Голям подарък чакам аз, две черти да видя в този час ! ~бебеправене 406~

• 35 832
  • 828
  •   1
Отговори
# 765
При нас в момента, в който започнах да следя О и да настоявам да правим секс "на всяка цена", около датите на фертилните дни, отношенията ни супер много се обтегнаха. В един момент имах чувството, че не се понасяме и мисля, че точно това беше в основата на нещата. Особено след загубата ни през декември, стана съвсем зле. Е, в един момент /пролетта/ ми писна и реших да оставя нещата по течението. Още не съм забременяла, но поне не се караме за това. Разбира се, резултатът от този "импулсивен" секс изобщо не е задоволителен - последните месеци ни се събират 3-4 опита за целия месец, а сега откакто сме с 2 кучета не сме правили секс вечре 10ина дни, демек за този цикъл 0 опити Grinning. Знам, че когато трябва, ще стане.

Дриймче и аз ти стискам палци за успешна процедура! Purple Heart

# 766
  • София
Ех момичета, после се чудите що не става... Аз някак не ви разбирам драмите със секса около овулация. Чисто медицински доказано ако не е тогава няма как да стане... 5 пъти съм била бременна, 4 пъти естествено забременяване, и винаги е било със секс по график по време на овулация. Няма такъв филм отпуснахме се и стана, ако не сте я уцелили, ми няма как да стане. Много в повече ми идва това щадене на мъжете... И съм много благодарна че имам изпълнителен мъж, който нито изследване е отказал, нито секс по график. Нарочно си го мъкна навсякъде с мен, влиза вътре на прегледи и да вижда през какво аз минавам, пък да смее гък да каже.

# 767
Моята тактика беше да запланувам пътуване или някакви нощувки някъде около дните, за да има разнообразие,  а и сега е лято. За съжаление, миналия месец писах по-рано как я закъсахме точно в дните, НО като цяло гледам да измислям нещо интересно и не слагам напрежение нито върху себе си, нито върху него, само защото това са дните. Но и ние сме още младоженци така да се каже и всичко се случва с много желание.

# 768
petufin, не мисля, че евентуалното отпадане на тавана на възрастта, има общо с АМХ и като цяло хормоналните изследвания.
Реално, в огромна степен хормоните, а не възрастта, показват какво е състояноето на репродуктивната система.
Пишех в темата за ин-витро 2018-2019г и вече не помня с точност, но знам, че имаше стойности при изследванията над които отказват процедури както в България, така и в Турция например.

# 769
То е ясно медицински, че няма как да стане, ако не е уцелена овулацията, ама пък да се избиваме вкъщи и да правим секс, когато трябва също не е вариант Simple Smile Не е виновен и само ММ. Просто този тип отношения напряга и двамата партньори в някои случаи. Разбира се, това е само мое мнение, а и си зависи от хората.

# 770
Здравейте момичета! Казвам се Ивана на 25г. съм. Постоянно чета във форума разни неща, но днес реших да се включа и аз.
От година и половина със супруга ми правим опити за бебче. Имам правена LEEP конизация на шийката и горене с лазер. Там вече УЖ всичко е наред. Допълнително съм с поликистозни яйчници и шоколадова киста на единия. Днес реших че в време да се обърнем към репродуктивен специалист. Искам да отбележа, че съм и с три дневно закъснение (и с надежда това да е бременност, но уви) имам задържан фоликул. Следя си овулацията от половин година само този месец не успях да я хвана, но и нормално той фоликула се е задържал. Вече съм доста отчаяна.. знам че има жени които с години чакат. Съпруга ми не си е пускал изследвания. С доктора се разбрахме след като ми дойде менструацията да отида два чисти дни след това да погледне пак тази шоколадова киста и може би да предприемем мерки а лапароскопия. Имам нужда от кураж ..

# 771
  • София
То е ясно медицински, че няма как да стане, ако не е уцелена овулацията, ама пък да се избиваме вкъщи и да правим секс, когато трябва също не е вариант Simple Smile Не е виновен и само ММ. Просто този тип отношения напряга и двамата партньори в някои случаи. Разбира се, това е само мое мнение, а и си зависи от хората.

Добре де защо се карате? Смисъл при нас винаги е било вълнение за тези моменти, надяваш се да уцелиш, правиш нещо и за двамата. Как успявате да го превърнете в негативно изживяване? Изговорете си го вкъщи какво ви напряга, това е общо усилие, няма как само единия да е инциатор и да мисли как другия да не се напрегне, не са бебета тези мъже, трябва да са наясно. Както и ти, има нещо което те бъгва в този момент, бъди честна и си го изговори с него.

Ivana235 правилно сте се ориентирали към репро вече. Успех!

# 772
Момичета Heart Да бъда честна - в месеца, в който стана при нас не беше по график, но не сме изпускали повече от 2 дни .. най-често през ден. Така и не успях да хвана О тогава с лентички. Разбира се, в никакъв случай не казвам, че е грешно да се следи и тн.. И аз доста месеци съм следяла. Просто и според мен си трябва редовен секс (или секс в точното време), за да се получи. Но не задължително трябва да се напъват нещата или да се следи, за да се случи.. Поне при нас така се получи.

Ние чухме сърчице, вече съм в девета седмица и ви пожелавам съвсем скоро положителни новини от всички вас! Heart

# 773
Здравей, Ивана😊. И добре дошла.
Щом имаш шоколадова киста значи е ендометриоза, и задължително се обърни към репродуктивен док. Колкото по навреме толкова по добре за теб и за забременяването. Защото тази гад може да нанесе много порази.... 😬Щом задържаш фоликули също не е ок... Пусни си полови хормони, ще даде някаква информация за състоянието ти. И да ти кажа внимавай с репродуктивните док... 😉Успех и късмет.

Иначе по мнението на licrone, отделно бебе правенето, и ако има проблем също може да разклати връзката. Тя или става по силна и хората продължават напред или се разпада... Вече зависи какви проблеми има двойката...

# 774
Аз като цяло не разбирам терзанията с възрастта. В крайна сметка при доста хора не се получава в желаното време и отнема доста време. Зимата ще стана на 34 и очевидно няма да имаме второ дете до тогава. С първото бях на 30. Не виждам разлика в усещанията си спрямо възможността за отглеждане на дете.
Никога не съм се чувствала стара, даже точно напротив. Вероятно за себе си смятам, че бих отглеждала детето си по доста по - различен начин, ако бях забременяла 5г. по - рано, например. Хората са различни, де. Аз съм от тези, които никога не са били готови за дете, до сега.

С мъжът ми сме заедно от 12г. и романтичния момент при произвеждането на бебе го изпуснахме. Satisfied
При първото бяхме притиснати от двумесечен срок за опити, преди да ме оперират, заради разни миоми. Сега се бяхме разбрали да опитаме по старомодния начин без следене на О., но аз така или иначе я усещам брутално след раждането, но все пак тайно врътнах един тест още за първия опит за верификация. След мисед-а обаче мисля да си дам няколко месеца емоционална почивка и да не се вглеждам толкова. Дали ще изтърпя не е ясно, защото съм прагматичен човек и не обичам да се пускам по течението. Седят ми едни 100бр. теста за О. в кошницата в Амазон, но да видим. Не си представям как бихме уцелили иначе О. без някакви сериозни индикации или тестове. За мен това е губене на време, особено ако хората са след 30 и опитват за първо дете.

Мога да се похваля и с първи цикъл след МА. Толкова не съм се радвала на цикъл сигурно от доста години. Laughing

