Бързи здравословни въпроси и отговори – 35

• 54 280
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • пустинята Гоби
5 дни множко ми се виждат за стерилна урина. Някоя лаборатория се е оляла.

# 361
Към госпожата с боядисаната коса - не знам по каква логика решихте че може да се получи отравяне и  химическо изгаряне от оцет който консумираме ежедневено, а вие дори не сте го и погълнала…По скоро боята за коса е по-притеснителна, т. к. и най-безвредната винаги ще има някаква химия в нея за да е по-дълготрайна по стилажите.

# 362
Ще станат пет дни за антибиотрама, ако събота и неделя са между тях. Три работни дни за резултат е стандартно.

# 363
3 дни, календарни, са нужни за антибиограмата, технологично. Ако не се иска такава, може за 1 ден да се каже дали има и каква е бактерията. И аз имам голям опит с тези неща.

# 364
  • Пловдив
Ще станат пет дни за антибиотрама, ако събота и неделя са между тях. Три работни дни за резултат е стандартно.
Да точно така съвпаднат ли почивните дни или празнични дни и си стават 5 дни иначе технологично е наистина 3 дни.

# 365
  • пустинята Гоби
Е ок, ама ако се паднат пък Коледните празници, може да станат и 6 дните. Срока е 3 дни, всичко друго е относително.

Аз съм носила и в събота стерилна урина, има лаборатории, които бачкат.

# 366
Има ли някой конкретен хормон, който води до омазняване на косата или е дисбаланс между няколко? Март месец имах аборт и цикъла ми е много нередовен, явно има проблем с хормоните. Косата ми се омазнява за 1 ден, а преди я муех през 4-5..

# 367
Някой има ли някакво мнение за доц. Александър Шинков ендокринолиног

# 368
  • София
Какъв пробиотик да давам на децата превантивно преди почивка на море? Миналата година ги хвана вируса и беше кошмар. Искам да им давам пробиотик преди и по време на морето.

# 369
Какъв пробиотик да давам на децата превантивно преди почивка на море? Миналата година ги хвана вируса и беше кошмар. Искам да им давам пробиотик преди и по време на морето.
Давала съм Пробиен, Био Баланс, в момента давам Линекс. И от 3те съм доволна.

# 370
Има ли някой конкретен хормон, който води до омазняване на косата или е дисбаланс между няколко? Март месец имах аборт и цикъла ми е много нередовен, явно има проблем с хормоните. Косата ми се омазнява за 1 ден, а преди я муех през 4-5..

Никога ли не си тествала хормоните, предвид болднатото? Това звучи много сериозно.
На чист ден, т.е. да няма менструално кървене - тествай пълен пакет щитовидна (TSH, FT4, FT3, TAT, MAT) - сутрин, на гладно и жадно, без да си приемала медикаменти или пушила.
В същия ден може да изследваш Инсулин, Глюкоза и Гликиран хемоглобин, еднократно, при спазване на гореизредените условия. Трябва да има, също така, 12-часова пауза между последното хранене и момента на изследването.
Има резон да изследваш и половите хормони. За по-точни указания как да стане това, погледни заглавния пост на тази тема - www.bg-mamma.com/?topic=1407587.

# 371
Щях да ви питам, но явно не съм гранофурин не знаех че вече не се предлга в Бг. Поръчах да ми вземат да имаме за всеки случай за гърлата. И човека който тръгна да ми купува го питали в аптеката от кой век идва…. И аз се изненадах защото му гледах цената в интернет, а се оказа че не се продавало повече.

# 372
Не се предлага от дооооста години като готово лекарство. Ние си купувахме от една аптека, където си го приготвят (или го пресипват от голяма туба, внесена от някъде, все ми е тая като цяло...). Но това беше преди 10. Сега даже не знам дали аптеката съществува.

# 373
Да, точно са му забъркали в някаква аптека в наше село. Защо пък е спряно това толкова употребявано нещо? Нищо от съвременните цярове не помага толкова като него.

# 374
Има нещо сходно, Вики. Ако не греша, Кло го препоръчваше. Аз имам стар, държа го в хладилника и все още върши работа.
Друг вариант - в зооаптека, но не съм купувала.

Общи условия

Активация на акаунт