Операция на щитовидна жлеза - 19

• 54 792
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
А големи ли са възлите ви? Не е ок да се прави биопсия докато сте в хиперфункция ли? Ако има проблем във възела по-добре да знаете и да реагирате. А ако няма проблем да не мислите повече в тази насока и да не се притеснявате за тях.

# 691
  • София - Варна
да, големи са.
 този с калцификатите беше 2.5+ см. Сега е максимум 1.5 примерно, останалите му размери са по-малки.
А другият е 2 см в най-големия си размер. Беше 1.6 в продължение на 10 години. Те са стари тия възли.
Ами да, четох, че още повече се възпалявала жлезата при биопсия, ако е възпалена.  Мен достатъчно ме боли, за да ме и бодат точно сега.

# 692
Здравейте отдавна не съм писала. 10 месеца по късно след цялостно отстраняване на щитовидната жлеза при доктор Видинов, заради Базедова болест, мъчила ме около 5 години. Минавам да си кажа само, че продължавам да се чувствам топ... Няма тревожност, като някога, няма сърцебиене, пия си хормончето без да се тъпча с някогашните лекарства. По назад гледам сте коментирали... Моя пример е абсолютно за добро, всеки който се е оперирал. Има хора които не се чустват добре, съжаляват за операцията, но всъщност не знаят колко са щели да се увредят, ако бяха останали с жлеза. Изключения има винаги за всичко. Аз съм щастлива, че се оперирах, само акне дето мъча да махна... Не казвам, че е заради липсващата жлеза, но със сигурност влияе. Бъдете здрави ❤️

# 693
О, Eli Zdravkova,
Базедовата болест си е съвсем друго нещо.
Имаме си няколко момичета тук, като Вас, които се чувстват много по-добре след операцията. 🙂
Защото дълго време са се мъчили с хапове, тревоги и неприятни симптоми...

За други неща се кахърят повечето момичета напоследък в тази тема. 😕
Чудят се какво да правят с тези техни възли (растящи/нерастящи), с биопсиите, с недобре направените операции...
С проблемите, които евентуално могат да възникнат след това... 😔
Притесняват се, тревожат се, блъскат си главите какво да правят.
На кой точно доктор да се доверят...

Да, понякога операцията си е истинско "спасение", но в други случаи пък може да се окаже излишно "главоболие".

При всеки е различно, мило момиче. 🌺 Различни са проблемите ни.
Различни са историите ни...

Радвам се искрено, че Вие сте добре и вече се чувствате здрава! 🍀🤗
Няма нищо по-хубаво от това! 🌈

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 03:27 от Непоправима романтичка

# 694
Здравейте!
Съветът ми към момичетата, които са разочаровани от консултацията с д-р Видинов е да се срещнат с още няколко лекари и да усетят този, на когото могат да се доверят.
Преди д-р Видинов бях на консултация с още трима хирурга. От четиримата единствено професор Пандев ме прегледа на ехограф, но останалата част от времето ми показваше снимки на вече оперирани момичета и ми разказваше за тях… Изключително странно ми беше… Да - и на мен каза,че мога да изчакам, но това да знам,че нося в себе си ракови клетки и да чакам би ми разбило психиката. Благодаря!

Д-р Видинов на мен също ми изброи плюсовете и минусите и ми каза:”Жлезата си е твоя. Решението - също.”
Но след като е обяснил подробно и е споделил своето мнение смятам,че решението наистина трябва всеки да вземе лично за себе си.

И все пак най-важното е да почувствате,че именно това е вашият лекар!

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 20:58 от Anelia20

# 695
Аз също си мислех тези дни да се обърна към новите притеснени момичета. 🤗

И аз като Eni27 си представях, че консултацията при д-р Видинов ще протече така, както е очаквала и тя.
Да я прегледа подробно, да й разясни много повече неща за нейната ситуация - за нейния възел, за големината му, за вида му...

Но явно, както вече написаха и други момичета - хирурзите нямат практиката предварително да ни поставят диагнози и да ни обясняват обстойно и подробно какво мислят за нашето състояние и за нашия случай. 🤷
За тях най-вече са важни оперативният процес и крайният резултат след него.
Избягват да гадаят предварително...

Това, което мен най-силно ме впечатли от коментарите за д-р Видинов, е, че досега всички момичета, които вече са минали "през ръцете му", са останали изключително доволни и нито една от тях не е написала, че й е лошо, или че не се чувства добре - месеци (или години) след операцията. 🍀

Ще си позволя да спомена случая на Whisskas - въпреки че д-р Видинов е бил може би почти сигурен какъв е видът на нейното възелче - е решил да й запази другия лоб на жлезата и не е посегнал към лимфните възли (които са били видимо възпалени/уголемени заради Хашимотото).
Постъпил е щадящо, благородно и човешки. 👏

Повечето хирурзи на негово място щяха да действат много по-радикално и да не се съобразят с възрастта и емоционалността на една притеснена и разтревожена млада жена.
И най-вече майка...
🌺🍀🤗

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 18:06 от Непоправима романтичка

# 696
Здравейте! С диагноза Папиларен карцином съм и вече се оперирах. Чакаме хистологията. Доктора каза че може да се наложи да пия радиоактивен йод. Ще се радвам ако някой с тази диагноза сподели като е правил веднъж терапия с йод налагало ли се е пак да се прави терапия с йод? Или от първия път всичко приключва.

