Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 448 289
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 14 475
Тесла ти наистина си голям оптимист. Електората на Герб ги следваше когато бяха "реформатори", после като станаха "националисти", после като застанаха зад европейските ценности. Голямата част от електората им са мутри и калинки. Навремето и Путин даваше едно рамо, Бойко бе с него. После пък и Ердоган даваше едно рамо.
Ветропоказатели са електоратът на Герб сред тях няма истински десни хора иначе не биха търпели да следва Герб, като в нея е пълно с комунисти - Борисов, Цветанов, Плевневлиев, Л.Павлова, Ц.Бориславова...

По другият въпрос - от 20 години нито една партия не може да спечели абсолютно мнозинство сама. Дори и Иван Костов не можа, а след него пък - съвсем. Друго е времето вече.
А електоратът на ДБ не е чак толкова голяма - 6-7-8 процента, че заедно с ПП да направят над 51 процента
ПП оттук ще слизат само надолу. Няма партия в света, която да е управлявала и да не загуби доверие - или поне част от него

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 17:30 от Лорд Сняг

# 14 476
Скрит текст:
Скрит текст:
Всъщност съмненията са дали евентуалният руски газ ще бъде евтин и дали няма по-изгодни алтернативи, които обаче съзнателно се режат от проруското правителство за да остане накрая само опцията Газпром. И съжалявам, но нямам вяра на политиците ни, особено на тези конкретно, назначени от Радев, а нямам и информация за да преценя какво става наистина. Но опитът ми от миналото сочи, че руското лоби у нас винаги работи за два интереса - своя и на Русия и против интереса на България.

Излишно се тормозиш, според мен Газпром въобще няма да ни отрази.

И ще страдаме, но е за добро. Надявам се да се излекуваме от тази русофилия и да си намерим алтернативи. С нашето мижаво потребление няма да е проблем. Даже толкова газ, колкото на нас ни трябва, все някъде и у нас или в нашата акватория на Черно море има, стига руското лоби да не спира търсенето.
Моля ви, вие страдайте, но без нас. Уравниловката и колективизмът са присъщи на един друг строй.
Повечето не искаме да страдаме заради нечия дълбока индоктринация. Нито искаме срината икономика и масова безработица. Защото малко се получава така, че най-бедните ще страдат заради нечии заблуди и идеологии.
Това, което повтаряш непрекъснато са глупостите на Копейкин..Той ви втълпява тези прогнози за апокалипсис...Извън този популистичен филм, реалността е съвсем друга - абсолютно никакъв глад, мизерия, студ и срив не се очакват...Smile

Мисля, че страховете се подклаждат по-скоро от плана на ЕС за сигурна зима.  И понеже аз не съм склонна да мисля, че т.нар. "брюкселски зелки" са идиоти,  смятам, че клаузата, която позволява на ЕК да направи задължителни съкращенията в използването на газ, ако доброволните икономии от най-малко 15% са недостатъчни,  не е случайна и наистина се готвим за тежка зима. Мен лично ме притеснява и това, че ние май с никого нямаме двустранно споразумение за споделяне на газ - то не, че много страни вече имат, но работят по въпроса, а за нас не съм сигурна.

# 14 477
Скрит текст:
Всъщност съмненията са дали евентуалният руски газ ще бъде евтин и дали няма по-изгодни алтернативи, които обаче съзнателно се режат от проруското правителство за да остане накрая само опцията Газпром. И съжалявам, но нямам вяра на политиците ни, особено на тези конкретно, назначени от Радев, а нямам и информация за да преценя какво става наистина. Но опитът ми от миналото сочи, че руското лоби у нас винаги работи за два интереса - своя и на Русия и против интереса на България.

Излишно се тормозиш, според мен Газпром въобще няма да ни отрази.

