Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 085
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Милурит пиеше майка ми за подаграта Сега е на аденурик, но при нея има висока пикочна киселина, висока урея и висок креатинин...

Това са лекарствата за доказана подагра плюс още едно немско бензбромарон. Докато в случая май още нещата са на опип. В болница Каспела, в Пловдив има ревматолог, който е много добър специалист по подагра. Д-р Пенев

# 316
А диклофвнак и други силни лекарства доста са увредили бъбреците.Ако има съмнения за подагра, да прегледат и бъбреците.За спадане на пикочна киселина майка ми пие и сода бикарбонат три пъти дневно по чаена лъжичка.

# 317
Моля за мнение, към какъв специалист според вас трябва да де обърне мъжът ми?
Винаги се е потил обилно, но напоследък потта му започна да мирише ужасно лошо.
Смених перилните препарати, накупихме му хубави памучени блузи и положението не се променя.
Аз мисля, да му запиша час при ендокринолог, но ми се иска да свера и с вашите мнения.

ПС: Ходи при личния преди няколко седмици. Изписал му е някакви комплексни витамини и му е казал, че няма направления сега и евентуално да търси дерматолог.

# 318
Една причина за обилно потене може да е липса на вит. Д3.

# 319

Да, предполагам, че има и други причини, затова искам да му запиша час при правилния специалист.
Не да чакаме час за дерматолог и да се окаже, че не сме за там. Simple Smile

# 320
Ендокринолог?

# 321
Да, и аз за ендокринолог мислех. Simple Smile

# 322

Да, предполагам, че има и други причини, затова искам да му запиша час при правилния специалист.
Не да чакаме час за дерматолог и да се окаже, че не сме за там. Simple Smile

Тук са описани болестни причини, при които има хиперхидроза. Май първо трябва да има направени изследвания.
https://www.sweathelp.org/pdf/Diseases_2009.pdf Но всеки съвестен лекар, било то дерматолог или ендокринолог, би открил причината.

# 323
При силен стрес потта може да стане миризлива.

# 324
Някой вземал ли е това? Усетихте ли действие за умствената дейност, концентрация, настроение и т.н?
Или някой друга добавка с цитизин?

# 325
Дали на ехограф на коремни органи може да се забележи сериозно заболяване/проблем? Ясно е, че за прецизиране трябва да се направи ФГС и други образни, но все пак при нормална ехография може ли да си отдъхна, че поне не е нещо страшно?

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 13:59 от malika$

# 326
Дали на ехограф на коремни органи може да се забележи сериозно заболяване/проблем? Ясно е, че за прецизиране трябва да се направи ФБГ и други образни, но все пак при нормална ехография може ли да си отдъхна, че поне не е нещо страшно?
Не винаги. Ако само ехографът е достатъчно информативен нямаше да има нужда от скенери, магнитни резонанси. На ехо може да се видят кисти, размери на черен дроб - омазнен ли е, циротичен, размер на бъбреци, на кое ниво се намират, възпаления и т.н
Вие какво имате предвид под сериозно заболяване ? Зависи и от оплакванията, няма как да се изключи нещо със сигурност на 100%

# 327
Има ли нещо, което премахва брадавици?

# 328
Ако става дума за стомах и черва, ехо не върши работа. Гастро и колоно скопии.

# 329
Дали на ехограф на коремни органи може да се забележи сериозно заболяване/проблем? Ясно е, че за прецизиране трябва да се направи ФБГ и други образни, но все пак при нормална ехография може ли да си отдъхна, че поне не е нещо страшно?
Не винаги. Ако само ехографът е достатъчно информативен нямаше да има нужда от скенери, магнитни резонанси. На ехо може да се видят кисти, размери на черен дроб - омазнен ли е, циротичен, размер на бъбреци, на кое ниво се намират, възпаления и т.н
Вие какво имате предвид под сериозно заболяване ? Зависи и от оплакванията, няма как да се изключи нещо със сигурност на 100%
Къркорене в стомах, черва, тежест вдясно, нелокализирано... Според доказан гастроентеролог най-вероятно е синдром на раздразненото дебело черво. Ама тежеста вдясно и къркорене ме тревожи , това изследване с тръбата ме плаши, искам да не се налага.

Общи условия

Активация на акаунт