Защо говорите за детето си в множествено число?

• 5 668
  • 158
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има, има значение дали си майка.  Sunglasses
Моя светла милост тепърва осъзнава, ама вече се случва да отговарям с "ние" сме добре, на въпроси "как си"..  Sunglasses Laughing

Та, мисълта ми е, че се сетих, как преди да заживея с мъжа си, говорех в 1 род. ед.ч.
Беше малко странно докато свикна, че не е "Аз вкъщи" или "аз това", "аз онова", а вече сме "ние вкъщи", "ние  това", "ние онова" - с мъжа. Аха! Е, не акаме заедно,  Mr. Green но се случва да изразявам свое мнение от името на двамата.  Whistling

Не си спомням някой от родителите ми да е казвал "Тая година сме абитуриенти", но не бих се почувствала с "нескъсана връзка". Напротив, бих била доволна, че се радват и са с мен.

Мисля, че са други принципите и "хватките", с които родителите се опитват да обсебват децата си.

Мисля, че трябва да се различават показната радост/гордост от показното притежание - тип "ти си ти, заради мен"

Апропо Лени, мъжа ти е психиатър или психолог (нали? писала си?) Той какво казва?

# 76
А в чужбинско дали го има този "феномен"?Защото аз смея да твърдя, че имам доста силна емоционална връзка с детето си, но не говоря по този начин?От психологична гледна точка това някой може ли да ми го обясни? ThinkingАз ли съм кривата, защото ми се струва, че съм нещо като изключение от правилото-раждала-обвързаност-физическа свързаност-.... Peace

# 77
  • Варна
Мен ми бие повече на лиготия, не на идентификация с детето.

# 78
Ама аз сериозно искам да ми се направи психологичен профил-нещо май съм рядкост, или не съм обвързана достатъчно с детето си??? Thinking

# 79
Мен ми бие повече на лиготия, не на идентификация с детето.

И аз мисля така  Tired  Sick

# 80
  • София
Уф, бе, че е лиготия, лиготия е.
Но пък лиготията нито е лоша, нито е ненормална. Доказано е че жените при гледане на бебета и тях-подобни неща отделят повече естроген, който ги кара да се "умиляват" в общия смисъл на думата. От което следва и лиготията. Кво толкова?

# 81
ами обикновено говоря така за неща, които действително в някакъв смисъл са съвместни.
"свикнахме с детската градина" означава, че тя е спряла да се тръшка, а аз съответно - да се тревожа.
"мацаме с водни бои" означава, че и аз използвам повода да се намацам и да се оправдая с нея.

А ако някоя майка от три месеца се мъчи да научи детето си да ака в гърнето, нищо чудно да приеме победата като своя и да каже "Най-после почнахме да акаме в гърнето!" Ми кво сега... толкоз усилия полага за това, изведнъж да се отдръпне точно когато раздават медалите ли?  Rolling Eyes bowuu

а за да увелича нивото на разлигавяне, ще кажа какво ме разтопи вчера:
питам Ането по какво си личи, че една майка си обича детето, а тя ми отговаря: "По пъпната връв бе, мамооо! Нали са били свързани с пъпната връв, каквото яде майката, яде го и детето"  Flutter

# 82
Ей, не съм имала за цел да кажа , че връзката се прекъсва някога или нещо подобно или пък , че не сте емоционално свързани с децата си. Връзката я има , но всеки по различен начин я проявява ...това е. Не мога да разбера тук , когато някой каже нещо не може ли да се приеме , че изказава лично мнение и не обобщава за всички. Така си го обяснявам аз ...по темата и това е моето предположение на чуденката която бистрите.Това е... Tired Peace

# 83
А, няма лошо бе, кво... Всеки да си вика, както иска. Майчинството има и далеч по-неприятни (според мен) странични ефекти - като да раздаваш компетентни съвети наляво и надясно и други такива  Simple Smile

# 84

Апропо Лени, мъжа ти е психиатър или психолог (нали? писала си?) Той какво казва?

мой мъж бизнесмен.
той мисли,че бебетата се правят с редовен секс по време на месеца и готово Wink
изобщо , ама изобщо нищо не му е ясно, пък за такива психологически моменти...
дори няма смисъл да го питам какво мисли. отговора ще е ' абе вие сте луди в тая 'мама'"
 bowuu

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 20:40 от Lennie

# 85
Не бе-аз против нямам, все пак повечето около мен говорят п0 същият начин.Наложи се да свикна и да го приема като част от тяхното майчинство.Не правя нито проблем, нито драма.Обаче възникна въпрос в главата ми относно обвързаността с детето ми поради по-горе изложени разни факти а и от мнозинството използващи подобно обръщение все пак.За мен си лично, не за другите...

# 86
Защото съпреживявам.
Всекидневието ми е основно обвързано с него. Ако има някой, който е винаги наоколо - това съм аз. И понеже изживяваме всичко заедно, за това и понякога пиша в множествено число.
Изобщо не ства въпрос за лигня, зависимост или подобни плоски изводи.

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 20:44 от 7of9

# 87
  • София

мой мъж бизнесмен.
той мисли,че бебетата се правят с редовен секс по време на месеца и готово Wink
изобщо , ама изобщо нищо не му е ясно, пък за такива психологически моменти...
дори няма смисъл да го питам какво мисли. отговора ще е ' абе вие сте луди в тая 'мама'"
 bowuu

Значи съм се объркала   Crazy Не 'нам що... Laughing Sunglasses

# 88
Тръгнах да пиша......, но май сте изчерпали темата и не мога да се включа с нещо ново.....
Бих Ви насочила само в една друга посока на размисли:

А защо жената докато е бременна още / детето в нея е ембрион.....е  тогава надявам се никой не вярва и не твърди че е личност/ говори за себе си в множествено число ? newsm78 Wink

# 89
Ми...аз за втори път съм бременна и говоря само за себе си, в ед. ч. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт