Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 711
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Когато е на естествен цикъл трансфера, се следи овулацията и пет дни след нея се връщат ембрионите ако са бластоцисти. Ако опита е с Естрофем,описаното горе не важи, така че спокойно не е късно да е на 25-ти ден.  Успех 🍀

# 406
Благодаря за отговорите, момичета!
А тези, които са приемали Естрофем, дали сте имали някакви странични ефекти от лекарството?

# 407
А тези, които са приемали Естрофем, дали сте имали някакви странични ефекти от лекарството?
Лично аз не. Добре ми подейства.

# 408

Добре се чувствах и аз ( използвах лепенки, това намерих при пътуване в Италия) за следващия опит ще съм с естрофем и ще видя дали е същото.

# 409
Момичета след неуспешен свеж трансфер,,ми предстои им.биопсия,започнах прием на естеофем.Въпросът ми е може ли същия месец с биопсията да се направи ЗЕТ??

# 410
Аз имах един ЗЕТ с Естрофем и Климара през пролетта и нямах проблем. Но на подготовката през септември за нов ЗЕТ Естрофем нещо не ми понесе и почти всяка вечер повръщах, лигавицата не нарастна и го отменихме. След това пробвахме на естествен цикъл.

# 411
Здравейте, момичета

Има ли сред вас такива, които са си местили замразени ембриони от една клиника в друга? Как се случва процеса и опасно ли е за ембрионите? (става дума за гр. София). Остана ни само едно ембрионче и ми се иска да знам дали е безопасно това с местенето.

# 412
Момичета след неуспешен свеж трансфер,,ми предстои им.биопсия,започнах прием на естеофем.Въпросът ми е може ли същия месец с биопсията да се направи ЗЕТ??

Не, не може !

# 413
Здравейте, момичета,
дали сте наясно...при последния ми инвитро опит свежия трансфер ми е неуспешен, но имам замразени ембриони. Трябва ли да ми ги върнат до 1 година от датата на издаване на заповедта, за да мина по фонда и да не плащам?
Да, в рамките на едната година трябва да се случи ЗЕТ. Ако поради някаква причина не успеете в този период, се пускат документи към фонда за удължаване, което е с още няколко месеца. При нас се случи точно така.

# 414
Здравейте момичета! Регистрирах се буквално преди минути и не съм много ориентирана, за което се извинявам предварително, ако не съм написала нещо както трябва. Все се стремях да не чета, дс не се затормозявам с всичко, слушах лекарите и правех само това, което ми казват. До сега нямам успех. На 43 г. съм, девети ден след стимулиран ЗЕТ на два тридневни ембриона в Турция. Вчера пуснах ТСХ и прогестерон, на осми ден. Тсх е 4,2 което е високо, за два месецс се вдигна двойно..вдигнахме и дозата, но.....все още няма резултат. Това, което ме притеснява е прогестерона- 24 500 nmol/l, което май отговаря на 8ng. Много се притесних.....Слагсм инжекции Прогестан и вахинални два пъти по 2 Лутинус, което също е прогестерон.

# 415
Ако прогестерона е 24.5 nmol/l значи е 8ng/ml
да,но сте писали 24 500, кое е вярно? Ако е първото значи е нисък, колко инжекции прогестан слагате? Прогестан декс 25 или мускулния Прогестан от 50? Имаше наскоро едно момиче,също с трансфер в Турция с нисък прогестерон като вашия, но тя беше само на Лутинос,който явно си е слаб... 
Здравейте момичета! Регистрирах се буквално преди минути и не съм много ориентирана, за което се извинявам предварително, ако не съм написала нещо както трябва. Все се стремях да не чета, дс не се затормозявам с всичко, слушах лекарите и правех само това, което ми казват. До сега нямам успех. На 43 г. съм, девети ден след стимулиран ЗЕТ на два тридневни ембриона в Турция. Вчера пуснах ТСХ и прогестерон, на осми ден. Тсх е 4,2 което е високо, за два месецс се вдигна двойно..вдигнахме и дозата, но.....все още няма резултат. Това, което ме притеснява е прогестерона- 24 500 nmol/l, което май отговаря на 8ng. Много се притесних.....Слагсм инжекции Прогестан и вахинални два пъти по 2 Лутинус, което също е прогестерон.

# 416
С точност прогестерона е 24 900nmol/l. Прогествфона е Прогестан декс 25 мг/1ml. Така пише на кутията. А лутинуса е от 100 mg  дутрин две и вечер две.

# 417
И аз бях на същата прогестеронова терапия в Мемориал, пуснах си два пъти изследване, заедно с ЧХГ през два дни. Беше в норма и нарастваше, затова повече не пусках. Тестът си беше положителен. Предполагам скоро ще правите тест, пуснете го тогава и ще стане ясно. Всички около мен бяха на същите препарати и също с положителни тестове. Успех!

# 418
Благодаря! Поздравления на вас. Предполагам, че повечето са на тази терапия, но....вече зависи при всеки организъм как ще реагира. Инфивидуално е. Страх ме е да пусна тест, по принцип ми казаха на 07.01. Не знам дали ще издържа, трябва да се престраша. Това което ме учуди е че писах в клиниката, настоявах че прогестерона е нисък. Мислех, че ще ми вдигнат дозата нещо, но......те ми отговориха че е добре и че такъв трабвало да бъде.

# 419
Турците не обичат да обръщат много внимание на прогестерона (лично наблюдение)... Но вашия е нисък, може да видите референтните стойности на лабораторията - за първи триместър трябва да е поне 35... И факт всичко е до организъм.
Благодаря! Поздравления на вас. Предполагам, че повечето са на тази терапия, но....вече зависи при всеки организъм как ще реагира. Инфивидуално е. Страх ме е да пусна тест, по принцип ми казаха на 07.01. Не знам дали ще издържа, трябва да се престраша. Това което ме учуди е че писах в клиниката, настоявах че прогестерона е нисък. Мислех, че ще ми вдигнат дозата нещо, но......те ми отговориха че е добре и че такъв трабвало да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт