ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 414
  • 261
  •   1
Отговори
# 135
[...
Незнам колко е най-добър ххххххххх, но почти всички джипита пращат мамите при него/взимат % де/
какъв процент?!? Не ви ли изпращат с направление?  Thinking

Кви направления бе-тук са опасни. Ходим на часно-25 лв е прегледа на ортопеда, а за вариант с направление съм чула, но тук джипитата дори и не споменават. А лично моята за всичко е така/като всички сигурно/-с който работи /лекар или фирма/с него трябва да си и ти. И май ако не сложим Пентаксима ще е затова, че не предлага и другите варианти, а ето че има и знам от форума иначе няма и да ми каже.

За запушените нослета - нашето много хъркаше и незнам от климатика ли или се чистише, но слагам физиологичен разтвор, а него сега го има в едни пластмасови ампулки, толкова колкото си искам-той въобще не вредял.

Е е е , преспа моя мушморок.
После ще гледам снимки...

# 136
илияче , и на мен това ми е най-големият ужас. понякога се закашля като му давам от шише и веднага го мятам на рамо с тупаници по гръбчето.

хера, паднала ти се е една пишман заралийка. от 14годишна обикалям из родината да се уча да сполуча book и вече съм загубила вс. си връзки и приятели там , но за празниците винаги се прибирам и мн. се кефя на чистотата и зеленината в града. живот и зраве ,планираме и тази Коледа да дойдем People Santa ,така че непременно ще се видим да запознаем и малките разбойници.

галеа,честити ви 40 дни!да си изкарате страхотно на купона в събота!

забравих да си похваля зайчето! вчера бяхме при нашата док да го мерим и теглим : 56см.  4.150кг.  наддал е около 750гр и пораснал с 2.5см hahaha.
кръц, аз си водя подробни записки за храненето и вс. покрай Васето и той изяжда не повече от 650-680 гр . в повечето случаи  между 500 и 600гр на ден. смятам ,че най-важен е крайният резултат -да се развиват добре ,пък вс. си има различен метаболизъм.

има ли други с точни сметки като мен? лесно ми е ,защото използваме кантар.

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 10:59 от oska

# 137
Здравейте момичета newsm51!
Аз минавам да се похваля, че моето мъжле взе да заспива и сам newsm46!Ама аз като не знам, че и така става и като вземе да му се доспива го люлея до припадък smile3560, но днес бях толкова гладна и си викам:"Я, поплачи малко smile3541, тъкмо да се умориш".Седнах ядох ама нищо се не чува от другата стая и отивам да видя какво става, а нашия сладко, сладко спи smile3524.
Вчера ни биха имунизацията и се разминахме вечерта с плач само за 5 мин Peace, но и аз се разплаках, защото доста ме бяха наплашили #Cussing out, че плачат така по 2-3 часа, а ние уж взехме такава без странични реакции, а то може би го е заболяло мястото или де да знам, но след 5 мин. заспа и така до сутринта, та сега съм доволна Hug.

# 138
Амелия столчето за кола го ползваме още от първата консултация на която ние сме ходили (около 14 дни след като се роди Ема). Ползваме го само по предназначение и както казах по преди слагам една сгъната пеленка точно на сгъвката за сядане, за да може Еми да е легнала, а не седнала.
На кенгурото й има ограничител за тегло и ръст. Най-малките са 3,5 кг. и 54 см.

Оска браво на Васето Heart Eyes Голям мъж станал!!!
Мишка по-често да огладняваш Joy Simple Smile

# 139
Здравейте момичета!
Успях да се понаспя тази нощ, сега чакам майка да ми помогне с домакинството, а аз ще започна да украсявам къщата за Коледа.
Омни, много се радвам, че пак се включи! В това време ме е страх да разхождам много Благо, ама събота или неделя ще дойда към "Хаджи Димитър", та ако е хубаво ще се поразходим. А само да се запролети и ще кисна в Заимов. И без това ще се местим в нов апартамент и ще ми е много по-удобно.
Между другото, Омни, хиляди благодарности за положителния ти разказ за твоето раждане. Като тръгнах да раждам се сещах колко усмихната беше и как добре изглеждаше  и не ме беше толкова шубе!
За дохранването и как разбирам дали се е наял. Ами не разбирам. Давам му гърдата и той си суче колкото иска - веднъж 20 минути, веднъж един час. Но го претеглям всяка седмица. Миналата седмица не го бях дохранвала и беше наддал 420 гр. и Нина ми каза да спра с дохранването. Тази седмица няма да го тегля, но другата задължително. Иначе един ден имам кърма, на следващия - гърдите ми са като ушите на сетер.
Имам предложение към софийските мами - може малко преди Коледа да резервираме места в някое заведение, където има салон за непушачи и да спретнем едно сутрешно или следобедно коледно парти. Не че нашите бебоци ще разберат нещо, ама поне ние може да си разнообразим ежедневието.
Лек ден и много прегръдки (емотиконите не работят) !

