Фауната около нас

• 215 917
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 095
Още е мъничкък. Душичка!

# 1 096
  • София
Тайна, толкова се радвам, че сте го прибрали това хубаво пиле! Дано се справи с клончетата и да може все пак да живее свободно някой ден Simple Smile А че ще ви обогати съм сигурна Simple Smile
А на Elyon Brown пощенската кутия ме подсети за едно ел. табло на улицата ни, което беше по същия начин  заето миналата година (старо, с отворена врата). Трябва да накарам ММ да провери как е тази!

# 1 097
Защо ми се струва, че вратата не е бебе, а е голяма? Но и с дефектно краче ще може да живее добре, те често ходят по земята.

# 1 098
  • София
Защо ми се струва, че вратата не е бебе, а е голяма? Но и с дефектно краче ще може да живее добре, те често ходят по земята.
Докато дъщерята го пази през деня, дали ще го вземе майка му, тя отгоре я замеряше с клончета, листа и камъчета.И кашонче му заковахме нависоко на бора, но падаше и от там.И вечерта го прибрахме, защото котките вече го дебнеха.И още чака, отваря човка да го храним, малко е.

# 1 099
  • София
Бебе е. Давайте му месо. Те са всеядни, но просо и зърнени не са ок. Малко кайма ще му е ок. Нашето ядене храната на кучето, но не е особено полезно.

# 1 100
  • София
Бебе е. Давайте му месо. Те са всеядни, но просо и зърнени не са ок. Малко кайма ще му е ок. Нашето ядене храната на кучето, но не е особено полезно.
Без да знаем, само прочетохме, че са всеядни, първо пиле с ориз му давахме, после дъщерята му дава и  кайма, гълта като невидяло.Купихме му и пилешки воденички, но тях ги сварихме,че са жилави. А кучетата ни ядат кучешка храна.

# 1 101
Една красавица от днес

И това което остава след не добре обмислени места за гнездо. Поне три пъти падат от този стълб-  врабчета.

# 1 102

Тези пък си ги гледат направо на улицата,  през една ограда само, в доста голям град, но покрайнините. Веднага тръгват в посока всяко човешко същество, осъществило директен контакт с очи, предполагам си имат “през плета” хранители. И белият и тъмният се насочиха към мен като тръгнах да ги снимам. Явно се надяваха на почерпка или почешване.

# 1 103
# 1 104
Ох, тези пеперуди са много страшни!

Внимавайте с конете и понитата - видели сте новината Wink

# 1 105
  • София
И на мен преди ми бяха страшни нощните пеперуди, но откак живея в къща открих колко различни краски и "маскировки" имат - направо е като един нов свят! Все гледам да не прекаля със снимките им тук, защото знам, че не само на мен са ми били страшни. А всъщност, както казва ММ, същите са като дневните пеперуди, какво толкова Grinning
Тази специално е все едно има портерет на пират на гърба си - шапката, дългата коса, смръщеното лице... всичко е там Simple Smile

# 1 106
Много е красива!
А на мен ми прилича все едно има пчела на гърба.

И гарджето е прекрасно! Да ви е живо и здраво и дано да се приспособи някой ден към естествената му среда.
А моите опити да спася едно врабче бебе миналата година бяха неуспешни. Един ден и едно прегряло врабче прибрах, но ... Sob

# 1 107
  • София
Две снимки от моята селска разходка.

По повод кравата от първата снимка - винаги съм се чудела защо оставят добичетата така изцапани с изпражнения. Толкова ли не може поне един маркуч с вода да им пуснат да ги замият?

# 1 108
И на мен ми прави лошо впечатление това и не мисля, че е трудно да се измие или изтръска с нещо, ако е засъхнало. Още повече, че зоната около вимето трябва да е чиста.

# 1 109
Спам е, но чистотата на домашните животни зависи от хигиенните навици на стопаните.
Една от много малкото останали крави на село е на една мърла, която живее като в каменния век.
Няма вода в огромната двуетажна къща, за баня и къпане да не говорим. Спели с дрехите и без чаршафи... И много пари да ми дават, не бих припарила до подобно мляко.
Преди години, когато съседите имаха животни, се спазваше невероятна хигиена.

Общи условия

Активация на акаунт