# 697
Здравейте,към момичетата от Варна ,правили биопсия при д-р Райков и изпратени с нея  в лаборатория Патанов.Колко от вас  са получили следната диагноза:
Категория VI папиларна / медуларна?/ неоплазия
Питането ми е,че за мое голямо удивление в рамките на няколко  дни се свързвам с  още две жени с абсолютно същата диагноза,изготвена от д-р Снежана Вичева(казаха ми,че е доста възрастна),ама направо копи-пейст с въпросителните и скобите.Едната жена прави втори консулт в чужбина - доброкачествен възел,другата занася стъкълцата в София - няма карцином.

Аз получих същия резултат. Излезе папиларен, не медуларен. Уля се тоя Райков вече

# 698
Здравейте! С диагноза Папиларен карцином съм и вече се оперирах. Чакаме хистологията. Доктора каза че може да се наложи да пия радиоактивен йод. Ще се радвам ако някой с тази диагноза сподели като е правил веднъж терапия с йод налагало ли се е пак да се прави терапия с йод? Или от първия път всичко приключва.

Здравейте! Първо - пожелавам Ви бързо възстановяване!
Не трябва ли първо да излезе хистологията и тогава да решат дали се налага да пиете йод? Защо така прибързано действат - не знам!
За справка - с папиларен карцином съм, без метастази и не ми препоръчаха да пия йод.

# 699
обмислете го добре това с йода

# 700
Здравейте, обръщам се към Вас за мнение. От две години съм със завишени хормони на ЩЖ - ФТ3 и ФТ4, ТСХ винаги е в минимум. Приемам Метизол. През април започнаха при мен екстрасистоли,  ходих на кардиолог, сложиха холтер - 1500 камерни, без сърдечно заболяване. Пих Ритмокард няколко месеца и екстрасистолите преминаха, но в ноември се появиха пак. Отново кардиолог, холтер, този път 400. Само че вече месец и половина не минават от Ритмокард. Включиха и Пропранолол и пак не минават. Пуснах пак хормони - ФТ3 и ФТ4 в норма, а за мое очудване ТСХ над горна граница. Тези екстрасистоли много ме притесняват. А на 7 декември ходих на преглед в Софиямед при доктор Видинов и познайте, той каза да я оперирам. На 28 декември ще ходя за второ мнение при доктор Емил Начев в Майчин дом.
Моля за мнения! - за лекарите, за екстрасистолите и за това вие как се справяте.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 19:52 от Monita07892078

# 701
Здравей, Monita, 🤗
А казвали ли са ти досега на какво може да се дължи това твое състояние?
Поставяна ли е досега някаква диагноза?
Базед, тиреотоксикоза, възпаление на жлезата поради някакъв тиреоидит?
Как изглежда жлезата на ехограф?
И защо толкова много те измъчва сърцето? 😔
Много е хубаво, че ще се видиш и с д-р Начев за още едно мнение.
А предполагам, че д-р Видинов те е насочил към операция, защото според него жлезата ти вреди и видимо се измъчваш физически. 🙁
Ендокринолозите какво казват и какво те съветват?
🍀❤️

# 702
Здравей, Непоправима романтичка. На ехограф жлезата е със запазена структура, неувеличена, няма възелчета, а е нарушена самата и функция и според доктор Видинов хормонът ФТ3 се отразява върху сърцето и правилната му работа. Постави диагноза Базедова болест.Заедно с кардиолога са на мнение, че ако жлезата бъде премахната ще е по - добре. Моята емоционалност може би също дава допълнително напрежение.
Благодаря Ви много за отговора!

# 703
Здравейте,
Аз съм с Базедова Болест от почти 3год и след хиляди консултации реших да се оперирам най-после, защото нещата няма да се оправят по друг начин, а и искам да забременея скоро. Ходих на консултация при доц Сечанов и останах доста доволна и запазихме час за 4ти януари. Не съм ходила при други хирурзи и се надявам че това е правилния избор и всичко ще бъде наред.

# 704
Чудесен избор, минах по този път преди 6 месеца, но го избрах след 4 консултации. Имала сте късмет да ви е първи в списъка и да не се лутате в ходене по консултации и размисли

Общи условия

Активация на акаунт