Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 226
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Pregnenolone дали е добре да се взема, ако нямаш хормонални проблеми (и не си на такава възраст, от която да се появяват хормонални или здравословни проблеми), понеже четох, че на доста хора им е увеличил тестостерона?

Трябва ми за памет и концентрация, мотивация, подобряване на депресия, стрес и тревожност.

# 331
Дайте съвет за паник атаки и тревожно разстройство?

# 332
Дали на ехограф на коремни органи може да се забележи сериозно заболяване/проблем? Ясно е, че за прецизиране трябва да се направи ФБГ и други образни, но все пак при нормална ехография може ли да си отдъхна, че поне не е нещо страшно?
Не винаги. Ако само ехографът е достатъчно информативен нямаше да има нужда от скенери, магнитни резонанси. На ехо може да се видят кисти, размери на черен дроб - омазнен ли е, циротичен, размер на бъбреци, на кое ниво се намират, възпаления и т.н
Вие какво имате предвид под сериозно заболяване ? Зависи и от оплакванията, няма как да се изключи нещо със сигурност на 100%
За дебело черво са ми казвали, че е достатъчно, за стомах - не. Поне херния се вижда на ехограф. Други изследвания се назначават, ако на ехографа се вижда отклонение, но за уточняване какво е точно.

# 333
Заключението е нормална ехография на коремни органи, но тази тежест вдясно и къркорене по черва и стомах ме тревожи. Исках да избегна инвазивно изследване.

# 334
Дайте съвет за паник атаки и тревожно разстройство?
Добър психотерапевт, ако не помогне, психиатър, който би насочил към медикаментозно лечение.
Има тема с много продължения във форума.

# 335
Заключението е нормална ехография на коремни органи, но тази тежест вдясно и къркорене по черва и стомах ме тревожи. Исках да избегна инвазивно изследване.

Тежест, или подпиране? Може да е сезонно, пролет/есен се обострят стомашни проблеми.

# 336
Malika, там е дебелото черво, най-вероятно е синдромът. Ако беше жлъчка, щяха да кажат. Иначе колоноскопия. Понеже и аз не искам да си правя, си пускам един показател  - фекален калпротектин, който ако е в норми, се касае за синдром на дразнимото черво. Ако е завишен, вече се налага колоноскопия, тя най-категорично казва има ли възпалително заболяване на червата. Калпротектин се дава от фекална проба в контейнерче от аптеката.

# 337
Благодаря на всички ви, тежест е, под пиране.., пробождане, всичко. Къркорят и черва, и стомах.
Преди 3 год лекува Хеликобактер, имах язва на дванадесетопръстника, след гастроскопии в последствие се оказа, че е калцирана, Хеликобактер изследва няма вече. Та.. Какво друго ще да предизвиква това, и синдрома на гладния стомах. Тъкмо се зарадвах, че на ехото всичко е ок и сега това къркорене почти постоянно.
А като имах язва гастрото веднага ми назначи ФГС, сега каза само, ако аз искам за мое успокоение.
И пак съм във филм.

# 338
Я се успокой! Нервен стомах имаш. Ако не се взираш толкова, може и нищо да ти няма.
И аз втора пролет съм със същите оплаквания, без гладния стомах. Миналата година го свързвах с една червена боровинка, която пих за цистит. Но с него приключих, за щастие и тази година няма такава причина. Пих едни лекарства, които миналата година ми изписа гастроентеролог, за киселини и спазмолитик. Нямах подобрение, или не достатъчно. Обаче като дойде сезонът на черешите, любими са ми, всичко се оправи. Тази година не ходих изобщо на лекар.

# 339
Това къркорене ме притеснява, и аз искам да се успокоя, уж добър гастро ме гледа.

# 340
Предполагам, че добрият гастроентеролог ти е изписал лечение. Какво те притеснява? Започваш го, внимаваш с какво се храниш и така.

# 341
Стомах доста време и търпение отнема. Три месеца пих спазмолитици за раздразнено черво, а покрай гастрита, цял месец никакво кафе. Наистина е неприятно, странни усещания, къркорене, бълбукане, но трябва търпение. Пробиотици, никакъв алкохол, кафе, чай лайка успокоява, варени зеленчуци и крем супи, внимателно с млечните. Колоноскопия и гастроскопия се правят с упойка двете процедури за няма и половин час, никакъв спомен няма, ако това ще те успокои, че не са намерили нищо страшно. Най-много хеликобактер. Гадно е с антибиотиците, но и това минава. В темата за гастрит намерих съвет за мастиха от хиос, разтворими таблетки, много помагат.

# 342
Другата седмица съм на гинеколог, но искам да питам дали на някой се е случвало. Започнах да пия противозачатъчни Ясмин. Първият месец имах постоянно зацапване почти до почивката от 7дни. Съответно след нея започнах отново да ги пия и пак имам зацапване, което в доста тъмно...почти черно. Малко ми е притеснено... Понеже знам че първият месец е нормално да имам, но и вторият е така...

# 343
Има ли нещо, което премахва брадавици?

Скрит текст:

# 344
ММ си махна брадавица над устните с течен азот, при лекар дерматолог в политика. При детето също, от ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт