Последни приготовления в очакване на първите юлчета.- Термин Юли- тема 8

• 45 389
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Раничко е, но не е чак толкова страшно. Има много близнаци родени в 33-34 гс. Дано си постоят на топличко още няколко седмици. Ти трябва да си спокойна и да мислиш положително. Всичко ще е наред с бебетата. Зареди се с търпение и си лежи. ❤️
Мерси, M_lady. Утре влизам в 33 г.с. При последния преглед доплер във вторник ги измериха едното 2200 гр., а другото 1800 гр. Още ми се струват сравнително малки. Шийката беше 24 мм във вторник, когато ме насочиха за хоспитаризация. А преди песара май 19 мм. Прегнако пия 2 пъти на ден по 2 лъжички от почти 2 месеца, както и ям яйца, месо, мляко, но за съжаление белтъка продължава да пада. Целите ми крака са подути и болезнени, задържам течности и започват да възникват и други проблеми. Важно е всичко с бебета да е наред! 🙏

Вики, стискам палци. Не мисли, че си сега в болница. По-добре да те следят там. В коя седмица си? Колко са големи бебчета? Колко ти се скъси шийката? И аз имах едно рязко скъсяване в 24гс, беше 18мм, но на последния преглед 29гс беше 27мм. Гледам повече да лежа. Моето АГ прецени, че няма да слагаме песар за сега. Пия протеин на Прегнако и гледам да ям по 2 сварени яйца. Правя си и салата от коприва.
Момичета, аз още съм в болницата Sad Надявах се днес да ме изпишат, но предпочетоха да ме оставят, заради контракции и някои още изследвания. Вече като видя този апарат за тонове и почвам да се стресирам. Вчера ми сложиха песар на шийката, а уж до скоро всички доктори ми се учудваха колко била добре при все, че са близнаци, но изведнъж се скъси и в комбинация с контракциите не е много ок. Надявам се този песар все пак малко да задържи положението, но ще трябва и повече почивка. Спряха ми магнезия и започнах Киринфар за конракциите. То е по принцип за регулиране на кръвно, но било и доста по-ефективно при контракции. Не знам за първи път го чувам. Направиха ми и кортикостероидни инжекции и за дробчетата на бебетата. Най-големия ми проблем обаче се оказа този доста нисък общ белтък, заради който са отоците и започва да пречи на моя организъм. Вчера ме гледа кардиолог и спомена за някакъв лек излив на сърцето, което било заради ниския белтък. Правят ми сега някакви вливки с човешки албумин. Надявам се да има ефект и да се покачи. Моята АГ изрази съмнение, че ще издържа до юли пак, заради това рязко спадане на протеина. Не знам какво да направя вече. Явно бебета ми го дърпат много бързо. Хубавото е, че поне за сега не го губя в урината. Съветвам да си следите общ белтък в кръвта, че явно е доста важен. Тея прахчета протеин нищо не ми помагат за жалост, въпреки че продължавам да ги пия. Моля се за поне още 2-3 седмици, че нещо се филмирах с всички тея неща. Сори за дългия пост, но имах нужда да споделя. Хубав ден!

# 106
Вики стискам палци поне още 3 седмици да сте 3 в 1.
Като ви чета и направо се радвам, че ще раждам в Германия. Няма избор или не. Когато отидеш и който е на смяна. И няма и нито стотинка да дам. Следенето на бременността ми е без пари, раждането също. Само един пренатест дето 300 евро платихме и 100 евро за пакет допълнителен ехограф. Недоумявам наистина как може да се искат такива пари...

# 107
Вики, бързо оправяне и дано да си се заредила с търпение, още месец поне да сте 3 в 1 ти пожелавам.

Иначе за болниците, съм се насочила към частна, като първото ми раждане, точно заради грижите. Тук, в провинцията, наистина не е голяма разликата, ще заплатя малко над 1200лв, но не нося абс нищо за бебето, всичко и от тях. В държавната, избора на екип доколкото чух вече е 800лв (и на двете места са вдигнали цените спрямо първото ми раждане преди 3 години), а колко бумаги искат да носиш не е истина, барабар с ролки хартия, т.х. и всякакви други консумативи. Като си платиш и за стая и то почти се изравнява, така разсъждавахме с ММ.

За нашата държавна легенди се носят за отношението, те малко ли майки решиха да ме плашат тогава. Няма да забравя с първата бременност една колежка от работа изведнъж дойде и се подпря на бюрото ми "Деси, аз се чувствам длъжна да предупредя всяка бъдеща майка" и ми разказа ужасната си история, сякаш не бях чувала вече. От тогава съм намразила дудненено върху горките бъдещи майки, сега не позволих, то нямаше и желаещи де.

И така за провинцията, сигурна съм, че в София са огромни сумите, да ги питаш и те не могат да ти кажат.

# 108
Мда, и на мен това обявление ми показваха вчера. Аз не съм фен на Надежда и не следя супер изкъсо нещата там.

Иначе ми разказваха за случай на познати на познати: нагласили се за естествено, обаче почват да се губят тонове на бебето, майката и тя става критична, обаче мъжа присъствал в залата, войнствено не дава и дума за секцио, едвам го убедили, че ще изгубят и двамата иначе.

Ненормална работа.. Аз миналия ден докато чаках на преглед АГ обяснява на една жена, че не може да роди естествено, тя не та не.. накрая АГ й каза, че няма да поеме подобно раждане.

# 109
Мда, и на мен това обявление ми показваха вчера. Аз не съм фен на Надежда и не следя супер изкъсо нещата там.

Иначе ми разказваха за случай на познати на познати: нагласили се за естествено, обаче почват да се губят тонове на бебето, майката и тя става критична, обаче мъжа присъствал в залата, войнствено не дава и дума за секцио, едвам го убедили, че ще изгубят и двамата иначе.

Ненормална работа.. Аз миналия ден докато чаках на преглед АГ обяснява на една жена, че не може да роди естествено, тя не та не.. накрая АГ й каза, че няма да поеме подобно раждане.

Затова е хубаво да се слушаме АГ-та си, но някой наистина са според графика си и е малко дразнещо.

# 110
  • София
В Шейново за последните 4 години няма промяна в цените - 900 лв. е избора на екип за нормално и секцио. Миналия път бях секцио по медицински причини и никой не ме е карал да избирам екип, щях да си мина без пари. Определиха ми дата и аз сама изявих желание за екип, тъй като случая ми не беше популярен и наистина не ми се поемаха излишни рискове. Исках шефката на родилното да ме изроди, понеже е с огромен опит и само тя намери някои неща, които други бяха пропуснали. Да е жива и здрава още много години. Преценихме, че 900 лв. са ни по джоба. Сега пак ще сме така, плюс вип стаята, която си е все още 70 лв. на ден като преди четири години. Този път съм с допълнително здравно и ще ми покрият 500 лв от раждането и може би някакви за стая, ще видим. Но над 2 бона никога няма да дам за раждане, ако ще и в златно легло да спя после. Просто е против принципите ми, нали съм си теле и бръмбарите в главата това ми говорят. Иначе в София съм чувала добри отзиви за Вита, Свети Лазар и Токуда. Надежда и Щерев никога не съм ги обмисляла като варианти. Имах един аборт, заради моларна бременност в Надежда и отношението беше дъното, от тогава не ми е стъпвал и палеца на крака, а бая си ме изръсиха.. Сега може и да е добре, все пак беше 2016 година тогава, но гадния спомен не е избледнял.
Вики, стискам палци!

# 111

Затова е хубаво да се слушаме АГ-та си, но някой наистина са според графика си и е малко дразнещо.

Така е, ама и някои жени като започнат да се тръшкат като не е тяхното АГ и вече е края на света - чувам за случаи раждат месец по-рано само и само да е при конкретен лекар, защото той излизал в отпуск лятото - за мен това е абсурдно..

# 112
  • Замък сред облаците
Абсурдно си е, мда. Моята АГ няма да е в страната 21-26.06, та ако тръгне тогава - при който е на смяна се разбрахме.

Лежах иначе преди малко повече от 1,5г за мисед в Тина Киркова (1АГ Св. София) в патологията. Може да са супер като неонатология, но отношението е на конвейр. След 16ч нямаше топла вода (зимата), бани и тоалетни общи в състояние колкото да не избягаш с писъци 😂 и това в реновирана преди 2г към оня момент част. Хигиената беше добра, нямаше груб персонал. Обаче така съм се наслушала и от акушерки и от пациенти на реалностите в големите болници (покрай работата ми), че не искам да си го причинявам. Основните ми проблеми - недостатъчен и съответно претоварен персонал (акушерки и сестри), доктори които си искат допълнително под масата, висок процент вътрешноболнични инфекции (което означава че много често дават на новородените АБ, за да се презастраховат).
В Шейново примерно имат нарочена стая за най-….. хм, изпадналите пациентки от малцинствата, защото имат постоянно случаи с въшки и подобни паразити (не всички от малцинствата настаняват там, за случаите с лоша хигиена говорим) и се стараят да ограничат подобни разпространения в болницата.

Ако бременността ми вървеше крайно рисково щях да преглътна подобни неудобства и да се насоча към съответен специалист и най-високо ниво неонатология. Но предпочетох вариант за болница където конвейрът от родилки не се тачи, АГ има достатъчно опит, болницата ми предоставя и др специалист, който ме следи (хематолог) и може да реагира при проблем с раждането, и не на последно място няма да съм на пещерни условия без топла вода, хигиенни материали (един сапун дето се вика) или елементарни неща като прибори за хранене.

За храненето като казах и се сетих нещо смешно. Познатата с вип стаята в МД разказваше как менюто в болницата за родилки включвало боб с наденица и зелева салата. Супер подходящо особено за тия със секцио, нали 😂😂😂

# 113
  • София
Абсолютно, миналата година на втория ден след секцио имах зеле с месо. 🤣 Но сестрата ражда в частна в Плевен, тя пък имаше кебапчета таа не знам вече. Аз колкото мислех над този въпрос и реших, че умишлено дават пръцкащи храни, че нали и това се следи след раждане…

# 114
  • Замък сред облаците
Ще ги напръцкам аз тях.. 🤣🤣🤣

# 115
Благодаря ви, момичета! Ще следим нещата и се надявам още 3 седмици да си стоят на топличко. Късмет на всички и живи и здрави сладки бебета! ❤

# 116
Аз за храната бях помолила жената която носи да не ми стъпва в стаята с тия боклуци. Поръчвах си храна. Ама да ви кажа честно почти не съм и яла в болницата. Стаята си има чиста и нова баня с тоалетна, мивка, хладилник, тв ... така че си е ок за държавна. Само акушерките бяха като глътнали микрофони, влизаха в 3 през ноща да видят как сме с бебето с гръм и трясък, лампите не се гасяха денонощно Joy но според моите критерии, не е трагедия, абсолютно нормално. А тези от малцинствата ги настаняваха в другия край на коридора, има тераса там, а те все пушат, та май за това Joy

# 117
Момичета, моля за съвет. Живеем в пловдивския край и от както се затопли времето, тук са страшни жеги. Аз постоянно съм на климатик, било то в колата или вкъщи. Дори вече и спим на климатик, иначе няма спане по цяла вечер. Не знам дали е от хормони, но съм постоянно потна. От няколко дни забелязах под дясната мишница топче колкото грахово зърно, зачерви се и при допир боли. Само да кажа, че си имам такива мастни образувания от доста години, но само с напипване се усещат и не болят. Ходила съм преди много време на кожен и помня, че ми ги махаха с една машинка с ток. Ефекта беше временен. Появиха се пак. А сега едното е възпалено. Чудя се да го оставя ли да видим дали ще спаде, на принципа на пъпките или да ходя до личната в понеделник и от там на кожен. Или ако знаете с нещо да третитам мястото през това време.

# 118
  • Замък сред облаците
Ако си сигурна, че е мастно възпаление, препоръчвам мазане с ихтиолова маз - ихтамол или ихтигал (с прополис). Малко неприятно мирише и цапа, но може да сложиш лепенка отгоре. Успокоява възпалението.
П.п. Аз имах такова в трети месец и го мазах с това няколко пъти.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 07:48 от АА

# 119
АА Мисля, че е такова, понеже си беше там и преди да се възпали. Ще опитам първо с това, което ми казваш и ще видим. При теб беше ли зачервено и болезнено?

Общи условия

Активация на акаунт