С какво ви дразнят свекървите? – 137

• 34 454
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Айде сега не мъжа, свекървата подарила къща. Кому са нужни тези отклонения, предположения и разсъждения на тема как аз смятам, че е.
Дори да е имало такава уговорка, даже да приемем, че е така, пак не се връзва. Ако беше така, то на въпросната жена изобщо нямаше да ѝ се стоварва като гръм от ясно небе, че трябва да гледа свекърва си, камо ли да ѝ хрумне да се оплаква. Просто щеше да го е приела отдавна и сега просто да го направи

# 586
  • Варна
Ох, хора, майната й на къщата, темата не е за това.

# 587
Приключваме темата.  Не им знам уговорките. Майка ми е имала двама мъже, баща ми и тоя, брат ми е от втория. Знам, че къщата един ден е за брат ми, знам че майка категорично е отказала грижите за бабата, но не е отказала настаняването й. Знам, че като взема детето и майка заминава. Това е.

# 588
Темата не е за къщата, но когато има намесени къщи, апартаменти, взети пари и т.н. имоти, те неминуемо влизат в отношенията и започват да играят важна роля. И започват да му стават важни на човек и определящи. Ако нямаше своя къща, щеше ли майка й да каже, че ще си затвори вратата на къщата и няма да се интересува от бабата? Щеше ли да вземе детето на авторката и да му бъде личен асистент далеч от авторката, ако нямаше собствена къща и мъжа й се разполагаше както намери за добре? Щеше ли авторката да ражда второ дете, ако майката не беше взела първото? И т.н. и т.н. въпроси. На които ако човек сам си отговори, лесно развързва кълбото и взима решения.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 12:04 от ornelam

# 589
  • Пловдив
Е така и майка ти с пастрока ти. Каквото и да каже и да направи той ще си прави каквото е решил. Щото си имате и двете селски бекове.
'
Е моя не е от село от град е, ама оня си е от село, по скоро е някакъв мъжки манталитет или мъжка черта. Баща ми и той като съм била малка не ме е гледал. Бил е в казармата като съм се родила, когато излиза от там съм била на 2г и половина и пак не ме е гледал.
Не, не е мъжка черта. Мен баща ми много ме гледаше, мъжът ми си гледа децата и НЕ помага вкъщи, а си делим домакинската работа.

# 590
Свекърва ми от 10 дни някъде е с ковид. Вчера пак й е бил положителен тестът. Свекърът уж е без симптоми
Сега са обидени, защото не искаме той да ни закара до летището и че носим маски в негово присъствие.
ММ изкара ковид преди месец и последатвията са ужасни. Мен ме пропусна тогава, но не искам да си насилвам късмета, а и моите родители идват след два дни и някак не ми се нрави идеята да сме болни. Аз ли греша?

# 591
В какво да грешиш? Ама моля ти се,  не се поддавай на глупостите на несъобразителни хора. Въобще не знам защо се виждате със свекъра, аз не бих даже и с маска.

# 592
Аз също бих прекратила контакт за момента, особено предвид другите хора, които предстои да видите, пътуванията, които ви очакват и разни други неща, които съм чела че предстоят.

# 593
Лютиче,
Не грешиш. Права си. Нормално е да не искате да се срещате с тях.

# 594
Те не че са ти свекър и свекърва, а по този безотговорен начин биха се отнесли с всеки. Би могло да се очаква, че за вас поне малко ще милеят, но явно не е такъв случаят.
Грешката изцяло е в тях.

# 595
Окей, явно не съм съвсем луда...

# 596
Дори да не беше ковид, а друг вирус, аз бих отказала контакт, докато тя е болна, а мъжът ѝ - потенциален заразоносител. Всъщност и преди ковид многократно съм отказвала контакт при такива условия. Обиждали са ми се. Все ми е тая.

# 597
Ами и на мен би ми било все тая, ама не ми харесва да си разваляме отношенията заради глупости.
Вчера се обади свекърът да каже, че можел и с маска да кара. Ми... Не.
След две седмици ще се видим. Защо трябва сега да насилваме нещата?!

# 598
  • София
Ти не разваляш отношения… те се сърдят за глупости… Все тая грип/ковид/друг вирус, като някой е болен или контактен на болен да ограничи контактите за няколко дена, нищо няма да му стане.

# 599
Ами и на мен би ми било все тая, ама не ми харесва да си разваляме отношенията заради глупости.
Нормално. И на мен не ми харесва, но НЕ ти разваляш отношенията заради глупости, а те.

Собствените ми родители колко са се цупили, защото МАКАК така не пускам децата при тях, след като само малко кашлят или вчера някой е бил с разстроен стомах.

Общи условия

Активация на акаунт