Фауната около нас

• 215 869
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 215
Косовете го правят това - виждала съм ги как кацат на наша череша и отнасят цели плодчета - сигурно да си хранят пиленцата Simple Smile

# 1 216
Наводнение в парка

# 1 217
  • под тепетата
Много обичам да си дремвам на слънце, ама все някой ми писка на главата

Дзак! Виж какъв съм хубавец!

Е, ама не ми се видя опашката...

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 22:02 от bilqna_69

# 1 218
  • Down Under
Спрях да ги снимам, но бързо побягнаха като видяха колата

# 1 219
  • София
Спрях да ги снимам, но бързо побягнаха като видяха колата
Скрит текст:

[/spoiler]
Кои са бързите бегачи - биволите или кенгурутата?

# 1 220
  • Down Under
Кои са бързите бегачи - биволите или кенгурутата?

То бивола докато мръдне копито, кенгуруто е вече в съседния град

# 1 221
Детска градина за гларуси - малките (сиви на цвят) се учат да плуват, а един възрастен седи отстрани, да ги пази:

# 1 222
  • Fairbanks, Alaska

# 1 223
Свирец

# 1 224
  • Велико Търново
Нямам снимка, но да споделя историите от последните 2 дни.
В четвъртък, брат ми ми звъни (живее до нас) " ела  да спасим една птичка!" отивам аз, а то едно врабче влязло през решетката на колата и стои вътре и чурулика. Докато ние се чудим кое да разглобим първо и как да стигнем до птичето, се появи нашата котка и в този миг  фиииииу пилето само изхвърча Simple Smile
Вчера, брат ми ми звъни" ела бързо!" отивам аз стои с една лопата и дебне два смока. Единия избяга, но другия супер стреснат се сви до едната саксия и не мърда. Брат ми го е страх, мен два пъти, смока 100 пъти повече! Взех една кофа, капак и търся ръкавици. Намерих всичко и тъкмо се престраших и го пипнах леко и той се шмугна в съседите. Следващия път ще съм по уверена.

# 1 225
  • Варна
Смоците са полезни, ловят болни животни, които иначе биха разнасяли болести. Може да ги побутне с пръчка да избягат, но нека не ги наранява. И не се опитвайте да ги пипате, може да ви ухапят, а именно заради диетата им, захапката им може да ви докара сериозна инфекция.

# 1 226
Една малко кофти случка с насекоми от мен - снощи станах посреднощ до тоалетна и
Скрит текст:
гледам през стъклената врата на балкона - отвън, близо до прага, обикалят две или три гигантски хлебарки (дограмата е нова, няма как да влязат в стаята, като е затворено). Като пиша гигантски, имам предвид големи колкото палеца ми и черни (може и да не са били хлебарки, защото не ги разгледах подробно, но определено приличаха на това). На нисък етаж съм, балконът е чист, има доста саксии, но не мисля, че се крият там. Сутринта огледах подробно и няма как да пропусна такова нещо - нямаше ги. Напръсках обилно с лавандулово масло (между саксиите и по ъглите, мисля скоро да повторя), отвътре (в стаята) сложих отрова, обаче не ми се ще да слагам отрова и на балкона. Чудя се какво да правя, сега ще ме е страх да държа вратата отворена...

# 1 227
  • София
Зад врата с пръчка, хващаш с ръкавица близо до главата и в кофата, и изсипвате далеч.Шлосерски ръкавици са ок за целта.
Ако ухапе, тетанус и промивки.

Но в общият случай бягат.

# 1 228

дигизирана като листо на липа  млада "нощно пауново око"

# 1 229
Една малко кофти случка с насекоми от мен
Скрит текст:
гледам през стъклената врата на балкона - отвън, близо до прага, обикалят две или три гигантски хлебарки (дограмата е нова, няма как да влязат в стаята, като е затворено). Като пиша гигантски, имам предвид големи колкото палеца ми и черни (може и да не са били хлебарки, защото не ги разгледах подробно, но определено приличаха на това). На нисък етаж съм, балконът е чист, има доста саксии, но не мисля, че се крият там. Сутринта огледах подробно и няма как да пропусна такова нещо - нямаше ги. Напръсках обилно с лавандулово масло (между саксиите и по ъглите, мисля скоро да повторя), отвътре (в стаята) сложих отрова, обаче не ми се ще да слагам отрова и на балкона. Чудя се какво да правя, сега ще ме е страх да държа вратата отворена...
Скрит текст:
Има едни тебешири срещу хлебарки, очертаваш пред вратата и не минават, бледожълти са на цвят.

Такива гъсеници ми гризат едно растение, мисля че лопен се казва, ММ настоява да не се пипат, защото са по-красиви от растението ¯\_(ツ)_/¯

Общи условия

Активация на акаунт