Студенти в Нидерландия - 13

• 58 473
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Ситуацията с летище Схипо е проблематична от април месец и само се влошава.
За Айндховен оплакванията са епизиодични.
Броят на полетите от Схипо е много.
Едно от предложенията на властите е да прехвърлят част от полетите към Айндховен и Ротердам.

Стела,

Строят се не само сгради, а цели квартали. На холандците им е приоритет да си решат проблема с настаняването на местните . Както всички прочетохте, циркулират статии с призиви студентите, които не си намерят квартири да се преориентират към други държави.
И общежития се строят. Почти всеки университет има нови сгради за студенти. Студентските хотели са на 3-4 години макс. И сгради за бежанците се строят.
В Утрехт започват сега сграда за 600 студента. Еразмус също започва нов кампус.

# 166
  • Пловдив
Здравейте , синът ми ще кандидатства тази година в Нидерландия  - държи само на една специалност Electrical & Electronical Engineering ,  и то само в приложен университет. Университетите са  - Saxion , HAN и Fontys .
Има ли някое дете , което учи точно тази специалност в някой от изброените университети? Не мога да намеря информация за рейтинга на тази специалност във всеки един от университетите.

# 167
Didi2004, и моят син е към инженерните специалности (без IT и computer sciences) и също проучваме и приложните унита. Имахме посещение във Фонтис, лично водено от шефа на катедрата по electrical and electronic engineering  Wink  много впечатляваща личност!
По повод на поста ти, искам да споделя 2 неща:
1. Приложните унита няма да ги намериш в никакви класации или ако ги намериш ще са много назад.
2. В периода 28.10-06.11 ще пътуваме натам отново и ще имаме среща и с HAN. Ако искаш, присъедини се към нашата група (за сега от 2 души Simple Smile хахах), за да придобие детето представа на място.

# 168
Питайте най-вече за програмата, а не се впечатлявайте от преподавателите-естествено че на опън дей ще сложат най-обаятелните. Фонтис ако продължават с това да не минаваш семестър с “влачене” на изпит, не е хипер примамливо.
А по отношение на предлагането- много сте интересни! Само тук искаме всичко държавата да ни уреди и реши! И все сме на такъв хал..
The population density in the Netherlands is 508 per Km2 / Бг
62,6 д./km2
Как ви се струва?
А бежанците? А купищата нелегални?

# 169
Питайте най-вече за програмата, а не се впечатлявайте от преподавателите-естествено че на опън дей ще сложат най-обаятелните. Фонтис ако продължават с това да не минаваш семестър с “влачене” на изпит, не е хипер примамливо.
А по отношение на предлагането- много сте интересни! Само тук искаме всичко държавата да ни уреди и реши! И все сме на такъв хал..
The population density in the Netherlands is 508 per Km2 / Бг
62,6 д./km2
Как ви се струва?
А бежанците? А купищата нелегални?
Нещо друго ми прави впечатление вече година. Когато съм на гости на сина ми се разхождам доста пеша(наблюденията ми са за Утрехт от април 21 до момента) и наблюдавам едни и същи самостоятелни жилища, в които никой не живее. Не са крайно занемарени, но нямат постоянни обитатели, като имам предвид престижен квартал на 7 минути от идеален център с колело. Мислех си да напиша писмо - предложение и да ги оставя на вратите им, та ако някой реши, да се свърже с нас, но синът ми намери това за нецивилизовано Simple Smile. По подобен нецивилизован начин убедих настоящия му наемодател да избере него за наемател.
Та, имате ли представа защо тези жилища стоят необитаеми в условия на такъв дефицит на жилищно пространство?

# 170
  • Пловдив
Благодаря ви момичета! Синът ми присъства на open doors на Fontys и HAN.От първият не остана очарован , но от HAN - да. За съжаление не можа да присъства на open doors на Saxion.За сега клони към HAN и Saxion .Fontys нещо го избягва. В тези два университета му харесва повече програмите. Той си знае , ние с баща му не се бъркаме. Ще кандидатства чрез Юнифай , между октомври и декември месец.

# 171

Нещо друго ми прави впечатление вече година. Когато съм на гости на сина ми се разхождам доста пеша(наблюденията ми са за Утрехт от април 21 до момента) и наблюдавам едни и същи самостоятелни жилища, в които никой не живее. Не са крайно занемарени, но нямат постоянни обитатели, като имам предвид престижен квартал на 7 минути от идеален център с колело.
Та, имате ли представа защо тези жилища стоят необитаеми в условия на такъв дефицит на жилищно пространство?

