Лидл 164 - Юнска, на червено...

• 79 475
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 240
  • In transit
+1, написаното от Недоволна. В пресен вид, не понасям кориандър. Сушен го ползвам малко. Даже нямаше да го забележа в магазина.

Днес взех много хубави чери на клонка на промоция. Розовите не изглеждаха зле, но бях купила вече от кварталното магазинче.

# 241
Някой тук беше определил кориандъра като "мирише на миризливки".😄 Ами, има нещо такова (но впечатленията ми са от подушване на едно откъснато листенце, което стоеше до саксията в магазина- не съм опитвала на вкус).

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 22:59 от dolce miele

# 242
  • In transit
Долче, на мен ми е сапунена миризмата и хич не ми се връзва на ястията. Grinning

# 243
Таблетки за тоалетна има на Халите в София. Бях ви питала за отзиви, сега аз мога да кажа, че съм доволна. Със съвсем малко търкане,  след като постои 10-на Мин варовик и други наслоявания се махат.

# 244
  • София
За 39те си години още не съм виждал наслоявания от варовик в София. Та как успя? 😅
В 3 филиала влизах вчера и днес, ягодите навсякъде бяха ужасни на вид.

# 245
Ягодите бяха чудесни в този до Халите.
Сега, не мога да твърдя, че е варовик, но се задържа по ръба с водата и чупките нещо твърдо. А водата в София е мека, но като си пълня каната сутрин е бяла, също и по смесители и душове и ако не забърсвам редовно остават следи, така че си има котлен камък.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 14:51 от DayInMay

# 246
  • Sofia
При нас не бяла водата.
Бг ягоди взех днес и са хубави.

# 247
макар да не съм въобще фен на сахер, точно в оригинал в хотел сахер не е хич сух кекс. но силно ме съмнява дори да се доближава до него, най-малкото няма да има яйца, масло, шоколад - основните съставки.  та ще е някаква суха паста.
Преяла съм я точно там и съм се напълнила с дървени кутии от "тортата". Чист кекс си е и спрямо българските разбирания за торта е суха. За кекс може и да не е сух. Smiley

Нали точно това казах - не е сух кекс, но е тъпа торта.
Вчера взех бг ягоди, силно намалени, не ми харесаха.

# 248
Някой тук беше определил кориандъра като "мирише на миризливки".😄 Ами, има нещо такова (но впечатленията ми са от подушване на едно откъснато листенце, което стоеше до саксията в магазина- не съм опитвала на вкус).
Точно вчера обяснявах същото... Как тук по нашите ширини имаме едни летящи смрадливи неща и тая подправка ми мирише точно на тях и хич не искам да ми влиза в къщата Grinning А дъвча почти всякакви зелении с кеф.
Скрит текст:
Е, с изключение на листа кориандър заради буболечките и на пресен босилек заради един сироп за кашлица дето ми даваха като малка
Физиономията насреща ми докато разкавам всичкото това, по-добре да не ви я описвам...

# 249
Натка, можеш да им пратиш "мостра".😄

# 250
Нямаше мостра, имаше крясъци да не пипа тая буболечка... диването посягаше да я хваща и да я бие с чехъл Grinning
Радвам се че не е толкова популярна подправка в нашата кухня, познавам хора дето я харесват но не са много. 
Те пък сигурно са щастливи да има от къде да си я купуват. За мен рекламата или каквото е, си е едно добро предупреждение да гледам хубаво какво вземам ако е от там Grinning

# 251
Целите бански как са според вас? Биват ли?

Искам цял бански, но сякаш са пуснали само ХХЛ размери или бъркам?
Хубави бяха, но и на мен ми се сториха големи.

Така е по брошура - ХХЛ  Бански, размери 40-46.

# 252
Натка, нали си имаш собствена продукция магданоз?😃 Едва ли ще ти се налага да бъркаш кориандъра с магданоз...

# 253
Понякога купувам, ако моя съм го опасла всичкия Grinning

# 254
Нашият магданоз тази година не тръгна, семената бяха от Лидъл - магданоз на корен. Сях го като бабите, да не го изнесат мравките - на салфетка, под салфетка, между салфетка, без салфетка, и нито един стрък не се показа. Семената ли бяха кофти, не знам. Сега метнах нов, но дали и кога ще стане....🙄
Иначе сух кориандър много обичам, и даже бях решила да садя, но добре, че ме предупредиха за силната му и нехаресваща се на много хора миризма.
Вчера ягодите и в Лидъл и във Фантастико бяха скапани, не можах да взема.

Общи условия

Активация на акаунт