Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 308
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 490
  • In the land of Never Never
Абе за електората на ГЕРБ не съм много сигурен. Всеки електорат в България си има свои ценности. Дори и този на ДПС да речем, в някаква степен, има и там хора които не гласуват за тях заради кебапчета, купени гласове, феодално влияние по малки население места и прочие, ами за защита на турското малцинство, правата на малцинствата и прочие. Автентичната идеология на ДПС. Възраждане също си имат своите ценности да речем. Национализъм, антилиберализъм, антиЕС, отворени пазари, анти отворени граници и прочие. Та надявам се че там хората с ценности са повече от калинките и мутрите по места.
Леле-мале, ама сериозно ли говориш, какви ценности, какви пет лева.
Гербаджиите са там, където има далавера, начело с лидера си и вярната му свита, раздават европейски проекти срещу проценти, назначават си верни калинки на държавните заплати, купуват гласове, в местната власт си назначават хора, и държат населението в подчинение. Като отидеш по малките градове, в центъра се мъдри гербаджийски клуб, досущ като едно време БКП. Естествено, че са си осигурили този електорат, той не е малък. Къде с принуда, къде от интерес.
ББ е готов да защитава евроатлантизма до последен дъх, защото видя, че само така ще отърве пандиза.
ДПС държи под контрол лоялни избиратели, които се идентифицират с тях по етнически белег, но и тези хора вече се осъзнават, че там се краде на едро, а за обикновените хора не се прави достатъчно. До сега и те бяха на софрата, който и да е на власт, те винаги държат баланса в парламента. Ценности ли? Това са приказки за лапни шарани.
Нинова се е впила в своя материален и властови интерес, и на група верни другари от близкото й обкръжение, и ще гледа да остане с цената на всичко, даже и да загроби партията си, която ще падне още повече в процентно отношение и на следващите избори.
ДБ имат твърд електорат, но ПП  според мен са със затихващи функции. Антируски настроени жълтопаветници, нпо-та, проектаджии, платени анализатори на евроатлантическата хранилка и реститутки ще ги подкрепят до последно, това е традицията при такива образования. Колко са, пилците ще ги броим на есен.
Слави няма как да остане, той е бита карта, няма достатъчно голяма база, която да продължи да го поддържа.
Възраждане е на гребена на популизма, а в такива ситуации, когато народът не вижда надежда от никъде, се обръща към такива. Тук също предстои да видим колко са, но ако пилците се окажат изненадващо много, братските посолства могат да предприемат действия. Такива като Възраждане може да са само като екзотика в политиката, няма да се позволи да имат влияние. Поживьом-увидим, или Let's wait and see. (За баланс) Grin

# 14 491
Според китайските медии, САЩ хвърлиха Европа под гумите на автобуса:

Европа е изправена пред „най-студената“ зима, тъй като енергийната криза се задълбочава, което вероятно ще доведе до преструктуриране на глобалната индустриална верига

Не съм сигурна кой е виновен. САЩ са далеч от Русия и имат мощна отбрана, докато Европа има основание да се бои от руската агресия. И да напомням ли, че веднъж вече Европа вече прояви "благоразумие", когато Русия анексира Крим, и какво стана?  Стана това, че Путин разви нови апетити. Ако и сега Европа се беше снишила какво ли щеше да дойде утре? А и, колкото и да ви дразни, все пак да напомня, че Путин започна война, не Европа. Европа до последно се опитваше да се противопоставя на натиска срещу Северен поток 2 и изобщо срещу Русия. Но след като започна война с какви очи да възразяват срещу санкции? И аз бях умерена поддръжничка на бизнеса с Русия, но вече не съм, след като видях какво стана. А и след като чета каква идеология се приема и отглежда в Русия - ми народ, закърмен с такива възгледи, няма начин да не е заплаха. Това руското си е жив фашизъм както и да го гледаш, но го играят "крадецът вика дръжте крадеца".

# 14 492
  • Буркина Фасо
САЩ не са далеч от Русия. даже се стремят все повече да се приближават до нейните граници.
но при всички положения САЩ ще са печеливши (не победители) от днешното положение.
не биха допуснали силна Германска икономика, силен ЕС.  сега ще се прехвърлят и в Китайско море.
и Китай им е на прицел.

# 14 493
Ей сега чета, че уволняват и ръководството на Козлодуй. Неофициално - защото преговаряло с американците за алтернативно ядрено гориво. Ми разбира се, как смеят те да искат да се откъсваме от руската зависимост?
Но се питам това служебно правителство, чиято задача по закон е просто да организира изборите, защо проявява такава активност???  Има само едно обяснение - има задача и трябва да я свършат за два месеца. А като гледам какво правят се досещам за задачата. А кой ли им я е дал? Щото нямало начин да е този, дето ги е назначил...

Божеее, иде ми да си скубя косите, че не се изнесохме в западна държава преди години. Но сега е късно - имаме догарящи родители, които не могат сами и ми остава само да скубя коси и да си живея с русофилския български народ.
Не правете излишни драми. Сменени са изпълнителният директор Наско Михов и неговият заместник Александър Николов. Никой не е вечен на даден пост.

# 14 494
Не правете излишни драми. Сменени са изпълнителният директор Наско Михов и неговият заместник Александър Николов. Никой не е вечен на даден пост.

O, това със скубането на косите съвсем не е заради тези двамата Simple Smile Не, че не ми е съмнително защо едно временно правителство прави това. И не, че у мен не назрява увереност, че ще изпуснем сроковете за преминаване към алтернативно гориво и накрая пак ще се молим на Русия.

Реакцията ми (драмите) са в резултат на всичко, което наблюдавам - левичарски и русофилски настроени маси, неизкоренимо руско лоби, корупция, липса на каквато и да е перспектива за промяна, масови настроения срещу ЕС и НАТО... И това в добавка към по-стандартните ни пороци.

# 14 495
Така че, да не ревем за нероден Петко, според мен Газпром въобще няма желание да се занимава с нас.
Но това е според теб. А Митрофанова твърди друго.
Матрьошките предварително си измиват ръцете с предстоящите "тежки преговори", на които очевидно ще трябва да направят доста отстъпки...ама няма как, трябва да се жертваме в името на борбата с брюкселските зелки и омразните САЩ.

Видяхме колко му се занимава на Газпром с нас - директно затвориха крана и забравиха за съществуването ни.

За тези мизерни количества, които продава на България и с оставащ договор за четири месеца - въобще няма да си вдигнат телефона.
Нито са забравили за нас, нито изобщо става дума за пари. Дори на путинистите е известно.