# 140
Amelia
/
столчето за кола и портбебето. Ние ползваме стола само в колата. Док каза, че не е хубаво да седи в него повече от 3 часа на ден!
За кенгурото Оска ти е отговорила Wink
Вчера ортопеда изрично ни предупреди да не поставяме бебето седнало, подпирайки го с възглавници, та дори и в скута да не го оставяме да седи на Д-то си, а да го придържаме, така  че да не се натоварва гръбначния стълб. Още много полезни съвети ни даде - да не ползваме бънджи гащи, проходилка и да оставим детето, когато иска да седне, тогава./между 6тия и 8мия месец/. Много било полезно да пълзят и след това да се изправят да ходят /не го слушах внимателно тук вече, че ммалката наду гайдата/

Ама аз от форума чиниите няма да си измия, а трябва и да се цедя  Blush Я да ставам, пък по-късно пак!

# 141
ели гу, много си приличаме по системата за хранене. аз без кантар съм за никъде! за едно и също време ,веднъж изяжда 30гр , друг път 80гр . и с дохранването е така ,винаги правя по повече от колкото му трябва (за вс. случай) . понякога плюе  и изяжда само половината ,понякога всичко и за още пита. вс. казват"ще се побъркаш с този кантар"- нищо подобно! супер ми е лесно ,не се притеснявам дали се е нахранил и спокойно мога да го оставя когато си изяде дажбата. препоръчаха ни "нутрилон омнео" и от скоро сме с него.

ако някой има проблем с набавянето на ваксината, мога да ви поръчам от нашата педи. ние предпочетохме да вземем от нея ,че ни е по-лено ,отколкото да търсим сами.

ле-ле, Евелина, гърдите ми се държат точно като твоите. вчера сутрин пуснаха 110 гр. , а тази сутрин едва 40гр.! ох , ох ,много ми допада тази идея със срещата! да си призная ,единственото за което винаги намирам време е кафенце в МОЛа и виждам мн. майки с колички там.

# 142
след първия месец може да се слага ббока в кенгуро - само че да е удачно за новородени - ортопед ни каза че може и е добре за луксацията да се носи с разтворени крачета около майката както е като седи в кенгурото ... иначе за сядането може малко помалко да се изправя гърба на количката чак след 3 месец и то за определено време което се увеличава с всеки следващ път - това за тренинг на гръбнака- но не да седи напълно седнало с възглавки около него  newsm78 макар че и такъв съвет съм получавала в 3 месец да се слага така бебето, но мисля че не е удачно без да се държи

# 143
  • Стара Загора
хера, паднала ти се е една пишман заралийка. от 14годишна обикалям из родината да се уча да сполуча book и вече съм загубила вс. си връзки и приятели там , но за празниците винаги се прибирам и мн. се кефя на чистотата и зеленината в града. живот и зраве ,планираме и тази Коледа да дойдем People Santa ,така че непременно ще се видим да запознаем и малките разбойници.
Ех намерих си едно заралийче...макар и пишман да е Mr. Green Като идвате непременно ще се видим Heart Eyes
Мишка аз с моя прост мозък без малко да свикна Слави на разнасяне и люшкане докато заспи... Twisted Evil Стоя и клатя тая кошара той не заспива...аз се нервя докато мъжо ми вика - ястига клати ами идвай да слягаш. Легнах аз и той си заспа..туй беше многооо отдавна...от тогава след баня..игра..и ядене го слагаме в кошарата и отиваме в хола. Той сам си заспива Flutter

# 144
Ух при вас децата не реват ли, че и време за форум ви остава а  smile3534 newsm08 newsm53

За КалиМа живея в Кайсиева ама имам кола така че кажи къде и идвам, за една бира и пеша ще дойда  Mr. Green

За Хера, нъл са разбрахме, когато имаш желание свиркай ние сме насреща, ама ти и ракия може да пиеш и ще дразниш лъва  Party
От два дена и ние сме като другите много ревем от колики, направо откача милото от 12-3 без да спи и от 8 до 12 вечерта, има промеждутъци от половин час когато не я боли. Тази нощ например спа отгоре ми от 12 до 4,30, направо се схванах  Crazy ама явно и топля тумбака та спа милото. 

Това е от нас отивам да се цедя че докато ми изчета и то станало време за другото хранене  Embarassed

# 145
  • Кюстендил
 Здравейте и от една недоспала мама.Снощи заспахме към 1ч,след баня в 21ч,а от сутринта положението е  трагично-морат ни колики, пак сме задръстени от секрет и се давиме и неможем да дишаме от него.Сега заспахме на цицата на мама и се надявам да поспи повечко
 Да се оплача-свърши ми гостуването при мама,днес се прибираме при свеки newsm45

# 146
Здравейте и от нас. Абе днес нещо ни присвива коремче.  Cry Досега не сме имали силни и продължителни колики, та се надявам и сега бързо да минат. Но я гушкам сега с коремче долепено до моето, а тя смуче бибка със затворени очички! smile3504
Тук изгря слънчице и днес ще излизамееее! УРА newsm44
Галеа, ние водихме Алина при д-р Хазбун. Да, не е доктор от старата гвардия, млад специалист е и сме страшно доволни от прегледа, въпреки, че струва 30 лв. Той е много внимателен и усмихнат, много подробно обяснява всичко и отговаря на всякакви въпроси, прави снимки на ехограф и ти рисува и обяснява по снимките. Но не те агитирам, защото Янакиев може би наистина е номер 1 в Пловдив, като се изключи агитацията да ползвате задължително гащи на точно определена фирма. Но не пречи ти да не му обръщаш внимание на "препоръките".
Оххх, тя така в мен, Али ще пропусне и яденето и разходката.  Crossing Arms
Мисля да я оставям в леглото.  Crazy
Хайде приятен ден на всички!   bouquet

# 147
 Crazy леко завиждам тук слънце не се е показало от няколко дни  Cry

# 148
Херка,аз Загората много си я та4а.Най добрата ми приятелка се омъжи там.Винаги като си ходя до България съм там няколко дни.Даже пове4е там стоя отколкото в моя роден град Mr. GreenЗавиждам ти Аязмото Mr. Green.Догодина като си ходим едно кафенце ще пийнем.
Моята свеки много силно говори като типи4на испанка) и днес говорейки на Андрес му разправя  "Тя баба ти много вика ама и по БАВНО ще се нау4и да говори" Crazy.Това термина ТИХО не съществува.казвам го като анекдот,не като критика макар 4е понякога много бих икала да не вика като говори

# 149
Привет мами!
на мен все не ми остава време да пиша. Докато ви изчета и мойто сладурче се буди. Но пък много полезна инфо намирам  Hug
Днес ни поставиха ваксината ДТК и полио. Леко съм притеснена.
Хера, четох, че и вие сте поставяли тази от здравната каса, та да питам: Как а понесе Слави? Вдига ли температура? Поду ли се ръчичката, където поставиха инжекцията? Дава ли превантивно панадол?
На нас педито ни каза, че може да вдигне температура и да давам през деня панадол през 4 часа 3-4 пъти дневно за всеки случай. Но моето зверче в момента спинка и аз само го цункам по челото да проверявам Т и като гледам, че няма се чудя да давам ли този панадол? И ако е добре дали да не дам само за през нощта за всеки случай?
А също педито каза да сложим студен компрес с риванол на ръчичката и така три дни, че много се надувала ръчичката. И като се прибрахме тръгнах да слагам компреса и ми се видя отпуснато моето човече  Sad , но пък нямаше Т. Офф не знам вече дали не си втълпявам.
Моля стискайте палци да ми е добре детенцето!!! Сега прочетох постинга на Криси за ваксината и още повече се притесних  Cry 

Днес и ние сме на ортопед във Вела - при д-р Янакиев от 15,15 ч. Ще се отчета като се върнем (дано имам време..) Не са ни казвали, че трябва да плащаме. Но нашето сладурче е абонирано във Вела, та може и да е безплатно. Дадоха ни часа от Вела и не обелиха и дума за заплащане.

За храненето: Още от начало сме на дохранване, че не ми стига кърмата. Оставям го да суче калкото иска, после правя 30 лил 60 мл дохранвам, ако иска още пак правя, и така докато спре сам. В повечето случаи храненето продължава 1 час. Много бавно суче от бибата. прочетох, че сменяте размера. Май и ние ще трябва да го направим. В момента сме с каучукови биберони на нук за мляко. на тях пише от 0 до 6м, но ще трябва да разгледам да няма и при тях размери. Харесват ми тези на нук защото самият биберон е против колики (в широката част има разрез за отвеждане на въздуха от шишето) и така може да се постави на всяко шише.

Ще трябва да будя вече мушмурока да се храним, че да ходим на ортопед. хайде до после..

Общи условия

Активация на акаунт