ДЕКЕМВРИ гордо се задава, скрил бяло щастие за мама!

• 16 966
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Кити, всички тука сме отнесени - четеме бързо, информацията е много, понякога аз забравям какво самата аз съм питала newsm78. Като твоето нещо никога не ме е връхлитало. Досаждай на лекаря си мисля докато не ти разреши проблема и не се успокоиш.Късмет Hug
И аз пак питам някой знае ли в Шейново колко се плаща за присъствието на тати Simple Smile.
Днес бяхме при джипито и ми се доплака направо - жената ще работи още малко и ще тегли мамунки на цялата здравна организация. Питах я за добър педиатър, а тя толкова искрено ми рече " джипитата са толкова уморени от документация, глобяват ни по 90 лева за забравен подпис, че почнаха да гледат само някой да не им умре поне Shocked "
Следобяд сме при гинеколога да видим там какво ще направи той, уф как мразя да лягам на магаре а как това ни чака Embarassed
Прегръдки  Hug

# 76
здравейте!и аз днес ще ходя при док при която ще раждам и после ще ходя да видя и за епидуралната упоика да си направя тест за поносимост а вие с упоика ли ще раждате?

# 77
Кити, не съм отговорила защото не знам какво да ти кажа, тук никой от нас не е медик. Ако нещо ти се е случило - може да дадеш съвет, но така без да днаеш за какво става дума....
Детелини , що ще се качваш на магарето? Мисля че не е редно - това може да ти предизвика раждането! Ако искат да те гледат за разкритие, и с най обикновен ехограф може да видят.
Лек ден на всички - чакам си многострадалния бойлер!

# 78
Здравейте! Връщам се от преглед, бебчо е около 3 кг, плацента добре, води добре. Сърдечна дейност "чудесна". Наместило се е детито с главичката на долу. С колограмите +18, за последните 2 седмици 1,800кг.
farua На мен предния път док ми изписа  Малтофер, заради желязото,намала съм желязо.
 Относно бялото течение и при мене е така засилено на тласъци, без цвят,мирис и т.н. Много е неприятно Sick.
Последните дни изобщо не мога да спя, било от разни мисли около раждането, или от гадните киселини.
 А с ноктите се справих- снощи се гънах на пет ката ама ги оправих!

# 79
  • Бургас
Айде ние след малко сме на тонове, дано всичко да е ОК, сега ще го видим нашия момък още ли си седи горе високо. Иначе такива ритници и юмруци и главички раздава, че ме радва. Като не го усещам да се движи и почвам да се притеснявам  Thinking , за това предпочитам вътрешно да си ме тормози, много ми става хубавко.
Сара за бебешките албумчета питаше, виждала съм такова много сладко в книжарница "Пингвините" - 25 лева беше, а тук ги има и по бебешките магазини.
А що се отнася за въпросите и отговорите, аз почти винаги всичко изчитам, обаче много рядко имам отговор на въпроси свързани с бременността, доста невежа съм в това отношение, особено като става дума за контракции, бяло течение, тапи, води, отоци....... еми просто незнам какво представляват, за това си мълча  Wink
Хайде лек и успешен ден на всички  Hug
Като се върнем от тонове, ще докладвам

# 80
  • Варна
ЗдЪрвейтИ от мъглява варна  smile3548
такава мъгла има, че ако можех да си видя краката от корема, нямаше да мога да ги видя от мъгла Mr. Green

ClanG и мен ме гледа на магарето в петък  newsm78 бърка с два пръста и ми опипва кокалаците как били разположени Shocked каза че има място  Mr. Green шийката ми била месеста. скъсила се е наполовина  Shocked от 38мм на 20 ! каза че няма изгледи за раждане,нямам разкритие и главата все още била високо, ама с тез болезнени контракции напоследък .... знам ли  Thinking

KITTI на мен доктора ми каза ако не са на често и ако не са болезнени да не се тревожа
ама в твоя случай най добре го питай! може пък да имаш чувствителна матка  Thinking

