Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 46

• 74 930
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Пилешки филета с дука на фурна
Може ли да споделиш как ги приготви? Изглеждат много вкусно.

От мен Шоколадова еклерова торта без глутен

# 466
Пилешки филета с дука на фурна
Може ли да споделиш как ги приготви? Изглеждат много вкусно.

Супер лесно. Пилешки филета овалях в дука (готова смеска съм си купила) и запекох на фурна върху хартия и сложих няколко капки зехтин просто за аромат. Само това е цялата работа. Важно е да не ги печеш много, че стават сухи. Моите станаха леко сухи, другия път ще пека не повече от 8-10 мин. Сега, разбира се, пържени стават десет пъти по-вкусни, но....

# 467
  • София
Ако са ти сухи, пробвай да мариноваш филетата в прясно мляко и лимон преди да ги сготвиш Wink Според нас с ММ има разлика. Нарязвам на парченца каквито искам, оставям за поне 2 часа в млякото и после дали ще пека или пържа, винаги стават сочни.

# 468
  • София
Обяд /печени филийки, сирене, домат/ и панирани патладжанени кръгчета, слепени с кайма.

Скрит текст:

# 469
Патладжаните в какво ги овалваш ?

# 470
  • София
Патладжаните в какво ги овалваш ?
Овалвам в брашно всяко кръгче, после слепвам с лъжица кайма, притискайки и пак с каймата минавам през брашното и накрая  топвам в кашичка от брашно и яйца., малко по -гъста от палачинкова смес и пържа.

# 471
Спагети болонезе

# 472
Тайна, това е чудесна за идея да събереш пърженото кюфте и патладжана, за любители и на двете като мен Simple Smile
Пълнени пържени чушки със сирене и яйце - най-любимата ми безмесна храна.
https://pep-4o.blogspot.com/2016/06/blog-post_27.html

А за вечеря си имаме жабета и калмарчета на плочата  https://pep-4o.blogspot.com/2022/03/blog-post_27.html

Тригуни за десерт днес и утре https://pep-4o.blogspot.com/2022/07/blog-post_6.html

# 473
  • София
Пепчо, и с тиквичките и с патладжана стана  много вкусно, поне за мен.

# 474
  • София
Ако са ти сухи, пробвай да мариноваш филетата в прясно мляко и лимон преди да ги сготвиш Wink Според нас с ММ има разлика. Нарязвам на парченца каквито искам, оставям за поне 2 часа в млякото и после дали ще пека или пържа, винаги стават сочни.
Лимона не пресича ли млякото?

# 475

Идвам с едни апетити рибки. Едва ли представляват интерес, но все пак.. има и боб, без снимка, че още е в тенджерата.

# 476
От днес - Печено пиле в хартия по Мики:

И две салати с риба тон -
Зелена салата, чери, зелен лук, маслини, риба тон, каперси, сол, лимон, олио:

Зрял червен фасул, чери, зелен лук, зелена чушка, маслини, риба тон, сол и олио:

От вчера - омлет за Джастев, за мен богата салата(със стара снимка):

# 477
  • София
Лимона не пресича ли млякото?
Само веднъж ми се случи, сигурно прекалих с лимона. Ама то е марината, не му и пречи. Слагам половин лимон на малко под половин литър мляко.

Ето и едно чили кон карне (или поне каквото ние наричаме така), да не се обаждам така безснимково

# 478
  • там където има винаги вятър
Пепчо, какво съвпадение Grinning И у нас тригуни за утре вечер, току що ги залях и прибрах в хладилника.

# 479
Таратор и салата домати

Ориз със зеленчуци (червена и зелена чушка, морков, лук и джоджен)

Конфитюр от кайсии

Обяд на работа

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 12:35 от Krotinia

Общи условия

Активация на акаунт