Ivana235 добре дошла! Simple Smile

# 775
За съжаление тези неща се борят или с постоянство и определени компромиси в името на общата цел, или не се борят изобщо и се отавяш по течението. И в двата варианта няма нищо лошо, но комбинацията от двете - хем да не пуснеш фиш за тото, хем да се тюхкаш, че не печелиш, за мен не е опция. Никой не е длъжен да прави секс, никой не е длъжен да следи О, никой не е длъжен да има деца като цел в цялата работа. Но личното мен ме натоварваше повече това да не знам дали има проблем с тялото ми, от колкото да правя секс два пъти в месеца в определен момент. Или пък някой като каже "опитваме от година", а пък като разпиташ ти става ясно, че са целили момента по календарче два пъти. Супер, ама това не са опити една година Simple Smile Сметките не излизат и в този случай притесненията и опасенията не отговарят на ситуацията. Не визирам никой от форума в случая, но е реална ситуация с позната.
Но пък мога да ви разкажа за другата страна или "тъжната история на сексуалния ми живот в последната една година" Simple Smile Дълго заглавие за глава от мемоарите ми, но е още работно Grinning
Скрит текст:
Знаете, разказвах, мрънках и досаждах - миналата година ме оперираха два месеца след инсеминацията. Нека борим:
- Средата на юни спряхме секса, защото ме стимулираха, а той трябваше да се въздържа. Уви, неуспешно. В следващия месец имахме опити, да речем 3 пъти. Пак неуспешно.
- Цикъл, операция - > въздържание. После започнаха инжекциите, зЕми тая сухота, липса на желание - прекрасно просто. В следващите 5 месеца докато ми се възстановиха нещата я имахме 3 контакта, я не. Цикъла се върна, желанието се върна (миличкия ММ каза, че само по целувките познава, че "пак съм аз" Simple Smile ) Да, ама инвитрото дебне. Хайде, да сложим по още 3 контакта на месец за два месеца, че пък ме беше и страх от претриване и цистит.
- Началото на април стартирахме дълъг протокол и край със секса до ден днешен, защото съм с ниска предна плацента и док не дава Simple Smile Когато се вдигне - тогава.
За над една година - 12 пъти. Максимум.
Ми... да ви кажа - и когато правехме секс по график, и когато не можехме с месеци поради някаква причина, пак се обичахме също толкова. Пардон. Обичаме Simple Smile Да, вече с малко лаймче в корема за голямо щастие. И връзката ни, и грижата ни един за друг, и всичко между нас е или същото, или още по-добре. Извървяхме го, извоювахме го, изстрадахме го заедно.
А за това дали двойката има проблеми... тук ще съм брутално крайна в изказването си, защото съм го виждала не веднъж и два пъти - ако двойка има проблем, то не тряба да се разчита на бебе, че ще го закърпи. След бебе нещата не се подобряват или влошават, само се засилват и зависят от това, какво е сега. Ако има нещо недоизказано, нещо притеснително, нещо скрито - сега е момента да се изчисти и изглади. Ако нещо куца, то едно бебе ще наклони нещата още повече. Щом два пъти секс на месец по график обтягат нещата и водят до раздразнителност си представете как ще са нещата по средата на хронично недоспиване, хроничен рев, хронично пълен кош с дрехи и т.н. и т.н. Пак нямам предвид някой конкретно тук!

# 776
Инферия радвам се, че пишеш още тук! ❤️ Хайде стискам палци всичко да е наред и след 3 месец да си отдъхнеш. Ти нали беше на Клексан. 😁Моята док ми каза заради тромбофилията следващия път или всичко или нищо... 😒

# 777
Няма да се отървете от мен! Grinning Почти съм сигурна с какво ще ръся, ама за сега ще си трая, докато не потвърдят съвсем Wink Purple Heart
Иначе да, дупча си се най-чинно с клексанчето. Така де, ММ има тази задача и привилегия Grinning Като се стигне до там ще си следиш нещата и може да се окаже, че нямаш нужда Simple Smile

# 778
  • София
Ivana235 Добре дошла и успех!

И при нас опитите около ову са емоционални и ММ се вълнува, даже сега като ми дойде се надъха повече за следващия път, че щял да е още по - настоятелен и редовен Satisfied
Няма да лъжа, и при нас има кофти моменти.. снощи ме погали по корема и каза ''тука защо няма никой'' и бях готова да ревна и веднага му обясних да не ми говори така, защото ще се депресирам и ще се чуди какво става. Трябват си разговори, за да вървят нещата в такива моменти. Simple Smile

# 779

Добре де защо се карате? Смисъл при нас винаги е било вълнение за тези моменти, надяваш се да уцелиш, правиш нещо и за двамата. Как успявате да го превърнете в негативно изживяване? Изговорете си го вкъщи какво ви напряга, това е общо усилие, няма как само единия да е инциатор и да мисли как другия да не се напрегне, не са бебета тези мъже, трябва да са наясно. Както и ти, има нещо което те бъгва в този момент, бъди честна и си го изговори с него.

Ivana235 правилно сте се ориентирали към репро вече. Успех!

Ами аз затова казвам, че си зависи от хората. Начинът, по който вие го приемате ми звучи страхотно и вероятно това е правилното отношение към опитите за дете, но всяка двойка е различна и не при всички се получава точно така. По принцип водим много забързан и натоварен начин на живот, често се прибираме в 22 - 23 часа супер уморени - казвала съм го и преди. Понякога на единия физически не му е до секс, другият пък се разочарова, защото знае, че е точно сега моментът. И това като се повтори два - три - пет пъти се натрупва напрежение, което няма как да не рефлектира и върху други аспекти от връзката. Това не означава, че имаме някакъв генерален проблем в отношенията си, естетвено. Ако беше така, нямаше да искаме общи деца. Просто съм преценила за себе си като по-работещ вариантът без следене на овулация и навиване, че задължително трябва да правим секс в дните около нея - така и двамата се чувстваме по-добре. Съответно съм си приела, че вероятно ще отнеме повече време и не се тръшкам като не се е получило - нередовният секс да е проблема!   Grinning Пробвали сме и другото - със следене, говорене и целенасочени опити и не се чувствахме ок. Ако Недай Боже продължава да не става, може би ще опитаме отново по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт