На море в България 2022г.! - 2

• 59 349
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Мъфин, да не сте в Италия? Съдя по цените, които цитираш!

# 271
В Испания сме,  но и тук мястото, което ни стана любимо хич не е евтино.

# 272
Здравейте, да споделя и аз мнение. Нашата непредвидена почивка приключи. Като цяло си изкарахме много добре.
В неделя по обяд решихме, че ще ходим на почивка, докато са все още по - ниски цените. В пет и половина след обяд вече бяхме резервирали в Обзор. Почиваме за четвърти път там ( Парайзо бийч, Сънрайз ол суитс и семеен хотел Джулай морнинг). Предпочитаме го, защото сме от Русе и ни идва сравнително близо, а и вече познавам доста добре градчето и лесно се ориентирам като търся хотел. Тази година избрахме семеен хотел Каза Мартинез, шест нощувки от 20 до 26.06. Двама възрастни с три деца на почти 3, 5 и 7 години, 70 лв нощувка. Хотелът е малък, сравнително нов, на плажа, мисля че се води централен плаж. Който познава Обзор - точно до Сунео Хелиос се намира, на първа линия. Пред хотела обаче има една кръчма, която леко закрива централно гледката към морето. И предполагам, че във висок сезон е доста шумно. Доволни сме от хотела .
По отношение на Обзор, доста заведения, бързи закуски и магазини бяха затворени. На плажа беше супер спокойно, винаги имаше места на първа линия. Купихме си чадър и стояхме на свободната зона. Вечер сядахме на едно заведение на крайбрежната - Морски бриз, заради детския кът на терасата.  Сервитьорите бяха много любезни, добро обслужване, малко меню, нищо особено като цяло, но с деца няма голям избор за ресторанти. Като цяло хубаво заведение и сравнително добри цени. Бира Каменица 3 лв, на други места беше 3,5 лв., сок капи 2,7 лв, на други заведения 3 лв. Имаше празник на града през седмицата и програма вечер. В четвъртък беше с клоуни , за децата. В събота най- големият черпак - курбан чорба и маси с домашно правени традиционни бг храни - баници, пити и т.н.( те се заплащаха по 1, 2, 3 лв парче). Имало е после и програма явно, но с децата нямаше как да останем.
Водата беше добре, преди няколко години ходихме в Приморско по същото време, не ми хареса, студено ми беше, въпреки че печеше. Сега времето беше перфектно. Изкарвахме от 10 до 16 часа на плажа, без да се притеснявам, че ще изгорят децата. Винаги имаше вълни, единият ден само малко по - големи, като влезеш става до коленете на голям човек, но на децата им беше ок. Не съм се притеснявала, сами се плацикаха.
   Извод: починахме си добре, въпреки наличието на три малчугана, това че нямаше почти хора много ми хареса. ОИ за нашата конфигурация излиза доста висока цена ( за същия период ок. 350 лв на ден, но като теглиш чертата и на свободна консумация, ако не си правиш сметката и не се ограничаваш, няма да е по- евтино.
За 6 нощувки или 7 дена общо почивка изхарчихме 900 лв за храна и питиета и разни дреболии за децата по сергиите. Но, уточнявам, че само два пъти обядвахме на заведение, една вечер взехме готвено за в къщи( не беше вкусно, а цената почти като на заведение) , другите вечери на ресторант. Обаче пием по една две бири и после продължаваме на терасата. На заведение кафе не сме пили, само от машина, на мен много ми хареса мляко с кафе, ама аз и не съм кафеджийка. Сутрин закуски пресни купувах, на обяд пици, дюнери, плодове и...така. Дано съм била полезна!

Забравих да кажа, че към хотела си има паркинг вътре в двора и пред хотела, за шест нощувки два пъти чистиха, но помолих за лопатка и метла и стоя през целия престой пред стаята и си я ползвах. Едната вечер казанчето се прецака, звъннах и веднага дойде бащата на собственичката да го поправи, това към 12 часа през ноща. Пукнах едната стъклена чаша докато я мия, казаха, че няма проблеми. И нещо много важно за мен, тъй като най - малкият спеше между нас: спалнята беше цяла , а не две легла съединени и с много удобен матрак.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 17:19 от renidimova

# 273
Цените тази година са безобразно високи. Миналата година почивахме в края на юли за 4 нощувки на ОИ в хотел Азалия за 1100 лв. за двама възрастни, тази година за същият период е 2200 лв.

Къде ги гледате тези бомбастични цени? Цената на Азалия за юли месец за 2-ма възрастни в двойна стая, за 4 нощувки на UALL излиза 1336 лв.
Ето Ви офертата https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-i-spa-azalii … ntin-elena-20918/

В сайта на хотела са тези цени, за които говоря. До сега винаги съм резервирала през официалните странции на хотелите или Букинг, защото не е нужно да предплащам нищо, а и мога да анулирам до деня на пристигане.

# 274
Цените тази година са безобразно високи. Миналата година почивахме в края на юли за 4 нощувки на ОИ в хотел Азалия за 1100 лв. за двама възрастни, тази година за същият период е 2200 лв.

Къде ги гледате тези бомбастични цени? Цената на Азалия за юли месец за 2-ма възрастни в двойна стая, за 4 нощувки на UALL излиза 1336 лв.
Ето Ви офертата https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-i-spa-azalii … ntin-elena-20918/

В сайта на хотела са тези цени, за които говоря. До сега винаги съм резервирала през официалните странции на хотелите или Букинг, защото не е нужно да предплащам нищо, а и мога да анулирам до деня на пристигане.
Така и предположих. Цената, която Ви оферират е необосновано висока. През агенция също може да се анаулира без неустойка, да Ви върнат депозита или при желание да промените периода и дори хотела, но ще платите драстично по-малко.

