Операция на щитовидна жлеза - 19

• 54 828
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Малко със закъснение да благодаря на Непоправима романтичка за коментара.
Ще направим още консултации пък дано дадат яснота. Flowers Four Leaf Clover

# 661
🤗🍀🌈🙏♥️

# 662
  • София - Варна
Здравейте, бихте ли ми дали актуални контакти на д-р Пандев?
Може и на други лекари, занимаващи се с  операция на щитовидна жлеза. Става дума за София.

С две ръце препоръчвам д-р Калин Видинов. Може да прочетете назад в темата. Има много добри отзиви и от други пациенти. Изключително отзивчив и човечен!
Това е личният му номер: +359 88 7597601
Благодаря, чух се с него за преглед.

# 663
Привет, от скоро Ви следя  👋😊🙆‍♀️ и съм много впечатлена от добрия Ви тон и отношение , поздравления за всички 👏
Та да си дойда на думата де 😉
Свекърва ми е с 2,2см възел с кръвоток и спешно трябва да се направи нещо
Чрез познат се свързах с д-р Пандев ,но той ще преглежда едва след 15.01 и ни насочи да потърсим друг колега ..... та може ли да споделите мнения....моля
ПП - Докато пиша и някой преди мен е задал въпроса за друг специалист и виждам,че има препоръки за д-р Видинов......🙏
Ние сме от гр.Ямбол но за нас не е проблем в кой край ще ни засилите 😊, но трябва да е скоро ,че се притеснявам
И още нещо.... имам син на 13 годин със Синдром на Даун, на който предвид рязкото отслабване, нервност, потене и непрестанна енергия и неспокоен сън му направихме изследвания и се оказа ,че има хирелфункция или тиреотоксикоза с дифузна гуша.... изписаха му Пропицил по 3 таб. на ден, което за нас е невъзможно, защото той неможе дапие хапчета....та няма да ви обяснявам през какви ли не етапи минахме ....и накрая сложих 2 таблетки в едно кремче и така ги поглъща направо ,понеже не е  нужно да се дъвче крема.... ако имате някакви идеи или предложения ......давайте 🫶

# 664
С две ръце препоръчвам проф. Росен Димов. Оперира в болница Каспела, в гр. Пловдив. Успех! Hug

# 665
Здравейте,към момичетата от Варна ,правили биопсия при д-р Райков и изпратени с нея  в лаборатория Патанов.Колко от вас  са получили следната диагноза:
Категория VI папиларна / медуларна?/ неоплазия
Питането ми е,че за мое голямо удивление в рамките на няколко  дни се свързвам с  още две жени с абсолютно същата диагноза,изготвена от д-р Снежана Вичева(казаха ми,че е доста възрастна),ама направо копи-пейст с въпросителните и скобите.Едната жена прави втори консулт в чужбина - доброкачествен възел,другата занася стъкълцата в София - няма карцином.

# 666
Мануня, много интересно
Аз превих там биопсия и излязох трета група, като Райков беше много учуден, не очакваше нищо с моя възел. Ще направя втора биопсия, но мисля в Терапия, че освен при Патанов и Терапия, май няма друга лаб за биопсии, но може и да греша.
Ще ходя на консулт и при друг ендо- и при хирург. Ама ще го отложа малко, че така се бях спекла....

# 667
Здравейте, мили момичета от Варна! 🤗

Не зная дали тези, които питате, ще ви отговорят, и се извинявам, че ви се намесвам - но, моля ви, бъдете внимателни и направете поне още няколко консултации. 🙏
Когато имате време, възможност и психика.
Не се оставяйте само с едно мнение - особено когато става въпрос за здравен проблем. 🍀
Назад в темата има момичета, които са споделили, че накрая нещата не са съвпаднали с "плашещия" резултат от биопсията.
Или от ехографа.

Моля ви, пазете се и бъдете внимателни! 🌺

Щитовидната жлеза се отнема много лесно, но после никой не може да ви я върне обратно...
Особено ако се окаже, че не се е налагало... 😔

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 11:08 от Непоправима романтичка

# 668
  • Варна
Здравейте,към момичетата от Варна ,правили биопсия при д-р Райков и изпратени с нея  в лаборатория Патанов.Колко от вас  са получили следната диагноза:
Категория VI папиларна / медуларна?/ неоплазия
Питането ми е,че за мое голямо удивление в рамките на няколко  дни се свързвам с  още две жени с абсолютно същата диагноза,изготвена от д-р Снежана Вичева(казаха ми,че е доста възрастна),ама направо копи-пейст с въпросителните и скобите.Едната жена прави втори консулт в чужбина - доброкачествен възел,другата занася стъкълцата в София - няма карцином.
Здравейте,аз бях с абсолютно същата диагноза от биопсия при д-р Райков, второ мнение в Терапията излезе същия резултат.
Оперирах се в София при д-р Видинов ,който единствен се съгласи да премахне само единия лоб на жлезата.Впоследствие хистологията излезе доброкачествена.
Искам да Ви успокоя,че резултата от биопсията нищо не значи,не е категорично доказателство за злокачествен процес.Покрай моя случай  открих и много други с лоши резултати от биопсия,непотвърдени впоследствие.

# 669
Аз също знам за такива случаи, но това за мен е много странно. Без да съм медицинско лице и просто си разсъждавам. В моят случай само в едно от общото трите стъкълца имаше ракови клетки. Тоест - чист късмет,че са “боцнали” на правилното място. Точно затова се твърди,че биопсията е достоверна на 55-60%.
 Не разбирам как “намират” ракови клетки там , където ги няма.
При мен хистологията потвърди резулта от биопсията.

# 670
  • Варна
И аз така - шеста категория - резултат от Патанов. Половината жлеза махната при Видинов, впоследствие се оказа доброкачествен възел.

# 671
  • Варна
Точно затова се твърди,че биопсията е достоверна на 55-60%.
 Не разбирам как “намират” ракови клетки там , където ги няма.
При мен хистологията потвърди резулта от биопсията.
И аз това се чудя,резултата от моята биопсия излезе след 3 часа,което още тогава ми се стори много бързо,второто мнение се бави 4 дни.Лошото е,че масово в резултат на биопсия хората предприемат операция,която в някои случаи се оказва излишна.А  стреса  и ужаса изобщо не коментирам...

# 672
Да, момичета, и аз се чудя и като обикновен човек си го обяснявам така:
Както в самата жлеза, така и във възелчето (възлите) също си тече някакъв процес и дори и да е "доброкачествен" - понякога на биопсията излиза със съмнение за нещо "лошо" и изкарва акъла на хората. 🥹

Затова е добре новите момичета да внимават и да се пазят. 🙏
Пък каквото има да се случва, то ще се случи...
Някои неща не зависят от нас и от нашето желание. 🤷
Душички...
🍀🌈😘

# 673
Благодаря на всички за отговорите.На момичетата от Варна -  за второ мнение - стъкълцата може да се занесат в патоанатомична лаборатория д-р Кънчев на Селиулу.

# 674
И аз съм правила там, излезе 4та категория. Взех си стъкълцата и изпратих към в Терапията София. Потвърдиха ми обаче.

Общи условия

Активация на акаунт