аз отивам на преглед при една друга лекарка, за да чуя второ мнение по въпроса  Rolling Eyes
после ще се разправям пак с НОИ и после съм на очен лекар, стискайте палци да свърша всичко днес,че уътре съм на ЖК

МАЦКИ ако имате проблем с очите отидете на един преглед задължително!
моя дофтор ме изпрати да ми видят дъната и налягането както имам малък диоптър! каза че преди 2-3 дена раждало едно момиче с малък диоптър и така както и бил малък получила отлепване на ретината, че спряли раждането, че лазер, че секцио! Shocked

# 81
Честито бебче Ajva! Дано всичко да е наред и скоро да сте си вкъщи.
Милена и на мен ни предписаха масаж на перинеума с такова олио /предполагам е Веледа/, но честно казано до сега съм се намазала точно 3 пъти и почти без да масажирам, защото ми е доста трудно.То докато овладея техниката, ще взема да родя. Сестрата на мъжа ми  и снаха му  са ползвали такова олио за масаж и са родили нормално, без разкъсвания, но едва ли това е било благодарение само на масажа.

# 82
Момичета, ревнала съм и не мога да се успокоя. Моя многострадален бойлер (който от една седмица го нямаме), най после го купихме в четвъртък. За да ми важи гаранцията трябваше да се обадим в сервиза за монтаж, там се оказа че заявка се дава минимум 3 работни дни предварително ( сякаш се скъсват от работа), и разбира се веднага започнаха циганските изпълнения на бай Ганьо - 35 лева монтаж, 18 лева клапан някакъв (той не си вървял към уреда), 20 лева за маркучи ( в магазина са х 3 лева).... И като сложим и цената на самия бойлер (410 лева), щото не мога да си пусна в банята ел. уред дето е какъв да е. Отгоре на всичко - днес беше денят Х , в който трябваше да дойдат да го монтират. Еми дойдоха, погледнаха и "прецениха" че ми трябвали конзоли ( каквото и да значи това) които се правели по поръчка срещу още 40 лева, и щели да станат до 3-4 дни... ама аз да не им звъня, те щели да ми се обадят!
Това на какво прилича питам? Като съм решила да си купя нещо качаствено, не значи че съм дъщеря на Рокфелер, какви са тия простотии- я дай още и още и още! Да ми кажат струва 500 лева аз ще си направя сметка, а така веднъж вече си го купил и сега те изнудват! И какво е това немско качество и немски тертип на работа 10 дни да ги чакам ( без въобще да споменавам че ще раждам, без да съм дочакала да се изкъпя като хората)! Ако в Германия процедират така ще фалират в рамките на 2 месеца ПО ДЯВОЛИТЕ!
Излях си адреналина на вас - ще прощавате, ама толкова нанагорно ми дойде! Приключихме ремонта снощи в 12 часа, днес цял ден ще чистя и ще подреждам. Нямам топла вода като клошарка съм вече. Маймунката му!

И ....Понтес , виждам те! Не се спотайвай , ами казвай как си!

# 83
Ох, ClanG, настръхнах докато те четях - напълно те  разбирам, ние също мислим за нов бойлер, че сегашният ни се разваля през ден. Направо умирам от ужас какво ще стане, ако закъсаме съвсем без него, особено сега, с бебончо.

Тази козметика Веледа, някой виждал ли я е в България?

desidm, кажи ни после какъв беше теста за упойката - аз живо се интересувам, макар, че вярвам, че няма да ме боли.

С риск да се повторя за някои и да стана досадна (за 16ти път го пиша тва), но за да избегна и аз като Кити да ме пропуснат..., моля danielad да ми пише за педиатъра днес, нали така се разбрахме...

# 84
  • Düsseldorf
Здравейте, дами!

Пък аз да ви разкажа, вчера по едно време като реших, че ми е паднала тапата!.... И до сега не знам какво беше това, твърде малко беше сякаш, но по-гъсто и различно от обикновено, и като реших, че скоро ще раждам!.. Аз се зарадвах де, мъжа ми се притесни, и набързо дооправихме детската стая, макар че така и не намирам подходяща ракла за повиване, върху която да мога да слагам и ваната за къпане.. Та сега пера дрешки на поразия, и ми е едно мило и забавно! Но пък нямам ни болки, ни контракции.... А уж вървяхме с 2 седмици напред!
Пък една позната, на която термина и беше 15.11 от тогава е във 2 Градска болница и до момента нищо! Шашкам се като си говоря с нея, хич не ща да си изкарам празниците в болница!
Ама - каквото- такова. Ние да сме готови, пък...
Хайде, прегръщам ви и чакаме нови бебета!!!

За тестовете за упойки:
Мен от ЖК в Света София ме пратиха в някой си кабинет, където срещо 24 лв. правели, но аз си взех направление от личната и си го направих при алерголог в 7-ма поликлиника  срещу 1.60 потребителска такса... Тестуваха ме за 13 вида медикамента и всичко е ок. Та мисълта ми е, не е нужно за всичко да си плащаме, макар че така им е по-лесно или по-изгодно на лекарите, вече си мисля, че взимат комисионни за всички неща, дето те карат да си ги плащаш...

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 11:53 от alex_shu

# 85
  • София
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА ГАБРИЕЛА НА МАМА Ajva!! МНОГО ДА Я РАДВА И СКОРО ДА СЕ ГУШКАТ В КЪЩИ!!

KITTI, невидима, а - гледай как всички отговориха като ни се скара Joy Аз само ще кажа, че не виждам връзка с деветия месец - като ми се стегне на мен много корема ми е притеснено и си пийвам ношпа - но 2 хапченца, ти защо едно по едно го пиеш? Ако случайно тръгне раждане ношпато не пречи, а пък ако е някаква контракция ще помогне, та така - пийвай си 2 хапченца като не минава. А за бебето не се притеснявай излишно, 146 е идеално за тонове Simple Smile

Да ви кажа от месеци си мисля за V.Kuleva, но нищо не питам от суеверие някакво. Знам, че тя имаше доста работа и все се надявам за това да не влиза - да се помолим всичко да е наред и скоро да се появи Praynig

detelini, това намерих, мила - http://www.bg-mamma.com/index.php?9038d5ea318f88ae882cc8953adec8 … =74693.msg1294810 А най-добре звънни на телефона за инфо за раждане и си ги разпитай: 02/ 965 94 11, 965 94 50

Нашият татко замина за Италия за 3 дни...стискайте палци да не взема сега да родя, че съм си сам самичка ooooh!

# 86
ClanG поткрепям те морално и много ми е жал като постъпват така с хората.Това си е направо гавра!
Аз и тази нощ не успях да се наспя - искам си вече мойто легълце!Много ми е неудобно на дунапренен дюшек ама нали още не съм се преместила вкъщи и трябва да се съобразявам с наличните средства на родителите ми.Гърбът много ме боли;бебка все плува - и на нея не и е удобно;лека постоянна болка долу в яйчниците и незнам дали е от бебка или просто вече се "подготвя организма" за предстоящото събитие.
А дори да съм много слаба и гъвкава да си призная и на мен любимия ми помага за педикюра.И колкото да не иска и масажче на гърбинката ми прави.И аз съм много щастлива.

# 87
Pontes, нямам идея дали се продават в България. Ако ги има може би могат да се намерят в аптеки Ремедиум /аз поне там винаги намирам всичко, което търся/  или някоя хомеопатична.  Ако е за масаж на перинеума, може да се използва само чист  витамин Е /от този в капсулките/ .

# 88
ClanG, що не ги удариш с бойлера по главата  #Cussing out.
Понтес, мерси мила и аз мислех да звъня така или иначе. Ами днес ще ми вземат влагалищен секрет, но дълбоко се надявам да не ме бъркат за разкритие ooooh!. EASpirit, КЪДЕ СИ?

# 89
  • София
Здравейте!
Ние с Никол сме болни и утре няма да идвам на училището...това е при нас, 3 седмици беше здрава, стига толкова, все пак ходи на ясли.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт