Студенти в Нидерландия - 13

• 58 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Две неща от Вашия пост-
1. Кола под наем от Германия- често има изискване колата да не напуска територията на страната, от която е взета. То вярно че там границите са имагинерни, но все пак проверете, обикн.се доплаща.
2. Има Юск като опция. Отделно от това има техни вериги като Hema и Action , където има спално бельо, възглавници, завивки.. аз купувах тези неща от Action, бих казала добро качество и доста прилична цена. По принцип самия магазин не е някакъв хай , но спалните неща са им добри. Отделно в Primark, които вярвам са окупирали навсякъде в секция home също има добри завивки/чаршафи.

# 196
Ева,

Във всеки град има магазин Action - вземете си посуда и завивки от него.
Мебели може от Икеа или от restore winkel; kringloop winkel. Това са магазини за втора ръка.

# 197
Здравейте,

Включвам се с въпрос относно транспорта.. тъй като ситуацията в момента по летищата - особено Схипхол - сега е много несигурна, мисля да пътувам от Холандия до България с кола. Някой, който го е правил преди, може ли да ме посъветва кое е по-добре - през Сърбия или Румъния? Също и за връщането, тъй като четох, че на влизане от Сърбия в Унгария се чакало много. Благодаря предварително!

# 198
Няма как да ви се даде разумен съвет.
Сега приключват учебната година различните немски провинции, Франция, Италия, Белгия, Нидерландия (поетапно) и голяма част от тях тръгват на ваканции, а едно 10% тръгват към Турция , тоест вашата посока. Те също търсят възможни решения на проблема с чакането.
При всички положения през Румъния чакането ще е почти никакво , но там често междуселските пътища са с ограничение 50 км/ч. Около 1/3 от пътя е магистрала. После, ако сте от София, следва едни кошмарни пътища в България. Аз имам доста лош спомен. Заради катастрофа , ни отбиха и 6 часа из българските пътища.

За влизане в Унгария, няма как по Гугъл мапс да се ориентирате, защото всички си спират интернета заради Сърбия и участъкът със задръстването , може да е много по-голям.
За Сърбия от Унгария има 3 граници. От Хърватска съм минавала само през една.
Не всички граници са денонощни. Например Бачки Виногради работи от 07-19ч.

# 199
Търся квартира в Айндовен за момиче. Ако някой има някакви предложения, комбинации и т.н. моля да пише.

Здравейте!

Аз съм момиче и ще съм първа година във Фонтис в Айндховен. Също търся квартира. Случайно, ако желаете да се комбинирате за квартира с някого, съм на разположение. Simple Smile

Разбира се, че ще споделя. Каквото се намери, че време не остана.

Така е. Започвам вече да търся варианти за шерване на 2-стайни апартаменти, защото почти няма общежития. Ужасно е положението.

# 200
Здравейте! Някой да знае за квартира която предстои да се освободи в Айндховен? Търся за сина ми който е приет първа година във Фонтис?

# 201
  • Бургас
На много от първокурсниците във Фонтис предложиха общежитие, моят младеж няма да приеме неговата оферта и ще освободи една стая, негов приятел също, може да има и други … .иначе търсенето на двустайни е много трудно, наемодателите не искат студенти, на всеки оглед имало по 50 кандидати и се предпочитат семейства със сигурни доходи, отделно много от кандидатите почвали наддаване и цената скачала

# 202
А след като веднъж е получен отказ от настаняване от университета, как се кандиданства евентуално ако се освободи място? От Интеграл ни отговориха че ще пишат на университета, за да разберат поради каква причина в отказа пише че или не сме представили всички документи или сме оттеглили кандидатурата си, което не е така. Но незнам дали ще получим отговор и какъв?

# 203
Здравейте! Някой да знае за квартира която предстои да се освободи в Айндховен? Търся за сина ми който е приет първа година във Фонтис?
Здравейте, синът ми завършва и ще освобождава неговата квартира след 18 юли. Близо е до Фонтис, в къщата има още 2 българчета, но са общо 9 човека с 2 бани и 2 тоалетни Sad наема, който плащаше беше 375 евро, не знам дали ще се промени, ако искате ми пишете на лично

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 16:04 от dobito1313

# 204
Здравейте! Търсим стая за сина ми в Лейден или Хага. Ще бъде първи курс в университета в Лейден. Ако някой освобождава или си търси съквартирант ще съм благодарна да се отзове!

# 205
А след като веднъж е получен отказ от настаняване от университета, как се кандиданства евентуално ако се освободи място? От Интеграл ни отговориха че ще пишат на университета, за да разберат поради каква причина в отказа пише че или не сме представили всички документи или сме оттеглили кандидатурата си, което не е така. Но незнам дали ще получим отговор и какъв?

Аз получих същия отговор и веднага агенцията, с която работя, се свърза с университета. Казали, че имало объркване в комуникацията между администрацията, която преглеждала кандидатурите, и тази, която настанявала. Но в последствие разбрах, че не само на мен са ми отказали по този начин, а и на още двама-трима. Така че вероятно това е начин да кажат, че са нямат достатъчно места.

# 206
Здравейте, синът ми завършва и ще освобождава неговата квартира след 18 юли. Близо е до Фонтис, в къщата има още 2 българчета, но са общо 9 човека с 2 бани и 2 тоалетни Sad наема, който плащаше беше 375 евро, не знам дали ще се промени, ако искате ми пишете на лично
Здравейте! Бихте ли споделили на къде поема синът Ви след като завърши? Никъде не виждам отзиви от завършили вече нидерланндските университети. Доволни ли са от образованието, което са получили?

# 207
Здравейте, тъй като много хора ми пишат на лични и не успявам да отговоря на всички. Синът ми заминава утре за Айндховен и ще говори с агенцията на място, дали може той да "доведе" друг човек на неговото място, но след 5ти юли ще има крайната информация за дата на освобождаване. В момента е много ангажиран, тъй като приключва стаж, предава проекти и защитата му е на 5ти юли. Така, че в момента няма как да прави уговорки, без да е наясно какво ще кажат от агенцията. My housing е агенцията.

# 208
Здравейте, тъй като много хора ми пишат на лични и не успявам да отговоря на всички. Синът ми заминава утре за Айндховен и ще говори с агенцията на място, дали може той да "доведе" друг човек на неговото място, но след 5ти юли ще има крайната информация за дата на освобождаване. В момента е много ангажиран, тъй като приключва стаж, предава проекти и защитата му е на 5ти юли. Така, че в момента няма как да прави уговорки, без да е наясно какво ще кажат от агенцията. My housing е агенцията.

Много благодаря! Поздрави и успех, Пламен

# 209
Някой случайно да има повече информация относно субсията, която се отпуска във връзка със заплащането на месечен наем в какъв размер е и  какви са особеностите?

Общи условия

Активация на акаунт