И ще страдаме, но е за добро. Надявам се да се излекуваме от тази русофилия и да си намерим алтернативи. С нашето мижаво потребление няма да е проблем. Даже толкова газ, колкото на нас ни трябва, все някъде и у нас или в нашата акватория на Черно море има, стига руското лоби да не спира търсенето.
Моля ви, вие страдайте, но без нас. Уравниловката и колективизмът са присъщи на един друг строй.
Повечето не искаме да страдаме заради нечия дълбока индоктринация. Нито искаме срината икономика и масова безработица. Защото малко се получава така, че най-бедните ще страдат заради нечии заблуди и идеологии.
Това, което повтаряш непрекъснато са глупостите на Копейкин..Той ви втълпява тези прогнози за апокалипсис...Извън този популистичен филм, реалността е съвсем друга - абсолютно никакъв глад, мизерия, студ и срив не се очакват...Smile
Дали Копейкин, дали европейски директиви, тези бодряшки изказвания как всичко е супер не помагат. Защото не е супер. Висока инфлация, скъпи енергоносители.
В Германия вече са взели решения температурите в обществените сгради да са 19 градуса, намаляват на минимум осветлението по улиците  ще глобяват фирми, които държат отоплението включено през нощта и т.н мерки  които при желание ще се информирам. Да си мислим, че нас най-бедната държава ще ни подмине въобще не трябва да си слушал копейкин, достатъчно е да плащаш сметки, а ако не плащаш и чуждата преса ще ти свърши работа. Там ще прочетеш, че всички обясняват как трябва да се готвим за тежка зима.

# 14 478
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
ВасиТу, санкциите изменят ли/измениха ли хода на войната?
Мога да ти кажа какво ми е мнението,но отклоняваш от това, което казах по същество.
Одобрението/неодобрението през призманата на одобрението и неодобрението на войната Wink.
Вариантът, който ти предлагаш е неодобрение на войната и страх от санкциите, заради икономическите последици- това, води до "вайкането" на част от списващите.
Ако одобряваш войната и затова не приемаш санкциите ?Злорадстваш Wink, както няколко потребилки тук.

Просто има ясен разделител.
Ако имаше такъв днес Европа нямаше да хленчи. Не може да бъдеш против войната и да искаш да воюваш на страната на доброто, но да не искаш да се лишиш от "благинките" на злото.
Искат война, получават война. Никой не е искал мир.

А кой реши, че Европа хленчи ? Защото Pure го написала....
Хленчат само нашите псевдо родолюбци, да не ги изброявам поименно.
Другите търсят решение и ще го намерят.
Хленчан не псевдородолюбците, а тези, които силно вярваха в единството и солидарността на ЕС, който ни прецака повече от Газпром.
Начело с Копейкин.
Какво общо има Копейкин или защото няма как да отречеш истината го намесваш. Забравих думата, но смисъла е отвличане на вниманието като сменяш темата. Simple Smile
Отвличам внимание ли ? Той е от хленчещите  псевдо родолюбци или бъркам ?
Той няма нито власт, нито механизъм да предприеме каквото и да било или да окаже влияние, така че намесата му е безсмислена. Погледни тези, които докараха нещата до тук и тези, които продължават да "работят" по въпросите.
Копейкин наистина няма никакво влияние и власт и е смешен за болшинството хора, но има много вредно и отрицателно влияние в/у хората, които му вярват и са попаднали в капана на глупостите и конспирациите, които разпространява..Wink.

# 14 479
Копейкин наистина няма никакво влияние и власт и е смешен за болшинството хора, но има много вредно и отрицателно влияние в/у хората, които му вярват и са попаднали в капана на глупостите и конспирациите, които разпространява..Wink.

Какво общо има Копейкин с това, че Европа се готви за тежка зима?

# 14 480
Ей сега чета, че уволняват и ръководството на Козлодуй. Неофициално - защото преговаряло с американците за алтернативно ядрено гориво. Ми разбира се, как смеят те да искат да се откъсваме от руската зависимост?
Но се питам това служебно правителство, чиято задача по закон е просто да организира изборите, защо проявява такава активност???  Има само едно обяснение - има задача и трябва да я свършат за два месеца. А като гледам какво правят се досещам за задачата. А кой ли им я е дал? Щото нямало начин да е този, дето ги е назначил...

Божеее, иде ми да си скубя косите, че не се изнесохме в западна държава преди години. Но сега е късно - имаме догарящи родители, които не могат сами и ми остава само да скубя коси и да си живея с русофилския български народ.

# 14 481
  • In the land of Never Never
...
Така че, да не ревем за нероден Петко, според мен Газпром въобще няма желание да се занимава с нас.

