АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 539
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
MalkaPrashinka , и ние сме на час и половина от  болницата. ММ искаше да ходим на квартира още края на този месец.... Успях да го убедя поне след като вляза в 9-тия месец. Той много се притеснява ако е на работа как ще си дойде (на 40-50 км) е , че после още час и половина път. А и ще съм секцио, и доктора като каза ако съм му отидела с 6-7 см разкритие се кръстел и ме изражда нормално, хептен се шашна моят човек 😃.

Коластра до сега имах по някоя капчица, но тези дни е нещо ужасно. Вече се принудиха в къщи да съм със спортен сутиен и подплънки (а много мразя и у дома да се стягам така).

По голяма случайност с ММ сме при една и съща ЛЛ (тя е педиатър), та мислим при нея да запишем госпожицата. Единственото което ме притеснява е че на мен като малка е изписвала много антибиотици. Но след като майка ме премести при друга докторка поради тази причина, и тя реши да ме лекува една седмица с хомеопатия, втората седмица с инжекции и накрая се стигна до болница с бронхит пневмония. Разбира се после сама пожелах да се върна при моята си докторка, поне ме знае от бебе и кое ми помага. Вече с израстването спрях да боледувам толкова често, а и сама си намерих лекарства които да ми помагат и ходя при спешни случаи само при нея.
Писах на лични

# 511
  • Бургас / Славейков
На някои случвало ли му се е това.Дясната ми подмишница е по подута от лявата, не ме боли.Вчера и дясната ми ръка също се поду.и по късно спадна.Въобще свързано ли е със бременност а или е нещо друго.Изследванията уж са ми добре,чувствам се добре,бебчо си мърда още повече.

# 512
  • Асеновград
На някои случвало ли му се е това.Дясната ми подмишница е по подута от лявата, не ме боли.Вчера и дясната ми ръка също се поду.и по късно спадна.Въобще свързано ли е със бременност а или е нещо друго.Изследванията уж са ми добре,чувствам се добре,бебчо си мърда още повече.
Да не би да си ползвала нов антипреспирант, и да си алергична към някоя съставка?🤔 Или просто кожата така да е реагирала на някоя от съставките.

# 513
На мен единия ми крак се подува повече от другия.

# 514
  • София
На мен ми се случи докато бях в болницата, но сякаш не обърнаха много внимание. Тоест, обясниха, че е нормално, било нещо си на лимфния възел, ако не се лъжа, но било от липса на движение.

# 515
  • Бургас / Славейков
Да не би да си ползвала нов антипреспирант, и да си алергична към някоя съставка?🤔 Или просто кожата така да е реагирала на някоя от съставките.
Eдинственото нещо за което се сещам е че си слагам ролково против изпотяване.Не го слагам често .Да може някоя от съставките да не ми понася.

# 516
Мацки, чудя се къде да раждам, правила съм инвитро в Надежда, там ходя и на фетална морфология, лекаря от жк, не е акушер, така че няма да е при него и се чудя заслужава ли си парите за раждане там, вие какво мислите?

П. С. С близнаци съм, ако има значение.

# 517
Здравейте, бих искала да попитам дали някой е усещал движения на бебето подобни на потреперване, вибриране, съвсем бързи и ако да - дали знае на какво се дължи подобен тип движение и дали е притеснително

# 518
Здравейте! По темата за свъкване на температурата. Силно препоръчвал тези лепенки, много са ефикасни. Тези лепенки се поставят и след имунизация на мястото къде е боднато бебето. (Прилагам снимка)
При баткото панадола не се понасяше много и бях взела Нурофен бебе сироп, свещи ефералган. Много по-лесно ми беше да слагам свещ от колкото сироп да давам.

КУУЛ ПАЧ ЛЕПЕНКА ПРОТИВ ТЕМПЕРАТУРА
Предназначение: Лепенка с гел, помощно средство за намаляване на телесната температура. Нелекарствен продукт, бърз и лесен за употреба и поставяне. Подходящ както за новородени, така и за възрастни. Нежно прилепва за кожата и не оставя следи. Облекчава неразположението при децата след имунизация. Охлаждащият му ефект трае 4 часа. Използва се и при главоболие, махмурлук, слънчеви прегрявания и локални слънчеви изгаряния.

# 519
  • Пловдив
Момичета, според вас мога ли да си предпиша Полижинакс сама?Засили ми се течението, а чак на 27ми съм на ЖК .. Предния път като ми предписа беше една опаковка всяка вечер по едно и втората през вечер 🤔 Но не ми е взела секрет отново, та да видим какво става 🙄
Притеснява ме вече това нещо 😒

# 520
  • София
Здравейте, бих искала да попитам дали някой е усещал движения на бебето подобни на потреперване, вибриране, съвсем бързи и ако да - дали знае на какво се дължи подобен тип движение и дали е притеснително

Това най-често е хълцане.

Елънче, аз не бих си слагала нищо сама. Евентуално мазане с клотримазол крем, ако имаш сърбеж.

# 521
ни

Хълцане на бебето. Гадничко си е.

КУУЛ ПАЧ ЛЕПЕНКА аз не съм доволна от тези лепенки. Температура не сваляха, пробвала съм и на двете деца. На баткото като ги сложех върху ваксината се възпаляваше. Слагах ги веднъж веднага след ваксината и след 3ч ги махах, иначе ставаше по зле. Малката не се възпаляваше, но не видях и полза от тях. Слагах си ги и на мен като ми биха тетаност, не ми понесоха. Нито ми намалиха болката, нито мястото се охлади, обаче и аз се възпалих. Сега се чудя изобщо да вземам ли.

# 522
  • София
Мацки, чудя се къде да раждам, правила съм инвитро в Надежда, там ходя и на фетална морфология, лекаря от жк, не е акушер, така че няма да е при него и се чудя заслужава ли си парите за раждане там, вие какво мислите?

П. С. С близнаци съм, ако има значение.

Аз в близнаци в надежда не бих родила, търси клиника с добра неонатология, това е най-важното Simple Smile късмет

# 523
  • Пловдив
Нямам сърбеж, или поне не е нещо постоянно и не се усещам 🤭, но ми е мокро.Ежедневки не нося и виждам всичко.🙄
Освен да й пиша в понеделник на вайбър и тя да каже..Или някакви тип пробиотик да взема в краен случай..

# 524
  • Бургас / Славейков
Момичета, според вас мога ли да си предпиша Полижинакс сама?Засили ми се течението, а чак на 27ми съм на ЖК .. Предния път като ми предписа беше една опаковка всяка вечер по едно и втората през вечер 🤔 Но не ми е взела секрет отново, та да видим какво става 🙄
Притеснява ме вече това нещо 😒
Предният път и на мен ми не предписал полижинакс.Но този път понеже седмиците напредват ми изписа макмирор.Незнам колко е удачно сама да си предписваш.Не можеш ли да му звъннеш и да му кажеш в коя седмица си и да ти каже по тел или Вайбър.Аз сега слагам в.глобули и също съм на 27.06 на консултация.

Общи условия

Активация на акаунт