Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 21)

• 66 504
  • 789
  •   1
Отговори
# 75
Възползвах се от рецептата на zari65, благодаря за което Simple Smile. Друг е въпроса, че не дочаках правилната... Бях планирала боядисване на косата и реших, че докато се цапотя мога да комбинирам с процедура за крачката. Моят вариант беше класиката за настинка - морска сол в легенче с топла вода + зехтин директно във водата. Добре се получи, само трябваше да си предвидя някаква кухненска хартия наблизо, че при излизане от легена много се пързалях в чехлите Simple Smile.
mitrushana, против торбички под очите, аз използвам Caffeine Solution . От известно време използвам козметиката на The Ordinary и ми харесва.
От виното си не се отказвам, избягвам обилното мезене с него обаче Simple Smile.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 14:54 от pep_si

# 76
За кожата на краката от няколко години през лятото ползвам кокосово масло, смесено с етерично от лавандула или цитронела. Мажа си ходилата сутрин и вечер. Доволна съм.

# 77
  • In transit
В последните седмици имам сериозни драми с продължителен и обилен цикъл. Миналата неделя стигнах до кръвопреливане заради нисък хемоглобин. Подута съм, имам ужасен апетит, не пия никакъв алкохол, внимавам какво ям... все тая. Най-лошото е, че се налага да избягвам всякакви физически натоварвания и това съвсем усложнява килограмената обстановка.
Аз съм горе долу така от две години. До кръвопреливане не съм стигала чак, но бях с много нисък хемоглобин, желязо дефицитна анемия и косопад. Наложи се с месеци да пия желязо докато вляза в релсите. Сега като ми почне цикъла и няколко дни пия желязо да компенсирам.

За бирата забравих да пиша. Не бях пила бира 20 години. Не обичам. Твърде ми е газирана и безвкусна. До преди няколко месеца, откакто един комшия просвети мм в белгийските бири. Повечето са им страхотни, силни, но много ароматни и вкусни. Но най-голямата ми слабост са плодовите им. Имат едни черешови, ммм чудни! Позволявам си ги само няколко пъти в месеца, че ме подуват.

# 78
Е как ще се отслабне не знам, по нощите пека сладкиш! Но дано устискам да не ям! От тази предменопауза и сладко проядох, а преди не близвах!

# 79
Оф момичета и това ще мине. Помня колко е гадно, трудно и депресиращо. Кой ще каже наздраве?

# 80
  • In transit
Наздраве Магни.

# 81
Магни, наздраве и от мен!

# 82
Единствената различна грижа, която полагам лятото е педикюр.
Срещали ли сте тази рокля?
П.П. Не е за мен Grinning

# 83
И аз съм доволна от лазерната епилация, правих 7 процедури на 5 зони (цялостна). Аз съм бяла с много тъмни косми и имаше ефект. Не съм в София, за да препоръчам.

# 84
Е, наздраве! Аз си пийнах розето с лед и лимон и отивам да лягам, че пак ме чака тежка седмица.
Мими, ма пък вкусен ти изглежда сладкиша! И аз бих го хапнала Grinning

Какво ще обличам в този дъжд и студ ще мисля утре сутрин.

# 85
Наздраве и от мен, отивам и аз да пия с дружките! Изпращаме сръбската девойка към Германия и посрещаме полската обратно. Имаме си дори 2-3 американки за цвят Wink

# 86
За Желязо, четох преди време, че хлорофил много полага. Освен това отстранявал и неприятната митозма на потта, за който се поти много и … миризливо.

Чашата вино вечер много ми се услажда с парче шоколад…

А за Белгийските бири - добър учител си намерила:)
Аз много харесвам Blue Moon от нашите. ( Belgium в Щатите). Мммм, с парченце портокал …. Но в БГ не я внасяме.
Иначе Lefe…
Ако има някой от UK в темата - всичко от Sharp’s…
Като се почне от Атлантик та до онези специалитети с кафе и за специален шоколад…

# 87

Момичета, чели ли сте "Чучулигата", четох рецензия и мислех да си я купя?

# 88
  • някъде под слънцето...
Чела съм я в тийн възраст и  щом помня заглавието и автора , явно съм я харсала тогава.
Имам бегъл спомен от сюжета, но едва ли бих посегнала отново към нея.
Помня , че по същото време се запознах и с Великия Гестби, Нежна е нощта, Красиви и прокълнати ,  нямах спомен от тях(макар , че не бих си позволила да сравнявам Фицджералд с  Решат Нури), но   пък имам ясен спомен от един  от разказите  в  сборника "Трохите на щастието".

От десетина години съм  на вълна книги, които  мога да чета по няколко пъти и всеки път откриеам по нещо ново за себе си.

Избягвам алкохол , защото не ми се отразява добре.
Най малко поражения при мен дава бялото вино.
Харесвах коктейли, но късите обикновено са със захар, а дългите с газирано или сок.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 15:34 от sl

# 89
  • Sofia
Нищо не мажа по тялото, влудява ме мазно или лепкаво усещане, хидратиращите в жегата избиват обратно по кожата. На лицето по същия начин, че съм и с реактивна кожа, от дъжд на вятър (като се пресуши) слагам крем, лятото с 30 фактор ако имам ходене на открито.
На фризьор веднъж годишно,  маникюр и педикюр сама, фотоепилация вкъщи, без да се вманиачавам по всяка власинка. Предпочитам да чета когато имам свободно време.
Общо взето отделям много малко време за външния си вид, каквото е дала природата , успешно руша.   Май не съм за тази тема. Joy

Общи условия

Активация на акаунт