Жена в паралелна връзка. Моля за съвет

• 19 982
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
  • Great Britain
Тя много ясно си е казала защо е изневерила, ама вие изнаскачахте и започнахте с обвиненията и към нея, и към  него. Много странно категорични сте всички. В този живот човек май трябва да бъде малко по-умерен в такива ситуации. От всичко, което съм видяла около мен смятам, че човек в такива ситуации по-скоро "голям залък да хапне", отколкото голяма дума да каже.

А това към задаващият темата, опитайте се да се стабилизирате и спрете да плачете, колкото по-бързо го направите, толкова по-добре и за вас и за жена ви. .Може да ходите на терапия, спорт, да взимате допълнителни витамини, може да отидете да ви предпишат леки антидепресенти, за да пощадите нервната си система и др./
И си отговорете на въпроса дали искате да продължите да сте семейство, но без обвинения. Трябва да си дадете ясно сметка, че дори и тя "да ви носи на ръце" за известен период от време може да е от това, че много съжалява за това, че е направила нещо подобно, че иска да закрепи отношенията ви, но това няма да премахне причината, която я е накарала да го направи. Тази причина може да са липси във вашите отношения към нея, които са емоционални и сигурно няма да ви го каже в този момент. Жените обикновено тогава тръгват да изневеряват, когато им липсва любов, разбиране, топлота. Това с почивките не компенсира другото и ако се появи някой, който обещае дори да компенсира тези липси, жената лесно може да се подведе. Не е заради това в панталона му.  
Така че си остава и въпросът, дори и да си простите, дали ще успеете да сте истински щастливи или отново с компромис в тази връзка. Защото ако е с компромис и тя живее с това усещане, след време ще се появи друг, който може да й даде това, което не й давате вие, и накрая да започнете да я обвинявате, че ви е предала.
Виждала съм няколко такива случая. И мъжете така и не разбраха къде е тяхната грешка в отношенията.

И да вметна, че примерите, които визирам са именно типа жени, които вие описвате - интелигентни, добри, гледащи си семейството. Виждала съм много двойки, които са преминали през подобна криза и от двете страни, но успяха да намерят път и към себе си, но и един към друг и са щастливи. Така че е възможно.

Надявам се, че ще намерите верният път и формула, които да ви накарат и двамата да продължите цели по пътя си, а дали ще е заедно или отделно е Божа работа май. Важното е да сте цели и да можете след време, дори и да се разделите да можете да седнете на една маса по важните поводи на детето си, защото вие така или иначе ще останете свързани до края на живота си.

А това да отидете и да кажете на някого, че партньорът му изневерява е възможно една от най-големите грешки, които може да се направят. Имам даже примери, в които след това хората съжаляват, че са се разделили с любовта на живота си, заради една изневяра. Даже дядо ми ми е разказвал няколко такива случаи с негови приятели, които са се разделили с половинките си, защото някой "доброжелател" отишъл и им казал. И никога не са били щастливи и са съжалявали.
Не поставяи всички жени в множествено число.И не не е вярно.Които обича не изневерява.Паралелен живот цели 5 години.Що за урудлива измекярщина.

# 151
  • София
Всеки знае за себе си и морала си и може да прецени какво може да отхапе и колко да преглътне.
Аз за себе си знам, че не бих изневерила и не бих приела изневяра. Интелигентните хора не стоят с години в паралелни връзки, а се разделят, запазвайки своето и на хората до тях достойнства и продължават напред с новия човек или сами. Никой не е длъжен да стои във връзка, в която не е щастлив и/или обичан.

П.П. Преди много години казах на сестра ми, че бившият й изневерява. Разведе се и срещна любовта на живота си, докато бившият още сменя жени и любовници. Въпрос на себеуважение и уважение към всички замесени в триъгълника е.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 10:56 от Fever Ray

# 152
 Не поставяи всички жени в множествено число.И не не е вярно.Които обича не изневерява.Паралелен живот цели 5 години.Що за урудлива измекярщина.
[/quote]

Мусковадооо, принципно си права, но има проучвания по темата. Прочела съм някои от тях.
Етикети и квалификации гледам да не лепя.

Fever Ray, права си, че това си е въпрос на личен избор и себеуважение. Но понякога в живия живот се случват и други неща, които ни показват да не сме толкова крайни. Сигурно и при мен, ако се случи с някой от най-близките ми ще направя същото, но въпреки това докато не ми се случи, няма как да кажа със сигурност дали бих се намесила в такава ситуация.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 11:29 от Анонимен

# 153
Клариче, на тях им куца комуникацията, дори трябваше да обяснявам на автора, как не му е казала всичко.
Изясни се ситуацията около тези 5 г.
Няма да споделям подробна информация. Simple Smile

# 154
Човешките потребности са безкрайни и винаги изневеряващият или някой, опитващ се да реди дълбокомислени прихологически слова, може да си намери оправдание.
Както и някой, който е презадоволен материално, може да си намери оправдание да открадне нещо - било то маркова козметика или цяло предприятие.
Даже практиката показва точно обратното - най-лишените от елементарно човешко отношение в една връзка се натискат и не търсят спасение другаде. Вярно, патология ще кажете, но твърде масова и вече превърнала се в стандарт.
Но за презадоволените иде реч. Точно поради липсата на реални проблеми започват да си измислят такива и в крайна сметка наистина се вкарват във филми с лош край.
Между другото, без да се позовавам на някакви изследвания, собствените ми наблюдения показват, че и голямата част алкохолиците ставата такива точно поради липса на проблеми.
В случая нашата мацка с петилетния стаж в укрепването на неформалните българо-турски отношения, основният й проблем е, че няма сериозни проблеми, задоволена е от всички нормални човешки нужди и е отишла на етапа капризи. И много важно - не е носила отговорност за нищо. Това си личи и по начина, по който е прехвърлила товара на съпруга си. Личи си и по петте години преди това без да си даде реална сметка за последствията.
А той, съпругът, нещо замлъкна, дано не се е удавил в сълзите й човекът. (Малго гаднярски звуча, но то е за пробуждане).
------
П.П.: Много уважавам психологията като наука, но като знам колко психолози от батаците на собствения си живот не могат да изплуват, цялото това ходене на сеанси да си похлипаме пред трето лице, пак ми идва като бягство от отговорност и търсене на сложни решения за прости неща.

# 155
Да бе, на всички кръшкачи винаги нещо им липсва и си го намират като се мушкат тайничко. Докато не се разбере и не се разтурят с официалния партньор, тогава много често изведнъж всички липси изчезват и се почва- оле майко, прецаках се.

# 156
  • София
Прави те на луда Спатия жена ти!
Ха, ще се самоубива тя Grinning Артистка, вероятно.

Не, пич, просто някой е щял да ти каже, вероятно някой е разбрал, нещо е станало, и тя е изпреварила събитията, така да се каже; вероятно и онзи също й е бил шута, и тя под надслова: ауууууууууу, ужасно те обичам...вече, с е признала.

Как пък не ти предложи да се разделите, за да те отърве от себе си, вместо да се самоубива?

# 157

Как пък не ти предложи да се разделите, за да те отърве от себе си, вместо да се самоубива?

Всъщност, жената когато му е споделила го е направила с умисала, че това ще сложи край на отношенията им, и все пак му е признала. Поне така твърди авторът.
Също и щом са заедно от 15г. на дали не познава жена си, щом я определя като свръхемоционална значи всичко това от нейна страна са емоционални състояния а не роля.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 17:52 от Happytoo

# 158
Нямам си идея как се случва, но все истории с изневеряващи ( които не искат да губят сигурното), все жертави го играят.  А другият хем се чуди от къде му е дошло, хем спасител на семейството става.

# 159
Клариче, звучиш сякаш имаш личен опит.
За каква любов говориш, за какви 5 лева?
Паралелните връзки са най-мухълската и долнопробна гадост.  Ако задоволяваш нуждите си с  някой външен ,съобщаваш на текущата половинка, хващаш си багажите, и отиваш да “любиш” на чисто.
Иначе е много удобно на едното място удобство, на другото пеперуди…
А изобщо не искам и да почвам, за безумните обяснения, колко му бил малък, колко бил гнусен и т.н. Точно колко трябва да не се обичаш, за да се оставиш да те лашка някой, който те отблъсква?
Очевидно и авторът е достатъчно неопитен, щото ако беше мъж на място, щеше да си зададе простия въпрос…За какво ми е жена, която опъва хоризонталата със всеки, след 2 комплимента и 5 усмивки? Самата идея, че е толкова лесна, би трябвало да му помогне с решението.
Тази не е емоционална, тя е инфантилна.

# 160
Cygnus_i , жената е търсила повече разговори и са си говорили повече отколкото да прави секс, по информация на автора на лс, трябвало е да споделя с мъжа си, не с този дето се е възползвал от нейното състояние  :ддд

# 161
И всичко казано от нея е чистата истина, няма друг начин!
Добре, добре... Grinning

# 162
  • Great Britain
Cygnus_i , жената е търсила повече разговори и са си говорили повече отколкото да прави секс, по информация на автора на лс, трябвало е да споделя с мъжа си, не с този дето се е възползвал от нейното състояние  :ддд
Каквото и да  е било състоянието и . е продължило цели 5 години.И след 5 години има промяна.Горката жена.Страдалка. Врели - некипели.

# 163
Клариче, звучиш сякаш имаш личен опит.
За каква любов говориш, за какви 5 лева?
Паралелните връзки са най-мухълската и долнопробна гадост.  Ако задоволяваш нуждите си с  някой външен ,съобщаваш на текущата половинка, хващаш си багажите, и отиваш да “любиш” на чисто.
Иначе е много удобно на едното място удобство, на другото пеперуди…
А изобщо не искам и да почвам, за безумните обяснения, колко му бил малък, колко бил гнусен и т.н. Точно колко трябва да не се обичаш, за да се оставиш да те лашка някой, който те отблъсква?
Очевидно и авторът е достатъчно неопитен, щото ако беше мъж на място, щеше да си зададе простия въпрос…За какво ми е жена, която опъва хоризонталата със всеки, след 2 комплимента и 5 усмивки? Самата идея, че е толкова лесна, би трябвало да му помогне с решението.
Тази не е емоционална, тя е инфантилна.

Нямам персонален опит, но от това, което съм виждала и чела, гледам да не съм толкова крайна. Да не говорим, че човек за подобни неща сам трябва да си вземе решението и без да се влияе от напълно непознати.

# 164
Happytoo, някой ден ще разбереш, че делата са важни, а не думите. Той каза, тя каза- не важи!
Бас ловя, че версията на другия мъж, коренно ще се различава от нейната.
Ама то било разговори, не секс…, кой е толкова смотан да се върже на тази история?
И ох горката, мъжът й не си говориш с нея! Като го гледам милия как се напъва да я оправдае, и да я възхвалява, хич не се връзвам на мотивите и. Има хора, за които чуждата трева винаги ще е по-зелена

Общи условия

Активация на акаунт