Нормално. Руските господари обикновено не се занимават с българската си прислуга. Само я наритват от време на време.
Да наритат Кирето Петков, той ни докара до това дередже. Ами като не си платиш в ресторанта, ще те изритат от него, нали?
Очевидно безплатните закуски ги дават само на заслужили в американското посолство. Там също ти обещават едни танкери с газ, но цената е сюрприз, като дойде времето да плащаш, сам си биеш шута.

# 14 482
Цитат
Тесла ти наистина си голям оптимист. Електората на Герб ги следваше когато бяха "реформатори", после като станаха "националисти", после като застанаха зад европейските ценности. Голямата част от електората им са мутри и калинки. Навремето и Путин даваше едно рамо, Бойко бе с него. После пък и Ердоган даваше едно рамо.
Ветропоказатели са електоратът на Герб сред тях няма истински десни хора иначе не биха търпели да следва Герб, като в нея е пълно с комунисти - Борисов, Цветанов, Плевневлиев, Л.Павлова, Ц.Бориславова...

Абе за електората на ГЕРБ не съм много сигурен. Всеки електорат в България си има свои ценности. Дори и този на ДПС да речем, в някаква степен, има и там хора които не гласуват за тях заради кебапчета, купени гласове, феодално влияние по малки население места и прочие, ами за защита на турското малцинство, правата на малцинствата и прочие. Автентичната идеология на ДПС. Възраждане също си имат своите ценности да речем. Национализъм, антилиберализъм, антиЕС, отворени пазари, анти отворени граници и прочие. Та надявам се че там хората с ценности са повече от калинките и мутрите по места.

# 14 483
  • Street of Dreams
Ухиления дали наистина сръга с лакът журналиста с въпросите по същество? 😄

# 14 484

Какво общо има Копейкин с това, че Европа се готви за тежка зима?
В Европа положението относно газовата криза е много по-различно отколкото при нас, защото там примерно към  40% от населението използват газ за отопление...В България са съвсем незначителен %, някъде около 2%, и тези 2% хора отдавна са си купили климатици, още при миналогодишното поскъпване на газа....Но този важен факт Копейкин не го обяснява на пенсионерите и на разни други по-наивни хора, а ги лъже като им обещава много евтин руски газ, че иначе ги чакат студ и тъмнина, което си и чиста проба лъжа и няма никаква връзка с реалността..

# 14 485
Тигре.
Топлофикация София какво гориво ползва? Топлофикация Русе какво гориво ползва?

# 14 486
  • Русе
Тигре.
 Топлофикация Русе какво гориво ползва?
Въглища и боклуци, ако уредят от някъде. ТЕЦ Русе не използва газ за гориво

# 14 487
Тигре.
Топлофикация Русе какво гориво ползва?

Въглища Simple Smile  Някога съм водила преговори с тях за ремонт на котлите ма реших, че може да са сменили горивото. Не са.
На газ са София и Пловдив от големите градове. Може и други да има, ма не съм сигурна.

Като цяло ток си имаме и няма да мръзнем. Проблем е индустрията, особено заводите, които не бива да спират.

# 14 488
За Топлофикация газ ще има, съвсем отделен въпрос че парното от години и най-скъпият вариант за отопление..Най-изгодният вариант за отопление са климатиците, и хората които са на парно всички имат и климатици...Миналата година кое беше по-изгоден начин за отопление - парно или ток, естествено че ток...И тази зима ще е така, и следващата също и т.н...Евтин газ вече няма, няма и да има оттук нататък..Wink.

# 14 489
За Топлофикация газ ще има, съвсем отделен въпрос че парното от години и най-скъпият вариант за отопление..Най-изгодният вариант за отопление са климатиците, и хората които са на парно всички имат и климатици...Миналата година кое беше по-изгоден начин за отопление - парно или ток, естествено че ток...

Не съм сигурна, че е разумно от личен ограничен опит да се вадят общовалидни заключения или да се представят като факт. Защото пък според моят личен ограничен опит далеч не всички хора на парно имат климатици, а при жилища със сходни параметри и миналата година отоплението беше по-изгодния вариант - поне в София.

Общи условия

Активация на акаунт