Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 995
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Аз купувам пюрета на различни марки. От плодовите пюрета съм най-доволна от тези на Семпер, големи бурканчета са, с добра консистенция и доста вкусни, но не са евтини съответно. При запек ни помага безотказно пюрето им със сини сливи и круши. От зеленчуковите с месо в момента купувам на Лупилу и са ок и откъм цена са приемливи.

# 436
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм доволна от Гербер и Бейбибио и за захранване, и за ястия. На Хип повечето еднокомпонентни са с нишесте, пробвали сме карфиол и синя слива, не се харесаха. От подовите на Бейбибио също съм най-доволна, само плод съдържат и нищо друго. Харесвам още на Лупилу и на ДМ, но те нямат особено разнообразие и ги ползвам за разнообразие понякога, защото са и големи и си стават за пълноценна СЗ.

# 437
На Хип, Гербер и Холе 👍 На Холе са най-вкусни според мен, но чета съдържанието и избирам да са зеленчуци, без нишестета и др.
За кашите - аз никога не съм имала буци с тези на Хип, но първо слагам водата и винаги я охлаждам до топла, но не гореща, както е описано. Прясно преварена вода и охладена да не е вряла 😉 Разтварям и е готова за ядене ☺️

# 438
Здравейте!! Искам да ви попитам, когато почнахте захранване, имаше ли парченца от пюрето като се изхожда бебето или да има от неговия цвят? И дали това е нормално? Благодаря предварително

# 439
  • до най-прекрасния мъж
Разбира се, че е нормално. Цветът на акото се променя според това какво е яло детето. Може да е бежово, кафяво, оранжево, зелено, даже и черно сме имали, когато яде боровинки. Съвсем в реда на нещата е да има цветни парченца, нали се храни с цветна храна.

# 440
Здравейте!! Искам да ви попитам, когато почнахте захранване, имаше ли парченца от пюрето като се изхожда бебето или да има от неговия цвят? И дали това е нормално? Благодаря предварително
В началото и на консистенция може да го докара, докато свикне стомахчето да преработва новата храна.

# 441
Ама матико е едра, вари се на котлон. Супер ужасна е, так ми седи. И все една тричава като недоварена седи.
Бейбибио за мен са най-добрите пюрета, личи си че са гъсти с повече плод или заленчук, без добавки.

# 442
А от къде ги купувате на по-изгодна цена? Не съм ги взимала, защото винаги цената е впечатляваща Astonished

# 443
А каква друга каша мога да давам на бебето, което е на почти 6 месеца? Засега давам само млечна бананова на Слънчо.

# 444
А каква друга каша мога да давам на бебето, което е на почти 6 месеца? Засега давам само млечна бананова на Слънчо.
Моето бебе е на 5 месеца, сега започнах кашите и педиатърът ми каза да давам 10 дена безглутенова и след това каквато искам, спрямо възрастта му Simple Smile

# 445
Аз лично давах безглутенови докъм 10ти месец - елда. Глутенът въведох чак след това.

# 446
  • Пловдив
По принцип даже не е задължително да давате каши.
Аз правех домашна от брашно от елда, както и такава от ориз ( на Холле), но беше за 2-3 седмици и това беше.
Вместо каши съм давала плодово пюре за следобедна закуска.

# 447
Педиатърката каза, че е рано за плодови пюрета. Бебка след една седмица ще направи 6 месеца, има заменени две хранения - обяда и СЗ. За обяд само пюрета давам зеленчукови. Всички и допадат без пащърнака и сладкия картоф. През ден даваме и жълтък в пюрето. За СЗ само бананова млечна каша давам. От понеделник мисля да включа и попарка като втора закуска, но за плодови пюрета било рано. Първо каза попарката. Вода също не пие. Пробвах сок от круша във водата, за да стане сладка и да пие, но не искаше и така. Това доста ме притеснява.

# 448
Ще пропие вода, като дойде по-твърдата храна и по-малкото мляко.

# 449
  • до най-прекрасния мъж
Боже, каква е тази попарка на 6 м? Още ли има педиатри, които бързат да заместят млякото на толкова малки бебета? Дайте плод, дайте месо, въведете глутен, масло, сирене и тогава попара.
Аз захраних на 4+++, закуска дадох едва на 8+++. На няма и 6 м е твърде рано за закуска. А и около тази възраст се изчерпват депата с желязо на организма, месото е много по-важно от тестото сега.
Наскоро разбрах, че все още има педиатри, които препоръчват сокчета от 3-месечна възраст и захранване с плодови пюрета от 4-месечна възраст. В голям град, да не си помислите, че някъде из дълбоката провинция.

Общи условия

Активация на акаунт