# 275
  • Great Britain
По много причини - липсата на места за паркиране, въпреки цените от по 15-20 лв на ден, лошо обслужване, имитиращи продукти, нискокачествена и често развалена храна, алкохол със съмнително качество,  чадъри и шезлонги по 25-30 лв, за които се налага да воюваш ежедневно, ако не си по "първи петли". Далеч съм от мисълта, че няма и добри места, на които си заслужава да отидеш, но те са пренебрежително малко, и е предизвикателство да ги откриеш. Да, аз също ще почивам на нашето море и това е причината да пиша, и чета тук, но не ми е ок да ме третират като банкомат, който трябва да пуска, винаги когато го натиснеш, независимо какво получава срещу това.
Тук има паркинги. Не са много и са скъпи. За 5-6 часа плащам около 30 евро. В хубавите заведения пицата често стига, че даже и прехвърля 20 евро, а салата Цезар е 15-16 евро. Малката вода масово е 3-4 евро, а капучиното 4-5. За шезлонги не се воюва. Има много и цените започват от 8 евро за брой, а най-често са между 10 и 15.  Не ми се отваря дума как тези за 8-10 евро са супер сгъчкани. В България никъде не съм виждал подобно нещо. Въобще всеки път когато отида на нашето море цените спрямо тук ми се виждат направо ниски. Аз лично с времето се научих да оценявам колко хубаво ни е морето. Явно съм късметлия, но нито ям нискокачествена и развалена храна, нито страдам от паркирането. Спя на места с осигурено такова и ходя на места, в които знам къде да паркирам.
Къде е това тук? Много ти е двоен стандарта.Снощи орева света ,че темата е за България, а днес пишеш в същата тема за тук с цени в Евро.

# 276
Последно ходих на нашето море преди месец. В момента съм в чуденка дали да не купим имот в Созопол. Толкова много ни харесват някои части на нашето море. Пътувайки много мога да направя обективно сравнение между нас и чужбина, и както вече казах няма от какво да се срамуваме. В България определено си заслужава да се почива. С две думи съм съвсем по темата. Ето това е обекта на чужденката ми:

# 277
  • Great Britain
Последно ходих на нашето море преди месец. В момента съм в чуденка дали да не купим имот в Созопол. Толкова много ни харесват някои части на нашето море. Пътувайки много мога да направя обективно сравнение между нас и чужбина, и както вече казах няма от какво да се срамуваме. В България определено си заслужава да се почива. С две думи съм съвсем по темата и за темата.
По темата не си -първо с испанския отчет ,второ за покупки на имоти има друг подфорум.Едва ли някой го интерисува точно в тази тема къде какво ще купуваш.Трето като си в Испания що не се наслаждаваш на момента,а драскаш тук,скучно ли ти е? И не не пътуваш само ти много , и можеш да говориш само за себе си,други може да има от какво да се срамуват.За справка-Райски залив Созопол срам на срамотите.

# 278
  • here and now
Здравейте на всички.Колебаем се тази година между 3 хотела и ще съм благодарен ако някой сподели отзиви.Хотелите са “Белвил” на Дюни,Мирамар и Риу Хелиус Св.Влас.Приоритети са ни най-вече храната и плажа.Благодаря предварително!
От тези трите, храната в Риу ми е харесвала най-много. Плажа определено на Дюни. На Мирамар съм била преди много години, но имам спомени за кофти плаж.

Нашата морска почивка на Уейв приключи.
Паркинга вече е безплатен. Анимацията, вечерната е по-добра от миналата година. А плажа си е все така кофти.
Храната отново си е на ниво.

# 279
По темата не си -първо с испанския отчет ,второ за покупки на имоти има друг подфорум.Едва ли някой го интерисува точно в тази тема къде какво ще купуваш.Трето като си в Испания що не се наслаждаваш на момента,а драскаш тук,скучно ли ти е? И не не пътуваш само ти много , и можеш да говориш само за себе си,други може да има от какво да се срамуват.За справка-Райски залив Созопол срам на срамотите.
Явно щом ходя и ще ходя на море в България съм съвсем за темата. Споделял съм къде е хубаво и защо считам така. Стоейки по цял ден на плажа и по кафетата, и капанчета около него е нормално да имам много свободно време за четене и писане.

# 280
  • София
Последната ни версия е да почиваме седмица на Ривиера и след това 4-5 дни на Албена. Понеже ще сме без кола, трябва ли да се връщаме до Варна или има превоз от Златните до Албена? Не очаквам предложения за таксита, щото е по подразбиране, някакви други варианти за транспорт.

# 281
На Мирамар съм била преди много години, но имам спомени за кофти плаж.

Миналата година плажът на Мирамар беше супер, не знам какво не ви е харесало, за нас с малко дете беше ок.

# 282
  • София
Последната ни версия е да почиваме седмица на Ривиера и след това 4-5 дни на Албена. Понеже ще сме без кола, трябва ли да се връщаме до Варна или има превоз от Златните до Албена? Не очаквам предложения за таксита, щото е по подразбиране, някакви други варианти за транспорт.
А сигурни ли сте, че има транспорт от Варна до Албена. Миналата година нямаше маршрутки от автогарата.

# 283
  • here and now
И аз не помня какво не ми е харесало, но е факт, че на Дюни съм ходила много пъти, с деца и без, а на Мирамар не повторих.
Споделих, че беше много отдавна, радвам се че на вас ви е харесало.

# 284
Доколкото съм чела (не съм била лично) морето на Дюни е много по-спокойно, брегът е плитък и плавно става дълбоко. В Обзор е доста по-бурно и става дълбоко доста бързо. Това и на мен не ми допада, но детето е малко и го е страх 😃 така че си седи на плажа с басейнче и ме устройва.

Общи условия

Активация на акаунт