Причините могат да са разнообразни.
Давам пример, за който се сещам. Семейство заминава на работа на друг континент. Искаха да си дадат къщата под наем. Изведнъж, хоп правило "Къща с първа ипотека, не може да се дава под наем!" Какво значи това, че имаш възможността да сключиш ипотека при преференциална лихва, но само ти можеш да живееш в имота. Дългосрочното напускане на страната не те освобождава от този ангажиемнт. Или да отдадеш само стая, което едва ли някой би направил ( не си заслужва- имуществото ти е вътре ит.н.)

# 172
Здравейте, да ви попитам кои търсачки ползвате за закупуване на самолетни билети? Също така кога според вашия опит е оптималното време за купуване на билети? Дъщеря ми трябва на 21 август да е там, сега ли е времето за купуване на билет? Също така ка процедирате за ваканциите? Много въпроси станаха и благодаря предварително.

# 173
Здравейте имам въпрос? Искам да попитам за преместване на багаж в Тилбург някой ползвал ли е фирма за извършване на тази услуга? Зная, че напред в страницата има сайт за наемане на бус, но трябва сам да си го караш. Аз искам за 2-3 часа да намеря фирма за пренасяне на багаж от една до друга точка в града. Предварително благодаря

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 09:42 от кирова

# 174
  • София
Спешно търся вариант как да изпрати синът ми багаж от Нидерландия. Някой някакви идеи?
 DPD.nl  27 евро 50х50х100см до 20кг. Ако куриера го визама от адрес +5 евро, но само в делнични дни.

# 175
За билети за самолет използвам БГ Еър, Райън и Уиз. Удобни са кацания в Амстердам и Айндховен. Гледала съм и варианти през Германия, но не е удобно за Грьонинген. Ползвам си сайтовете на превозвачите. Чета, че е опция през Италия, но ми се струва рисково с нискобюджетите, защото може да анулират или закъснеят и да се загуби втория полет. Удобно време за полети за август - възможно най-рано. Вече билетите са колосални суми и е хубаво да се планира по-отрано (което, разбира се не сме направили и сега ще й бера гайлето, щото още не знаели какви са им плановете с гаджето). Цените по Коледа и Нова година са подобно неприятни. Хубаво е да се дебне за промоции, понякога има хубави.

# 176
Къде спите най евтино, когато сте на гости на децата, мен лично ме вълнува Арнем и околността...

# 177
Аз съм ходила 2 пъти сама и спах в неговата стая. Когато го закарахме за началото на обучението бяхме заедно с баща му и тогава наехме през букинг. Младежът е в Неймеген, което на 10 мин. от Арнем и няма проблем с намирането на място, което да не е прекалено скъпо.

# 178
Здравейте, да ви попитам кои търсачки ползвате за закупуване на самолетни билети? Също така кога според вашия опит е оптималното време за купуване на билети? Дъщеря ми трябва на 21 август да е там, сега ли е времето за купуване на билет? Също така ка процедирате за ваканциите? Много въпроси станаха и благодаря предварително.

Във вашия случай с дестинация Арнем.

Ако изберете да летите до Айндховен: Кацате в Айндховен, рейс до гарата, влак, прекачване в Утрехт, От гарата в Арнем рейс до квартирата. Като времетраене над 2 часа. Като разход около 25 евро на човек ( Ако сте в Северен Арнем, а ако сте за южен арнем е още по-далечко Simple Smile))

Ако изберете да летите до Амстердам: На самото летище в централния салон има ескалатор, който ви сваля на перона на влака и имате директен влак до Арнем, който стига там без прекачване за 1 час. Като разход около 18-20 евро. До Амстердам България еър има студентско намаление ( и преференции имат, някой беше писал)

Можете да проверявате вбъдеще и полети до Дюселдорф, Дортмунд ( пътят ще ви е като от Айндховен).

Някой ден през август бихме могли да се запознаем и тогава ще ви кажа за спане къде Simple Smile))

# 179
Добро утро, размислила съм се дали предлагат онлайн магистратури в Нидерландските университети? Толкова онлайн учене през пандемията, защо не и сега при липсата на места за настаняване. С уточнението, че е за специалности, които го позволяват !!!!????
Моля, ако някой знае, да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт