Захранване - въпроси и отговори - тема 13

• 37 950
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,мамчета. Имам бебе на 5 месеца и от три дни започнахме захранване с тиква. Малката я прие горе долу добре. Хапва си я,има си нормално газове,ака си по два пъти на ден,но вчера (ден втори от захранването)забелязах че има малко слуз в акото,колкото нокът. Дали  е алергична реакция? Имам батко на 14 год и той е захранван по старата схема след 4 месец и нямаше алергия към нищо. Като цяло са минали цели 14 години и имам бегли спомените. Според вас дали са спра захранването за няколко дни? Утре ще се свържа с личната да я питам. Няма обриви по тялото,чувства се добре,рита си игрива е,но се притеснявам все пак🙄

# 586
Тиквата има много фибри. Вероятно е от това...
Не е много подходяща за първа храна.

# 587
Смени на банан.

# 588
Здравейте,мамчета. Имам бебе на 5 месеца и от три дни започнахме захранване с тиква. Малката я прие горе долу добре. Хапва си я,има си нормално газове,ака си по два пъти на ден,но вчера (ден втори от захранването)забелязах че има малко слуз в акото,колкото нокът. Дали  е алергична реакция? Имам батко на 14 год и той е захранван по старата схема след 4 месец и нямаше алергия към нищо. Като цяло са минали цели 14 години и имам бегли спомените. Според вас дали са спра захранването за няколко дни? Утре ще се свържа с личната да я питам. Няма обриви по тялото,чувства се добре,рита си игрива е,но се притеснявам все пак🙄
И аз като теб имам голям батко на 13г и сега едно седем месечно и за да си опресня нещата слушах онлайн курс за захранване.
Това което там казаха е, че при лека алергия от храна примерно обрив, зачервяване или като във вашия случай не трябвало да се спира храната, която се въвежда. Да се продължи в много малки количества. В много от случаите такива леки алергии се преодолявали по тоя начин. Ако е нещо сериозно разбира се примерно да не може да диша недай си Боже или нещо такова тогава се спира храната и се докладва на лекари 🙂
Но вие ги говорете и с джипито, аз само споделям какво казаха.
Не се тревожете.

# 589
И аз като теб имам голям батко на 13г и сега едно седем месечно и за да си опресня нещата слушах онлайн курс за захранване.
Това което там казаха е, че при лека алергия от храна примерно обрив, зачервяване или като във вашия случай не трябвало да се спира храната, която се въвежда. Да се продължи в много малки количества. В много от случаите такива леки алергии се преодолявали по тоя начин. Ако е нещо сериозно разбира се примерно да не може да диша недай си Боже или нещо такова тогава се спира храната и се докладва на лекари 🙂
Но вие ги говорете и с джипито, аз само споделям какво казаха.
Не се тревожете.
Днес ще говоря с ЛЛ но мисля че е от мокрите кърпи,понеже тя се зачерви само бузките веднага след хранене(бърсах я) съответно до 30 мин и нямаше нищо,изчезна зачервяването🤷♀

# 590
  • до най-прекрасния мъж
И моята е реагирала на мокри кърпи. Бършете  началото с влажна муселинова пелена. Нежна е кожата и реагира. Сега нямаме проблем вече, но тя е вече голяма.

# 591
Здравейте , момичета!Дъщеря ми е на 5++ , захранена е с няколко зеленчука и плодове.Имам пюре "зеленчукова супа"или нещо от сорта , което се води "моето първо пюре",но съдържа магданоз и целина.Мога ли да го дам ?Предполагам са в съвсем малки количества.

# 592
Аз не съм чувала до сега да има реакция от целина и магданоз,но знае ли човек всичко е възможно.Все пак щом пише моето първо пюре,със сигурност и двете са в минимални количества.

# 593
Аз не съм чувала до сега да има реакция от целина и магданоз,но знае ли човек всичко е възможно.Все пак щом пише моето първо пюре,със сигурност и двете са в минимални количества.
Аз също давах веднъж такова пюре, нямаше реакция, но не се одобри, а и наистина щом пише “моето първо пюре” не би трябвало да има проблем 😊

# 594
Целината преди време бях чела, че е алерген, но не мога да посоча източник в момента. На моето дете листа дадох към 8-9мес.

# 595
  • до най-прекрасния мъж
Целината е алерген, но аз също съм давала подобно пюре. Просто гледах само тя да е новото и следях за реакция. Такава не е имало, но имайте предвид, че всяко дете е различно. Иначе, целината листа я дават след 8 м, а корен след 10 м. Със сигурност съм й дала по-рано, не е било след 8ми месец. За съжаление подправките не ги пиша кога съм ги предложила и не мога да кажа с точност.

# 596
Целината преди време бях чела, че е алерген, но не мога да посоча източник в момента. На моето дете листа дадох към 8-9мес.
Подтиска щитовидната жлеза- не даваме до годинка.

# 597
  • Асеновград
Минавам само да кажа че в този сайт ще откриете много за захранването+ рецепти, жената има 3 деца, и медицинско образование, може да я знаете ит инстаграм, скоро направи този сайт за захранване и мн друга информация. Аз поне от нея съм научила повечето неща за захранването. В Инстаграм също е много активна.
https://drmodernmommy.com/

# 598
Има ли някакъв проблем вместо да вкарам закуска на 8 месеца, да вкарам вечерята? Цяла седмица се мъчим с малката, не ще закуска - попара, каша, кускус, овесени ядки. Не и не, иска мляко. След това вече си е готова да си яде обяда, СЗ и ако предложа, вечеря. В чудо съм се видяла, само не съм пробвала зеленчуци за закуска още..

# 599
Води се по детето и си вкарай вечерята. Моето така не искаше и само по веднъж на седмица му давах закуска и то по малко. Постепенно започна и закуска да си яде всеки ден.

Това пюре не го давай. От подправките започнах с канела, после копър, след един месец ще включим още няколко. Целина - след година.

Общи условия

Активация на акаунт