сме на първия етаж.  Всеки път я питах дали се страхува, а тя казваше- не.
...Много странно, аз ако чувам такива неща щях да умра от страх. Проблема го реших с поп. Дойде и освети къщата, мина с тамян навсякъде, помаза всички врати и прозорци, прочете молитва и всичко свърши.
    Аз пък колкото искам да видя или чуя нещо странно- никога не ми се случва.  Нито починали близки ми дават знаци, нито духове, нито извънземни- Абе нищо. А иначе вярвам в тези неща.

# 151
Може би хора, които могат да го понесат виждат, а тези които наистина ги е страх и могат да се по бъркат, по-добре не....

# 152
И мен не ме е страх, ама наистина не ме е. Не искам да го виждам очи в очи само 😃 По-скоро ме е яд, честно казано. Не го искам в къщата си или поне да си кротка и да не се обажда.

# 153
  • Where I am Happy
Амброзия,направете пак освещаване на апартамента.
В родната ми къща,когато чувах дишане,в последствие и баща ми и сестра ми започнаха да го чуват,нашите направиха освещаване и отделно една жена,която имаше езотерични заложби,направи курбан на къщата.

# 154
На мен това на клипчето на първата страница ми прилича на куче. От порадата, от която е Бенджи.
Ама аз как да кажа, понеже обичам кучета и котки, все такива ми се привиждат.
А столчето така ли си пее от самосебе си?
Всъщност, синът ми има едно пианце на батерии, което ако не го изключиш и не го ползваш, от време на време издава звук, явно за да ти напомни или да свириш на него, или да го изключиш.
Но така де, онова за мен си е куче. Като такова се движи. Или хайде - дух на куче, което е обичало да си играе с малки деца.

# 155
На мен това на клипчето на първата страница ми прилича на куче. От порадата, от която е Бенджи.
Ама аз как да кажа, понеже обичам кучета и котки, все такива ми се привиждат.
А столчето така ли си пее от самосебе си?
Всъщност, синът ми има едно пианце на батерии, което ако не го изключиш и не го ползваш, от време на време издава звук, явно за да ти напомни или да свириш на него, или да го изключиш.
Но така де, онова за мен си е куче. Като такова се движи. Или хайде - дух на куче, което е обичало да си играе с малки деца.

Да, ама жената казва, че няма куче. На мен пък много ми прилича на малко дете по начина, по който се движи сянката, даже сякаш се спира при вратата, като да иска да си отвори. Само че се движи по-бързо от дете, това си е чиста проба черна сянка. И ако не е някакъв дефект от камерта, просто не знам...

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 23:41 от Cafe

# 156
  • София
Отдавна следя тази история, Кумпарсита - столчето вече не е при тях.

Чак имам желание да я питам къде живеят, за да пробвам нещо, ако съм близо - отивам им на гости за една вечер /стига да са съгласни/ и ако каквото ги тормози не избяга с писъци, значи е добре те да бягат с писъци. Имам умението да гоня както нежелана, така и желана компания. Съответно ако натрапникът не се стресне, значи е опитна гад, от най-висок левъл! Bowtie

# 157
Аз даже и опашката на кучето виждам:)
Какъв е бил проблемът със столчето?

# 158
Аз пак да попитам ,сега се сетих,че по- подходящо ми се струва поп да прочете молитва за успокоение на мъртви  , това ли сте правили. ,това ли се има предвид когато казвате ,че къщата е освещавана ?

# 159
  • България
Сега да ви кажа на мен вчера какво ми се случи.Стоим си вчера с трите дъщери и си скучаем,даже нещо пак спорим с голямата и изведнъж, поглеждам към остъклената тераса и казвам" Има ангелско крило на стъклото" Всички наскачват до мен и се блещим.Изглежда сякаш гълъб се е забил и такъв хубав отпечатък  е оставил.Супер странно, не е имало буря или  силен вятър да го плесне.Стъклата ми не са толкова чисти,че да не ги е видял Сега ще опитам да кача снимка, но на снимката не се вижда толкова добре На живо е много интересно.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 11:09 от ирен22

# 160
Преди няколко месеца гълъб се удари в прозореца на хола, докато си седях на дивана. Изкара ми акъла, така се тресна. Прозорците ни също не бяха чисти (с/у нас има строеж и се цапат бързо). На него нищо му нямаше, отлетя веднага. Вероятно и при вас е било това.

# 161
У дома постоянно се блъскат летящи,аз живея извън града и тук врабци,лястовици и всякакви други има много. Намирала съм и врабчета на земята,кое умряло след удара,кое зашеметено .

# 162
Но това на снимките на ирен22 стои по- скоро като рисунка. Не казвам, че е. Възможно ли е гълъбът така да се блъсне, че да се отбележи всяко перо поотделно ? Много е странно и красиво...

# 163
  • Варненска клюкарка
Камера може да се сложи, като няма контакти, удължителите са вариант, но въпросът е ако тя заснеме "нешо" какво е готов да направи човек. Да напусне домът си може би? Ако ми се случи на мен, не знам дали бих могла дори да изгледам записа. Предния уикенд дватта дни по Травъл вървеше поредицата на Озбърн - най потресаващите видеа бяха именно от проследяване на странна домашна активност. На записите имаше преобръщащи се дивани, шкафчета подскачащи по  половин метър, летящи предмети, също и движещи се сами носилки и инвалидни колички по празни болнични коридори нощем, заснети от охринителни камери - страшничко си беше.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 17:33 от Беллора

# 164
Точно така изглежда гълъб като се блъсне в прозорец.
Същото се беше случило вкъщи преди година,,силен трясък и отпечатък на стъклото - виждаха се перата и дори клюна.
Изкарах си акъла дали не е някакъв знак и какво означава, докато не прочетох, че по света милиони птици се блъскат ежедневно в прозорци, някои от тях умират, та не е било някакво изключително събитие при мен.

Общи условия

Активация на акаунт