# 14 496
Цитат
Леле-мале, ама сериозно ли говориш, какви ценности, какви пет лева.
Гербаджиите са там, където има далавера, начело с лидера си и вярната му свита, раздават европейски проекти срещу проценти, назначават си верни калинки на държавните заплати, купуват гласове, в местната власт си назначават хора, и държат населението в подчинение. Като отидеш по малките градове, в центъра се мъдри гербаджийски клуб, досущ като едно време БКП. Естествено, че са си осигурили този електорат, той не е малък. Къде с принуда, къде от интерес.
ББ е готов да защитава евроатлантизма до последен дъх, защото видя, че само така ще отърве пандиза.
ДПС държи под контрол лоялни избиратели, които се идентифицират с тях по етнически белег, но и тези хора вече се осъзнават, че там се краде на едро, а за обикновените хора не се прави достатъчно. До сега и те бяха на софрата, който и да е на власт, те винаги държат баланса в парламента. Ценности ли? Това са приказки за лапни шарани.
Аз съм убеден че във всеки електорат в България има някакви ценности. Дори важи за ГЕРБ и ДПС. Говоря за електоратите, иначе за партиите си е така. Ето например сещам се за Богдана Карадочева. Тя е гласоподавател на ГЕРБ чисто идеологически, заради антикомунизма на Борисов. Заради това че комунисти са убили баща и в нашите лагери на смъртта, понеже отказва да влезе в ТКЗС. Ето един гласоподавател на ГЕРБ по някакви чисто идеологически причини. Говориме за прозападно настроени антикомунисти каквито има много избиратели на ГЕРБ. За това аз казвам че електората на ГЕРБ си е прозападен. Но ако искат прозападно мнозинство в България трябва да разберат че гласуват ли отново за Борисов, вместо за други прозападни партии не може да има прозападно мнозинство в България. Защото прозападният електорат в България който е мнозинство спрямо русофилският е разделен помежду си по отношение на Борисов. Борисов много правилно атакува по тая линия да речем и ДБ и ПП, като се изкарва по голям евроатлантик от тях заради стоенето им на една маса с БСП, и посланията му в приказките му са, аз никога няма да управлявам с БСП, аз съм истински прозападен, десен, и т.н. за разлика от вас. Защото знае че единствената опасност да си изгуби идеологическият електорат е той да избяга към ДБ или ПП, когато най после осъзнае че ако иска прозападно мнозинство в България трябва да спре да гласува за Борисов. Борисов го е страх кога ще настъпи този момент. За това е толкова важно за него да се изкарва най антиБСП и най прозападен, не че така ще отърве затвора, там Гешев го пази, не евроатлантическата ориентация на Борисов, а за да не си загуби идеологическият електорат. Който ако тръгне да го напуска ще е по посока на други прозападни партии. То не случайно най яростните му атаки са към други прозападни партии,  нищо че е най прозападен и би трябвало най яростните му атаки да са не към ПП и ДБ, а към Радев, Копейкин, Янев, БСП и прочие.

# 14 497
Реакцията ми (драмите) са в резултат на всичко, което наблюдавам - левичарски и русофилски настроени маси, неизкоренимо руско лоби, корупция, липса на каквато и да е перспектива за промяна, масови настроения срещу ЕС и НАТО... И това в добавка към по-стандартните ни пороци.

Не мисля, че си права.  Даже последните изследвания на Евробарометър от февруари, които все пак бяха след Ковид-криза изобщо не дават масови настроения срещу ЕС, напротив половината всякак му вярват и харесват.

А левичарското мислене никак не е чуждо на ЕС, така че и в това няма нищо страшно или чудно, да не говорим, че сме бедна страна с почти несъщестуваваща социална система и плосък данък - за разлика от повечето европейски страни. Даже наглед сме доста десни.

ПП За корупцията и липсата на перспектива за промяна обаче съм напълно съгласна и някак не виждам светлина.

# 14 498

O, това със скубането на косите съвсем не е заради тези двамата Simple Smile Не, че не ми е съмнително защо едно временно правителство прави това. И не, че у мен не назрява увереност, че ще изпуснем сроковете за преминаване към алтернативно гориво и накрая пак ще се молим на Русия.

Временно беше правителството на К.П. - тръгна си бързо-бързо. А служебното правителство се ползва с правомощията на всяко редовно правителство.
Според мен трябва да си скубем косите, какво малоумно поколение се е задало.
https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/734346?fbclid=IwAR0coH1W5 … xdtxR0fb3-UStdH_Y

# 14 499
За Топлофикация газ ще има, съвсем отделен въпрос че парното от години и най-скъпият вариант за отопление..Най-изгодният вариант за отопление са климатиците, и хората които са на парно всички имат и климатици...Миналата година кое беше по-изгоден начин за отопление - парно или ток, естествено че ток...

Не съм сигурна, че е разумно от личен ограничен опит да се вадят общовалидни заключения или да се представят като факт. Защото пък според моят личен ограничен опит далеч не всички хора на парно имат климатици, а при жилища със сходни параметри и миналата година отоплението беше по-изгодния вариант - поне в София.
Заблудила си се, изобщо не пиша от личен опит...Енергийните експерти са го заявили -Климатикът е 2 пъти по-евтин вариант от парното поне през последните три години, не само в София, навсякъде където има парно...

2021: Парното е два пъти по-скъпо от климатика, показват разчетите на енергийните експерти.
Най-евтин и икономичен източник на отопление и този сезон ще бъде термопомпата въздух-вода. 1 квтч произведена с нея топлина към момента струва 5,3 ст. Същото количество енергия, добита от висок клас климатик, който също е вид термопомпа, струва 7 стотинки. 1 квтч топлинна енергия от „Топлофикация София“ струва 13,1 стотинки.

2020: Най-евтино е отоплението с термопомпа, следвано от климатик, клас А. В първата тройка на цените се нареждат и въглищата, следвани от дървата.

И през 2022, по същият начин стоят нещата...

# 14 500
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
За Топлофикация газ ще има, съвсем отделен въпрос че парното от години и най-скъпият вариант за отопление..Най-изгодният вариант за отопление са климатиците, и хората които са на парно всички имат и климатици...Миналата година кое беше по-изгоден начин за отопление - парно или ток, естествено че ток...

Не съм сигурна, че е разумно от личен ограничен опит да се вадят общовалидни заключения или да се представят като факт. Защото пък според моят личен ограничен опит далеч не всички хора на парно имат климатици, а при жилища със сходни параметри и миналата година отоплението беше по-изгодния вариант - поне в София.
Заблудила си се, изобщо не пиша от личен опит...Енергийните експерти са го заявили -Климатикът е 2 пъти по-евтин вариант от парното поне през последните три години, не само в София, навсякъде където има парно...

2021: Парното е два пъти по-скъпо от климатика, показват разчетите на енергийните експерти.
Най-евтин и икономичен източник на отопление и този сезон ще бъде термопомпата въздух-вода. 1 квтч произведена с нея топлина към момента струва 5,3 ст. Същото количество енергия, добита от висок клас климатик, който също е вид термопомпа, струва 7 стотинки. 1 квтч топлинна енергия от „Топлофикация София“ струва 13,1 стотинки.

2020: Най-евтино е отоплението с термопомпа, следвано от климатик, клас А. В първата тройка на цените се нареждат и въглищата, следвани от дървата.

това го казаха преди 2 дни.

# 14 501
Скрит текст:

Прощавай, наистина така са  сметнали експертите. Нещо обаче сметките с цифри никак не отговарят на това, което плащам за парно /в което влиза и топла вода естествено/. Но това е само ограниченият ми личен опит.

# 14 502
Скрит текст:

това го казаха преди 2 дни.
Не, това което писах за 2020 и 2021 са цитати за тогава, а преди 2 дни казаха същото по бтв и за 2022 - отново най- изгодния и евтин начин за отопление си остават климатиците, както и предходните години...

# 14 503
Скрит текст:
Кои сте вие? А защо ние, живеещите в БГ трябва да чакаме такива като вас да определят нашия живот? Ми не, благодаря, определяйте се там, където сте емигрирали
Лошото е, че понеже младите хора в България са малцинство, а останалите са увредени от живота си през социализЪма или приказките за него, които са слушали в семействата си, те с гласа си определят не бъдещето, а липсата на бъдеще за тези млади хора. Голяма част от които по тази причина напускат България при първа възможност.
Интересно заключение. Като гледам лидерите на партиите, които се гласят да определят бъдещето на държавата, те всички са "увредени от живота си през социализЪма".
Тези, които дойдоха от Харвард пък се оказа, лъжливи.
Та би било интересно да споделиш, кой би бил правилния избор.Thinking

# 14 504
Някой който не работи за интересите на Русия на Балканите и утвърждава връзките на България с останалите страни в съюзите, в които България членува. Нямам предвид Евразийския съюз.

Общи условия

Активация на акаунт