Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
ММ си махна брадавица над устните с течен азот, при лекар дерматолог в политика. При детето също, от ръцете.
Поликлиника?
Зависи от брадавицата. Може с електрокоагулация или лазер също.

# 346
Някой може ли да препоръча добър масажист или физиотерапевт ли, и аз не знам. Искам масаж за кръста, но направен от специалист. Скоро го сецнах, още ме боли Sad За София става дума.

# 347
Някой може ли да препоръча добър масажист или физиотерапевт ли, и аз не знам. Искам масаж за кръста, но направен от специалист. Скоро го сецнах, още ме боли Sad За София става дума.
бих препоръчала Боуен, и конкретно Георги Илчев.

Да, поликлиника исках да напиша. Д-р Борисов в  Студентска поликлиника.

# 348
Как си изчислявате овулацията? Мислех, 6се пада около 14 ден след първия ден на мц, но имам една програма на тел., според която ту е след 10 дни, ту след 14..сега пък мц ми свърши преди 3 дни и пише, че О. е днес?!

# 349
Зависи много от продължителността на цикъла. При 21 дневен, е около 7-8 ден от началото. При мен приложението показва 14-ти ден при 28 дневен цикъл.

# 350
Запазила съм препоръка оттук за гастроентеролог- проф.Антонов но не намирам контакт с него. Може ли помощ, също и други препоръки, ако имате за в София!

# 351
Здравейте! От няколко дни имам оплаквания с очите. Всъщност може да се каже, че от няколко месеца ги имам спорадично, но досега са били съвсем леки и краткотрайни и не съм им обърнала внимание. Имам сърбеж във вътрешния ъгъл на окото, особено в едното. Струва ми се, че сърби горния клепач. Нямам никакви други симптоми като зачервяване, подуване, секрет, сълзене и т.н. Само сърбеж, който не е постоянен, а се появява през около час-два и отшумява от само себе си, но като се появи е нетърпим. В момента няма как да отида на лекар. Какво може да е това и има ли някакви безобидни капки или крем, които мога да си взема за облекчаване на сърбежа, докато отида на лекар. Благодаря!

# 352
  • пустинята Гоби
Питайте в аптеката, там обикновено са отзивчиви.

# 353
Дълго се боря със себореято на приливи и отриви.Направих беля. В нета бях чела за плакнене на косана с оцет. Боядисах се изплакнах боята само с вода  и се полях направо от бутилката  не знаех че се разрежда с вода. Започна да ми щипе и малко я изплакнах с вода. СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ РАЗБРАХ ЧЕ ТРЯБВА ДА РАЗРЕДЯ ОЦЕТА. ВЭЗМОЖНО ЛИ Е ДА ПОЛУЧА ОТРАВЯНЕ ИЛИ ХИМИЧЕСКО ИЗГАРЯНЕ АКО Е ПОПИЛ ПРЕЗ КОЖАТА В КРЪВТА? СКАЛПА МЕ СЪРБИ И СЕ БЕЛИ? ИМАМ НА МЕСТА И ЛЕКО РОЗОВИ ПЕТНА. ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 20:38 от Lqnipa

# 354
  • София
Спокойно, няма да получиш отравяне или химическо изгаряне.

# 355
Дълго се боря със себореято на приливи и отриви.Направих беля. В нета бях чела за плакнене на косана с оцет. Боядисах се изплакнах боята само с вода  и се полях направо от бутилката  не знаех че се разрежда с вода. Започна да ми щипе и малко я изплакнах с вода. СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ РАЗБРАХ ЧЕ ТРЯБВА ДА РАЗРЕДЯ ОЦЕТА. ВЭЗМОЖНО ЛИ Е ДА ПОЛУЧА ОТРАВЯНЕ ИЛИ ХИМИЧЕСКО ИЗГАРЯНЕ АКО Е ПОПИЛ ПРЕЗ КОЖАТА В КРЪВТА? СКАЛПА МЕ СЪРБИ И СЕ БЕЛИ? ИМАМ НА МЕСТА И ЛЕКО РОЗОВИ ПЕТНА. ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА.

Щипането  и беленето е от себореята просто. Оцетът не може да ти навреди по никой начин. Аз изплаквах преди също с оцет заради косопад, но няма проблем. А оцет след боядисване на косата, стабилизира и  боята не пада. При интензивно червено често се прилага.
Тъканите в текстилните предприятия също се обработват като последна процедура с оцетна киселина за траен цвят.
А един фермерски от ябълки директно пия по една лъжица на ден преди ядене. Дори не е толкова кисел.

# 356
Привет Simple Smile вясвам се с тъп въпрос Simple Smile за колко време излиза резултат от стерилна урина? Нормална излиза в рамките на деня. Стерилна до сега съм пускала само с антибиограма и отнемаше по спомен три дни.

# 357
Ако има бактерия до 3 дни.

# 358
Ок, значи стискаме палци да излезе по-рано Joy

# 359
  • Пловдив
Привет Simple Smile вясвам се с тъп въпрос Simple Smile за колко време излиза резултат от стерилна урина? Нормална излиза в рамките на деня. Стерилна до сега съм пускала само с антибиограма и отнемаше по спомен три дни.
Доста често се налага да давам стерилни урини на малката ако пробата е стерилна излиза от днес за утре ако има бактерия се прави антибиограма и излиза от 3-5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт