Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 49 250
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Аз мисля, че Oxy_to говореше по-скоро за 73-то, където има деца от 1-ва група, които не са приети.
Там с отпускане на допълнителни единични бройки няма да стане.

# 481
Има ли статистика колко деца не са класирани и колко от тези деца училището им е по район?

Поредната безумица!

# 482
Чух слух, че в 55 СУ ще открият допълнителна паралелка и по 3 места в съществуващите.

# 483
До сега не бях чула за училище с над 7 паралелки, всичко ще е са сметка на децата. Така ги бутат в  желаното 18-то. Знам, че кабинети са разделяни на три с гипсокартон, за да има къде да съберат класовете, буквално стаите са като коридор.

# 484
Има ли статистика колко деца не са класирани и колко от тези деца училището им е по район?

Поредната безумица!
Естествено, че има статистика. Аз лично си бях копирала таблиците в ексел. Оттам лесно може да се филтрира колко са посочили първо желание и да се направи елементарна сметка на кое място е дадено дете и дали ще се разчита на жребий. За централните училища с четвърта група е малко трудно приложимо, но за кварталните всичко е ясно.

# 485
До сега не бях чула за училище с над 7 паралелки, всичко ще е са сметка на децата. Така ги бутат в  желаното 18-то. Знам, че кабинети са разделяни на три с гипсокартон, за да има къде да съберат класовете, буквално стаите са като коридор.
Айде гипс картон иди- дойди, но учителите от къде ще се появят?

# 486
Когато бях първи клас, бяхме 10 паралелки, с по 42 деца във всяка. За 4-то ОУ Джон Атанасов говоря, сега там са само 4 😀 Та сграден фонд има, учители не се знае, ще пренасочат от закритите паралелки в нежеланите училища.

# 487
От това, което съм чувала, 127 е хубаво училище и не може да запълни паралелките си. Мен ме притеснява обаче липсата на стол. Иначе директорът е нов, млад и амбициозен човек, има големи салони и място за игра на всички, докато в други централни децата взимат физическо в класните стаи.
В 5-то в район Витоша също не знам как биха се случили нещата. Там пък уж нов корпус е гласуван още 2020 г., но до момента май е само на хартия.

# 488
Какво става ако не влезем на всичките класирания? Кога пускат места, ако все пак пуснат.

Здравейте! Според мен, след като директорът Ви е казал, че няма да отпуска места, а и щом не сте първа група, е по-разумно да изберете други училища за второ класиране. По- добре сега, отколкото след четвърто класиране, когато съвсем малък избор ще имате. Когато моето дете кандидатства преди две години, освен всички училища по район бях писала и тези до работата на мъжа ми и тези по път към работата на мъжа ми. Реших, че ако не стане в близкото училище, поне да подбера що - горе добра локация. На първо класиране обикновено четвърта група не успяват, но на второ и трето съм забелязала, че имат по-добри шансове.
След четвърто класиране излиза списък с всички свободни места в София и ще изберете от тях, а това никак не е добър избор. Успех!!!

# 489
Е, това с групата си е безумие. Би следвало от първа до трета да се третират наравно - всички живеят в района. Не разбирам защо се гледа само първа група, наистина. Иначе понякога след четвърто има добри попадения, но си е рисково.

# 490
Гледа се само първа група, защото в някои училища е ясно, че няма да стигнат до 2-ра група. Примерно въпросното 55-то, ако изобщо има нови паралелки, те пак ще са за първа група. Т.е. по-разумно е втора и трета група да се ориентират към друго по-далечно, но читаво училище, докато все още има такава възможност.

# 491
Разбирам, но наистина, ако следваме принципа за райониране - то място е необходимо за всички деца до трета група, живеещи в района. Това имах предвид. Не ме засяга пряко, просто не го разбирам.

# 492
От това, което съм чувала, 127 е хубаво училище и не може да запълни паралелките си. Мен ме притеснява обаче липсата на стол. Иначе директорът е нов, млад и амбициозен човек, има големи салони и място за игра на всички, докато в други централни децата взимат физическо в класните стаи.
В 5-то в район Витоша също не знам как биха се случили нещата. Там пък уж нов корпус е гласуван още 2020 г., но до момента май е само на хартия.

Да, сградата на 127 - мо е голяма и хубава, но мениджмънта куца. Приоритетите на директора са насочени към гимназиалния курс, начален е оставен на произвола, а прогимназиалния съвсем е отписан. Масово родителите от "квартала" не искат да си записват децата в това училище.

# 493
Има хора, от години живеещи в тези райони, и други дошли преди година. Не е редно да се третират еднакво. Има и такива, сменили си адресните регистрации специално за приема.

# 494
Заради тези, сменили адресните регистрации за приема ги разбирам, но няма как да се отсеят. Не съм съгласна обаче за различното третиране, ако живееш в действителност в района. Малко ми звучи като кореняк-провинциалист, а в крайна сметка се плащат еднакви данъци.

Общи условия

Активация на акаунт